Ga naar inhoud

NinaV

Members
  • Items

    199
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door NinaV

  1. Denk dat het sowieso een beetje van konijn tot konijn afhangt. maar ik heb er eentje gehad die gewoon veel hooi moest eten. Ik gaf hem minimum aan brokjes en slechts een klein beetje groenten (voor hem maakt het niet uit welke groenten, daar reageerde hij niet op) zodat hij goed hooi bleef eten. zodra hij iets extra kreeg, liet hij zijn hooi liggen en had hij plakkerige keutels.

  2. Ik heb geen ervaring met bach bij konijnen, heb dus geen flauw idee van hoeveelheid ed.

    Maar als ik mondelinge examens of presentaties had, of alleen het vliegtuig moet nemen ofzo van die dingen die voor mij stressy zijn, dan neem ik "Bach Rescue Remedy" . Dat is speciaal voor situaties met stress.

    heel veel succes met de verhuizing!

  3. Ziet de oogrand ook rood? of hebben ze enkel die witte "prutjes"?

    één van mijn vroegere konijntjes had dat ook af en toe. Hij heeft met het vechten eens zijn neusje beschadigd, sindsdien snufte hij af en toe een beetje en ik had de indruk dat die witte dingen in zijn oogje kwamen door stof van hooi/stro dat in zijn neusje kwam en daardoor neus en ogen (staat met elkaar in verbinding) irriteerde.

    Als er geen teken is van ontsteking, zou ik het gewoon af en toe idd met afgekoeld warm water wat schoon maken.

  4. voor de zekerheid zou ik even langs dierenarts gaan, als er kale plekken zijn en schilfertjes kan het idd iet meer zijn dan enkel de rui.

    Nu hebben 3 van mijn konijnen ook wel een lastige ruiperiode, en het is vooral ook aan de achterhand dat het met plukken los komt (wel geen kale plekken). Het zijn zeker geen enorme knuffelaars, dus ik probeer dan altijd een paar keer per dag een korte tijd wat te "plukken". ik doe het bv als ze aan het eten zijn. ze zijn dan zo gefocust op hun eten dat het hen weinig uitmaakt ;)

    zorg zeker ook dat je konijn voldoende drinkt, als hij zich wast krijgt hij haar binnen en dat kan voor verstopping zorgen: dit dus zeker in de gaten houden. ik denk dat je best kan blijven plukken , zolang je het zachtjes doet. ik aai bv gewoon en wat meekomt komt mee.

  5. ik dacht dat versele laga een pak duurder is dan HFST... SS is inderdaad ook niet overal te koop en bovendien schandalig duur in België.

    weet niet of het mag... een link zetten naar sites... maar voor de Belgen die HFST willen kopen: het kan via huisdierplein.nl geen verzendkosten vanaf bepaalde prijs (ik bestel altijd grote zak voor de konijntjes en hondenvoeding en dan zit ik aan die prijs) en je kan betalen na ontvangen.

    moest link niet mogen, sorry, dan verwijder ik hem wel, en moeten de mensen die de site willen weten me maar een pb sturen ;)

  6. hier heb ik ook slechte hooieters. Het hooi waar ze het meeste van eten komt van de colruyt. Als ik me niet vergis is het iets van "Little friends farm hay" (ben niet zeker van de naam, ik woon al een paar maanden in het buitenland , dus heb al een tijdje geen hooi meer in mijn handen gehad :P )

    Ik heb een hooibal gekocht en die hang ik op. Zo kunnen ze het hooi niet onderplassen of wegkrabben (wat ze doen als ik het ze in een bakje of hooiruif geef). je moet misschien een beetje zoeken naar wat jouw konijntje het leukste vindt: ééntje hier spendeert bv de helft van zijn dag bovenop een doos, ik hang de hooibal dan ook vlak naast zijn doos. bij enkele anderen werkt het als ik met touw veel hooi bij elkaar bindt (goed strak of ze krabben het los), en er stukjes groenten tussen steek.

    ik geef ze ook weinig brokjes: per dag tussen de 15 en 20 gram Hope Farms Super trio per kg. Daarnaast krijgen ze ook wel nog verse groenten. Maar als ik ze richtlijn 25gr per kilo geef laten ze het hooi onaangeroerd en laten ze bdk liggen.

    Ik hoop dat je met wat zoeken wat vindt ;)

  7. Ik denk dat honingzalf de moeite waard is om te proberen. Heb er zelf geen ervaring mee. Mijn ram heeft ook Sore Hocks. Ik hoor inderdaad veel mensen over Pawwax, maar wat is pawwax eigenlijk? ook een soort zalf?

    Ik hoorde trouwens ook dat calendula zalf zou kunnen helpen hij Sore Hocks. Heb ik ook nog geen ervaring mee. Iemand wel?

    met sorehocks heb ik geen ervaring. maar ik ben wel een calendulazalf-fan :) werkt ontsmettend en helpt de wond goed genezen. ik gebruik het zelf (heb snel ontstekingen en littekens zelfs bij kleine wondjes). en voor de beestjes (konijnen, hond, kat) gebruik ik het hier ook altijd.

  8. Misschien kunnen bb'ers met ervaring van het koppelen van een koppeltje + nieuwe konijnen je raad geven.

    Ik snap dat je twijfelt, ik zou ook niet meteen de rust in mijn koppel verstoren...

    is het eventueel een mogelijkheid om je koppeltje nu zo te houden en dan de andere 4 aan elkaar te koppelen? ik hoop dat je eruit geraakt. hou ons zeker op de hoogte ;)

  9. Vooral niet gaan straffen door hem in de nek beet te nemen. een konijn is geen puppy (een mamahond of kat neemt het kleintje bij het nekvel op, een konijn doet dat niet). je mag, bij mijn weten, een konijn nooit aan het nekvel optillen.

    Als je kan uitsluiten dat er medisch gezien niks mis is en dat hij genoeg ruimt heeft, dan is dé oplossing wrsl een maatje. Omdat je toch al een voedster hebt, is het ook geen onoverkomelijk probleem om een maatje te zoeken. Misschien kan je contact opnemen met asiel of iemand hier van bunnybunch die in je buurt woont en verstand heeft van koppelingen.

    Een mannetje gaat bij een koppeling normaal gezien rijden op het vrouwtje en als die dan probeert te ontsnappen bijt hij wel een beetje om haar tegen te houden. rijden en wat plukjes haar uittrekken hoort bij een koppeling, het is zeker geen "aanvallen".

  10. Knap dat je zo veel moeite gedaan hebt voor de beestjes!

    heb je al een beslissing genomen of je ze gaat houden of niet?

    Ik kan je alleen maar de raad geven om het goed te overdenken. Ik heb zelf al 2 gedumpte konijntjes opgevangen (op verschillende momenten). Ik woon nog bij mijn ouders en het was eigenlijk de bedoeling dat ze niet bleven , maar ze hadden extra zorg nodig. De eerste bleek zware epilepsie te hebben en is daar aan overleden Het 2de ventje was verzwakt, blind aan 1 oogje en kon wel wat extra gewicht gebruiken. Eenmaal dat hij dan terug op krachten was, was ik natuurlijk al aan hem gehecht. Heb wel nog geprobeerd om een goede thuis te zoeken, maar eerlijk gezegd is dat zeeeer moeilijk.

    Hij verblijft nu nog steeds bij mij. hij heeft ruimte, goede verzorging en aandacht. eigenlijk mist hij nog een maatje, maar nog een konijn zien mijn ouders niet zitten.

    Dus deze uitleg eigenlijk om te zeggen dat je het ook praktisch moet bekijken. als je de ruimte en tijd hebt, en je kan ze koppelen dan is alles in orde. maar twijfel je, dan zou ik niet te lang wachten met het zoeken naar een goede opvang, want voor je het weet blijven ze dan toch plakken ;) en er is natuurlijk niks mis mee dat ze dan toch blijven, maar wees gewoon zeker dat je er later geen spijt van krijgt omdat het toch een vrij groot aantal is.

    succes met de beslissing! en ik duim mee dat alle4 de konijntjes terug op krachten komen!

  11. Ik vind het ook zeker niet "egoïstisch" als je ook denkt in het belang van je groep.

    hoeveel schijnzwangerschappen "normaal" zijn: geen idee. Maar mijn Monita heeft het na haar echte zwangerschap (oepsnestje)toch een hele tijd lastig gehad met schijnzwangerschap, zeker zo'n keer of 6. Omdat we al die maanden bezig waren met verbouwingswerken en tijdelijk bij iemand inwoonden ging het gewoon niet om haar te laten steriliseren. Toch was ik er ook niet zeker van of ik het eigenlijk wel wilde. Ze is nl een heel schuchter en ik weet dat de operatie en naverzorging heel stressvol zouden zijn voor haar. Bovendien heeft ze echt wel haar ventje nodig. Dus ik zat ook met de schrik dat ze alleen zou zitten en daarna terug zou moeten koppelen.

    Ik heb het dus (deels door omstandigheden) niet gedaan. Haar laatste schijnzwangerschap dateert nu toch van juli vorig jaar. En (ook al durf ik het niet te luidop te zeggen) ze heeft nog geen last van lentekriebels :)

    Ik zou echt alles goed afwegen: het karakter van het konijn, de groep, en het gedrag. Een konijn dat echt agressief wordt zou ik mss al sneller laten steriliseren.

    Je hebt wel het "voordeel" dat je 2 voedsters hebt, dus als die goed met elkaar kunnen opschieten, hebben ze steun aan elkaar na de operatie.

    Succes met de beslissing!

  12. Dat is nog een goed idee om te proberen!!

    Ik had voor haar ook van de knaag wilgen stokjes gehaald, hoeft ze ook al niet :grrrrrr:

    En ondertussen terroriseert ze boel hier lekker :whistle2:

    hahaha dat herken ik ook: het niets aanvangen met gekochte wilgenstokjes ;)

    hier lusten ze enkel takken van een paasboom (wilg), maar ze lusten die dan ook zeeeer graag. wat eens een mooie uit de kluiten gewassen paasboom was, is nu maar een raar geval met een bizarre vorm en overal afgebroken takken :P

  13. Ik zou ook proberen om de biks tot een minimum te beperken. Ik heb mijn konijntjes gewogen en dan voer afgemeten en ze krijgen het absolute minimum. Ze krijgen dan wel ook nog groenten. maar als ik ze iets meer biks geef dan het minimum vertikken ze om hooi te eten. Niet dat het nu grote hooieters zijn, maar kom, beter iets dan niets...

    Het is echt belangrijk dat ze echt hooi eten zodat ze vezels binnenkrijgt, wat niet gebeurt als ze enkel hooithee drinkt.

    succes met dat eigenwijs dametje ;)

  14. het is zeer belangrijk van goed voer te geven om gezondheidsproblemen te voorkomen. maar je kan leeftijd niet aan goed voer koppelen.

    Ik heb 2 konijntjes verloren die SS kregen en veel hooi aten. Onze buren hebben een konijn dat meer uitbreekt dan wat anders, soms merken ze dat dagen niet, dus ik kan me niet voorstellen dat het beestje deftig eten krijgt. Dat konijn is dan wel al 9 jaar...

  15. Met het achter elkaar jagen rond etenstijd heb ik geen ervaring. Juan en Monita eten trouw uit 1 bakje. Soms probeert de ene wel eens een stukje af te pakken van de andere maar daar blijft het dan ook bij.

    wat ik wel merk is dat ze nooit alles in 1 keer opeten. Ze beginnen eraan en na een minuut of 3 gaan ze wat hooi eten. ze wisselen dan een hele tijd af tussen wat brokjes/groenten en hooi en bedelen om aandacht.

    Ik geef wel eten in 2 keer: zo tussen 10 en 11 krijgen ze groenten en tussen half 7 en half 8 hun brokjes. Tegen de avond zijn de groenten wel altijd op, maar als ik zo in de namiddag eens langs ga dan ligt er vaak nog in het bakje.

  16. jaaa wat leuk!! wanneer is de beste tijd om deze in de rond te steken dan? en hoe plant je precies zoiets?

    Ghoh het is al even geleden, dus precies weet ik het niet meer. Maar het moet dus na pasen geweest zijn, dus zo midden à eind april. Ik had een stevige tak en die heb ik gewoon in de grond gestopt met nog wat potgrond erbij.

    Echt proberen zou ik zeggen! ik heb geen groene vingers, maar toch is die ene tak een hele boom geworden (en mijn pa maar zagen dat die takken alle richtingen uitgroeien haha)

  17. Ik heb een paar jaar geleden de "paastak" in de tuin geplant en op korte tijd groeit dat echt uit tot een boom. De konijntjes zijn er tevreden mee :) alleen heeft de boom nu een zeer rare vorm gekregen door al die afgetrokken takken :P

  18. Moest het epilepsie zijn, dan kan je er niks aan doen. De medicijnen zijn allemaal te zwaar voor konijntjes.

    Als het korte aanvallen zijn en dat niet dagenlang terugkeert dan kan je het zo laten. Het kan zijn dat zo'n epileptische aanval maar 1 keer per jaar voorkomt bv. maar het konijntje dat ik heb opgevangen kreeg meerdere aanvallen per dag. Toen het al 3 dagen aan de gang was, had ik besloten dat hij te veel afzag en dat ik volgende dag naar dierenarts zou gaan, maar diezelfde nacht is hij gestorven. Zo'n aanval is zeer belastend voor het hartje.

    Ik wil je hiermee geen schrik aanjagen hé. Maar je gewoon informeren. Het is best zwaar voor zo'n beestje als het frequent voorkomt men dan moet je afwegen wat het beste is.

    Wat ik wel deed, is het konijntje een beetje ondersteunen, zodat hij niet omkantelt. en wat ook de pijn kan verlichten is op het moment van de aanval het nekje heel zachtjes masseren: bij zo'n aanval gaan de spieren nl heel stijf worden en daar hebben ze pijn van. Ik aaide hem vaak lichtjes en dan merkt ik dat hij toch meer ontspande.

    Ik hoop dat je toch nog een keer naar een andere dierenarts kan gaan, zodat je toch weet wat je konijntje juist heeft.

  19. Ik heb eens een gedumpt konijntje opgevangen dat epilepsie had. Maar hij rolde wel niet op zijn rug. Hij kreeg spasmen en kwam dan met voorpootjes van de grond, zijn kopje viel achterover en dan viel hij om. Heb hem wel nooit op zijn rug zien liggen.

    Ik zou wel nog eens een da raadplegen want je kan er niet zo maar van uitgaan dat het epilepsie is.

  20. Als ik me niet vergis dan is de richtlijn voor hfst 20 gram brokjes per kg lichaamsgewicht. Bv mijn konijntjes wegen ongeveer 1,5kg dus zouden ze 30gram brokken mogen. Toch geef ik ze nog een beetje minder omdat ze anders nog steeds hun hooi laten liggen. Ik geef ze nu 15gr per kg lichaamsgewicht. Ze krijgen dus ong 23gr.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .