Ga naar inhoud

Induna

Members
  • Items

    73
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Induna

  1. Ik heb het idee dat het de blinde darm keutels zijn, want ik zie hem verder wel normaal keutelen (die er nu wel stuk beter uitzien nu ze dit voer krijgen, dus het doet wel iets :) ).


     


    Hij is wel de gene die het meest van de brokjes eet, die ander eet een paar hapjes en houd het voor gezien.. Daarom geven we ook maar een handje per dag..


     


    Rug klachten zou natuurlijk kunnen, daar heb ik niet bij stil gestaan..(en wat moet je daar dan aan doen/ f wat een da daar aan doen?) Te dik zou ook kunnen, maar wat is te dik. Wil hem wel eens op de weegschaal zetten. ;-)


  2. Hoi Allen,


     


    Wij zijn toe aan een goed advies..


     


    Wij hebben een franse hangoor, in april wordt hij 4 jaar. een gecatreerde man, hij zit buiten in een redelijk ruim hok (voormailig kippenhok met buitenren), Hij woont hier samen met een hangoor vriendin (4x zo klein :P). 


     


    Hij heeft sinds een jaar of 2 last van klonten stront aan zijn kont, alleen was dit in het begin kleine hoopjes die redelijk gemakkelijk te verwijderen waren, en het hoefde maar zelden.


    Sinds een half jaar (misschien wel langer) moeten we hem bijna wekelijks behandelen.. Het is een geen konijn die je even optilt, het lukt allemaal echt wel hoor, maar leuk vindt hij dit karweitje niet, wat resulteerd dat hij naar mij toe al schuw wordt..


     


    We hebben de konijnen altijd hooi gevoerd, met een basis brokje van de welkoop (3 handjes per dag/ 2 konijnen).


    Sinds een kleine 2 maanden terug zijn we hier geheel van afgestapt, en hebben de konijnen (op advies) alleen hooi en gedroogde kruiden (uit dierenwinkel) gegeven, dit hebben we 2 weken aangehouden (op darmen te stabiliseren). Ondertussen voeren we er nu ook dagelijks 1 handje (met zijn 2tjes) Supreme Science Selective bij. Verder krijgen ze niks meer (ook geen wortels of groenvoer).


    Helaas mag het niet baten, wederom zitten er weer klonten mest aan zijn kont geplakt.


    Wat nu?!


     


    Het betreft dus een fransoos, welke geen tanden voor meer heeft, hij had een overbeet dus de tanten zijn verwijderd. Hij is vrij groot, maar nog wel redelijk actief. Het is er wel eentje liever lui dan moe.. (dus wellicht wel iets te zwaar?).


     


    Wie kan ons raad geven?


  3. Wij hebben thuis een fransoos, gekocht bij een fokker (erkend).. Dan zou je toch denken, dat moet een goed konijn zijn.. Helaas, onze Joep heeft ondertussen al ruim 500 euro gekost aan dierenarts kosten (o.a wegens een overbeet en castratie)..

    Verder is het wel een hele lieve goedzak, en kent verder nog geen gezondheidsproblemen. Heeft de hele winter buiten gezeten en doen het prima.

    Veel informatie en (wel) goede fokkers vindt je op dit forum: http://defransehangoor.forum2go.nl/ (mag dat zo een link plaatsen? Het forum is niet van mij hoor, maar heb er een hoop nuttige info vandaag gehaald)

    Joep is waarschijnlijk toch een door gefokt konijn geweest... (vermoedden wij)

  4. Ook onze franse hangoor is onlangs gecastreerd. Wij hebben het vlas er wel uitgehaald.. Vlas is namelijk best scherp, wat pijn kan doen in de wond, daarnaast blijft het ook aan de wond plakken.

    Wij hebben een opgevouwen krantje in de plasbak gedaan, dat neemt het vocht in ieder geval redelijk op. Je moet het alleen wel vaak verschonen, want het gaat wel stinken, naast dat het voor je nijn ook niet zo fris is.

    Na 2 dagen hebben wij er weer vlas ingedaan. ;)

  5. via google gezien.. soort van kruik..

    Ehhe nee die hebben we dus niet. We hebben wel een ander ding..(belly kruik) voor de baby eigenlijk.. maar of die veilig genoeg is. Die geeft ook lang warmte af. Die wordt opgeladen via stroom (in een paar minuten) en blijft ook zo'n 8 uur warm.. Ding is van metaal met eventueel een hoesje er om heen.

    Zou dat ook kunnen werken, desnoods met een handdoek er om heen gewikkeld.

  6. Ik wil jullie toch bedanken voor jullie reacties, ondanks deze discussie.

    Onze Joep at goed, maar wordt nu alweer iets minder. Hij moet binnenkort weer terug voor het slijpen van de tanden. Ze doen het bij de dierenarts zonder verdoving. (ze wikkelen hem in een doek, vast houden en slijpen). Echte stress voor Joep.

    We hebben nu besloten hem te laten opereren. We laten hem 1 nachtje binnen slapen. Daarna mag hij even in de schuur wonen. We maken daar een plekje voor hem op kranten (hij is zindelijk ;)) met een heleboel stro. Hopelijk is dat warm genoeg en niet te grote overgang van binnen.

    Straks de DA bellen wanneer ze plek hebben.. En dan maar duimen dat onze Joep er goed door heen komt.

  7. Oh, dus het stelt allemaal niet zo gek veel voor.. Volgens de DA zou het wel een 1 uur duren en is het een best zware operatie.. Ook zouden we dwang voeding enzo mee krijgen.. Maar dat is niet in alle gevallen noodzakelijk.

    Ik had altijd begrepen dat grote temperatuur verschillen voor een konijn niet zo goed zouden zijn.. maar met deze temperaturen kan Joep nog best even binnen wonen dus.

    Joep z'n tanden zijn niet heel extreem, het is nu 4 weken terug. Maar ze worden nu alweer lang. Joep knaagd niet echt, ook niet op lekkere wilgentakken ofzoiets...

  8. Omdat onze Joep een overbeet heeft, waardoor z'n tanden niet goed afslijten moeten zijn tanden elke 6 á 8 weken geslepen worden (het is nu 1 keer gedaan een maand terug tijdens de castratie).

    Aangezien dit voor Joep best wel stress vol is (het vervoer naar de DA en de behandeling, hij is lief, maar niet zo makkelijk op te pakken enzo), zitten wij te denken aan een operatie om de tanden geheel te laten verwijderen.

    Nu is Joep een buiten konijn.. Er is een mogelijkheid om Joep een paar dagen in de schuur te zetten. (deze schuur is wel vrij donker, maar warmer dan buiten ivm geen wind).

    Zouden jullie zo'n operatie doen in de wintermaanden? of toch maar wachten tot de lente. Zodat Joep na de operatie binnen kan wonen voor een paar dagen (ivm dwang voeding en pijnstillers/antibiotica).

    En wie heeft ervaring met zo'n operatie bij zijn/haar konijn. Hoe snel was je konijn weer de oude?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .