Ga naar inhoud

rabbitmams_miriam

Members
  • Items

    1.819
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door rabbitmams_miriam

  1. Nee lijkt me niet, ik geef ze ook altijd de tarwe aren en ze zijn er hier ook heel dol op :-)

    Ze worden specifiek voor konijnen aangeboden. Misschien dat een ander gedeelte van de tarwe wel giftig is voor ze want die tarwe arens die ze verkopen voor nijnen zie ik ook vaker gewoon tussen het stro zitten.

    Dus naar mijn inziens hoef je je daar geen zorgen om te maken, laat ze maar lekker genieten. Doen die van mij ook ;-)

  2. Dit lijtk me inderdaad ook een spoed geval. En voor spoed maken ze altijd tijd bij een dierenarts. Gewoon erop aandringen want als je nog tot woensdag moet wachten krijgt de aandoening alleen nog meer kans om toe te slaan.....

    Sterkte met stamper!

  3. Ik heb hier 2 bejaarde dames zitten ( eentje van bijna 10 en de ander nog ietsje ouder +/- 12) en eerlijk gezegd, zolang ze medisch niet mankeren of slechter functioneren, laat ik ze persoonlijk lekker in hun eigen omgeving zitten bij hun kereltje. Het hok is goed afgeschermd door golfplaten en plexiglas ( ja er komtnog genoeg lucht binnen :mdr:).

    Ze hebben een groot nachthok ter beschikking met lekker stro gevuld, een klein nachthokje met stro gevuld en nog een kleine hondemand waar ze altijd met hun drieën tegen elkaar aan , lekker liggen ook gevuld met stro.

    Zou het echt dramatisch koud worden als vorig jaar leg ik een flinke laag stro in het hok zelf ( en dat isoleert uitstekend dan).

    Ik denk in mijn geval, als ik ze naar binnen zou halen zou dat averechts werken want de oudste dame is een behoorlijke stress-kip..... Afgelopen winter ging ook super en ze eten allemaal goed, en gewicht houd ik regelmatig in de gaten. Tevens controleer ik , als het echt koud wordt, of hun nekje lekker warm blijft.

    Zouden ze minder worden, dan is het geen keuze meer, dan wordt het naar binnen verhuizen maar dan wel alledrie.

    Zoals jij al zei, lekker buiten laten met evt wat aanpassingen en als het minder wordt kun je hem nog altijd naar binnen halen toch? :mdr:

  4. Mooi dat het weer beter gaat. Tja die geslachtsbepaling blijft voor sommigen moeilijk.

    Ik ging vorig jaar ook voor een rammetje kijken ( bij opvang), eentje gevonden van anderhalf jaar dus meteen afspraak ingepland voor castratie, bleek het een voedster te zijn uhhum, dus werden achteraf wat meer nieuwe konijntjes dan gepland was maar ben er nu superblij mee. Hij/zij heeft een eigen vriendje gekregen bij mij :mdr:

  5. Ik heb dat hier ook in het begin gehad toen ik veranderde van het opvangvoer naar HFST. Ze deden er wat langer over maar aten het wel op ( wel in de gaten gehouden dat er geen andere oorzaken waren voor het minder/langzaam eten natuurlijk).

    Als ik het bakje er nu inzet doen ze alsof ze weken geen eten hebben gezien en is het bakje zo leeg :mdr:. Dus even volhouden , kan zo omslaan.

  6. Ja ze zullen minder hooi gaan eten en hun bdk misschien niet opeten. Wat ik altijd doe voor de oppas is kleine zakjes maken met zoveel brokken die ze horen te krijgen. Vast wel dat je Opa dat gewoon in het bakje kan doen als je uitlegt dat ze anders misschien problemen kunnen krijgen, toch? En een stikkertje op voor welke dag en ochtend middag of avond, kan niet misgaan :mdr:

  7. Haha en ik vond dat ik altijd veel bestelde uhhum maar zo te zien bestellen er mensen nog veel meer. Hier zijn ze gek op peterselie met paardenbloem en de gedroogde paardenbloemstengels. Ik geef het meestal voordat ik naar bed ga een klein handje zodat ik kan zien of iedereen nog op het eten aanvalt, voor mij eigenlijk de dagelijkse test of ze nog alles goed is :-).

    Maar zo te zien kan ik inderdaad het idee overnemen om een heerlijke kruidenmix te maken in zo`n curverbox, en dara een handje van te geven. Zo leer je weer eens wat bij :whistle2:

  8. Paw wax wat ik heb zit in een rond blikje en lijkt veel op vaseline qua uiterlijk, moeilijk smeerbaar maar of daar alcohol in zit???? . Calendula wordt vaak geadviseerd als de hakjes open zijn dus echt wonden, die moeten namelijk eerst dicht zijn voordat de paw wax gebruikt mag worden.

    Door Paw wax wordt een extra beschermend laagje opgebouwd op de hakjes. Ze gebruiken dit ook vaak voor honden om extra eeltvorming op de kussentjes te creeren of ze te beschermen tegen de kou.

    Ik kan je alleen meegeven dat ik er goeie reusltaten mee bereikt heb :-)

  9. Ik heb hier ook goede hooi-eters. Laatst was helaas joeri niet lekker,afgevallen en at opeens ook minder en ik kreeg hem maar niet terug aan het hooi eten. Wat ik toen gedaan heb, buiten het normale en extra plukje kruidenhooi om te lokken.....een grashuisje gekocht :-).

    Ze slopen heel graag en dat huisje bestaat geheel uit gras mag dus geheel worden opgegeten en dat heeft mijn kerel weer aan het hooi (vr)eten gekregen. Misschien het proberen waard?

    Hier was het huisje binnen 2 dagen niet meer herkenbaar als huisje......

    (eerst het probleem van afvallen aangepakt natuurlijk, voordat ik dadelijk reactie krijg dat een grashuisje niet de oplossing is voor afvallen :he:)

  10. Ik heb paw wax gebruikt toen ze hier sore hocks hadden maar inderdaad belangrijk dat het geen open hakjes zijn dus geen echte open wonden. Is het hakje gewoon dicht maar rood,dan zorgt paw wax dat er een hardere laag versneld gevormd wordt. Ik heb er hier veel baat bij gehad. En kijken of je erachter kunt komen wat de oorzaak is ( bij mij was dat op het hooi plassen en dan lekker in de rommel blijven zitten). Zo kun je de oorzaak evt weghalen en verandering voorkomen. Succes met je nijntjes!

  11. Gewoon alles blijven geven wat ie lekker vind. Alles wat hij binnen krijgt meegenomen. Maar zoals aniek al zei hij moet wel slikken en als ie zelf wat eet moet dat goed gaan lijkt me?

    Als ie niks eet, niet tot morgen afwachten........

    Enneh hier vaker ene konijntje gehad die "ziek"was en keutels opat, en ik me zorgen maken. Kan voorkomen maar gewoon goed in de gaten houden want niet ieder nijntje heeft die rare trek om alle keutels te verorberen......

  12. Als ik het filmpje bekijk lijtk het wel of ze inderdaad ergens last van heeft. Maar er was niks te zien door de da aan de tandjes zei je?

    Mijn nijntje ( 1 van de 7 dan ) die had zich laatst bezeerd met eten en at daarna ook minder. Blijkbaar daardoor toch wat irritatie ontstaan maar hij deed niet zo`n rare bewegingen maken met zijn mondje. Hij at minder en na 2x pijnstilling en helpen met dwangvoer was het leed ook alweer geleden gelukkig.

    Sterkte met je nijntje!!

  13. Hier hebben ze ook behoorlijk liggen puffen. De ice pod werd dankbaar als maatje gezien :yes: en heb nu enkele flessen ook nog in de diepvries liggen zodat ik morgenmiddag snel kan wisselen als de ice pods weer warm zijn.

    Ik hou ze extra in de gaten. Morgen middag zijn wij even weg op visite en kijkt me dochter regelmatig en water verversen en flessen wisselen.

    Ze liggen de hele dag in relax stand en ik geef ze ook pas laat hun eten want ik merk dat ze dat niet boeit als het nog zo warm is, merken jullie dat ook?

    Als het betete afkoelt dan eten ze alsnog alles op gelukkig :-)

  14. Hier is Joeri ook ontzettend in de rui . Ik heb hem vandaag geborsteld en er kwam me toch een behoorlijke hoeveelheid haren vanaf pfff maar die kan hij in ieder geval niet meer in zijn buikje krijgen :mdr:. De rest valt nog mee met de rui gelukkig.

  15. Ik heb hier ook een konijntje in de rouw gehad.......geen eetlust, stilletjes.

    Ik heb toen een behoorlijke tijd nodig gehad om het beestje weer vrolijk te krijgen. Ze teerde letterlijk weg en dierenarts gaf dat ook aan want lichamelijk mankeerde haar nooit wat bij controle.

    Nu is ze weer vrolijk bij haar vriendjes gelukkig.

    Hou haar goed in de gaten.

    Misschien een optie om haar weer een eigen vriendje te geven??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .