Ga naar inhoud

Lize97

Members
  • Items

    284
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lize97

  1. Hallo!

    Ik wel ervaring met Bio-Nagerobs van Meister Lampe. De brokken zijn inderdaad wel redelijk groot maar je kan ze zeer gemakkelijk in 2 of meer breken. Nu net zoals Nicky_the al vertelde denk ik inderdaad ook dat er niet echt een 'hooivervanger' is. Je kan wat gaan uitproberen met verschillende soorten hooi en kruidenhooi.

    Mocht dit niet werken:

    Een van mijn konijntjes wilde vroeger ook geen hooi eten, dus na gedurende een hele lange tijd veel te proberen vertikte ze dus nog steeds om hooi te eten..

    Maar ik zou aanraden eens te proberen om zo vers mogelijk hooi te geven of inderdaad alpenhooi. Uiteindelijk wilde dat konijn van mij dus wel hooi eten als ik madam haar verse hooi met een snoeischaar in 2 of 3 knipte (het was nog lang genoeg hoor, gewoon iets korter) en dan gaf ik die nagerobs in een paar stukjes gebroken in een schaaltje en dat at ze een beetje. Veder is het belangrijk om je konijntje voldoende takjes en knaagmateriaal te geven om de tandjes af te slijten.

    hopelijk ben je hier iets mee! Mocht je nog vraagjes hebben mag je me altijd een berichtje sturen :)

  2. Hallo!

    Bedankt voor de reacties! ;)

    Wij hebben een "veldje" van een 750 m², Waar we het eens met "een strook" willen beginnen.

    Dus het is gewoon oke om het gras op kranten uit te spreiden in onze schuur en dan gewoon geregeld opschudden? Hoe vaak moeten de kranten trouwens vervangen worden??

  3. Hallo! :mdr:

    Ik heb een aantal vragen ivm "hooi".

    Eerst kregen mijn konijnen hooi van de boer, wat ze heel graag aten maar... toen heeft een neef van ons eens hooi gemaakt (met de hand). Hun konijnen waren gestorven en dan had ik het gekregen. Nu waren mijn konijnen zot van dat hooi, het ws telkens op. Nu is dat hooi al eventjes op en vertikken ze het om het "boerenhooi" te eten... :grrrrrr:

    Mijn vragen:

    --> Hoe maak je zelf hooi? (is dit gewoon plukken, drogen en samenpakken?)

    --> Hoe lang moet het drogen?

    --> Hoe hoog moet het gras staan?

    --> Waar laat je het het beste drogen?

    --> en eventuele andere tips zijn altijd welkom

    Groetjes

  4. Ohh een clickertraining topic! Ik wist niet dat dat bestond :D

    Ik heb gelijk een vraag, waarvan ik het niet nuttig vind om een nieuw topic over te openen, vooral als dit topic al bestaat.

    Hoe zien jullie of je konijn het echt leuk vind? Bij mij lopen ze los door de kamer, en komen altijd naar me toe als ik eten heb. Maar ze doen de trucjes echt alleen omdat ze anders dat biksje niet krijgen. Ik heb niet zo zeer het idee dat ze de trucjes leuk vinden, maar meer dat ze zoiets hebben van: "Schiet nou op! ETEEEEN! *zucht* okeee, ik doe die draai wel >=[ "

    Maar ik kan het ook fout hebben, omdat ik denk dat ik er precies zo over zou denken als ik trucjes zou moeten doen voor extra snoepjes / eten. :P

    Dus, hoe zien jullie dat je konijnen het leuk vinden?

    ik doe dit nog maar pas, maar je ziet zo of ze het leuk vinden!

    echt :D mijn nijntjes kwamen na de eerste training al aanhollen als ze mij zagen en vooral die clicker vonden ze wel wat :D

    ik train zelfs af en toe als er nog een beetje eten in hun bak ligt (dus ze geen honger hebben) en toch zijn ze gemotiveerd, dus ze doen het (bij mij toch niet alleen om het eten)

    veel succes

  5. hoihoi!!!

    ik ben sinds vorigeweek "echt" begonnen met te trainen :mdr:

    Ik doe dit met ze alle 3 (Mieke, Fluffie en Mo) Mo en Fluffie komen (na 2 dagen ofzooo) achter mij aangestorm als ze zien dat ik die clicker vast heb ;) . Mieke heeft soms een beetje tijd nodig, maar ze doet het fantastisch!

    nu dat was de uitleg :he:

    Ik post gauw eens een filmpje!!

  6. Hallo,

    een vriendin van mij heeft +- een maand geleden haar konijn laten castreren maar nu vroeg ze mij gisteren het volgende:

    ze zei dat sinds hij gecastreerd is plattere keutels heeft, wat hij hiervoor nooit had (niet echt "platplat" gewoon platter)

    Weten jullie aan wat dit misschien kan liggen??

    groetjes:mdr:

  7. ik kom zaterdag thuis van vakantie en zou in volgende week willen beginnen met het oefenen met mijn konijnen. Nu heb ik wel nog een aantal vraagjes; Ik heb 3 (voorlopig 2) konijnen in de grote ren lopen, zet ik ze het beste apart als ik train? moet ik het konijn dat ik train naar een andere omgeving brengen (andere ren ofzo)?

    alvast bedankt :P

  8. Hallo,

    ik heb sinds kort een Vlaamse reus en vandaag is mij opgevallen dat er vliegeneitjes op zijn witte vacht zaten (niet veel), allé het trok er toch op dus ik denk dat. Nu ken geen (en weet niet of er een verschil is)verschil tussen maden- en vliegeneitjes . Ik ben toch wel ongerust.

    Hij eet goed en het rare is, waar ik deze gezien heb was hij totaal niet vuil, hij onderhoud zijn vacht zeeer goed. Maar ik wil toch het zekere voor het onzekere nemen. Ik heb de eitjes die ik gezien heb met mijn hand eruit gehaald (hij is super tam). Maar bestaat er geen product tegen, tips ??? :bounce:

    groetjes lize

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .