Ga naar inhoud

Janneke

Members
  • Items

    103
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Janneke

  1. @Mystique; bedankt voor je reacties en adviezen tot nu toe. Ik ga morgen proberen boefje weer buiten te zetten bij de andere twee. Ben benieuwd of het lukt want dan word het een trio van 2 ex-rammen en 1 voedster. Ik word wel moe van het steeds weer koppelen maar dat is de pech van oude konijnen hebben. Het viertal was pas sinds september weer compleet en nu dus weer verandering. Ook voor de konijnen hoop ik dat de rust weer terug komt.

  2. Ik begrijp goed dat je je machteloos voelt. Wanneer een konijn steeds weer klachten krijgt wordt dit frustrerend, je wilt het best en geen idee meer wat je nog kan doen. Ik durf aan de hand van jouw verhaal niet te zeggen wat het zou kunnen zijn. Ik zou alleen zelf niet zo snel aan nierproblemen denken want daar gaan ze juist heel veel van drinken.

    Wat je zou kunnen overwegen is een second opinion bij een andere dierenarts.

    Sterkte in ieder geval en ik hoop dat je van andere forumleden nog tips krijgt.

  3. Ondanks alles wat ik geprobeerd heb vond ik Zenga eind van de middag overleden. Vanochtend was ze nog erg levendig en heeft ze nog een wortel gegeten, maar blijkbaar was haar lichaam al teveel verzwakt.

    Nu dus wel het probleem dat Boefje nu 1.5 week al binnen zit. Kan hij denken jullie nog naar buiten? Of is hij nu al te veel gewend aan de warmte van binnen? Hij had al een wintervacht opgebouwd en is nu niet aan het verharen. Als hij namelijk nog naar buiten kan wil ik proberen of hij weer bij Molly en Skipper kan, ze waren eerst een viertal.

    In ieder geval bedankt voor al jullie adviezen!

  4. Zenga zojuist gewogen en helaas nog niets bij gekomen. Waarschijnlijk zelfs wat afgevallen, vorige week vrijdag woog ze op de keukenweegschaal 1.08, nu 1.03. Het is maar een klein verschil maar toch weer minder. Ze eet wel nog steeds heel goed. Het Timothy hooi eet ze niet maar wel het hooi wat ze altijd al had. Ik merk wel dat ze door alle groenten plakpoep krijgt, dus krijgt ze meer brood. De aardappels vind ik nog wel wat eng om te proberen door de tegenstrijdige berichten.

    Erwtenvlokken ga ik zo bestellen want die kon ik niet in de winkel vinden.

    Nog een vraagje; ze plast ook heel veel en als dit tijdens het eten gebeurt blijft ze er gewoon inzitten. Hierdoor zijn haar pootjes vies en ze stinkt. Moet ik hier iets aan doen of niet? Haar huid is niet geirriteerd.

  5. Bedankt voor de reacties en adviezen tot nu toe. Ik heb Zenga vandaag naar binnen gehaald samen met Boefje. Boefje en Zenga zaten al bij elkaar voordat ik er een viertal van maakte dus ik dacht dat dit het rustigst zou zijn. Ze lijkt in ieder geval van de verhuizing geen last te hebben, huppelt rond in kooi en ren en eet en drinkt. Eten doet ze erg goed, alles wat ik neerzet eet ze achter elkaar op. Volgens mij voelt ze zelf ook dat ze meer nodig heeft. Ik heb groenten ingeslagen en er ligt brood op de radiator zodat het hard wordt. Op aanraden van de dierenarts krijgt ze nu Beaphar hooi Timothy. Dit was volgens hem beter dan gewoon hooi en ze zouden het ook beter eten. Ik ben benieuwd maar betwijfel het nog wel, het ruikt en ziet eruit als gewoon hooi alleen was het minder hard samengeperst, en veel duurder. Het hooi wat ze altijd krijgen heeft ze nu ook nog dus ik kijk wel wat ze het beste eet.

    Ik ga haar na het weekend weer wegen, is ze dan nog niks bijgekomen of weer afgevallen dan ga ik de aardappels uitproberen. Maandag ga ik beginnen met de panacur. Ga het weekend namelijk weg en mijn zus verzorgt de dieren. Zij durft echt geen medicijnen te geven, volgens de dierenarts maakte die paar dagen ook niet zo'n verschil en als ik ermee begin moet ik wel een maand aangesloten kunnen geven.

  6. Ik denk dat ik haar dan inderdaad maar naar binnen ga verhuizen. Dan het viertal maar scheiden in 2 tweetallen. Ze zit nu meestal bij Boefje dus dan gaat hij mee naar binnen. Ze is namelijk echt heel mager aan het worden en vind het dan toch wel eng als het kouder wordt. Ik ben vandaag heel de dag aan het werk maar morgen ga ik panacur halen en dan hopen dat het misschien toch nog wel verbeterd.

    Helemaal van de biks af zou inderdaad beter zijn maar dat vind ik nu wel eng aangezien ze al zo mager is ben ik bang dat ze dan nog lichter wordt. Ik voer haar nu al apart van de rest bij met brood, wortel en appel. De rest is namelijk niet mager en die hoeven natuurlijk niet moddervet te worden. Zijn er nog andere dingen waar ze van aankomt zonder dat er eiwitten in zitten?

  7. Ik zal dan nog even overleggen met de dierenarts.

    Iemand nog ideeen om Zenga wat aan te laten komen op een gezonde manier?

    En nog een vraag; het viertal woont buiten en het gaat kouder worden aankomende dagen. Kan ik Zenga buiten laten of gaat dit te zwaar zijn voor haar magere lijfje? Alle vier naar binnen de hele winter is geen optie, dus dat zou beteken dat ik Zenga en 1 ex-ram naar binnen zou moeten halen. Ik besef dat als ik ze nu naar binnen haal dat ze volgend voorjaar pas weer naar buiten kunnen.

  8. Hoi allemaal,

    Een 2 maanden geleden plaatste ik hier een bericht over Onno die erg ziek was en diezelfde dag nog is overleden. Skipper is toen vanuit Binkies bij mij gekomen om m'n viertal weer compleet te maken. Het is een paar weken heel erg goed gegaan maar nu is Zenga ziek. ik word er moedeloos van, zo krijgen ze nooit rust.

    Het viel me al even op dat Zenga er wat verfromfraaid uitzag maar ik dacht dat dit door het verharen kwam. Vrijdagavond had ik zo iets van, volgens mij wordt ze wel erg licht. Mijn konijnen houden absoluut niet van optillen en Zenga ook niet van aaien, stom van me anders had ik misschien wel eerder gemerkt. Het is een klein konijntje, afgelopen juni woog ze 1.45 kg, vanmiddag bij de dierenarts 1.03 kg. Eten doet ze ontzettend goed, dus is er bloed geprikt. De nieren werken niet meer goed, Zenga is ongeveer 7 jaar oud en waarschijnlik is ouderdom de oorzaak. De urea gehalte was meer dan 7 keer te hoog en de creatine was ook iets te hoog.

    Volgens de dierenarts zijn er geen medicijnen voor, het liefst mag ze helemaal geen biks meer en alleen hooi en groenten dit om de hoeveelheid eiwitten die ze binnenkrijgt zo laag mogelijk te krijgen. Nu is ze alleen zo mager dat ze wel biks nodig heeft voor de vetten, dus krijgt ze nu SS.

    Mijn vragen aan jullie:

    - Weten jullie misschien nog biks waar nog minder eiwitten in zitten? In ss zit 14%.

    - Waar kan ik Zenga van aan laten komen?

    - Iemand ervaring met een konijn met nierproblemen?

    Alvast bedankt voor de antwoorden!

    Groetjes Janneke

  9. Als eerste bedankt voor alle lieve reacties en adviezen. Helaas heb ik Onno in laten slapen om 18.30.

    Het was nog maar zo'n zielig konijntje. Ik wilde hem eerst rustig thuis op zijn eigen tempo laten gaan maar hij lag er zo zielig bij. Hartslag zakte elke keer weg en kwam dan weer terug. Heb een paar uur met hem in m'n armen gezeten en toen besloten de dierenarts weer te bellen. Ik kon zo niet de nacht met hem in. Ik mocht gelukkig gelijk komen en na 2 spuitjes heeft hij rust gekregen. Wat de oorzaak is geweest van zo'n snelle achteruitgang? Ik en de dierenarts vermoeden een kwaadaardig proces in de lever en de hitte en dat met zijn leeftijd van 9 jaar is teveel geweest.

    Onno is het enige konijn wat ik van kleins af aan had. Het doet zeer maar ik weet dat hij nu rust heeft.

    Ik hou m'n overgebleven drietal nu goed in de gaten. Bang dat ze ook weer rangorde gaan bepalen.

  10. Ik heb de dierenarts gesproken en ook zij geeft weinig kans. Wel heb ik geprobeerd te dwangvoeren, hij laat alles toe, kan z'n eigen koppie niet overeind houden. Ik heb z'n eigen biks opgelost in water en dat met een spuitje gegeven. Of ie wat binnen heeft gekregen durf ik niet te zeggen, een deel liep in ieder geval weer zo z'n bekkie uit.

    Nu is het zo dat m'n vriend verpleegkundige is en gek op medisch apparatuur (weet het; rare afwijking :$) Hij heeft dus een hartmonitor met een saturatiemeter en deze op z'n oor gezet. Wees gerust zo'n ding knijpt niet dus hij voelt er niks van. Maar daar is dus op te zien dat zijn saturatie tussen de 80 en 95% schommelt (hoort boven de 97% te zijn) en dat hij een hartslag heeft van ongeveer 160. Dit hoort tussen de 112 en de 300 te zijn las ik op internet.

    Ik wacht even af wat het dwangvoeren mischien nog voor reactie geeft maar pijn heeft Onno naar mijn inziens nu niet.

  11. Bedankt voor alle lieve reactie tot nu toe. Nog steeds geen verdere verandering in Onno'n toestand. Ik heb even Molly erbij gezet maar Onno reageerde hier totaal niet op en Molly werd onrustig dus toch heb haar toch maar weer in de ren gezet.

    Ik vraag me wel af waar ik goed aan doe; moet ik terug naar de dierenarts gaan om hem in te laten slapen of gewoon op z'n beloop laten en hem uit zichzelf laten sterven?

    De hoop dat hij op knapt heb ik eigenlijk niet meer, heeft heeft sinds vanochtend half 8 3 keer z'n kop verschoven en meer beweging niet laten zien. Hij eet niet en drinkt niet.

    Wat zouden jullie adviseren?

  12. Ik heb even een vraagje, Onno ligt er nog net zo bij als 1.5 uur terug, z'n hartslag lijkt wel wat rustiger te worden. Hij ligt nu alleen in een binnenhok, ik twijfel of ik Molly, zijn vriendinnetje, er bij zal zetten. Het is een grote binnenkooi dus het past wel. Ik dacht dan heeft ie wat gezelschap. Ik kan ze er niet alledrie bij zetten daarvoor is de ruimte te klein en dan wordt het denk ik te druk. Daarom alleen Molly.

    Wat denken jullie?

  13. Ik begin te vrezen dat de injecties niet geholpen hebben, is nu een uur geleden. Onno ligt erg stil, ziet het hart wel heel duidelijk kloppen in z'n lijfje, neusje gaat maar een klein beetje op en neer, ondanks dat de kamer waar hij in ligt 24.5 graad is en hij toegedekt is met handoeken en tegen een kruik aanligt voelt hij nog steeds koud, temperatuur is nog 32 graden. Hij heeft ook nog niet gegeten. Toch lijkt hij niet te lijden, ligt rustig en is niet aan het knarsetanden. Ik denk dat hij inslaapt...

  14. Hij zat tot vanochtend bij de andere vier dus ik weet niet of hij vanacht gekeuteld heeft, gisteravond nog wel want dat deed hij namelijk toen ik 'm controleerde op maden. Hij zit nu alleen dus kan het beter in de gaten houden.

    Misschien had ik hem beter gisteravond al apart kunnen zetten maar ik dacht dat het door de hitte kwam en aangezien het buiten al afkoelde. En Molly ging steeds bij hem liggen.

  15. Hoi allemaal,

    Ik heb een groep van 4 konijnen. Onno is de oudste van 9 jaar, hij is een ex-ram. Toen ik gisteravond om 21.45 thuiskwam viel het me gelijk op dat ie uitgestrekt lag, snelle ademhaling en dat terwijl de andere 3 vrolijk aan het rondhuppen waren en van de groenten aan het snoepen waren. Ik heb hem gelijk nagekeken, gelukkig geen maden wel erg warm. Heb toen dus voorzichtig met wat water op mijn handen de oren gekoeld. omdat het buiten al aan het afkoelen was heb ik hem toen maar in de ren gedaan, hij rende toen zonder wankelen naar het hoekje waar hij eerst lag, is toch 4 meter lang.

    Vanochtend om 7 uur gelijk bij hem wezen kijken, hij zat toen weer maar wel in hetzelfde hoekje. Vond hem nog steeds apathisch. Net bij de dierenarts geweest. Ze voelde een verdikking thv van de lever, waarschijnlijk een tumor. Hij is in 3 weken tijd een ons afgevallen van 1.8 naar 1.7 kg en had een temperatuur van 32 graden terwijl dit 38 moet zijn. Hij heeft nu vocht gekregen en "dex", vergeten na te vragen wat ze hier precies mee bedoeld. Werkt volgens haar pijnstillend en moet de eetlust opwekken.

    Ik heb met de dierenarts afgesproken dat ik haar vanmiddag sowieso nog bel, elk uur Onno temperatuur. Hij zit nu binnen in een hok met een fles gevuld met warm water als kruik.

    De dierenarts gaf hem weinig kans, hij is namelijk op het moment erg slap.

    Hij heeft tot nu toe vanochtend 1 paardebloemblaadje op.

    Het is een lang verhaal geworden en ik weet niet eens zo goed waarom ik het allemaal type. Ik maak me zorgen en ik denk terecht. Denk dat ik nu eerst maar eens moet zien of het aankomende uur het vocht en de dex wat doen.

  16. Zijn ze gewend om gras te eten? Zoja dan kan je ze er rustig even laten rondhuppelen. Dat het nat is maakt niet heel veel uit als ze daarna maar droog kunnen zitten. Of geef ze tijdens het rondlopen al de keus door een plank op het gras te leggen, kunnen ze daar opzitten als ze het niks vinden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .