Ga naar inhoud

Sollie

Members
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sollie

  1. Hoi Hoi

    Wat verschrikkelijk om dit e lezen, maar ik denk toch echt dat je er beter aan doet om je Nijn in te laten slapen.

    1,5 maand geleden heb ik mijn dierbaarste Nijn Bo in laten slapen. Ik had hem 4 jaar en was echt mijn maatje. Laatste half jaar liep hij heel erg te sukkelen met zijn gezondheid. Hij heeft zelfs een reanimatie overleefd. De laatste week was hij echt brood mager en hij was aan het hijgen. Toch kwam hij naar mij toe lopen zodra hij mij zag en hij bleef eten ookal bestond dat uit gepureerde wortels en fijngemalen biks met water. Na een 5 tal dagen tobben heb ik besloten hem in te laten slapen. Het deed ongelofelijk veel pijn (nu ik dit schrijf rollen de tranen weer over mijn wangen)maar achteraf bleek dit toch een goed besluit. Zijn kwaliteit van leven was minimaal geworden. En langer lijden kon ik niet aanzien.Bo is vredig in mijn armen gestorven,

    Ik wens je heel veel sterkte met de moeilijke beslissing, maar ga op je gevoel af. En als die aangeeft dat hij beter af is bij de andere konijnen vriendje bij de regenboogbrug dan ligt er voor jou de zware taak om hem in je armen daar heen te begeleiden.

    Sterkte!

    Liefs Solange

  2. Hoi Allemaal

    Bedankt voor de vele reacties.

    Pluk (ram) doet het verder super goed. Hij eet en drinkt goed en is een super vrolijk konijntje. Ik denk daarom dan ook mede uit jullie reacties dat het ademhalen bij hem gewoon erg opvalt. Wat ook kan zijn is dat Pluk conditie moet opbouwen. Hij heeft in een klein(er) hok gezeten bij de opvang en nu heeft hij een grote ren tot zijn beschikking.

    Morgen gaan we met heel ons konijnenhuishouden naar opvang Binkies om alle nijnen in te laten enten. Dan vraag ik aan de DA voor de zekerheid of hij Pluk ng even na wilt laten kijken.

    Groetjes Solange

  3. Hoi Allemaal

    Wij hebben sinds 1 week een Konijn uit de opvang en het valt ons op

    dat hij heel snel ademt. Is dit normaal? Het maakt niet uit of hij in rust is

    of dat hij aan het rennen is.Verder is hij ook niet verkouden.

    Ik hoor graag jullie mening hierover!

    GRoetjes Solange

  4. Ik zou als ik jou was gewoon een flesje eisen! Ook met de bedoeling iets op voorraad te hebben. Ik heb ook nog naaldjes volgens mij nog een stuk of 20. Als je die wilt hebben let me know! Die kan ik wel opsturen. Zou nog wel even door blijven gaan met een kuur totdat je helemaal niks meer waarneemt. Je maar niet voorzichtig genoeg zijn!

    Groetjes !

  5. Hoi Saskia

    Wat een gedoe allemaal joh zo met die Nijnen! Echt slecht van de DA. Als ik het eerder geweten had had je zo mijn flesje Dup kunnen krijgen. Ik heb die nog over van Bo van vorige week. Maar aangezien ik hem heb in moeten laten slapen staat dat flesje niks te doen in de koeling. Ze hebben je btw ook veel te veel laten betalen, want ze hadden je beter zn flesje kunnen geven. Zeker met zoveel konijnen om injecties te geven.

    Suc 6 nog!

    Groetjes Solange

  6. Een aantal weken geleden had ik hier een blog geplaatst over Snot.

    Wilde nog even vertellen hoe het verder is gegaan met Bo.

    Nadat ik van de DA hier in het dorp weer die Enrofloxoral AB had gekregen ben ik na 4 dagen toch naar de andere DA gegaan in Breda. Bo was nu namelijk al aan het hijgen en kreeg geen lucht meer door zijn neus. Daar kreeg ik gelukkig Duplocilline injecties mee + nog wat andere druppels die ik oraal moest geven. DA had wel aangegeven dat er een mogelijkheid was dat Bo zou komen te overlijden aan die injecties ivm dat het een agressieve AB is. Vol goeie moed gaf ik Bo elke dag zijn medicatie.Na 1 dag zag ik dat Bo zijn biks niet meer kon eten en ben toen overgaan op critical care + pureren van wortels en komkommer. Hier genoot hij van, maar het koste hem ongelofelijk vele energie om zijn eten weg te krijgen. Zelfs dwangvoeren met een spuitje was een waar gevecht. Na ongeveer een week bleek er geen verbetering te zijn en ik kreeg het er erg moeilijk mee Bo zo te zien. Toen heb ik in overleg met de DIerenarts besloten Bo in te laten slapen:ange:. Dit is afgelopen woensdag gebeurd.In een kamertje apart is BO om 17:40 rustig in mijn armen ingeslapen. Ik was ontroostbaar. Zelf de DA had tranen in zijn ogen. Maar Bo is nu op een betere plek en hoeft nu niet meer zijn strijd te leveren tegen Snot. Hij heeft een mooi leventje gehad samen met mij en zijn vriendinnetje Zoey!

    Lieve Bo! JIj blijft een speciaal plekje houden in mijn hart! Ik hou van je!

    Graag wil ik Dierenkliniek de Bouverij in Breda heel erg bedanken voor hun uitstekende zorg en hun empathie voor Bo.:cool:

    attachment.php?attachmentid=47321&d=1308425036

  7. Hoi allemaal

    Ik ben dus naar de DA geweest en heb uiteindelijk weer Enflodoxoral meegekregen. Hij heeft aan gegeven dat Duplo een heel oud penicilline is en dat deze bijna resistent voor alle bacterie. Hij gaf ook aan dat hij een protocol moet volgen waar precies instaat welke antibiotica gegeven moeten worden. Ik ga gewoon deze kuur afmaken en dan kijken hoe het gaat. Deze heeft tenslotten de vorige keer ook geholpen. Mocht dat dit keer niet zo zijn dan ga ik naar onze andere DA. Ja we hebben er 2. Bij die andere zijn we toen terecht gekomen in het weekend toen 1 vn mijn konijnen erg ziek was. Dan ga ik gewoon voor second opinie.

  8. wat een schandalig verhaal zeg! Hoe is het nu met het konijntje? Is de fokker aangesloten bij een vereniging ofzo? dan zou je dit eens voor kunnen leggen bij hun.Misschien dat zij wat kunnen doen!

    Groetjes Solange

  9. Bedankt allemaal voor jullie reacties. Bo heeft 3 maanden Enrofloxoral gehad + oogzalf waar ik de naam even niet van weet. Het heeft even geholpen, maar ben nu weer terug bij af. Ik heb a.s. donderdag toch een afspraak voor de kat (moet zijn injecties hebben) bij de DA. Dan ga ik het meteen vragen. Mocht de DA er niet mee instemmen dan ga ik naar een ander toe.

  10. Ik zal bij het begin beginnen.

    Bo is mijn albino konijn van jaar oud.

    Aantal maanden geleden begon hij erg te niezen, had vieze voorpootjes en pus/snot

    bij zijn neus en re oog.

    Ik met hem naar de DA. Daar vertelde de DA dat Bo zij traanbuis doorgespoten moest worden ivm een bacterie. Dit heb ik laten doen. Operatie was goed verlopen.Echter kreeg Bo een hartstilstand na de narcose. Gelukkig hebben ze hem gereanimeerd en leeft hij nog. Na 3 maanden AB en oogzalf ging het redelijk met zijn verkoudheid. Oog was niet meer pussig. Alleen bleef hij wat niezen, maar produceerde niet meer zoveel snot.

    HEt is een tijd goed gegaan, maar nu merk ik dat het weer de verkeerde kant op gaat. Bo word weer wat mager(zie hem wel eten gelukkig) produceert veel snot en zijn oog is ook weer een beetje pussig.

    Heeft iemand tips voor mij? Ik ga niet meer terug naar de DA, want dan moet hij weer onder narcose voor zijn oog en ik ben er van overtuigd dat hij het dit keer dan niet zal overleven.

    Is het misschien slim om weer die antbiotica te gaan geven?

    Ik hoor graag van jullie!

  11. Hoi Hoi

    Ik heb 2 konijntjes met chronisch snot. Ik heb bij beide 3 maanden antibiotica volgehouden, maar het mocht niet baten. Ze hebben er beide weinig last van. Ze eten goed(soms t egoed naar mijn mening haha) en zijn super vrolijk. Wel zou ik idd de antibioticakuur wat langer aanhouden. Maximaal 3 maanden. Daarna mee stoppen anders kan je gewenning krijgen.

    Suc 6

  12. Vanochtend is helaas ons kleine meisje Ola overleden. Zo goed dat ze nog was gister avond, hoe slecht ze vanochtend ineens was. Ze zat weer onder de diarree. En de spirit was uit haar ogen.Ik heb haar schoongemaakt en haar medicatie + bijvoeding gegeven. Dit ging moeizaam. Toen werd het voor mij duidelijk dat ze het niet ging halen. Ik heb haar ingepakt in een handdoek met 2 warme kruikjes erbij en haar zo in het reismandje gelegd. Haar nog een vaarwel kusje gegeven. 2 uurtjes later is ze rustig bij ons thuis ingeslapen.

    In die 3 dagen dat ik haar maar had ben ik me heel erg aan haar gaan hechten en heb ik er alles aan gedaan om haar beter te kunnen maken, maar het mocht helaas niet zo zijn.

    Lieve Ola je krijgt een speciaal plekje in mijn hart!!

  13. Vervolg:

    Vanmiddag tilde ik de kleine meid Ola op om te knuffelen. Bleek ze helemaal onder de ontlasting/diarree te zitten. Nu ging ik me ernstig zorgen maken. Meteen de dienstdoende DA gebeld. Verhaal uitgelegd en die bereiden me er stiekem al op voor dat de kans dat Ola dit zou overleven heel klein was. Ik mocht daarom ook meteen langskomen.

    Eenmaal bij de DA was deze erg verbaast hoe gezond en actief Ola nog was ondanks haar poot en diarree. Ze werd meteen uitgebreid onderzocht. Daaruit kwam dat er een ontsteking zit bij haar poot (gelukkig dus niet gebroken), ze ook wat te mager was en dat de diarree waarschijnlijk kwam van het eten of als reactie op de ontsteking die gaande is in haar lichaam. Haar lichaamstemperatuur was gelukkig helemaal top. 38 graden. Ze kreeg vervolgens een pijnstiller injectie en een antibiotica via haar bekje toegediend. Met de antibiotica moeten we 5 dagen doorgaan. Daarnaast ging de DA voordoen hoe we Ola bijvoeding moesten geven. Hij maakte het papje klaar en ging toe de kamer uit om een spuitje te halen. Toen hij terug kwam zat Ola al gulzig de bijvoeding uit het bakje op te eten. Weer een goed teken dat de kans op herstel groter maakt. Voorlopig moeten we dit ook blijven geven + de biks.

    Na haar vandaag alweer 5 keer onder de kraan haar billen schoongemaakt te hebben schijnt de ontlasting nu alweer wat dikker te worden.Gelukkig! Ola heeft net nog ingewikkeld in een dekentje bij mij in mijn armen liggen slapen. Nu zit ze weer in haar reismand met een lekkere warme kruik.

    Al met al denk ik dat wij ons meer zorgen maken dan Ola zelf. Ze kijkt nog steeds fel uit haar oogjes, haar oortjes staan rechtovereind en is ze stik nieuwsgierig. Ik begin er langzaam vertrouwen in te krijgen dat ze dit gaat overleven en dat we haar niet hoeven in te laten slapen.

  14. @ Jeannine: Thnks voor je reactie!Stelt mij weer gerust dat ze er mee kan leven en dat we haar niet hoeven in te laten slapen. Dat zou ik verwschrikkelijk vinden.

    @Bianca Ik ga morgen met haar naar de DA. Voor de zekerheid pijnstilling. Thnks voor de tips!

  15. Graag gedaan!

    Ik laat meestal de haren wat liggen en haal elke keer een beetje weg. Anders heeft ze al het werk voor niks gedaan, het is de natuur.

    Extra vitamine geef ik mijn konijnen nooit. Is hetzelfde als met mensen als je goed normaal eet krijg je alle noodzakelijke vitamines zo binnen.Vitamine preparaten zijn da overbodig.

    Het inenten kan je ook gewoon door laten gaan.

  16. @Bianca

    Het zou goed kunnen dat ze uit het hokje is gevallen of misschien heeft 1 van de andere konijnen per ongeluk op haar gezeten ofzo. We hebben haar nu naar binnen gehaald en zit ze in een reisbox van onze vlaamse reus. Zo kan ze hopelijk herstellen. We houden haar goed in de gaten en gaan idd anders naar de DA maandag. Maar veel meer dan hokrust kunnen we denk ik niet doen. Ze is namelijk te klein voor een operatie of gips denk ik.

  17. @Bianca. Ze tilt het pootje op, maar het hangt er wel slap bij als je haar vasthoud. Als je je vinger onder het andere gezonde pootje houd voel je dat de spieren zich samentrekken en de nageltjes je vinger proberen te omklemmen. Bij het "lamme" pootje gebeurd dat niet.Die bungelt alleen maar. Je merkt verder niks aan haar. Ze piept niet en is ook niet in shock zelfs niet als je er aan komt. Daarom denk ik dat ze geen pijn heeft.

  18. Ja jou voedster is duidelijk schijnzwanger. Ons Konijn Zoey heeft daar 1 keer in de zoveel tijd ook last van. De laatste keer was het zelfs zo erg dat op haar buik geen enkele haar meer te bekennen was en ze was heel mager geworden. Gelukkig is dit echt maar een fase die weer overgaat. Dit duurde bij Zoey een weekje of 2a3 en ze begon daarna weer dikker te worden en kreeg haar haren weer terug.

    Dat de Ram minder in het hok ligt kan eraan liggen dat je voedster wat humeurig is. Onze Zoey is namelijk niet te genieten als ze schijnzwanger is. Ze bijt dan zelfs en dat doet ze normaal nooit.Lang leven de hormonen!

    Je voedster laten helpen lijkt me niet zn goed idee aangezien haar leeftijd. Wij hebben onze dames ook niet laten helpen.Idd heeft een konijn dan een verhoogde kans op baarmoederhalskanker, maar dat risico lopen we dan maar. Je kan ze niet tegen alles gaan beschermen.

    Maak je maar geen zorgen. Over een tijdje is de schijnzwanger weer voorbij.

  19. Gisteren gingen we stro en hennep halen bij de boerenbond bij ons in het dorp. En jawel hoor daar zat een onwijs lief schattig konijntje in japanner kleur. We waren opslag verliefd. We hadden ons voorgenomen dat we het bij 6 konijnen zouden houden, maar we konden deze niet weerstaan. Dus hebben we haar meegenomen. Deze kleine uk:bunny4: van 8 weken hebben we Ola genoemd. Ze was meteen op haar gemak tussen de andere konijnen.

    Alles leek ook goed te gaan totdat we 2 uur geleden er achter kwamen dat deze kleine meid haar linker voorpootje niet meer gebruikt.:frown: Deze hangt er slap bij. Met oppakken lijkt ze geen pijn te hebben en ze hups gewoon rond alleen dan op 3 pootjes. Eten en drinken doet ze ook als de beste. We weten totaal niet hoe dit komt. Misschien ergens achter blijven hangen?Of heeft 1 van de andere konijnen op haar gelegen?Naar ons idee heeft ze er geen last van. Echter maak ik me wel zorgen.

    We hebben haar nu apart gezet in een kleine reismand zodat ze wat rust kan hebben.

    Heeft iemand hier misschien ervaring mee? En kan een konijntje goed leven met eventueel maar 3 poten?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .