Ga naar inhoud

Celinemorret

Members
  • Items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Celinemorret

  1. Voor mijn konijntje heb ik een week geleden een lading groenten gekocht (andijvi, witlof, boerenkool, etc.)

    Omdat je dit koopt in nogal grote verpakkingen en ik slechts één konijntje heb kan ik deze groenten niet allemaal in de koelkast bewaren (ik krijg het niet op tijd op en dan bederft ruim de helft). Ik heb het dus in de vriezer gedaan en wilde er elke keer een gedeelte uithalen. Gek genoeg schijnt dit niet te werken.

    Wanneer ik er een gedeelte uithaal en dit rustig laat 'bijkomen', onafgesloten op normale temperatuur laat komen bederft het alsnog. Hebben jullie een tip hoe ik groenten het beste goed kan houden? Hoe bewaren jullie de groenten?

    Thanks!

  2. Fijn te lezen dat hij is opgeknapt! Zo zie je maar hoe sterk de beestjes kunnen zijn. Leuk hoor, ben heel blij voor je en hoop dat het zo op deze weg door mag gaan :)

    Gwentje, wat vervelend van je konijn met de middenoorontsteking! Het valt me op omdat ik er een konijntje aan verloren ben. Bij hem was het dusdanig erg geworden dat er een poliep was ontstaan. Gelukkig is het bij jullie dus op tijd verholpen. Vraagje: hoe zijn jullie erachter gekomen dat hij middenoorontsteking had? Bij Binkie heb ik dat niet op tijd kunnen merken, ook in zijn oor zelf was zelfs op het einde toen de ontsteking vergevorderd was met het blote oog niets te zien.

  3. Ach wat vind ik dat enorm sneu zeg... Zo zie je weer hoe enorm teer die beestjes kunnen zijn. Ene moment niets aan de hand, andere moment in pijn. Ik heb zelf geen ervaring met deze ziekte (ondanks de oorontsteking heeft Binkie het niet gekregen) dus weet niet hoe de behandeling hierbij is. Heb wel gelezen dat ze er inderdaad van kunnen genezen met de juiste behandeling. Het beestje is nog jong dus is het zeker waard hem de juiste behandeling te geven en alles op alles te zetten om hem er bovenop te krijgen.

    Goede keus ook hem daar te houden, ze weten daar precies hoe ze hem nu moeten behandelen. Heb destijds met Binkie hetzelfde gaan, daar ik door mijn tentamens geen tijd had. Ik ga duimen voor je! Hoop op een betere uitkomst bij Joekel dan bij Binkie.

  4. Hij heeft het helaas niet mogen redden :( Afgelopen woensdag hebben we 'm een spuitje moeten geven. Het kon niet operatief verwijderd worden omdat het bij z'n middenoorbot zat. Daarnaast zou het een heel zware operatie worden en wist de arts niet of hij daar uit zou komen gezien z'n leeftijd. Hij had ook nog twee plekjes op z'n rug en buik die ze niet vertrouwde. Ik heb hem dus (op haar aanraden) nog wat dagen pijnstillers gegeven, maar moest toen het moeilijke besluit nemen. Blijft zo'n rotbeslissing om te nemen! Voelde me echt schuldig naderhand al wist ik met mijn verstand dat ik niets anders had kunnen doen. Ik troost me nu met de gedachte dat hij geen enorme pijn heeft gehad voor hij stierf en waan mezelf gelukkig dat ik het lieve beestje 8 jaar in m'n leven heb gehad :')

  5. Ah dat is goed nieuws! Dan ben je er op tijd bij. Zou zeggen, zit er goed bovenop zodat het niet gaat zoals hij het bij Binkie ging. Bij hem werd het chronisch en toen was het te laat. Het medicijn dat hij gekregen heeft ken ik niet, is het een antibiotica?

    Zeker, als hij nog goed op temperatuur is en goed eet zou ik hem ook buiten houden in zijn vertrouwde omgeving. Naar binnen halen is iets wat je zou moeten doen als je merkt dat hij echt achteruit zou gaan. Aangezien hij ook met zijn maatje buiten zit is het voor nu beter hem dan binnen te houden.

    Fijn te lezen dat het goed gaat met hem! Houd me op de hoogte :)

    Hoe oud is Joekel?

  6. Het is bij elk konijn heel verschillend hoe ze erop reageren. Mijn vorige konijn was erg gevoelig op zijn darmen en kreeg al snel diarree/plakpoep. Hij vond het wel superlekker en dus gaf ik het hem wel, dan wel in kleine mate. Mijn huidige konijntje vind het ook heerlijk en is minder gevoelig ervoor. Hij is 7 maanden nu en dus bouw ik het rustig op bij hem. Dusver lijkt het goed te gaan. Heb vandaag weer een lading in de supermarkt gehaald (andijvi, koolraap, spruitjes, wortel, bleekselderij, spinazie, komkommer). Met de koolraap en spruiten pas ik dan weer extra op ivm gasgevaar. Boerenkool vinden ze ook heerlijk, maar ook hier moeten ze niet teveel van krijgen. Altijd oppassen met koolsoorten!

  7. Ik ken de frustratie. Heb afgelopen week een beestje in moeten laten slapen, een uit de hand gelopen crhonische oorontsteking. Was voor mij de tweede in een half jaar dus heb het nu ook even gehad ja, je gaat je er behoorlijk klote door voelen (even lomp gezegd). Binkie had een abces (een poliep bleek later) bij zijn middenoor die was ontstaan door een chronische oorontsteking en omdat het al bij zijn middenoorbotje zat kon het niet operatief verwijderd worden. Daarom heb ik toen die keus moeten maken.

    Zie dat dit bericht van vandaag is dus dat je zo om half 3 naar de arts moet. Voor nu zou ik het volgende doen (ook met mijn ervaringen van de laatste weken in het achterhoofd):

    als het een buitenkonijn is, zet hem binnen en houdt hem goed warm. Geef hem genoeg lekkers en zorg dat hij aan het eten blijft. Binkie is door de pijn aan het abces (door de oorontsteking) gestopt met eten en dan heb je pas echt problemen. Het is enorm belangrijk dat hij blijft eten! Binkie had ook ondertemperatuur en daardoor was het heel belangrijk de temperatuur weer normaal te krijgen. Voelt hij koud aan? Je zou hem even kunnen tempen met een normale termometer, als hij een termperatuur onder de 38 heeft kan je hem een kruikje geven.

    Hoe oud is hij? Het hoeft niet te laat te zijn, konijnen zijn klein en teer, maar kunnen enorme vechters zijn! Binkie is na bijna dood te zijn geweest door ontregelde darmen en ondertemperatuur hier toch weer bovenop gekrabbeld. Helaas mocht het bij hem niet meer helpen omdat de oorontsteking te vergevorderd was. Houd ons op de hoogte en succes vanmiddag! Zal voor je duimen.

  8. Ik denk dat je als snoepjes voor je knaagdieren (eventjes onde rde algemene noemer) het beste lekkere groenten en fruit kunt gebruiken. Sterker nog, m'n oude konijntje at niet eens dierenwinkel snoepjes. Vond het niet lekker. Gaf ik hem een stukje appel of wortel dan viel hij aan alsof hij nog nooit zoiets lekkers had geroken. Zo hoeft dierenvoeding in z'n geheel niet zo duur te zijn als je weet wat ze het beste voor te schotelen :)

  9. Vandaag lijkt het weer wat beter te gaan, hij eet weer beter, eet zelfs biks nu dus ik ga even stoppen met dwangvoeren aangezien hij het nu uit zichzelf doet. Wel slecht nieuws bij de DA gekregen, ze verwacht dat het toch een gezwel is. Heeft biopt genomen en gaat het opsturen naar het lab. Als het gezwel blijkt te zijn is dat kwalijke zaak zei ze, het zit op een plek waar het niet weggehaald kan worden. Ik moet dan serieus overwegen hem te laten gaan zei ze. Erg moeilijk, zeker nu hij weer goed begint te eten. 't Is zo'n vechtertje geweest deze week :( Voelt ergens als verraad als ik hem dan laat inslapen.

  10. Ik denk dat voor konijnen in principe geldt dat ze 'echt' eten nodig hebben. Daarmee bedoel ik niet teveel van die kant en klare snoepjes die je in de dierenwinkel kunt vinden, maar echt puur natuurspul. Voeding die een wild konijn zegmaar ook eet. Ik zou dan ook kiezen voor de normale biks, die gebruik ik voor m'n nijntjes ook. Bij die snoepjes weet je toch nooit wat er allemaal in zit voor kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Kan me niet voorstellen dat deze goed zijn voor de gesteldheid van de dieren.

    Overigens, ik las hiervoor van iemand die haar konijnen elke dag minstens 5 soorten groenten en 5 soorten vere kruiden geeft en viel bijna van m'n stoel af van verbazing. Wow! Die beestjes hebben een lekker maaltje zeg elke dag :) Leuk om te lezen!

    Mijn diertjes hebben vrees ik een wat minder gevarieerd menu al doe ik wel mijn best ze alle voedingstoffen binnen te laten krijgen (bix, hooi, dagelijks stukje groente en in de zomer wat meer kruiden want doen doet het kruidentuintje het weer goed in de tuin).

    Als het maar moedertje natuur is lijkt mij.

  11. Het lijkt vandaag weer iets beter te gaan met hem. Hij eet wat meer hooi (deed hij voorheen niet), is iets actiever, al keutelt hij niet tot weinig (weer minder dan gister). Verder merk ik niet dat hij zich daar heel erg ellendig door voelt. Straks terug naar de arts, ben benieuwd of het abces geslonken is en wat ze van hem vinden verder. Hij is er nog niet though, dus wie weet juich ik wel te vroeg...

  12. Ja inderdaad, het gebeurde nu dan 'gelukkig' doordeweeks zodat ik er gelijk mee naar de arts kon, maar anders zit je. Daarbij is het ook fijner voor zo'n beestje als hij niet naar de arts hoeft te worden gesleept.

    Hij had gisteren een redelijke dag, at zelf een beetje, keutels waren redelijk normaal. Vandaag echter (zondag) lijkt hij weer wat meer last te hebben. Z'n keutels waren iets dunner, iets minder ook. Heeft wel wat gegeten (stukje broccoli, basilicum, paar sprietjes hooi). Hij is helemaal weg van kruiden, dus die geef ik hem iets meer. Ik doe hem nog wel dwangvoeren, omdat hij ten eerste te weinig eet en ten tweede anders geen vezels binnenkrijgt die hij toch ook juist nodig heeft.

    Moet wel zeggen dat ik beetje paniekerig raak als ik zie dat hij dan na een betere dag weer wat achteruit gaat, zeker omdat hij al op redelijke leeftijd is (8).

    Kan het aanlopen eer je echt serieuze verbetering ziet?

    De arts zei me dat als hij zelf onvoldoende eet ik om het uur ongeveer (anderhalf uur) wat dwangvoeding moet geven, mits hij niet al teveel protesteert. Oh, ik hoor ook nog steeds wel de darmpjes, met name als ik hem de medicatie ivm maagdarmbevordering en wat vezels heb gegeven. Is dit normaal? Het is nu de derde dag. Maak me zorgen om het hummeltje :s

  13. AH ok, thanks voor de reacties! Vooralsnog krijgt hij dus onderhuidse injectie antibiotica. Het lijkt al wel dat het iets is afgenomen. Vrijdag was het enorm hard (leek een gezwel, keihard), maar het is nu wat zachter geworden. Ik vroeg aan de dierenarts of er naast die injectie nog iets verder mee moest gebeuren, maar toen zeiden ze dat het toedienen van anitbiotica an sich voldoende moest zijn... Ik vond dit eigenlijk wat vreemd, daar ik overal op internet lees dat er wel meer moet gebeuren om er definitief mee af te rekenen.

    Moet morgen terug voor controle en een volgende antibiotica injectie en ga dan nog eens voorstellen of het kan dmv openhalen en dan schoonhouden (zoals ik van jullie hier hoor). Het btreft hier het Dierenziekenhuis Drechtsteden, je zou toch verwachten dat een dierenarts weet hoe je een abces bij een konijn moet aanpakken. Ze zeiden overigens wel dat het lastig was om in zn geheel te verwijderen, omdat het bij z'n middenoor zit... Nja, ik ga ht gewoon eens voorstellen morgen. Wie weet!

  14. Hoi iedereen,

    Mijn konijntje heeft (naast de SAS die hij had/heeft en nu van aan het herstellen is) een abces bij zijn middenoor. Tenminste, daar heeft de eerste dierenarts het vooralsnog op gehouden daar zij er pus uit had gehaald.

    Ze willen nu om de 2 dagen antibiotica inspuiten (niet in de bult zelf though) om het te bestrijden, maar ik lees hier en daar al dat er wel meer nodig is om het aan te pakken. Ik wil maandag ook overleggen met de arts of het niet nodig/mogelijk is het abces open te maken en de pus te verwijderen.

    Zijn er dingen die ik zelf nog kan doen? Ik lees her en der over het aansmeren met middelen van de buitenzijde. Heeft iemand daar ervaring mee?

    Zou het ook een gezwel kunnen zijn? Aangezien er zanderig pus in zat dacht de eerste arts dat niet, maar het is ondertussen zo hard geworden dat ze er geen pus uit hebben kunnen halen met een naald.

  15. Hoi Mirjam,

    Wat een zorgen om je bunny! Kan me goed voorstellen dat je goed in de rats hebt gezeten erom!

    Ik heb moet ik je bekennen niet alles gelezen van het forum, wel jouw berichtjes. Heeft hij uiteindelijk nog een diagnose gesteld? Wat er mis zou zijn met hem (Afgezien van die kleine bultjes waar je het over hebt) waardoor hij niet keutelde?

    Ik begreep wel dat hij ondertussen weer wat opgeknapt is, dat is super natuurlijk! Met zo'n jong beestje is het helemaal sneu als hij dor zoiets het niet zou redden.

  16. Dank jullie voor jullie reacties! Is fijn te horen dat ze er dus weer goed van kunnen genezen. Met mijn vorige konijntje, Joris, was ik er te laat bij. De arts heeft het bij hem ook niet op tijd vastgesteld (waar ik nu wel an baal, aangezien ik zie dat zo'n beestje wel een kans kan hebben met de juiste medicatie), anderzijds heeft hij wel een mooie leeftijd van 11 jaar gehaald.

    Ik ga hem zo ophalen en heb op mijn kamer een goed plekje voor hem gemaakt, van de verwarming vandaan want het moet ook weer niet te warm zijn lijkt me.

    Lastig puntje though: mijn moeder is allergisch voor dieren, heeft in het verleden allergische reacties gehad van de konijnen die we hadden. Zit dus beetje in tweestrijd nu. Wil natuurlijk niet dat haar huidproblemen terugkomen, maar wil ook niet dat het beestje verzwakt vanwege de kou. Dus nu dacht ik eraan om hem voorlopig even binnen te houden, omdat ik hem dan goed in de gaten kan houden en dan in de schuur te zetten, waar ik dan een kachel kan zetten om het ook warm te houden. Is prijziger natuurlijk dan binnen (energieverbruik kachel), maar leek me de beste tussenoplossing. Wie weet dat ik dat ook dan iets kan afbouwen dat hij op den duur weer naar buiten kan (mits er geen strenge nachtvorst is).

    Thanks nogmaals voor jullie reacties!! :) Waardeer ik enorm.

  17. Hoi iedereen,

    Graag zou ik iets met jullie willen delen en ben ook benieuwd naar jullie ervaringen. Gisterenochtend trof ik mijn 8-jarige hangoor konijntje aan, zittend in een hoek, lusteloos, niet geïnteresseerd. Hij zit buiten in een ren en normaliter als ik aankom en het deurtje open komt hij gelijk aanrennen. Nu deed hij echter niets, ik pakte hem en zag gelijk dat er iets niet goed was (z'n maag borrelde (gas of SAS?). Z'n keutels waren veel kleiner dan normaal en ook zat er een helder laagje omheen. De dag ervoor had ik nog niets gemerkt aan hem. Een half jaar geleden heb ik een konijn verloren aan SAS en sindsdien probeer ik extra alert op te zijn al is dat wel moeilijk, omdat het zo snel kan gaan met de kleine beestjes.

    Ben gelijk met hem naar de arts gegaan en zei dat ik dacht dat hij SAS had, ze hoorde de maag borrelen en tezamen met het feit dat z'n keutels anders waren dan normaal trok ze een diagnose. Een ondertemperatuur van 35,5, darminstabiliteit en een abces vlak onder z'n oor. Hier wist ik vanaf; ik was er anderhalve week geleden ook mee naar de arts geweest. Zij heeft er toen pus uitgehaald (zanderig mengsel) en stelde dat het geen tumor zou zijn maar een abces en dat het met antibiotica zou kunnen worden aangepakt. Nadat de kuur was afgerond en het abces kleiner was geworden ben ik met de antibiotica gestopt, hij gedroeg zich even normaal als anders.

    Kennelijk is het hem toch zodanig pijn gaan doen dat hij gestopt is met eten en daardoor ging het van kwaad tot erger.

    Wonder boven wonder is hij vannacht goed doorgekomen en is hij weer op zijn normale lichaamstermperatuur, hij eet ook weer zelfstandig. Het lijkt erop dat de SAS een beetje op z'n retour is, maar... ik wil niet te enthousiast zijn. Ik heb gelezen dat het nog weken kan aanslepen voor het geheel weg is uit het systeem. Hij heeft pijnstillers gekregen en krijgt deze nog gedurende de week zodat hij niet weer terugvalt en wederom stopt met eten. Verder krijgt hij antibiotica om het abces aan te pakken en medicatie om de darmen weer op gang te brengen.

    Nu vroeg ik mij af: zijn er mensen die een konijn met SAS hebben gehad die hier daarna van is genezen? Hoelang moet je het konijn in de gaten houden op het stoppen met eten?

    Daarnaast is hij altijd een buitenkonijn geweest, heeft 8 jaar lang rondgerend in zijn ren, maar aangezien hij niet 100% is adviseerde de arts me hem tijdelijk binnen te halen. Ze stelde zelfs dat het verstandiger zou zijn hem dan tot de lente binnen te houden. Wat denken jullie? De eerste weken wil ik hem sowieso binnenhouden zodat ik hem goed in de gaten kan houden, maar omdat hij zo gewend is aan zijn vaste plekje buiten en zijn vrijheid vraag ik me tegelijk af of het ook juist niet goed is dat hij weer in zijn oude, vertrouwde ren teruggaat.

    Flink verhaal geworden al met al, hoop dat jullie advies hebben. Ben daarbij benieuwd naar jullie ervaringen hieromtrent. Bedankt alvast!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .