Ga naar inhoud

wendyminoes

Members
  • Items

    82
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wendyminoes

  1. Ik haal de pitjes er meestal uit, Gijs heeft namelijk een spleetje tussen z'n tanden waar ze altijd tussen blijven zitten en ik ze er erg moeilijk weer uit krijg.. Volgens mij is het niet gevaarlijk want de cavia's eten wel altijd alles op!

  2. Sommige van jullie hebben vast wel mijn topic over Keesje gelezen. Het konijntje dat ik veels te jong uit de dierenwinkel heb gehaald en waarin ik vertelde dat ze na mijn betaling vroegen of ik er een plastic tasje omheen wou.

    Nu mijn probleem, niet alleen over Keesje maar meer over de groep. Keesje zelf doet het namelijk super! Ze zit momenteel op goed gewicht en we zijn 2 week terug naar de dierenarts geweest en ze is een echt meisje. Ze was helemaal gezond alleen nog wat jong (de dierenarts kon het niet goed zeggen, maar ze hoorde sowieso nog bij haar moeder te zitten). Ze staat met een hok in de kamer die momenteel al te klein aan het worden is. Overdag zit ze lekker buiten in een ren die vast zit aan de 'Grote Konijnen Ren'. Via het gaas heeft ze dus contact met de rest alleen hebben de Grote Konijnen meer interesse in haar dan Keesje in hun. Ik vond het onderhand wel tijd worden voor een koppeling want Keesje staat, ondanks dat ze nogal verwend word, haar mannetje wel. Geen één van mijn konijnen was al zo stoer en dapper toen ik ze kreeg. Ik heb ze 3 dagen geleden in een ren gestopt met z'n allen in een ander stuk van de tuin. Ik had er een aantal kleine huisjes voor Keesje ingestopt en vooral lekker eten (ondertussen heb ik geleerd dat veel en lekker eten meestal lijdt tot een goede koppeling).

    Het ging goed in het begin en de Grote Konijnen waren erg geïnteresseerde in Kees. Wel op een voorzichtige manier! Het ging heel vriendelijk, totdat ik opmerkte dat Keesje zicht heel apart gedroeg. Of ze sprintte keihard weg als er een konijn te dicht in de buurt kwam, niet gewoon wegrennen maar ze sprintte zich kapot. Heel paniekerig waardoor ze gewoon tegen de ren aanknalde. Daardoor vond vooral Gijs haar nog interessanter en begon ook achter haar aan te rennen, maar meer in de vorm van een spel. Ik heb het even aangekeken maar heb haar er op den duur tussen uitgehaald. Gisteren weer geprobeerd en nu reageerde ze heel anders, ze ging steeds helemaal plat liggen als er aan haar werd gesnuffeld. Later ging ze graven en zich in een kuil verstoppen waardoor de rest haar niet meer zag.

    Nu ik het terug lees klinkt het niet zo ernstig, meer lijkt het op een ontzettend onzeker konijntje. Maar in het echt vind ik dat Keesje zich niet als een konijn gedraagt... Ze trekt zo ontzettend naar mensen toe! Ook vandaag heb ik het weer geprobeerd maar ze sprong gewoon tegen mijn benen aan, het leek net alsof ze een soort verlatingsangst heeft... Misschien is het wel een groten overgang, van 2 week zonder contact van konijnen naar opeens 4 joekels voor je! Maar toch zit het me niet lekker, ik heb zo'n gevoel dat ze met de fles is opgevoed en nog nooit eerder een echt konijn heeft gezien. In het begin vond ik het schattig dat ze zo naar me toe trok, maar nu zie ik me pas in dat het best sneu is.

    Sjemig, wat een verhaal! Maar ik wil dat jullie wel een goed scenario voor je hebben voordat ik met de deur in huis val. Een vriendin van mijn moeder (tevens de mevrouw waar in mijn teddy's weg heb) heeft weer een nestje met teddy's. Waarschijnlijk zijn ze van Keesje haar leeftijd, qua lichamelijke ontwikkeling gaan ze namelijk behoorlijk gelijk op. Dat zijn teddy's van 10 week die met hun 14e week naar een ander huisje gaan. Haat voorstel was om Keesje een tijdje bij het nestje te zetten mits de teddy mama haar accepteert zodat ze leert om konijn te zijn. Daarna komt ze weer bij mij samen met één van teddy's waar ze goed mee kan opschieten en ze dan na een tijdje bij de rest te zetten. Ik zit te twijfelen. De teddy die nu jongen heeft, heeft al eens eerder 2 jongen van een gestorven konijn geaccepteerd, maar die waren veel jonger. En als ik het doe, heb ik 6 konijnen die misschien alsnog geen goede groep vormen. Maar als ik Keesje ermee kan helpen? Ze is zo ontzettend lief maar snapt echt niet hoe ze zich moet gedragen!

    Graag heb ik jullie eerlijke mening, en alle respect als je het complete verhaal hebt gelezen!

  3. Ik ga regelmatig met mijn konijnen naar de dierenarts voor een medische check maar ik laat ze niet enten. Ik hou er niet van als er troep in mij word gespoten dus bij mijn konijnen ook niet. Tot nu hebben al mijn konijnen een leeftijd van rond de 10/12 jaar bereikt dus ik hou het wel lekker zo. Krijg ik te horen dat er wel konijnenziekte's in de buurt/provincie rondgaan neem ik zeker maatregelen.

  4. Dit topic zet mij aardig aan het twijfelen.. Krijgen die van mij nou zoveel groenten? Ik zal binnenkort een foto maken!

    Ze hebben de hele dag beschikking over 2 bakjes biks maar dat blijft vaak staan. Verder krijgen ze dagelijks andijvie, 8 stukken witlof, wortel (met het loof) 4 á 5 appels, 4 á 5 tomaten, een klein stukje komkommer en af en toe een krop sla of broccoli. Of het veel is? Naar mijn mening niet. Zo lopen (vanaf volgende week niet meer) de hele dag door de tuin te wroeten, rennen en spelen met z'n vieren.

  5. Poeh! Gelukkig ben ik niet de enige met verwende nijnen :whistle2:

    Die van mij krijgen altijd de kruidenhooi van de Welkoop, merk is Kennel volgens mij.

    Vooral de rozenbottel gaat er snel doorheen! Laatst had mijn moeder paardenbloemhooi meegenomen, dat vonden ze ook verrukkelijk!

    Gewoon hooi krijgen ze eigenlijk nooit meer, de kwaliteit in de 5 kg verpakkingen is de laatste tijd om te huilen...

    Bij de kruidenhooi is dit niet het geval, maar is wel prijzig. Er gaan elke week 8 van die 500 gram pakken door. Elke dag ongeveer 1...

  6. Hallo, hier alweer een topic van mijn kant, maar er schieten mij de laatste tijd steeds meer vragen te binnen :$

    Ik heb nu 2 teddy dames van bijna 4 maand. Momenteel geef ik ze onbeperkt biks omdat ze nog in de groei zijn. Ze hebben 2 voerbakjes en als ik ze 's ochtends in de ren zet zijn beide bakjes zo goed als leeg, het zijn echte vreetzakjes dus.

    Naast hun biks hebben ze onbeperkt hooi dat ik elke avond aanvul, en krijgen ze elke middag een bord groente dat binnen no-time leeg is!

    Maar ik las laatst iets over zandblaas, wat ze kunnen krijgen van te veel biks?

    En moet ik binnenkort hun voer gaan afwegen? En hoeveel moeten ze dan?

    Ik kan namelijk toch nooit in de gaten houden of ze hun bakje wel leeg eten want de ander kan het toch ook stiekem opeten?

    Sorry voor de vele vragen maar ik ben nog lerende! :he:

    Groetjes!

  7. Hallo!

    Kan het zijn dat de urine sterker gaat ruiken door groente?

    De konijnen krijgen hier Radijs, Andijvie, Witlof en af en toe sla, komkommer en tomaat.

    Dit wissel ik af. Ik heb het rustig aan opgebouwd en ze krijgen nu elke ochtend een bordje vol groente. Meestal 2 a 3 verschillende soorten.

    Maar de laatste tijd als ik het hok verschoon vind ik de geur van urine steeds sterker ruiken! Mijn moeder krijgt soms als ze even meehelpt bijna de tranen in haar ogen!

    Komt dit door de groente die ze krijgen of heeft het een andere reden? Ik heb 2 meisjes van bijna 4 maand en ik maak het hok 1 of 2 keer in de week schoon.

  8. Wij hebben sinds 1 april twee Teddy dwerg meisjes! Wat een geweldig lieve beestjes zijn het toch!

    Elke dag zo'n kwartier per konijn bezig met borstelen, kammen ed.

    1 van de 2 heeft 2 week geleden last gehad van vlooien. Bij de DA geweest en die adviseerde ons ze er eerst proberen uit te kammen. Mocht dit niet lukken konden we langskomen voor een vlooienbehandeling (noem je dat zo?).

    Het konijntje had binnen 3 dagen geen last meer van vlooien, we houden het nog wel steeds in de gaten!

    Maar wat mij opviel is dat dit konijntje ook erg last heeft van schilfertjes. Achter op het ruggetje bijna bij het kontje. Ook bij haar oren zitten een beetje schilfertjes en ze zijn erg warm en een beetje rood.

    Is het verstandig om weer naar de DA te gaan of moet ik nog even afwachten? De buurvrouw zei dat ik haar ook kon wassen... Is dat ook een idee?

    Groetjes!

    Zie nou net dat het verhaal wel erg lang is geworden.. Hopelijk is het wel allemaal duidelijk :$

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .