Ga naar inhoud

jessica078

Members
  • Items

    124
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jessica078

  1. Mijn konijn at hfst direct en valt er elke dag weer op aan, gelukkig! Maar wist niet dat er zakken van 15 kg zijn en zie wel dat dat een stuk voordeliger is! Ik koop het wel altijd bij groenrijk, maar weet niet of alle locaties hetzelfde verkopen..

  2. Mijn konijn eet altijd een paar strokorrels op als zijn wc'tje net verschoond is. Dit doet hij nu al vanaf dat ik hem heb en ik heb niet het idee dat hij er last van heeft. Als hij alweer geplast en gepoept heeft in zijn wc'tje eet hij ze overigens niet meer, dus het zullen er in zijn geval ook niet zoveel zijn.

  3. Ja, iedere keer dat ik nu op mijn kamer kom krijgt hij eerst wat lekkers ;-). Komt vast snel weer goed!

    Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat Dorus gekoppeld wordt, maar dat is pas als ik op mezelf woon. Ik hoop dat dat niet al te lang meer gaat duren, maar precies weer ik het dus niet.

    Vraag me ook af of meerendeel van de koppelingen goed verloopt of dat het in het algemeen ingewikkeld is? Hier op BB lijk ik vooral probleemkoppelingen te lezen...

  4. Ik wist niet dat er bij de vrouwtjes ook 'wat naar buiten kan komen'. Bij mijn rammetje heb ik het ook wel gehad en die was sinds kort ook begonnen met sproeien, dat gebeurde ook vooral tijdens het rennen.. Nu is hij vorige week gecastreerd en moet ik even afwachten of het sproeien ook over is, so far so good!

    Weet je zeker dat je een vrouwtje hebt?

  5. Snap wel dat ze dat niet leuk vinden... we kunnen ze ook niet vertellen dat het voor hun eigen bestwil is helaas.

    Goed om te lezen dat henperade en stro bij jou alweer goed gaat.

    Dorus is nu eigenlijk weer zo goed als de oude. Hij is vanavond voor het eerst weer zn ren uitgekomen nadat ik het deurtje open had gezet en was weer lekker aan het racen en binkies maken op mijn bed :-). nu moet hij alleen nog zn vertrouwen in mij terug krijgen, maar ook dat ging vanavond al beter... alsof hij weet dat hij vanavond de laatste keer medicijnen heeft gekregen.

  6. Dat van het plassen weet ik niet.. maar mijn rammetje is ook vorige week gecastreerd en toen ik hem op ging halen vertelde de da dat hij 30% minder brokjes moest krijgen.. misschien regelt jouw voedster dit zelf, weet ze dat ze dit minder nodig heeft.

  7. Okee, ik ga donderdag verschonen en dan krijgt hij weer normale bodembedekking. Hij is nog niet helemaal de oude, maar wel al bijna. Het valt me op dat hij niet meer languit ligt. En hij wil momenteel niet veel met me te maken hebben, gelukkig vanavond de laatste keer antibiotica. Dan kunnen we weer aan onze band werken.

  8. Ik kan gelukkig melden dat het sinds vandaag een stuk beter gaat. Tot gisteren wilde hij eigenlijk alleen andijvie en een mini beetje hooi eten, maar nu eet hij weer goed hooi en is hij ook weer aan zn brokjes begonnen.

    De zwellingen zijn ook een stuk minder en hij is weer actiever! Ik heb zijn ren weer aan zijn hok gemaakt omdat hij vanzelf nog heel voorzichtig is met de kooi uitspringen. Dus ik heb het idee dat het niet echt zeer meer doet, maar dat hij nu gewoon nog voorzichtig is. Hij bleef eerst wel nog in zn kooi, maar zat vanmorgen als klaar voor het deurtje te wachten tot ik het open deed.

    Het plasje is denk ik een ongelukje, de rest zit gewoon in zn toiletje.

    Ik had geen pijnstillers, maar het flesje antibiotica moet ik opmaken, denk dat ik nu op de helft ben. Hij vind dat absoluut niet leuk en laat het het liefst weer uit zn bekkie lopen.

    Ik denk dat ik donderdag weer stro in zijn kooi doe, dan is het een week geleden en als hij er last van heeft kan hij in zijn ren gaan zitten.

    Ik ben blij dat het nu een stuk beter gaat!

  9. Fijn dat dat allemaal goed gaat. Dorus heeft nog steeds last van zwellingen, maar ze zijn naar mijn idee niet erger geworden. Hij eet wel nog steeds slecht en plast ook met regelmaat naast zn wctje, wat hij voorheen nooit deed. Ik kan aan zijn manier van lopen zien dat hij nog heel voorzichtig is, dus denk ik dat het hem nog wel pijn doet. Hij is ook niet zo actief als anders.

    Ik houd hem scherp in de gaten en hoop dat hij zich snel beter voelt. Dit vind ik zo sneu!

    Na hoeveel dagen halen jullie de doeken uit de kooi en gaan ze weer op gewone bodembedekking?

  10. Dorus eet alweer helemaal goed, maar vooral andijvie, hooi en witlof. Zijn brokjes heeft hij geen trek in, maar dat vind ik nu niet zo belangrijk. Ik ben vanmorgen wel even met hem bij de da geweest, omdat zijn balzakjes gezwollen zijn. De da zegt dat het niet erg is, maar het mag niet dikker en niet rood worden en over tien dagen moet het een stuk geslonken zijn. Ook heeft ze meteen even zijn temp gecheckt en die was goed.

  11. Goedemorgen!

    Dorus heeft vannacht nog lekker gegeten en gekeuteld. In zijn wc-tje liggen een paar rare, grote, glimmende keutels, maar ik heb ook alweer normale keutels en plasjes gesignaleerd.

    En ik ben blij dat ik toch nog een kruik bij hem heb gelegd, daar lag hij vanmorgen op (zal wel niet meer warm zijn, maar toch).

    Nu maar even de wond controleren en de medicijnen erin stoppen... ben benieuwd hoe dat gaat.

  12. Bedankt voor jullie tips en reacties! Hij heeft inmiddels al twee blaadjes andijvie gegeten, dus ik ben al super trots! Nu nog wachten tot de keutels komen. Hij loopt ook alweer wat meer rond in zijn kooi. Voor de nacht heb ik hem voor de zekerheid een kruik gegeven, mocht hij daar behoefte aan hebben dan is het er in ieder geval. Hij komt ook al meer knuffelen :-). Hij beweegt goed, maar is erg voorzichtig met het neerzetten van de achterpootjes. Niet meer dan logisch na zo'n ingreep denk ik, hij gaat ook nog niet lekker languit liggen zoals hij anders doet. Dat doet nog te zeer denk ik.. wel zie ik hem regelmatig likken, ook iets om even in de gaten te houden.

  13. Ik ben nog steeds niet tevreden over de hoeveelheid eten die hij op heeft en hij blijft heel erg in een hoekje van de kooi zitten (hou zijn kooi even dicht omdat ik bang ben dat hij de wond open haalt als hij eruit springt). Ik ga hem zo een beetje van het wortelhapje voeren met een spuitje. Hij heeft ook nog niet gekeuteld en geplast, wel gedronken. Hoop dat het morgen beter gaat met hem, anders ga ik pijnstillers halen. Hij voelt niet koud aan, alleen zijn oortjes. Een kruikje heb ik geprobeerd, maar daar doet hij niets mee..

    Het komt vast allemaal goed, maar maak me wel een beetje zorgen.

    Wel fijn om te lezen dat het bij jullie zo goed gaat!

  14. Ik moet ook morgen pas beginnen met de enrofloxoral, maar dan twee keer per dag een ml.

    Bij mij hebben ze niets over het koppelen gezegd.. maar dat is voor mij ook nog niet direct aan de orde, dus heb er ook niet naar gevraagd.

    Over tien dagen moet ik terug voor wondcontrole, maar als het er goed uit ziet hoeft het biet per se want hij heeft verteerbare hechtingen gekregen. Toch ga ik wel, want vanaf april begint het enten weer dus dan kunnen ze net zo goed even kijken.

    Ben inderdaad een heel blij baasje!

  15. Ik werd om drie uur gebeld dat alles goed was gegaan en ik hem om half vier mocht halen!

    Inmiddels is hij lekker thuis en alweer goed wakker. Aan zijn reismandje kon ik zien dat hij goed hooi had gegeten :-) nu heeft hij geen intresse in eten en huppelt hij wat rond. Het ene moment is hij stiekem een beetje beledigd en het andere moment komt hij toch wel even steun zoeken en kroelen.

    Hebben jullie ook alleen maar enrofloxoral meegekregen en verder geen pijnstiller? Anders bel ik de DA nog even...

    Ben blij dat het bij alle drie de konijntjes goed is gegaan!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .