Ga naar inhoud

Gijsert

Members
  • Items

    79
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gijsert

  1. Heeft ie al een surrogaat-konijntje in z'n hok voor de afleiding? Met al die stress kan ik wel geloven dat zo'n beessie dat best kan gebruiken. Al is het niet veel..


    En verder ben ik geen gezondheids expert maar wens je veel beterschap toe voor je konijntje.


  2. Geduld is letterlijk een ''schone zaak'' als het om zindelijke konijnen gaat hihi!


    Sorry ik heb geen tips, bij mijn oude konijn ging het heel makkelijk maar die kreeg ik pas toen ie al 6mnd was. :) Deze die ik nu heb is ong 10 wkn en is ook nog niet zindelijk.


  3. Wat lief van je vriend dat hij dat wilt doen! (mocht ook gezegd worden)


    En succes bij de DA! Mocht je ook bang zijn voor verstoppingen, dat helpt nu niet maar misschien voor de volgende keer, dan kun je even op de site van Versele-Laga kijken. Zij hebben een soort darm-op-gangbrenger in hun assortiment. ;) Ik heb er zelf nog geen ervaring mee.


  4. Misschien dat mensen zich onterecht zorgen zouden maken als hun konijn de yucca aan heeft zitten vreten.. 


    Krijg je een heel topic over moet ik nu naar de DA, zegt iedereen ja want die yucca is giftig. Dikke onzin natuurlijk.


    Het probleem is dus dat mensen zich onterecht zorgen maken en dat je ze onterecht op kosten kunt jagen door planten in de ''giftige'' lijst te zetten die niet giftig zijn.


  5. Ben het ook met Sonja eens.


     


    En nog ff een sidenote..


     


    Bloedarmoede kun je bij mensen en honden/katten zien aan het tandvlees en aan dat rode in je oogbol al je het lid omhoog trekt. 


    Bedoelen ze dat misschien met ''bleek zijn'' bij konijnen Christaaa?


  6. Ok, ja weeg haar nu regelmatig en let (zoals altijd eigenlijk) goed op eten/keutels. Gaat eigenlijk goed.

     

    Baycox is volgens mij de merknaam voor toltraluzil.

     

    Maar het rare is dat ze al mager was toen we haar uit de opvang haalden in november vorig jaar.. Was er paar maanden geleden al voor naar DA geweest en die zei dat het vanzelf wel zou verbeteren als ze wat ouder zou worden. Ik heb haar de afgelopen maanden ook een klein beetje bijgevoerd met bijv. zonnebloempitjes en erwtenvlokken. Ik had ook het gevoel dat ze een beetje bijgekomen is ipv afgevallen in de afgelopen maanden.

     

    Nu ja 40 gram zou in ieder geval niets zeggen, aangezien het gewicht van een konijn per dag zo'n 50 gram kan schommelen.

     

    Ja ben ook suuuperblij dat ze het bij de opvang zo snel gezien hebben en gehandeld hebben, want zelf was ik waarschijnlijk te laat erachter gekomen, vooral omdat onze DA gezegd had dat we ons geen zorgen hoefden te maken en dat ze gezond was.

    Erwten mag je konijn geloof ik niet hebben.

  7. Met ''geen diarree helemaal niets'' bedoel je normale ontlasting of kan het zijn dat ze bijv. de bodembedekker aten en verstopt waren..? Gaf je ze groenvoer en zo ja; wat? Zaten er vliegen bij de kooi of andere parasieten? Heeft jullie hond misschien vlooien overgebracht op ze en hadden ze misschien bloedarmoede? 


    Ik hoop echt dat je in je geheugen gaat graven en misschien wat aanwijzingen vind.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .