Ga naar inhoud

BaileyenBoris

Members
  • Items

    66
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door BaileyenBoris

  1. Hoe weet de dierenarts eigenlijk dat hij te zwaar is als het ras niet bekend is? Als het konijn ook geen wam heeft..

    Ik vind het in ieder geval heel goed dat je er mee aan de slag bent gegaan en om hulp hebt gevraagd hier. Volgens mij ben je goed bezig met het verminderen van biks en hopelijk krijg je je vader zover om te stoppen met de koekjes! Hooi uit een hooibal kost inderdaad wat meer moeite en vinden ze hier bovendien ook erg leuk! Misschien kan je het ook in wcrolletjes stoppen?

  2. Ik ben het hier helemaal mee eens. De 80% is ook een cijfer wat uit Engeland komt, in Nederland is er nooit een duidelijk onderzoek naar gedaan. Voor mijn idee hebben voedsters die erg veel last hebben van hun hormonen wel meer kans op baarmoederkanker dan voedsters die niet of nauwelijks schijnzwanger zijn. Mijn dierenarts heeft dit idee trouwens ook, want als ze al problemen ziet met de baarmoeder tijdens een castratie is dit vaak bij een voedster die erg vaak schijnzwanger was.

    Ik heb van de 4 voedsters er maar 1 laten castreren. De andere 3 hebben vrijwel geen last van hun hormonen en dus laat ik ze niet castreren.

    Mochten ze wel baarmoederkanker krijgen, dan sla ik mijzelf ook niet voor mijn kop, omdat ik ze niet gecastreerd heb. Er is namelijk zoiets als het vlindereffect. Elke beslissing die je maakt heeft gevolgen voor de rest van het leven. Als ik de voedster wel had laten castreren wil dat dus niet zeggen dat ze dan wel een gezond en lang leven zou hebben.

    Wat een heftig verhaal, die bovenste! Kan me voorstellen dat je het achteraf anders zou hebben gedaan, maar ook héél logisch dat je in eerste instantie wel voor een operatie hebt gekozen.

    Ik dacht zelf altijd dat ik mijn voedster wel zou laten helpen, omdat ik mezelf wel voor de kop zou kunnen slaan als ze baarmoederproblemen zou krijgen. Maar wat Emilyrose zegt is helemaal waar: je weet nooit wat de toekomst zal brengen. Daarnaast zou ik het toch nog moeilijker te verwerken vinden als mijn konijntje zo vroeg (en gezond!) zou overlijden door de operatie..

    Maar goed, Bailey is pas 15 weken, dus ik hoef er nog even niet aan te denken! Ik zou het sowieso alleen doen als je konijnen veel last hebben van hun hormonen en bijvoorbeeld veel rijden op de ram.. Dan denk ik ook niet dat je echt een keuze hebt..

  3. Wij hebben het ook niet meegekregen voor Boris en dat was ook niet nodig.. Hij had daar wel pijnstilling gekregen en ik neem aan dat je DA nog even aankijkt hoe het met hem gaat voor je hem mee naar huis kan nemen. Dan kan een KK DA ook wel een beetje inschatten of het nodig is vermoed ik.

  4. Omdat narcose toch altijd enige invloed op de weerstand heeft, wordt afgeraden om gelijk na castratie (of een andere ingreep onder narcose) te vaccineren, of te dicht ervoor. Maar goed, dat is een beetje mosterd na de maaltijd natuurlijk. Ik heb er bij de castratie van Pip twee weekjes tussen gelaten.

    Dat komt inderdaad doordat de oogjes gezalfd zijn. Alsof ze nog niet zielig genoeg kijken zonder! :$

    Nou echt he... Zag er zooo lief uit :love: En met name heel zielig! Maar bij Boris was het de volgende dag al weg!

  5. Pip is een ventje :mdr:

    De meiden zitten buiten, die hebben Carrot nog helemaal niet gezien.

    Carrot is gelukkig weer helemaal fit, 2 dagen na zijn ging het al helemaal super, voor een rammetje is het maar een kleine ingreep.

    Pip en de meiden zitten nu buiten, de helft van de buitenren is afgezet met delen van de panelenren, het was de bedoeling dat ik het zo zou houden voor Carrot, dit werkte namelijk ook super om Pip kennis te laten maken met Pluis en Molly.

    Echter Pip is nogal een ontsnappingsartiest en zit nu iedere keer in het 'verkeerde' deel van de ren. Ik snap niet hoe hij daar kan komen ik heb alles goed afgesloten, hij kan of erg hoog springen of klimt er als een aapje overheen (wat mij bij hem niet eens zou verbazen)

    Nu zit ik straks alleen met het koppelen, ik wil niet dat Pip zomaar bij Carrot in de ren klimt.

    Onze DA raad aan om ze 6 weken apart te houden aangezien dan de hormonen helemaal weg zijn.

    Ik zit te denken dat ik volgende week (minimaal 14 dagen na zijn castratie) Molly naar binnen haal en haar in haar eigen hok zet, zodat Carrot en Molly aan elkaar kunnen wennen en hen dan eerst aan elkaar te koppel, en dan proberen er in een neutrale ruimte een 4-tal van te maken.

    Pluis en Pip zijn namelijk echt helemaal weg van elkaar (zo ongeveer, meestal dan) en Molly valt er nu het grootste gedeelte van de tijd gewoon buiten, zeker omdat Molly liever in het nachthok zit terwijl Pluis & Pip graag buiten spelen.

    Als ik Carrot buiten probeer te koppelen denk ik dat Pip in het afgeschermde gedeelte van de ren klimt en misschien ruzie maakt met Carrot (een risico dat ik liever niet loop)

    En waarschijnlijk zullen Pluis of/en Pip hem claimen en valt Molly weer buiten de boot.

    Oh foutje! Sorry ;) Ik nam automatisch aan dat je een mannetje en een vrouwtje had, maar met een viertal is het natuurlijk een ander verhaal :) Lastig wel, met dat koppelen! Ik heb alles ook extra af moeten zetten nu de konijntjes apart zitten, want Bailey kon opeens wel erg hoog springen om bij Boris te komen....

  6. En, heb je ze al gesproken over hoe het is gegaan? :) Vast helemaal goed! Boris at een uur later alweer als een gek en na wat zachtere keutels, keutelde hij ook weer goed. De volgende dag was hij echt weer helemaal de oude (de dag zelf natuurlijk wat moe vd narcose). Ik had me ook erg druk gemaakt, maar dat was dus niet echt nodig ;)

  7. Miep had nog steeds last van dunne poepjes, al zo'n 5 weken, en nadat ze zo agressief was geweest kreeg ik hier de tip om naar de DA te gaan,

    Buikje is op zich in orde maar wel enorm vol. Gebit is heel erg mooi en gaaf!

    Ze heeft genetische aanleg om wat steviger te zijn, ondanks strak dieet toch een vetrand om de schouders en buik...

    Advies... een week alleen hooi en water, daarna wat groente erbij en dan pas biks. Minder biks... niet voor 2 kg konijn geven maar voor het gewenste gewicht... hoeveel SS per kg geven jullie? ik heb het destijds gewogen en weet dat 1 bakje precies voor hun twee goed is maar hoeveel het nou was... pffff

    Als Miep een leerbaar konijn was kon ik met dr gaan oefenen, maar mw. is echt een huisvrouwtje die niet zoveel WIL bewegen ondanks de ruimte etc!

    Heb trouwens het hok tegen de achterwand strak gezet zodat ze er nie meer achter kan kruipen, merk nu al verschil in gedrag!!

    Haha zo leuk dat elk dier (of mens) zich gewoon gaat gedragen naar de naam die diegene heeft gekregen.. :P

  8. Bij ons is casteren €60,-

    Carrot is vandaag geweest, hij is nog bij de dierenarts en ik heb net een telefoontje gekregen dat alles goed is gegaan, meneertje zat zelfs al rechtop rond te kijken.

    Hij heeft alleen nog niet gegeten, dus dat houden ze nog in de gaten.

    Nu is Carrot toch niet zo'n vreselijk goede eter, kleine beetjes de hele dag door (natuurlijk eetgedrag, maar wel heel anders dan bijv. Pip die zijn bakje al bijna leegheeft voordat je het hebt kunnen neerzetten)

    Ik ben blij dat ik een doosje vol met voer, hooi en lekkers heb meegegeven voor hem.

    Eind van de middag gaat mijn man hem ophalen (hopelijk heeft hij dan gegeten, anders houden ze hem nog daar ter observatie, en ik wil hem toch wel graag weer thuis hebben)

    Wel een raar zicht hoor, een leeg hok in de woonkamer.

    Pip zit naast het hok van Carrot alles te besnuffelen en stampen want 'er klopt iets niet!'

    Wel zielig, die arme Pip snapt er niets meer van.

    Ahh gos die arme meid!!

    Bailey vindt het niet zo heel erg... Vorige week moesten ze uit elkaar en heeft Boris de ren en een klein hok gekregen. Bailey kreeg het dubbele hok. We proberen dr zoveel mogelijk in de panelenren te laten lopen, maar als we niet thuis zijn zit ze toch binnen. Ze is nu maar al te blij dat ze de ren weer heeft ;) Boris gaat even naar binnennn met wat delen van de panelenren en z'n hokje :) Goed nieuws: zijn ballen waren groot genoeg! Haha

    Ben ook heel blij als ze weer bij elkaar mogen, want ze vinden dit echt niks :( Welke termijn houden jullie aan? Ik was eerst van plan om ze na twee weken weer samen te zetten, maar nu hoor ik zelfs mensen over 3-5 weken...

    Is Carrot weer helemaal fit thuis?:)

  9. Mijn Boris is morgen aan de beurt! Ik vind het echt heel spannend!! Hoop ook dat zijn ballen groot genoeg zijn (dat is nog maar de vraag, want hij is net 3 maanden!) De dierenarts heeft me in ieder geval een goed gevoel gegeven; hij mag pas mee als het goed gaat met eten etc. Bij ons kost het 55 euro..

  10. Oeh goeie, dankjewel! :)

    Ik ga naar de Keerhoeve in Voorschoten (zit ook in Leiden). Ik kon zelf 2e paasdag ook direct terecht voor een spoedgeval, dus vandaar dat ik wel vertrouwen heb :)

    Ik wil alleen geen narcose als het heel veel risico's met zich meebrengt, dus vandaar dat ik even wat meningen wil verzamelen!

  11. Hi allemaal!

    Vandaag heb ik Boris en Bailey uit elkaar gehaald. Ze zijn nu 12 weken oud en we willen een oeps nestje natuurlijk voorkomen (wel sneu zeg, ze snappen er niks van dat ze niet bij elkaar kunnen komen!)

    Boris moet nu gecastreerd worden en daarom heb ik vandaag naar onze dierenarts gebeld. Ik heb een goed gevoel bij deze dierenarts, hoewel ze hier niet op de lijst staat.

    Ik heb een aantal vragen gesteld en daarom weet ik nu dat Boris minimaal een nacht blijft ter observatie en zodat ze zeker weten hij weer eet. Dit klinkt wel goed! Een ander punt is echter dat ze geen gasnarcose geven, omdat heel veel konijnen heel gestressed raken van de broodtrommel (?!) waar ze dan in moeten..

    Hebben jullie dat wel eens eerder gehoord en wat vinden jullie daarvan? Zijn de risico's van een gewone narcose erg hoog?

    Naar aanleiding van jullie reacties zal ik besluiten of ik hier een afspraak maak of bij een ander dierenarts (van de lijst). Bedankt alvast!

  12. Kijk daar heb je het al!

    Nu weet je de oorzaak ;)

    Hier keutelen ze ook altijd heerlijk tijdens het hooi-eten.

    Daarom heb ik hooi-manden/bakken. Hier gaan ze lekker inzitten tijdens het peuzelen.

    Bij mij plassen ze er dan ook overheen, minder groot succes ;)

  13. Je reageert wel gelijk heel heftig hoor! Natuurlijk wil iedereen hier het beste voor zijn konijntje.. Ik ben heel snel overbezorgd en ga dan inderdaad wel een keertje te vroeg naar de dierenarts. Als je zelf het gevoel hebt dat je konijntje zich (buiten dat incident) normaal gedraagt, dan kun je toch eerst informatie inwinnen? Waarschijnlijk had hij/zij zelf nog niet aan EC gedacht. Nu hij/zij daarop geattendeerd is kan hij alsnog naar de dierenarts gaan!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .