Ga naar inhoud

Joan

Members
  • Items

    350
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Joan

  1. Hallo,

    momenteel zijn we bezig met de koppeling van Chucky en Lola en dat gaat aardig.

    Maar Chucky heeft mij inmiddels 3 keer gebeten (niet hard, maar toch) en gisteravond stond mijn vriend bij hun in de ren en hing hij aan zijn broekspijp (en liet niet meer los). En mijn vriend is nu boos op chucky en wil hem eigenlijk niet meer....

    Ik weet niet waarom hij bijt, misschien uit enthousiasme (hij is 9 maand en nu 2,5 weken gecastreerd) of angst of omdat wij nog vrij onbekend voor hem zijn of dat hij Lola beschermd?? Valt dit af te leren? Ik heb er namelijk niet zoveel zin in om straks, als ze in het hok gaan en ik ook in de ren kan, dat ie mij in mijn been bijt ofzo.

    Ik wil hem wel een kans geven natuurlijk. Hij doet zo zijn best voor Lola!

    Joanne

  2. Helaas, Isaac is tijdens de operatie overleden. Zijn maagje is gescheurd. In zijn dunne darm zat een klein haarballetje. Dat is de oorzaak geweest.

    @Nicky_the We hebben geen dwangvoeding gegeven, omdat ik gisteravond toch dacht dat het verstopping was. Wel hebben we hem geprobeerd te laten drinken.

  3. Goedemorgen.

    Ik heb Isaac achter gelaten bij de da vanmorgen. Zij hele maagje zat bomvol. Kon er niet meer op de natuurlijke weg uit. Dus ik had 2 opties: opereren of in laten slapen.

    Ik heb gekozen voor een operatie, al is het maar de vraag of hij daar levend uit komt. Zo niet dan hoef ik de operatie niet te betalen.

    Ik heb nu toch ook sterk mijn twijfels of de da die ik gistren én maandag heb gezien konijnenkundig is...

  4. Hallo, sorry dat ik een nieuw topic open over mijn zieke konijn, maar anders wordt het misschien niet gelezen.

    We hebben net Isaac water proberen te geven met een spuitje, maar hij slikt het gewoon niet door.... Hoe kan ik er nou voor zorgen dat ie voldoende vocht binnen krijgt? Hij eet en drinkt niet uit zichzelf en bij dwangvoeding (drinken) slikt het dus gewoon niet door.

    Help...

  5. Maandag is er niet echt een conclusie getrokken. Er werd gedacht aan een ontsteking ergens, dus in eerste instantie pijnstilling meegekregen, Carprofen drops. Toen is ie ook nagekenen en gevoeld.

    Hij is toen bij thuiskomst gelijk gaan eten en heeft de hele week ook goed gegeten, gedronken en was levendig.

    Vanmorgen heeft hij ook nog gewoon zijn dagelijkse witlofje, brokjes en hooi gehad. Hij was ook gewoon een blij konijn. En zo ineens was ie weer onrustig, constant liggen en weer anders zitten.

    Vanmiddag is ie weer helemaal bekeken en bevoeld. De da denkt dat het een blaasontsteking kan zijn, of misschien slijtage of een blaas/niersteen, maar hij weet het ook niet. Ik heb er nu antibiotica bijgekregen, Enrofloxoral drops.

    Als dit niet aanslaat moet ik een röntgenfoto laten maken om te kijken wat er aan de hand kan zijn.....

    Tot op heden eet ie nog altijd niet. Hij heeft net wel een beetje gedronken.

    Ik zie ook verder niks geks. Hij heeft goede keutels en ook zijn urine (voor zover ik dat kan zien) is normaal.

    Hij loopt ook wel af en toe naar beneden en dan gaat ie daar even zitten en daarna gaat ie weer naar boven om daar weer even te zitten.

  6. Hallo,

    Ongeveer een uur geleden ben ik weer met isaac naar de da geweest omdat hij weer onrustig lag te draaien en hij wilde weer niet eten. (maandag ook geweest en toen pijnstilling meegekregen).

    Hij heeft bij de da pijnstilling gehad, antibiotica en een darmopwekkend middel (ofzoiets).

    Nu heb ik hem thuis weer in het hok gedaan, maar hij heeft nog steeds pijn volgens mij. Hij wil ook niet eten (hij heeft wel wat gedronken).

    Ik weet nu even niet wat ik moet doen.

    De da heeft hem helemaal nagekeken en gevoeld. Zijn buikje voelde goed, tandjes waren goed, blaas voelde goed.

    We weten ook niet wat het is. De da zit te denken aan een blaasontsteking. Maar ik wil gewoon dat Isaac geen pijn heeft en gewoon gaat eten.

    Wat moet ik hier nu mee?

    Joanne

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .