Ga naar inhoud

NaOomkuuHh

Members
 • Items

  7.140
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

Berichten die geplaatst zijn door NaOomkuuHh

 1. Sinds een paar weken eten mijn konijnen heel weinig hooi. Ik hoopte dat het aan de baal lag, maar vorige week heb ik een nieuwe baal gekocht en ze eten nog steeds slecht. 

  Zou het aan de warmte kunnen liggen? 

   

  Hun brokken en groenvoer beginnen ze wel meteen aan, al is het ook niet meteen allemaal op. 

 2. konijnen hebben maar 20 gram biks nodig per kilo. dus als je konijn 2 kilo weegt, mag hij 40 gram. 

  als je daar twee keer de helft van voert hebben ze dat binnen een kwartiertje op. 

  je kunt het dan ook door de kamer strooien,  dan moeten ze bewegen voor hun eten. 

  ik denk dat het qua overgewicht heel veel scheelt als je ze minder biks voert. 

 3. Als je konijn langer doet over zijn eten, dan heeft hij er schijnbaar al last van. Of misschien is met zo'n lange kiezen eten gewoon lastig. In ieder geval zou ik inderdaad niet wachten totdat hij echt niet meer eet, dan heeft hij echt pijn. Het is naar mijn mening beter om dat voor te zijn. 


   


  Bij mijn konijn heeft het goed geholpen om ze hope farms super trio te voeren, en minder. Dan gaan ze meer hooi eten. Ook krijgen ze regelmatig wilgen of fruit takken. 


 4. Goed dat je je hebt ingelezen, maar juist dan snap ik niet dat je er bewust voor hebt gekozen een groepsdier alleen te houden.

  Een mens of een hond kan geen maatje vervangen. Daarbij zijn konijnen schemerdieren en in de schemer en nacht het meest actief. Als hij niet los mag lopen en jullie en de hond slapen.

  sorry, ik vind dat zielig. Hopelijk veranderd de situatie waardoor je hem toch kunt koppelen.

  en inderdaad. Pas als hij gekoppeld is zul je echt verschil zien. En kun je beter zien of hij zonder maatje gelukkig was, ja of nee

 5. Ik betaalde ook zoiets geloof ik.


  Jop heeft gelukkig maar een keer haakjes gehad, dat kwam waarschijnlijk door stress van de koppeling enzo. 


   


  Slof had dat 1x in de 8 maanden ongeveer. 


  Bij sommige konijnen kun je haakjes laten vijlen zonder narcose. Slof had geen voortanden en Jop liet het niet toe helaas, maar anders zou je dat is na kunnen vragen. Dat is minder belastend voor het konijn en het scheelt jou een hoop geld. 


 6. Wat voor ras is je konijn? 


  Grote rassen hebben meer aanleg voor een wam, waardoor ze wat dikker lijken. Maar geen een ras/ konijn hoort te dik te zijn. Als je over de rug aait hoor je de ruggengraat en ribben een beetje te kunnen voelen, maar ze moeten niet uitsteken.


   


  Wat is een ''normale hoeveelheid'' voer voor jou? Een konijn mag ongeveer 20 gram per kilo te krijgen. Dus als je konijn 2 kilo hoort te wegen, mag hij 40 gram voer. Dat is veel minder dan wat de meeste konijnen krijgen. Verder zijn brood, fruit en wortel dikmakers, dus die kun je beter niet geven als je konijn te dik is.


  Hoeveel ruimte hebben je konijnen? Als ze veel kunnen bewegen worden ze natuurlijk ook minder snel dik. 

 7. Die takken uit de winkel eten ze hier niet eens, ze willen alleen verse takken. 8-) 


  Ik knip ze altijd af. Er staan een heleboel wilgen naast de maas. Mijn vader neemt ook wel eens takken mee van zijn werk, als ze een keer wilgen hebben moeten snoeien ofzo.


   


  En alle wilgen zijn veilig, ze mogen ze allemaal. Ik ga er altijd maar vanuit dat ze niet besproeid zijn, nooit over nagedacht eigenlijk.  


 8. Ja dat is zielig.

  kun je er geen ren aan maken? Misschien kan je vader iets maken? Met ren er aan (minimaal 2m2 eigenlijk) kan er een een maatje bij.

  Jij kan nooit een soortgenootje vervangen. Ten eerste moet je naar school en slaap je snachts (konijnen niet). Maat je kan ook niet met hem communiceren.

  Het is dus heel belangrijk. Misschien is het een goed idee om je ouders dit topic te laten lezen. :)

 9. Heb je al gewoon een hooibaal gekocht? 


  Misschien wat groot voor een konijn dat slecht hooi eet (of heb je er meer dan napoleon?), maar vaak mag je ook wel een vuilniszak vullen ipv. een hele baal kopen.


  Bij sommige konijnen helpt het om het hooi vochtig te maken, omdat er dan meer geur vrij komt. Wel opletten dat het niet gaat schimmelen.


  Hooi thee maken schijnt ook soms te helpen. (hooi laten trekken in kokend water. Eerst af laten koelen natuurlijk. ;) )


   


  Misschien kun je proberen het groenvoer door het hooi heen te mengen?? 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .