Ga naar inhoud

NaOomkuuHh

Members
  • Items

    7.140
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    15

Berichten die geplaatst zijn door NaOomkuuHh

  1. Als je konijn langer doet over zijn eten, dan heeft hij er schijnbaar al last van. Of misschien is met zo'n lange kiezen eten gewoon lastig. In ieder geval zou ik inderdaad niet wachten totdat hij echt niet meer eet, dan heeft hij echt pijn. Het is naar mijn mening beter om dat voor te zijn. 


     


    Bij mijn konijn heeft het goed geholpen om ze hope farms super trio te voeren, en minder. Dan gaan ze meer hooi eten. Ook krijgen ze regelmatig wilgen of fruit takken. 


  2. Goed dat je je hebt ingelezen, maar juist dan snap ik niet dat je er bewust voor hebt gekozen een groepsdier alleen te houden.

    Een mens of een hond kan geen maatje vervangen. Daarbij zijn konijnen schemerdieren en in de schemer en nacht het meest actief. Als hij niet los mag lopen en jullie en de hond slapen.

    sorry, ik vind dat zielig. Hopelijk veranderd de situatie waardoor je hem toch kunt koppelen.

    en inderdaad. Pas als hij gekoppeld is zul je echt verschil zien. En kun je beter zien of hij zonder maatje gelukkig was, ja of nee

  3. Ik betaalde ook zoiets geloof ik.


    Jop heeft gelukkig maar een keer haakjes gehad, dat kwam waarschijnlijk door stress van de koppeling enzo. 


     


    Slof had dat 1x in de 8 maanden ongeveer. 


    Bij sommige konijnen kun je haakjes laten vijlen zonder narcose. Slof had geen voortanden en Jop liet het niet toe helaas, maar anders zou je dat is na kunnen vragen. Dat is minder belastend voor het konijn en het scheelt jou een hoop geld. 


  4. Wat voor ras is je konijn? 


    Grote rassen hebben meer aanleg voor een wam, waardoor ze wat dikker lijken. Maar geen een ras/ konijn hoort te dik te zijn. Als je over de rug aait hoor je de ruggengraat en ribben een beetje te kunnen voelen, maar ze moeten niet uitsteken.


     


    Wat is een ''normale hoeveelheid'' voer voor jou? Een konijn mag ongeveer 20 gram per kilo te krijgen. Dus als je konijn 2 kilo hoort te wegen, mag hij 40 gram voer. Dat is veel minder dan wat de meeste konijnen krijgen. Verder zijn brood, fruit en wortel dikmakers, dus die kun je beter niet geven als je konijn te dik is.


    Hoeveel ruimte hebben je konijnen? Als ze veel kunnen bewegen worden ze natuurlijk ook minder snel dik. 

  5. Ja dat is zielig.

    kun je er geen ren aan maken? Misschien kan je vader iets maken? Met ren er aan (minimaal 2m2 eigenlijk) kan er een een maatje bij.

    Jij kan nooit een soortgenootje vervangen. Ten eerste moet je naar school en slaap je snachts (konijnen niet). Maat je kan ook niet met hem communiceren.

    Het is dus heel belangrijk. Misschien is het een goed idee om je ouders dit topic te laten lezen. :)

  6. Bij die in deurne moet je ze maar niet laten sexen, zij heeft Muis van evadonatella verkeerd gesext. (met al het gedoe tot gevolg)


     


    En of ik twijfel? Ik was er niet bij, dus moet het doen met jouw verhaal. Aangezien je zegt dat ze waarschijnlijk een voedster is, ben je er zelf niet helemaal van overtuigd. 


  7. Oke top. 


    Mocht er onrust komen kan een ex-ram inderdaad voor rust zorgen. Nadeel van een drietal is wel dat er vaak een buiten de boot valt. Dus als je genoeg ruimte hebt, zouden 2 ex-rammen er bij beter zijn. 


     


    Ik weet niet waar je woont, maar ik zou ze allebei nog even een keer extra laten checken bij een opvang of iemand van BB. Daar hoeven ze vast geen geld voor. Dat je geen balletjes ziet met 12 weken wil niet zeggen dat het geen ram is. Ze kunnen ze intrekken, of ze zijn gewoon laat. 


    Echt, je kunt zo een hoop leed besparen. 


  8. Waarom wordt ze gesteriliseerd als ik vragen mag??


    Ook voedsters kun je beter castreren dan steriliseren, aangezien bij sterilisatie alleen de eileiders worden doorgeknipt, en bij castratie gaan de eileiders (en vaak ook) de baarmoeder er uit. Dit zorgt er voor dat ze geen last heeft van hormonen en ontneemt de kans op baarmoeder kanker. Met sterilisatie maak je haar enkel onvruchtbaar. 


  9. Met jop ook zoiets gehad nadat hij aan z'n haakjes is geholpen (dus geen wond). Heb hem overdag bij de reat gezet zodat hij niet meer zo eenzaam was en hun zag eten, en snachts apart zodat hij de hele nacht biks kon eten zonder dat de anderen het op aten.

    Als het kan met de wond zou ik hem naar binnen halen en als ze dan nog niet goed eet haar snachts apart houden en blijven dwangvoeren.

  10. Als jij morgen je konijntjes op gaat halen mogen ze al geënt worden, want dat mag al vanaf 5 weken geloof ik. 


    Dus ik zou ze een weekje bij laten komen ofzo, en dan naar de DA om te enten. Of meteen vanaf de opvang/fokker langs de DA rijden?? Hebben ze alle stress in een keer gehad.


     


    Het hoeft maar 1 keer per jaar. 


     


    ik weet niet meer precies wat ik kwijt was, maar mijn DA was niet zo heel duur, dat weet ik nog wel. 


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .