Ga naar inhoud

Sweetie

Members
  • Items

    701
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sweetie

  1. Bedankt voor de reacties :flower:. Ik kan het gewoon niet geloven dat mijn liefste konijntje gewoon weg is en dat ik haar nooit meer zal zien, kan voelen en kan aaien. De pijn en leegte die ik voel zijn onbeschrijfelijk. Ik weet niet hoe ik hier over heen moet komen... Ze was zo'n grote deel van mijn leven, het voelt alsof mijn leven drastisch veranderd is. Ik kan niks doen zonder aan haar te denken, oh mijn liefste konijn... waarom moest je mij verlaten?

  2. Het breekt mijn hart om dit te moeten mededelen...

    Sweetie heeft de nacht niet overleefd. Rust in vrede, mijn vrolijke en ondeugende Sweetie. Je zult altijd een plek hebben in mijn hart. Je hebt vrede nu, geen pijn meer. Tot ooit mijn liefste vriendin. 

  3. Bedankt! Ik heb nu haar brokjes van ss geweekt in water en tot een prakje geprakt, bevat dit de benodigde voedingstoffen of heb ik echt die speciale dwangvoer poeders nodig? 

    Verder doet ze nog steeds niet veel, maar ze probeert het wel. Net wilde ze naar haar kooi rennen maar ze is zo zwak dat haar achterpootjes gewoon niet meewerken. Na een halve meter plofte ze neer en lag languit, hierna heb ik haar terug verplaatst naar waar ze nu zit; op een oude trui met hooi en een bakje water naast haar. Ik twijfel echter of ik haar in de nacht daar moet laten of in haar kooi. 

  4. Bedankt voor de tips! Ik heb haar net dwangvoeding gegeven. Haar mondje beweegt echter niet wanneer ik het geef, maar nadat het spuitje eruit is begint ze langzaam met kauwen en slikken. En ja, ze krijgt pijnstillers. Ik moet die 2x per dag toedienen. 

  5. Klopt, ik ben net terug van de da! Ik vond het een stuk fijner om met een konijnkundige arts te praten. Ze gaf veel uitleg over dingen en sloot geen dingen uit. Er werd een foto gemaakt waarop bleek dat haar baarmoeder wat was opgezwollen, dit was tegen de verwachtingen in bij zowel ons als bij de arts. Wij beiden dachten dat er iets zou zijn met haar blaas, maar dat is dus niet zo. Zoals als eerder vermeld was Sweetie ook erg suf, de dokter vermoedde dat dit zou komen door de stress die ze zou hebben ervaren bij de da.

    We kregen de optie om direct een echo te laten maken en morgen ochtend gelijk te gaan opereren óf een paar dagen wachten en medicijnen blijven toedienen. Het voordeel van de operatie was dat het konijn er nooit meer last van zou hebben, echter is Sweetie erg suf en doet vrijwel niks behalve liggen. Dit zou er voor kunnen zorgen dat ze moeilijk zou herstellen van de operatie of het niet eens zou redden. 
    De antibiotica die we hebben meegekregen zou daarentegen pas na 1 a 2 dagen effect hebben. Als die zouden helpen dan zou ze kunnen opknappen en een grote overlevingskans hebben bij de operatie. 

    Wij hebben gekozen om door te gaan met het geven van de medicijnen in de hoop dat ze wat fitter wordt zodat ze in staat zou zijn om de operatie te kunnen ondergaan. We kregen ook spuitjes mee om haar dwangvoeding te geven. Verder kreeg Sweetie een zoutoplossing onder haar huidje toegediend om haar beter te laten voelen.

    Ze is nu nog best suf en doet vrijwel niks. Ik merk wel dat ze ietsjes vaker haar hoofd draait. Ik hoop maar dat het beter zal gaan.

  6. Nee, de da heeft niks verteld over hoe lang het zou duren voordat de medicijnen zouden werken. Ze vermelde alleen dat als er geen verbetering te zien was voor het weekend, ik dan terug moet komen. 

    Online heb ik verder wel gelezen dat bloedverlies een symptoom is bij blaasproblemen. Verder drinkt ze wel meer dan gewoonlijk en dat is ook een symptoom. 

    Ik had een watje met bloed meegenomen naar de da en die bevestigde mijn vermoeden. Ze heeft het echter niet getest, maar het is wel écht een bloedkleur. 

    De da heeft wel gevoeld aan haar buik maar voelde niks speciaals. 

    Ik weet niet of mijn nijn moeite heeft met plassen, ik zie haar niet drukken ofzo. Volgens mij laat ze zelfs haar plas gaan in combinatie met bloed. Zou je misschien kunnen uitlegging hoe het er precies uitziet als een konijn moeite heeft met plassen? 

    Verder is ze 5,6 jaar oud. Een operatie zou wel veel risico's meebrengen. 

    Hoe het nu gaat met haar is ook niet al te best. Ze ligt in hoekjes en ziet er zwak uit. Ik heb haar sinds het bezoekje aan de da ook niet meer zien eten, wel drinkt en poept ze. 

  7. We zijn net naar de da geweest en die gaf ons ontstekingsremmende middelen en pijnstillers. Het is dus wel echt bloed. Ze vermoeden dat het een blaasontsteking is, maar mochten de medicijnen niet werken, dan moet er een foto gemaakt worden om te kijken of het iets met de baarmoeder te maken heeft of dat ze misschien last heeft van steen in haar blaas.

    Ik heb haar net haar medicijnen toegediend, maar ze bloedt nu echter heel erg veel. Ze zat net en toen onstond er een heel plasje met bloed om haar heen samen met wat diarree. Misschien zou dit door de stress komen, maar de hoeveelheid bloed zorgt wel voor zorgen bij mij. Ook was haar ontlasting altijd goed tot nu toe dan.

  8. Ja, ze eet prima! Toen ik mijn da belde en uitlegde wat er aan de hand was namen ze her niet op als een spoedgeval, maar regelden een afspraak voor morgen. 

    Het gaat wel iets beter met haar, ze wisselt nog wel steeds af van lig positie. 

  9. Och och, net naar de da gebeld en er is echt geen plekje vrij meer en ze nemen het niet op als spoedgeval… Morgen ochtend dus naar de da, maar het gaat nu echt slechter met haar. Ze bloedt nog steeds en heeft dit ook over haar pootjes. Ze begint veel vaker te liggen en haar ademhaling gaat van snel naar langzaam… Ik ben nu echt echt bezorgd…..

  10. Beste mensen op bunnybunch,

    ik weet niet of ik nu juist heel bezorgd moet zijn of dat het allemaal wel meevalt. Ik hoop natuurlijk op het laatste.
    Toen ik net bij mijn konijn zat, zag ik opeens rode, bloedkleurige urine op haar bodembedekking. Ook zag ik dit een beetje op de verhoging in haar kooi waar ze altijd zit. Dat vond ik erg opmerkelijk omdat ze nooit plast op die verhoging. Ik dacht dus ook meteen dat ze misschien bloed lekte. Ze heeft ook een beetje rood op haar neus, ik denk dat dit komt wanneer ze haar kontje schoonmaakt.

    Wat context om de situatie heen: Ik ben er op de hoogte van dat dit zou kunnen door kleurstoffen in wortelen, maar ze krijg zo vaak een wortel en nooit is haar urine deze kleur geweest. Verder zat ze eergisteren een dagje in haar buitenhok, maar dat ging echter niet zo goed. Ze at haar blinde darm keutels niet en at vrijwel niks behalve hooi, hier had ze ook al bloed op haar neus maar we dachten dat dit van een wondje was dus ik was best geschokt toen ik vandaag weer 'bloed' zag.

    De reden waarom ik niet toesla tot paniek; ze toont geen verandering in gedrag. Ze is nog erg levendig en eet gewoon in normale mate. Verder zie ik geen diarree op plakpoep.

    Ik weet dus niet echt wat ik nu moet doen. De dierenarts is gesloten en ik weet niet of dit een spoedgeval is. Ik hoop gewoon dat het slechts rode urine is... Morgen ben ik wel van plan om op bezoek te gaan bij de da.

    Wat denken jullie dat er gaande is?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .