Ga naar inhoud

Loesss

Members
  • Items

    2.977
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Loesss

  1. Hoe gaat het nu met Leo?

    Foto's zien er echt heel zielig uit. Helemaal niet de stoere Leo die we kennen.

    Maar zo te horen heeft hij een prima privéverpleegster. Snugglesafe, webcam, bedje binnen al klaar staan...

    Hoop echt voor je dat het snel verbetert. Ik zou dat ook heel moeilijk aan kunnen zien bij één van mijn nijntjes.

  2. Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.

    Ik heb bij mijn konijntje tijd verspild door een DA die niet wist hoe te handelen. Het resultaat is dat dat konijn nu overleden is.

    Dus echt meteen naar de DA gaan! En ondertussen zorgen dat het konijn wat af kan koelen door bijvoorbeeld een koude frisdrankfles tegen hem aan te houden.

  3. ik heb vandaag 4 zakken speelzand gehaald van 15 kilo want ze krijgen een zandbak.

    wil het al langer doen nu hopen dat ze er niet in gaan plassen.

    hier binnen in het ondertussen ook nu 29,5 graden.

    Vond het ook een goede tip van Wabbit.

    Hopelijk gaat het ze wat helpen tegen de hitte. Leuk zullen ze het sowieso wel vinden. :)

  4. Dit weer zal inderdaad wel zwaar zijn voor ze. Maar mijn konijnen doen op dit moment ook echt helemaal niets.

    Ze willen zelfs niet bij elkaar liggen omdat ze het warm hebben.

    Als het goed is gaat het aan het einde van de middag een stuk afkoelen. Maar einde van de week wordt het tropisch warm. Misschien toch handig om een icepod te bestellen op internet. Bij mij doen ze in ieder geval helemaal niets met een frisdrankfles uit de diepvries. Dat vinden ze maar een eng ding.

    Wel fijn dat ze toch allemaal lijken op te knappen. Heel veel succes weer!

  5. Heel veel sterkte voor de komende nacht. Hoop dat jullie Mickey er doorheen kunnen krijgen.

    Ik moet zeggen dat ik ook niet wist dat die brand in de buurt zoveel schade aan zou kunnen richten.

    Ik ga weer verder met heel hard duimen.

  6. Pluis, heel erg veel sterkte met je lieverds.

    Ik ga ook heel hard voor ze duimen. Vreselijk dat ze er zo ontzettend aan toe zijn door toedoen van iemand anders.

    Hopelijk gaat Mickey voor een klein wondertje zorgen bij jou thuis.

  7. Het gedrag dat jouw voedster vertoond, wordt ook wel hoknijd genoemd.

    Dit gedrag komt vaak voor bij voedsters die alleen worden gehuisvest. Het gedrag is moeilijk af te leren. Mijn ervaring is dat er maar een paar dingen zijn die helpen om dit gedrag te voorkomen.

    - Een maatje voor je konijn. Voor je voedster zou dit betekenen dat ze gekoppeld zou moeten worden aan een gecastreerde ram. Konijnen halen ontzettend veel voldoening uit gezelschap van een soortgenootje. Dit is nooit te compenseren door haar veel aandacht te geven.

    - Een grotere kooi. Ik weet niet hoe lang ze per dag in de kooi zit en hoe groot die is. Maar daar kan ook een deel van de frustratie liggen. Wat je al heel goed doet, is het konijn rustig benaderen. Dit is erg belangrijk.

  8. Die van mij zijn nog allemaal jonge pummeltjes.

    Fudgie is denk ik de oudste met haar 2 jaar. Mijn oudste konijn is 9 geworden.

    Ongelooflijk eigenlijk, hij had niet zo'n beste start in zijn leven. En daarna liet ik hem ook nog eens regelmatig los lopen met mijn andere ongecastreerde ram :P. Gelukkig hadden ze ongeveer 600 m2 tot hun beschikking dus het is nooit tot een vechtpartij gekomen.

    Net nog eens naar je foto's zitten kijken. Die van Tygo is echt één van de mooiste konijnenfoto's die ik ooit heb gezien. Hij kijkt echt recht in de lens terwijl hij daar zo lekker relaxed ligt.

  9. Ik geloof dat voor HFST vaak 20 gram per kilo konijn wordt aangehouden.

    Zelf voer ik SS en heb ik gekeken op welke hoeveelheid ze het beste doen. Ze moeten natuurlijk wel hun hooi goed blijven eten. Dat is vaak een probleem als een konijn teveel biks krijgt. Ook krijgen sommigen plakpoep van een te grote hoeveelheid biks. Dus dat zijn dingen om goed te blijven controleren. En het konijn moet goed op gewicht blijven.

    De dingen die je noemt als tussendoortje zijn wel de dingen die er om bekend staan dat het dikmakers zijn voor konijnen.

    Zelf heb ik één konijn dat snel te dik wordt. Zodra zij eten ziet, moet het op. Mijn andere koppel kan juist weer veel meer voer hebben zonder aan te komen. Is ook wel een veel drukker koppel dan het andere.

    Hoop dat je er uit gaat komen met jouw konijnen! :)

  10. Dag TV lijkt me ook niet echt heel leuk.

    Hier kennen we al de volgende varianten: Dag audiokabel ( 50 euro), dag laptoplader ( 40 euro), dag telefoonlader ( 20 euro), dag tuinverlichting ( niet eens meer begonnen met vervangen). Jaja, het zijn schatjes hoor :ange:

  11. Haha, nee die hokken zijn inderdaad niet echt heel klein.

    Denk ook wel dat ze naar ons toe willen komen rijden. Twee jaar geleden hebben wij twee weken op hun hond gepast. Toen zijn we samen met mijn konijn Koenijn bij hen in huis gaan wonen. Koenijn kon daar alleen niet veel los lopen ivm knagen. Dat is helaas Koe zijn einde geworden. Hij heeft gas gekregen en de DA ( kkda volgens de lijst, vandaar de aantekening nu :P) zei dat het vanzelf wel over zou gaan. Daar voelden mijn schoonouders zich toen een beetje schuldig om, omdat Koenijn bij hen in huis had gezeten.

  12. Dat is leuk, een logeetje! Lijkt me ook wel leuk hoor, even een ander konijn op bezoek. Alleen de liefde voor konijnen wordt door mijn omgeving niet echt gedeeld :P

    Ik ben ook nog even aan het bedenken wat ik met die van mij ga doen.

    Wij hebben net besloten om toch een weekje op vakantie te gaan.

    Mijn schoonouders willen wel oppassen als ik de konijnen daar naar toe breng. Alleen één probleem:

    Ze wonen midden in de natuur met veel roofvogels en de tuin zit vol met grote ratten op het moment.

    Maar dan ook echt grote ratten :beurk:. Ben dus als de dood dat die mijn konijnen iets aandoen.

    Andere optie is nog om te proberen of ze zo gek zijn om elke dag naar ons huis te rijden ( ongeveer 10 km). Maar voor mij wel een veiligere optie!

    Konijnen zijn heel leuk maar met vakantie niet echt heel handig. Zeker als je familie en vrienden niet hier wonen.

    Haha, ik ga ze denk ik ook heel erg missen!

  13. Haha, Loes dat is idd een goede! Brokeback Mountain! Vind je het erg als ik deze dan gebruik? :$Het is eigelijk jou idee ...

    Ik ken het wel hoor die opmerkingen van mensen. Toen we Dex pas hadden was hij extreem mager. Zijn vorige eigenaar had nogal rare ideeën van honden opvoeden. Dex was dus ook erg bang en zwaar ondervoed toen hij hier kwam ... natuurlijk komt een hond niet in een dag aan en het probleem bij Dex was dat hij dus zwaar de diaree kreeg en we dus echt het voer langzaam moesten opbouwen.

    Je wil niet weten wat voor een commentaar we kregen .... Ik heb er een foto van hoe mager dat hij was, maar durf het niet eens te plaatsen hier. Hij is hier uiteindelijk bijna 12 kilo bijgekomen en is nu een mooie kerel, maar nog steeds niet breed. Hij is overigens wel nog in de hoogte ook gegroeid. Hij was bijna 8 maanden toen hij hier kwam en in principe zijn ze dan zo goed als uitgegroeid in de hoogte, maar hij is hier dus alsnog goed gegroeid.

    Ja, klopt. Mijn vriend is docent bij een hondenschool.

    Tuurlijk mag je dat idee gebruiken. Twee heren die dolverliefd zijn, gaat mij toch niet lukken voor een foto :P

    Billy en Muffin die lief doen tegen elkaar... Ik zie het niet gebeuren.

  14. Banjer zat al weer heerlijk op zijn troon zo te zien!

    Lena zat hier binnen ook altijd op de zitting van de stoel. Achja... rex is niet voor niets het Latijnse woord voor koning toch? :P

    Ik heb denk ik een heel bijzonder koppel! Muffin en Fudge zijn nog nooit bij de DA geweest ( *klopt nu heel hard af*). Muff is alleen daar geweest voor zijn castratie maar dat telt niet mee, vind ik. Fudge heb ik wel een keer zelf behandeld voor gas. Kwam er zaterdagavond achter dat ze niet at en had alle medicatie in huis. Een paar uur later was het al weer over.

    Heb dus eigenlijk heel veel geluk met de nijntjes. Alleen Billy is een beetje een probleemgeval. Maar ook dat gaat nu heel erg goed ( * klopt nog maar een keer harder af*).

    Hoop dat het met jullie konijntjes ook allemaal goed blijft gaan. DA kosten zijn niet grappig...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .