Ga naar inhoud

hangoorsnuitje

Members
  • Items

    280
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hangoorsnuitje

  1. Waar kan ik online het beste bergweide hooi bestellen? Ik heb het redelijk snel nodig en via zooplus is het heel kort en los...dus alles valt door de ruifjes heen.

    Ik zie jullie reacties graag tegemoed.

    Groetjes Amanda,

  2. Hey BB'ers,

    Ik zit hier nu een tijdje op BB en leer steeds meer. Nu is dit misschien een beetje stom of raar maar ik ga het toch even vragen. Vanmiddag wilde ik eens kijken bij snuitjes kontje om te kijken of alles gewoon schoon en goed is. Ik kan echter niet echt goed zien waar zijn poep uit komt (klinkt stom) maar ik zie alleen zijn piemeltje en ze staartje maar de rest niet hahaha. Klopt dit dat je dit moeilijk kan zien. Hij vind het ook niet zo leuk, dus misschien is het van de week makkelijker als me vriend er is. Ik wilde gewoon kijken omdat je wel eens hoort over maden, en zo kan je het toch een beetje inde gaten houden. Zit het poep gat daar wel vlakbij bij zijn piemeltje? Daar is alles verder schoon. Of moet ik de dierenarts een keer laten kijken?

    Lizzy kan ik helemaal nog niet kijken want ja die kan ik nog niet vast pakken, en ik kan wel belissen om haar helemaal gek te maken en toch vast te houden maar als ik dat teveel doe (moest laatst ook enten) dan kan ik haar straks helemaal niet meer vasthouden...ze begint namelijk langzaam te wennen nu.

    Ik hoop dat jullie me begrijpen zo:P en dat jullie me kunnen helpen.

    Liefs Amanda

    (excuus voor de rare benoeming hahah)

  3. Volgens mij heb je niet goed gelezen;) het zit aan de pootjes...of het bij de kontje zit kan ik niet zien maar volgens mij niet is me nog niet opgevallen....ze poept normaal maar zit veel in de toilet dus is misschien haar pootje nat geworden

  4. Volgens mij heeft Lizzy haar achter pootjes vies. Ik kan het niet zo goed zien, en haar pakken kan al helemaal niet...want dat vind ze nog dood eng. Ik weet niet wat er precies zit, ik denk wat poep en plas.

    Heb het hok al goed schoongemaakt ze heeft normale keutels verder dus het ziet er niet plakkerig uit...maar vraag me af of het kwaad kan of dat ze het zelf zou schoonhouden? Ik kan haar bijna niet pakken dus dat wordt erg lastig. Ook met eten als ik haar dan iets aanraak is ze weg dus lokken gaat ook niet goed haha.

    Hebben jullie tips?

    Groetjes Amanda,

  5. Oke, en welke bakjes zijn het dan precies? Doe je het als je thuis bent dan in de bakjes en direct in de koelkast? Wat qua groente doe je dan? en kun je een afbeelding zoeken van de bakjes? Dan kan ik ze eventueel aanschaffen.

  6. Huh echt? Geeft dat zo'n verschil dan? Ik doe namelijk wekeleijkse boodschappen op maandag, ik wil dan gewoon voldoende groente en kruiden halen zodat ik alles gewoon kan bewaren en elke dag het zelfde hoeveelheid groente kan halen.

  7. Dag BB'ers,

    Mijn nijnen krijgen bijna elke dag wel groente. Voornamelijk witlof en andijvie. Ook bassilicum en peterselie. Echter vind ik dat alles behalve witlof vrij snel oud word, andijvie ook...wat geven jullie wat je wel gewoon de hele week kan bewaren? Ik vind de peterselie snel gheel worden, en de bassilicum zakt helemaal in. Ik geef niet teveel of te weinig water gaan de plantjes. En welke kruiden zijn eventueel makkelijk in de winkel te krijgen? Ik ben op de hoogte van het lijstje hoor;)

    Ik hoor graag jullie ervaring.

    Groetjes van Amanda, Snuitje & Lizzy

  8. Als de oortjes schoon zijn is het volgens mij geen mijt. Dan moet je wel bruinigheid/zwart zien in de oortjes.

    Snuitje had hele schone oren en krabte ook steeds...was ook mijt uit eindelijk dus gewoon even naar de DA gaan, dan weetje het zeker!

  9. Ik gebruik Aubiose en vindt het erg prettig. Lekker zacht, niet stoffig en stinkt niet. Je kan eventueel als je dierenarts geen Konijnkundige dierenarts is eens bellen met een konijnkundige dierenarts in je omgeving en het verhaal uitleggen. En vragen om eventuele tips, etc. Dat heb ik ook wel eens gedaan. Je zou denken dat ze dan gelijk zeggen u kunt beter hier komen, maar dat is niet altijd het geval! Ze willen je vaak telefonisch ook adviseren. Niet alle konijn kundige dierenartsen staan op BB. Je kunt ook gewoon googlen op je omgeving.

    Succes ermee!

  10. Het hoeft niet perse een kies probleem te zijn, als je konijn nog bik en hooi eet hoeft er niets aan de hand te zijn. Het belangrijkste is sowieso dat je konijn vocht binnen krijgt. Maar zeker weten even naar de dierenarts om het ergste uit te sluiten. Inderdaad het poep goed in de gaten houden en zeker even schoonmaken. Als het plak poep is, dan misschien ook wat minder bix en eventueel alleen hooi geven.

  11. Sorry dat ik niet eerder heb gereageerd maar ik was onwijs druk.

    Snuitje is weer helemaal beter, hij eet weer zelf en is weer helemaal druk en happy. Hij heeft vorige week een injectie gehad voor zijn mijt, en morgen krijgt hij er nog een. Hopelijk is het dan helemaal over!

    Groetjes Amanda & Snuitje

  12. Ik heb toch even wat voeding bij gehaald bij de dierenarts. Kan iemand me hiermee helpen. Ik heb voeding van Critical Care. Zij heeft geadviseerd hij is 1400 gram ongeveer 75 ml maximaal per dag bij te voeden als hij zelf niks eet...maar 50 is in principe ook prima.

    Er staat een beetje onduidelijk op 1 deel van het zakje gebruiken en 1/5 deel water...maar hoeveel is dat nou precies...klinkt misschien dom maar heb het niet eerder gedaan en vind het een beetje lastig.

  13. Ik heb nogmaals de dierenarts gesproken en die adviseerd wel echt de kap nog om te houden. Ze zegt als hij de surolan in slikt is niet zo goed, en het krabben wordt alleen maar eger als hij dat gaat doen zonder kap...waardoor het alleen maar langer duurt voor het geneest.

    Ik probeer zo beel mogelijk als ik tijd heb de kap af te doen en bij hem te blijven waardoor hij gewoon normaal alles kan doen zeg maar...maar dit is denk ik wel even het beste..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .