Ga naar inhoud

Sofie

Members
  • Items

    277
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sofie

  1. Ze krijgen country's best van Versele Laga, ze eten dit trouwens al heel hun leven. Ik zal eens kijken in de winkel of ze junior voer hebben, is het niet erg dat het andere (niet magere) konijntje daar dan van mee eet? En enig idee waar je erwten vlokken kan kopen? 


    Ik dacht ook al dat het misschien iets medisch kon zijn, maar zijn eetlust is wel nog steeds heel goed. Voor de rest merk ik dus niet echt iets aan hem. Maar het is inderdaad zeker het overwegen waard om eens tot bij de dierenarts te gaan. 


  2. Hallo! 


     


    Ik heb vandaag gemerkt dat Snuffel een pak magerder geworden is. Hij is in 2008 geboren, dus wordt hij ondertussen wel een dagje ouder. Zijn dagelijkse eten bestaat uit een afgemeten hoeveelheid korrels 's ochtends, groenten 's avonds en tussendoor hooi. Kan ik hem iets geven zodat hij een beetje kan aankomen? Hij is altijd nogal rond geweest, dus het is nogal eng om hem nu zo mager te zien. Als je zachtjes over zijn ruggetje wrijft, kan je heel erg goed zijn ruggenwervel en ribben voelen. 


     


    Alvast bedankt!


  3. Als het van mij afhing, was hij al lang bij de DA geweest, maar mijn mama vindt het nog steeds 'niet nodig'. Ik zal nog eens extra mijn best doen om haar om te praten, maar van maandag tot donderdag zijn we naar de zee, dus zal het niet voor meteen kunnen zijn.

    Ik probeer hem ook te plukken als hij het niet merkt, maar hij heeft een 6de zintuig ofzo daarvoor... Ik kan dus niet anders dan hem uit zijn hok pakken naar waar hij niet weg kan lopen.

    @madammie: bedankt voor de tip! Zal ik zeker eens proberen.

    Maar het is dus niet erg dat hij kale plekken krijgt door het plukken?

  4. @wupsie: ik herken Snuffel echt helemaal in je bericht! De kale plekken, de berg haar... Het haar tussen zijn achterpoten is ook wat samengeplakt in bosjes (dreadlocks), want ik had eerst niet gemerkt dat hij daar ook zo veel plukken had. En net zoals bij Max, lijkt het inderdaad nooit op te houden. Soms lijkt het even gedaan, maar dan begint het weer net zoals daarvoor.

    Maar pluk ik dan gewoon lustig door of is het niet goed voor hem dat hij kale plekken heeft? Hij zit van de lente tot de herfst buiten en ik wil niet dat hij koud krijgt.

  5. Hallo iedereen,

    Ik zit met een probleem waar menig huisdiereneigenaar mee te kampen krijgt: de rui.

    Ondertussen is Snuffel nu al meer dan 2 maand aan het ruien, en er is nog bijna niets verbeterd. Zijn vacht komt in plukken los, die je er zo uit kan trekken. Dit heeft hij vooral net boven zijn staart, tussen zijn achterpoten en op zijn achterpoten (eigenlijk zijn hele achterhand zo ongeveer). Ik borstel hem elke dag en probeer de losse plukken waar je zo bij kan eruit te doen. Om de week neem ik hem eens uit zijn hok, zodat ik hem grondig kan plukken en hij niet weg kan lopen. Toen merkte ik dat zo ongeveer al het haar tussen zijn achterpoten en rond zijn staart los zit en ik dat er gewoon uit kan trekken. Toen ik ijverig bezig was, merkte ik opeens dat hij al meerdere kale plekken had door al het haar dat ik eruit heb geplukt. Sindsdien probeer ik het wat kalmer aan te doen, maar ik kan dat losse haar toch niet gewoon laten zitten?!

    Uiteindelijk is het resultaat een gigantische berg haar, Snuffel die boos en bang is en ik daardoor met een slecht gevoel.

    Sinds een goeie week geef ik hem in zijn water extra vitaminen (Vita Rongeur) die de dierenarts eens heeft meegegeven om tijdens de rui te gebruiken. Ik heb wel de indruk dat zijn haaruitval op zijn rug daardoor beter is, maar aan zijn achterhand is het nog niks verbeterd. Wel komen er in de kale plekken langzaam aan kleine haartjes terug.

    Oja, als het van mij afhing, was hij al lang eens bij de DA langs geweest, maar mijn mama vindt dat niet nodig...

    Wat denken jullie dat ik moet doen? Gewoon blijven voortdoen totdat hij zo ongeveer kaal is achteraan, of ermee ophouden?

    Alle hulp of tips zijn welkom!

    Sofie

  6. Nee, voor zover ik weet niet nee. Maar een youtubeaccount is snel gemaakt hoor.

    Haha, veel succes met het namen leren! Maar je kan ze beter apart trainen, dat je eentje even in een apart hok of ren zet en alleen met de andere traint.

    Ik heb echt geprobeerd om ze apart te nemen, maar als ik dan één van de twee in de ren neem, staan ze heel de tijd aan het deurtje te trekken om terug bij elkaar te kunnen. En als ik ze ergens anders naartoe neem, buiten het zicht, letten ze al helemaal niet meer op:p .

    Ps. Ik zal het eens bekijken voor die youtubeaccount

  7. Heeft ze hangoortjes? Dan kan het zijn dat ze wat last heeft van oorsmeer. Hangoorkonijnen hebben hier veel vaker last van dan konijnen met rechte oren. Je kan proberen het er wat uit te doen met een doekje, maar je moet ervoor zorgen dat je zeker niet te diep in het oor gaat.

  8. Ik heb ze hier ook door de tunnel leren lopen hoor, al dan niet mét clicker en target. Maar uiteindelijk is het je eigen keuze hoe je het leert en het is altijd even zoeken wat het beste voor jou en je konijnen werkt. :) Filmpjes zijn trouwens altijd welkom :whistle2:

    Kan je ook filmpjes posten zonder dat je een youtubeaccount hebt?

    Nu ben ik bezig met hun naam te leren, dat ze dus komen als ik hun roep. Maar dat gaat veel moeilijker dan de tunnel :P. Als ik "Suffel!" roep, komen ze allebei, en als ik "Wollie!" roep, komt niemand :he:

  9. Het klinkt waarschijnlijk nogal dom in vergelijking met wat jullie je konijnen allemaal geleerd hebben, maar ik heb mijn konijnen geleerd door een tunnel te lopen. Niet met de clicker, persoonlijk vond ik het voor mijn konijnen niet zo handig omdat ik ze dan appart moet nemen om te oefenen, zodat hun concentratie helemaal weg was en ze op zoek waren naar hun maatje. Vond het zo grappig toen ze allebei tegelijkertijd elk aan 1 kant de tunnel ingingen en in het midden dus vast zaten, gelukkig is er in het midden ook een gat :he:. Ze hadden er echt heel veel plezier in, maar daar zat de beloning ook wel voor iets tussen, nl. biks :P.

  10. Ik ben sinds een week ook bezig met clickertraining met Wollie. Na een paar dagen click-brokje te doen snapte ze het. Ik ben daarna dan begonnen met de target erbij te doen, en dat gaat echt heel goed. Misschien dat ze nu gewoon nog heel nieuwsgierig is naar die target, en dat het daarom zo goed gaat :P.

    Het enig probleempje is dat het soms moeilijk is om te kunnen oefenen. Ik heb een onoverdekte ren aan mijn hok, dus daar oefen ik dan in. Maar vaak komt Snuffel dan ook eens zich ermee bemoeien. Als ik dan het deurtje dicht doe heeft ze totaal geen interesse meer in de target maar zit ze aan het deurtje te trekken... En oppakken en ergens anders naartoe doen doe ik ook niet zo graag.

  11. Net terug van de dierenarts. Hij kon ook niets voelen van een verstopping. Ik had wat keutels meegenomen en hij dacht misschien dat Wollie de haren van Snuffel oplikt/eet. En daardoor zouden dan zo'n keutelkettingen ontstaan. Voor de zekerheid heeft hij ze allebei ontwormd en Wollie nog iets gegeven voor haar darmen.

  12. Toen ik eergisteren dit topic las herkende ik het probleem meteen. Maar ik wist niet dat het zoiets ernstigs is. Ik heb ze sindsdien geen biks meer gegeven, maar wel natte groentes, vooral komkommer. Het enige probleem is dat ik niet 100% zeker ben wie van de 2 het precies is, want ik vind zowel normale keutels als hele kleine en keutels die door haren aan elkaar hangen. Vannamiddag gaan we naar de DA en ik zal ze gewoon allebei meenemen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .