Ga naar inhoud

Lois

Members
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lois

  1. ok, bedankt!! ik heb geen knaagsteen in het hok hangen omdat ik ergens gelezen had dat dat niet goed voor konijnen was.

    maar ik wist niet zeker of dat ook voor die snoepejes gelden. mijn konijnen krijgen af en toe een stukje appel, of een stukje droog brood. meestal geef ik mijn konijnen dit als snoepje, het is eigenlijk gewoon heeeel duur voer, maar ik gebruik het als snoepje:

    11416_propet_supremezk_1.jpgmijn vader gaat waarschijnlijk morgen de DA bellen, omdat het er dit weekend niet van gekomen is, ik hoop dat het snel gebeurd, dan kunnen ze ook weer snel bij elkaar. maar als je dan de konijnen een paar dagen binnen of zoiets moet houden, moeten ze dan ik een ren, of in een speciaal hok ofzo? en moet dat bij de verwarming of juist weer niet??

  2. ok bedankt, geeft niet hoor!!! het is wel ok, maar ik vind de reactie van Rian niet echt heel leuk. mijn moeder legde gewoon ff iets uit.

    en dat mag toch wel, of is dat verboden ofzo? dit geld niet voor iedereen hoor, maar gewoon de gene die er altijd nog iets op moeten zeggen, dat noem ik flauw. maar goed, de nijnen zijn ok, en maandag maakt mijn vader zo snel mogelijk een afspraak.

    ik heb ook ergens gelezen dat konijnen snoepjes vaak suiker in zit en konijnen dat niet mogen hebben, klopt dat?

  3. hoi, bedankt ik zal hem heeel veel verwennen!!haha, ik heb een hok met een ren eronder wij hebben hem al een poosje geleden zo gemaakt dat daar weinig wind komt en ze het dus minder koud krijgen. verder heb ik nog een groten ren ervoor.

    verder heb ik nog een ren die je kan verplaatsen.

    ik heb gelezen dat als ie gecastreerd is een poosje binnen moet blijven. klopt dat??

  4. Hier even een reactie van de moeder van Lois. Mijn dochter zit hier bijna met tranen achter de pc en vertelt me net wat er geschreven wordt over haar. Ik heb het dus maar even teruggelezen en vind dat hier door sommigen erg hard gereageerd wordt. Mijn dochter is 10 ( wordt in maart 11, voor het geval jullie dat willen weten ) en kan toevallig goed leren. Ze zit op school in een plus-klas, waar ze extra uitdaging krijgt, omdat de reguliere lesstof voor haar een eitje is. Haar sterke punt is taal, dus ja, ze schrijft als een volwassene, maar gedraagt zich verder gewoon als ieder ander kind en dacht dat ze in haar kinderlijke onschuld hier op het forum alles kon vragen. Niet leuk voor haar ( en mij ) om dan hier te moeten lezen dat ze niet serieus genomen moet worden, een spelletje zou spelen en zelfs 'zielig' is !!!

    Ze is dol op haar konijntjes en het leek haar heel leuk om jonge konijntjes te krijgen ( meisjes van 10 vinden nou eenmaal baby-diertjes heel leuk...). Ze heeft, door te vragen, op dit forum ontdekt dat dat voor de konijnen helemaal niet zo geslaagd is. Ik was me daar als volwasen moeder van 38 ( voor wie dat even wil weten ) ook niet bewust van en we hebben daarom nu onze maatregelen genomen wat betreft de konijntjes ( uit elkaar en de DA gebeld voor castratie ).

    Mijn dochter zit veel op dit forum omdat het haar een schat aan informatie geeft over konijnen. Ik dacht dat dat prima kon, geen nare dingen gezegd zouden worden zoals kinderen onderling kunnen doen op bv MSN of Hyves. Ik krijg ook alle onderwerpen waar ze aan mee schrijft in mijn mailbox en hou dus ook in de gaten wat ze schrijft. Maar blijkbaar zitten er zelfs op ogenschijnlijk onschuldige konijnenforums mensen die het nodig vinden om iemand zomaar te veroordelen, omdat ze 'te goed schrijft voor een kind van 10'....Ik ga met mijn man overleggen of we onze dochter nog wel op dit forum kunnen laten komen, mijn gevoel zegt van niet, om haar meer teleurstelling te besparen, maar ik weet dat ze het ook heel jammer zal vinden als ze hier niet meer rond mag kijken om van alles te weten te komen over haar lievelingsdieren.

    Wil nog wel zeggen dat er ook een aantal mensen wel aardig en met geduld gereageerd op mijn dochter hebben, gelukkig zijn er dus blijkbaar toch nog wel mensen die niet er niet overal iets achter zoeken en er gelijk van uitgaan dat ze voorgelogen/ bedrogen worden als een kind probeert ze in netjes nederlands iets te vragen.....

  5. ok bedankt!! ik heb twee knuffels in het hok liggen. de een gebruikt de een de ander gebruikt de ander heeel schattig!!

    dan doe ik in zijn vervoersbox een dekentje liggen waar ie mee speelt en zijn knuffeltje, en dan het voerbakje met voer erin.

    geen zorgen ik heb er twee voor als ze uit elkaar zijn.:yes:

    ik laat wel de dierenarts door mijn ouders bellen:p lijkt mij wel zo handig:mdr: als ik het zelf doe gaat het denk ik wat minder goed:$

  6. ok super bedankt!! ik denk dat ik er wel wat mee kan, de dierenarts waar wij altijd heen gaan weet echt superveel over konijnen.

    ik laat het mannetje ook castreren, anders gaat ie straks nog gewoon op het vrouwtje zitten, dus als ik dan zegma het konijn naar de dierenarts breng, moet ik zijn voerbakje met eten in de vervoersbox zette??

  7. heeey, snoef, ik was eerst wel een beetje aangevallen,

    door nicky huppeldepup, maar die heb ik geblokeerd. ik vond het niet leuk wat zei zij.

    ze deed alsof het de nijnen van haar waren. dat vond ik niet leuk want dat is niet zo

    daarom vond ik dat, ben echt blij dat ie wordt gecastreerd.

    mijn ouders lezen deze discussie ook best wel vaak, vooral mijn moeder.

    weet iemand ook hoe dat precies werkt?? die castratie??

  8. Catelootje, ik ben 10 jaar. Ik ben heel blij met jullie raad en tips, maar vind wel dat sommigen hier me aanvallen, alsof ik helemaal niet om mijn konijntjes geef ! Ik twijfelde gewoon heel erg over wat ik moest doen, dat was echt geen aandachttrekkerij ! Ik vind jonge konijntjes zo schattig, vandaar dat ik eerst wel een nestje wou. Maar ik wist toen nog niet wat dat voor de konijntjes betekend. Wel fijn dat er hier mensen zijn die wel het geduld hebben om het me allemaal uit te leggen, bedankt daarvoor :yes:! Het mannetje gaat nu gecastreerd worden, zodat ze samen fijn kunnen verder leven.

  9. hoi allemaal, ben er weer!!! jullie helpen mij goed, met mijn probleempje:$ en ik ben jullie super dankbaar!!!

    laat het mannetje castreren!!! zegt het stemmetje in mijn hoofd. ik wordt er een beetje panis van.

    ik heb besloten er eerst een nachtje over te slapen.:sleep: en dan zie ik weer verder.

    en het is ook waar, ik denk ook dat ze het zelf niet leuk vinden.:frown: en ik vind ook dat als je een konijn wilt hem gewoon uit het asiel te halen. dat heb ik sommige mensen ook aangeraden, die eigenlijk een konijntje wouden van mijn konijntjes. maar die zeggen zo van 'ja maar die hebben al zo veel meegemaakt!!!' en dan denk ik:grrrrrr: hoe durf je!!!

    dat is het juist dat is juist toch zielig?? of ben ik dan zo blond?? en trouwens die mensen die graag een konijntje willen

    die van mij, omdat ze mijne zooo schattig vinden en ze zooooooo tam zijn. ja nou en?? je kan een konijn toch gewoon tam maken. dat heb ik gedaan. maar ja, dat zijn mensen die alleen maar het beste van het beste willen!!

    ik geef om ze, logisch!! toch?? en ik heb vaker eerlijk gezegd gelezen dat ze het niet leuk vinden om jonkies te krijgen.

    dus ik doe het niet!!! mijn besluit staat bijna officieel vast. zoals ik zei ik slaap er eerst een nachtje over.:yes:

  10. heeeeeeey, ik ben er over uit!!!! ik ga het mannetje laten castreren!!!! denk ik, ik zit er nou al een uur over te peinzen.

    maar het gaat waarschijnlijk wel gebeuren. over mijn ouders gesproken. die vinden het echt heel fijn als ik het doe

    eerlijk gezegd maken zij zich net zo veel zorgen als ik. en toruwens, ik kan toch heel misschien ook nog een keer een mannetje

    van iemand anders er bij zetten, als ik graag jonkies wil. maar dat laat ik nog maar. want dat denk ik niet.

    maar ik vind het ook zielig om te laten castreren, ik bedoel van hij kan er niks aan doen dat ie een mannetje is toch?

    en vrouwtje net zo. dussssssssssssssssss, ik heb nu gelukkig vakantie, en dan heb ik alle tijd voor ze.

    als ik weer naar school moet niet, nou ja, school+huiswerk=grrrrr.

    enne.... ik heb gelezen dat als de mannetjes gacastreerd zijn, ze zwaarder worden weet iemand hoe dat zit??

  11. het zijn zeker weten een mannetje en vrouwtje, zei de DA.

    en ik heb niet echt een grote tuin. de pompoenen zijn nu klaar,

    dus zit ik weer bij de nijnen. ik ga zo met friends naar de film.

    mijn ouders zullen op ze letten. maar ik ben van plan ze heeeeel misschien

    uit elkaar te halen. maar, ik wil ze echt niet uit elkaar halen.

    kan het ook zijn dat het mannetje het vrouwtje geen kindertjes kan geven??

    of andersom???

  12. ok, het vrouwtje heeft nog geen kindertjes, maar ze zit vaak in het nachthokje.

    waar ze vroeger nooit zat. dus....... ik heb geen idee, ik let er echt heel goed op.

    ik wil ze gewoon echt niet uit elkaar halen. ze zijn pas ook al uit elkaar geweest.

    en ik vond het zzzoooooo zielig:erf: en nu gaat het goed.

    ik zit nu pompoenen uit te snijden. en het konijnenhok, staat in het zicht van het raam.

    en we hebben een hele grote serre dus zie je het goed:yes:

  13. heey, ok ik houd het in de gaten. we gaan snel zorgen dat ie wordt gecastreerd,

    de dierenarts vond het namelijk wat meer vertrouwd als ie gecarstreed werd.

    mijn nijnen zijn 9 a 10 maanden oud. en zitten altijd lekker aan elkaar te likken.

    altijd, altijd, altijd echt altijd!!!! maar goed tot nu toe ziet het er goed uit gelukkig!!!

  14. ik heb miss. een domme vraag...:$ maar worden konijnen ook ongesteld??

    heb namelijk een mannetje en een vrouwtje, het mannetje is nog niet gecastreerd.

    en toen ik vanmorgen ff de nijnen ging tecken. en knuffelen natuurlijk:mdr:

    toen ging ik het poepbakje schoonmaken, en tussen het zaagsel lag een klein beetje bloed.

    en ik heb een knuffeltje waar meestal het vrouwtje mee speelt. die lag bij het poepbakje,

    en daar zat ook een heel klein beetje bloed op, echt bijna niks. maar het zat er wel.

    dus.......vraag ik me af, of het misschien het vrouwtje is geweest????

    (nu ik dit lees vind ik het echt gek klinken, maar ik wil er toch graag antwoord op weten:p)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .