Ga naar inhoud

Sanniebunny

Members
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sanniebunny

  1. Dankje voor het duimen en reageren. Meneer Konijn leeft nog wel gelukkig, maar helaas, hij eet nog niet :(

    Is inmiddels toch gecastreerd en de haakjes zijn verwijderd, maar de stabiele staat waarin ik hem bracht is wellicht verminderd doordat hij daar een halve dag in zn reismandje heeft gezeten en nog een nacht is opgenomen zelfs, omdat...

    ja, echt waar, ze de mond-instrumentjes niet op locatie hadden..... %$#@&*#!!!

    En hij had die dag niet zn darmstimulerend middel noch zn pijnstiller gehad, dat hoefde ik niet daar te laten.... eikels!

    Ik weet doordat ie nu nog niet eet, dus nog steeds niet of het nog gaat lukken met hem, ik houd nog maar hoop.... Iemand ervaring hiermee, hoe lang het nog kan duren voor ie opgang komt cq wat zijn overlevingskansen zijn????

  2. Heel veel sterkte Maaike. Ik kan me voorstellen dat je je verschrikkelijk onmachtig en hopeloos voelt.

    Probeer je niet te schuldig te voelen, klinkt makkelijker dan het is, maar het is gegaan zoals het is gegaan.

    PS Zelf ben ik 1 week en meer dan 150euro armer en heb nog geen zekerheid dat mijn Meneer Konijn het overleefd, vind het ook vreselijk.

  3. mirtee...onijn2010.jpg

    Vrijdag had ik over Meneer Konijn bij gedrag en koppelen een topic geplaatst "konijn ziek van verliefdheid?"

    http://img143.imageshack.us/i/mirtee...onijn2010.jpg/

    Over enkele uurtjes gaan we naar de da en hopelijk kan de castratie doorgaan en zien ze ook of het euvel door het gebit word veroorzaakt ipv door verliefdheid/hormonale stress....

    Iemand ervaring of ze Enrofloxoral daarbij gebruiken en of dat een goed middel is?

    Bedankt alvast voor reacties en/of duimen voor spoedig herstel van mijn kanjer!

    :bounce:

    Hieronder ter info de mail die ik net aan da nr3 heb gestuurd (minimax, voor minima)

    Meneer Konijn at iig minstens sinds donderdag niets meer. Ik dacht verliefdheid omdat ik een voedstertje al in huis had gehaald, later las ik op sites dat het dus van de stress kon komen, ofwel tis puur toeval nu en veroorzaakt door gebitsproblemen.

    Wilde zo toch niet t wekend in, ook al zag ik niet dat ie er ziek van was, vreesde voor 'de stille dood, darm-immobiliteit". Vrijdags dus naar een andere da geweest omdat jullie gingen sluiten. Zij vond geen indicatie voor verstopping of gas, gebit kon het evt zijn.

    Echter, thuisgekomen was Meneer Konijn minder blij en maakte ik me meer zorgen om zo het weekend in te gaan. En de da had niets meegegeven, nieteens naar zn anus gekeken bedacht ik later. Ik heb toen contact gehad met het knaagspoor, die kennelijk ook mn mail had gelezen. Op haar advies ben ik voor n 2nd opinion naar Hoogvliet geweest, mede omdat ze daar gebitsprobleempjes kennelijk wel zonder narcose oplosten.

    Aldaar werd vastgesteld dat de buik toch wel te rustig was. Met mondklem en veil heeft die da wat haakjes verwijderd. Meneer Konijn bleef lief en rustig! Daar wel een 0,2ml Primperit injectie gekregen en Cisaral drops. Direct mee gestart, en met dwangvoederen, echter minimale hoeveelheden. Maandag ook nog gestart met Carprofen drops en inmiddels, sinds eergister, knabbelt ie wat meer en zelfs enkele biksjes.

    De da had me ook Enrofloxoral verkocht, maar daar ben ik niet mee begonnen omdat ik niet dacht dat ie n infectie had.* Verzoek: Als jullie dat ook een goed antibioticum vinden voor bij/na de castratie zou ik dat graag willen gebruiken, aangezien ik die kosten al heb gemaakt.

    Strax neem ik alles dus mee. Ik geef Meneer Konijn echter geen van deze medicatie voor ik naar jullie kom, dat laat ik aan jullie over.

    *Kijken jullie hem aub eerst na of er geen comlicaties zijn voor de castratie?

    *Als ie onder narcose is dan gaarne kijken of het niet eten idd een gebitsprobleem is. Aub telefonisch contact indien het in te schatten is dat dit vaker een probleem vormt bij dit konijn.

    *Wanneer het de voortanden betreft en u kunt ze verwijderen, dan mag dit als de rekening totaal maar zo laag mogelijk blijft. Als alleenstaand moeder met een wao uitkering op minimum niveau begrijpt u dat dit alles al zwaar boven mijn budget gaat.

    Tot slot, ik kom rond 9uur en liefst wacht ik tot ie klaar is maar dat zal wel niet kunnnen, dus graag haal ik mijn konijn rond 1330u op, omdat ik dan mijn dochter moet gaan halen.

    Bedankt alvast voor het lezen van mijn info mail en mochten er toch nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

    PS Vrijdag woog Meneer Konijn 1,8 kg.

  4. Hoi, gefeliciteerd met de geboorte van je dochter en mag ik je sowieso succes wensen daarmee (ik vond t persoonlijk n hele klus hoor, moeder zijn) en dan nog de combinatie met je niet etende konijntje. Sterkte!

    Ik heb dezelfde soort ervaring met mijn Meneer Konijn. Echt ook 'zomaar' ineens gestopt met eten. (ofwel vanwege de stress van n onbereikbaar mooi voedstertje)

    Zie:

    http://www.bunnybunch.nl/community/gedrag-koppelen/47043-ram-ziek-verliefdheid-op-jonge-voedster.html

    Echter, nog btj offtopic, nu ik bij jou lees dat het na het herstel nog wel een week kan duren voordat het eten weer normaal word vraag ik me af of er mensen zijn die hierin kunnen adviseren. Oftewel, als je een konijn hebt wat niet meer eet, al op dwangvoeding zit, wellicht darm-immobiliteit heeft, kun je dat dan wel onder narcose brengen en laten helpen aan gebit (en gelijk castreren)... @moderator, mocht dit niet in dit topic geplaatst mogen worden, kun je er dan aub een apart topic van maken (of ikzelf). Ik hoop op reacties. Tx!

  5. Tjeempiedepeempie... konijntjes zijn niet zulke makkelijke huisdieren is mij nu wel duidelijk.

    Ik zal zo in mijn eigen topic over mn ram die niet eet wat zetten over mijn bevindingen van de da die als konijnen da werd aanbevolen op konijnen.nl... Kostbare Nijntjes als ze wat mankeren...

    Zelf kan ik het me ook absoluut niet veroorloven om zoveel da kosten te hebben en ik weet ook niet wat ik ga doen als bij mijn konijn 'olifantentanden' als diagnose gesteld word...

    Lastige situatie dus!

    Over Oscar wil ik als niet kenner toch mijn mening kwijt, want het is zelfs voor een leek duidelijk dat de 'beet' van een gebit zeer belangrijk is... zelf slijpen is m.i. dus ook absoluut nooit een optie!

    Hoe lief ook bedoeld, maar het is qua idee enkel een creatieve oplossing voor een portomonnee probleem.

    En ik zou het willen vergelijken met een bezoek van jouzelf aan de mondhygienist, als je dat niet kunt betalen gaat je vader toch ook niet met een stuk gereedschap jouw gebit opschuren?

    Sterkte ermee.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .