Ga naar inhoud

WallaChristalla

Members
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door WallaChristalla

  1. Hallo,

    Het lijkt niet zo'n groot probleem bij mijn 9 weken oude konijntje, maar het viel me op dat aan 1 kant de pupil groter is dan de andere kant. Niet een heel groot verschil hoor. Volgens mij was dit al zo toen ik haar kreeg. Ze ziet er verder niet ziek uit, is levendig, eet, drinkt, poept, plast etc. Maarja aangezien het nog een jong beestje is ben ik wat voorzichtiger..

  2. Hallo,

    Mijn nieuwe konijntje, een Teddy dwergje van ongeveer 7/8 weken eet stro in plaats van hooi! Er ligt stro en hooi in haar hokje, maar toch zie ik haar steeds van het stro eten. Dan zet ik haar voor het hooi neer, dan eet ze wat, maar dan gaat ze toch weer snel naar het stro.

    Is stro wel goed voor een konijntje? Want mijn andere konijn zie ik er niet van eten... Verder eet ze wel goed biks en drinkt goed.

  3. Aangezien het konijntje van mijn oom ook E Cuniculi heeft gehad, weet ik nu bijna wel zeker dat Christalla het niet heeft. Bij Walla, die van mijn oom, deed zo anders. Die at niet en dronk niet en die had een scheve kop, dat doet Christala allemaal niet. Ze heeft ook geen scheve kop en ze heeft ook geen last meer van het uitvallen van haar achterpootjes, ze rent nu heerlijk door de tuin en mn moeder vond ook al dat ze weer normaal deed...

    Maar is het erg om met Panacur te beginnen als toch blijkt dat ze het niet heeft? Wordt ze daar niet zieker van? En dat helpt toch tegen ontworming? Want anders koop ik dat gewoon zelf hoor, alles voor mn konijn!

  4. Mijn moeder is net terug! Ze wisten het daar ook niet. Ze denken dat het van de inenting komt die ze net heeft gehad een paar weekjes geleden. Het is een nieuwe inenting dus dat zou wel kunnen ja. We konden ook uit voorzorg beginnen met panacur maar dat wou mn moeder niet. ze zei als het erger wordt moeten we wel beginnen met panacur.

    mn moeder vindt het te duur om helemaal te onderzoeken of het e cuniculi is. Dusja afwachten maar... ze heeft verder ook geen medicijnen ofzo meegekregen..

  5. Hmm, mn moeder vond het niet nodig om gister naar de dierenarts te gaan omdat het KONINGINNEDAG was, slechte reden. Nouja. Ze wou vandaag ook al bijna niet gaan. Nou ik heb dr toch mooi ff ingesproken dat ze wel moet gaan en dat doet ze nu ook.

    Ze zakte net weer door haar achterpootje en volgens mn moeder maakte ze ook al tollende bewegingen... Ik vrees toch het ergste, dat ze E Cuniculi heeft

  6. Vanmorgen als eerste naar Christalla gegaan, maar het leek wel alsof er niks meer aan de hand was! Ze had duidelijk gedronken, gegeten zowieso wel, en ze zat helemaal wild voor het deurtje te wachten totdat ze eruit mocht. Natuurlijk heb ik haar buiten laten lopen (ze loopt nu nog buiten :P) maar geen 1 keer zakte ze door haar achterpootjes en leek ze wel gewoon weer 'de oude' . Hmm... Ik vind het best vreemd...

  7. Ik ga morgen naar de dierenarts.

    Ze heeft vandaag los in de tuin gelopen, en ze heeft wel gegeten. Drinken volgens mij ook. Rennen ging wel goed, alleen soms leek het wel alsof haar achterpootjes weer uitvielen. Toen bedacht ik me, kan het ook een hernia zijn? Ik spring en wandel ook wel met haar, misschien komt het daardoor. Maar na een tijdje rende ze toch wel aardig normaal en verder deed ze gewoon weer zoals alleen Christalla kan zijn :P.

    Walla is het konijn van mijn oom, maar die is er gewoon weer bovenop gekomen (op het nippertje). Maar de laatste tijd dronk en at ze wel heel veel, dus kan het misschien ook iets met haar niertjes ofzoiets zijn?

  8. Echt triest. Is Walla net genezen van de ziekte E. Cuniculi, begint ons konijntje Christalla raar te doen. Ze zit stil in haar nachthokje, dat doet ze normaal nooit. Ze eet niet en drinkt niet, is wat magertjes en het lijkt wel alsof ze steeds door haar achterpootjes zakt.. Ik heb haar even laten lopen maar toen zag ik niet iets geks alleen dat ze wat raar loopt op haar achterpootjes. Ik ben nu zo onwijs bang dat Christalla ook E. Cuniculi heeft... En dat terwijl ze al 7 is...

    Wat te doen? Naar de dierenarts, of weet iemand anders wat het kan zijn om mij gerust te stellen?

    Groetjes Annick

  9. Lieve spring Walla heeft ook E Cuniculi... Ze heeft het nu 2 weken, de kenners weten hoe ze er dan ongeveer voorstaat, jammer dat als ze weer genezen is ze niet meer kan springen. Maar ze staat ook wel eens in de vakanties bij ons konijn Christalla. Is zij dan ook besmet? En word zij dan ook ziek? Ik hoop van niet, ze word dit jaar al 7! Maar daar merk je He-le-maal niks van.

    Ihopesoo

    WALLA WORDT BETER

  10. Walla heeft ook E Cuniculi. Ze kan niet meer op haar voorpootjes staan en haar hoofd hangt scheef. Drinken doet ze ook niet echt, eten wel maar ze krijgt opzich wel genoeg vocht binnen. De dierenarts zei dat het heel lang gaat duren voordat ze genezen is. We waren er gelukkig op tijd bij.

    Ik vind het echt vreselijk dat als ze eenmaal genezen is, ze nooit meer kan springen, dat doet ze zo graag!

    x

  11. Het springkonijntje van mijn oom , Walla, heeft ook E Cuniculi

    Het begon toen Walla niet meer wou eten. Daarna deed ze spastisch, dus af en toe met haar hoofdje scheef. Toen zijn ze naar de dierenarts gegaan, daar bleek het toch E cuniculi te zijn. We waren er snel bij, dus er is grote kans op genezing.

    Als ik jou was, zou ik zo snél mogelijk naar de dierenarts gaan!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .