Ga naar inhoud

Mieke68

Members
  • Items

    449
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mieke68

  1. Ja dat kan, maar wat bij mij helpt: Als je je konijn bijvoorbeeld een bakje biks geeft, zet je hem in het toilet terwijl hij eet. Veel konijnen poepen terwijl ze eten en dan went hij ook aan die plek:D

    Het gaat niet zozeer om het poepen, er liggen wel wat poepjes in de ren, maar dat is droog. Het gaat me om het plasgedrag: de wc's staan in de hoeken waar ze altijd plassen, ze gaan ook op de wc, en tóch gaan er ze er soms bijv. vóór plassen, op de tegels.. Ik vind dat best wel gek, vandaar mijn vraag.

  2. Hoi hoi,

    Na een nieuwe koppeling gaat het niet zo lekker meer met het toiletgebruik hier....

    Nu heb ik inmiddels twee hoektoiletten neergezet in de ren (ze wonen buiten) en daar gaan ze wel op, maar ze gaan er vooral ook NAAST (het gaat zo stinken!) en ik vraag me af of er een reden is waarom ze dat doen. Iemand een idee???

  3. Maar ..... is er iets aan te doen? Ik leg steeds spullen op de plekken waar hij (of zij allebei, dat weet ik eigenlijk niet) plast/keutelt en ik spray de pies weg met schoonmaakspul, maar dan ligt er weer van alles NAAST dat plekje wat ik heb afgedekt... :( Ik zie hem ook wel eens op de wc zitten, maar vooral 's morgens als ik in de ren kom, ligt het helemaal vol met poepjes en plasjes!! Iemand TIPS?????

  4. Hoi BB'ers,

    Sinds een poosje heeft Snuffelsnuitje een nieuw vriendje, haar lieve maat Muffin was overleden...:frown:

    Nu hebben we Bugsy, een grijs hangoortje van 3 jaar erbij. Snuffelsnuit en Muffin waren allebei heel zindelijk. Onze konijnen zitten buiten in een grote ren en plassen/poepen in een curverbak. Nu Bugsy er is, 'schijt' en piest hij de hele ren onder, hij plast naast de bak en naast het wc-bakje, wat ik er óók nog bij heb gezet. Ik vind dit wel een beetje vervelend.

    Ook in het hok wordt volop gekeuteld en gepiest, dit deed het andere koppel ook nooit.

    Iemand een idee hoe het komt en hoe ik er voor kan zorgen dat onze Bugs ook netjes op de wc gaat?

    Natuurlijk gooi ik steeds alle keutels in de bak/wc, en de plasjes ruim ik op...

  5. Het zijn inderdaad twee vrouwtjes en we hebben geaccepteerd dat het samen niet gaat.....

    We besteden al heel veel tijd aan deze twee bunny's en dat hoort ook, maar nog twee mannen erbij gaat hem niet worden.

    Misschien is het een optie om één van de twee dames naar een opvang te brengen, waar ze gekoppeld kan worden aan een leuk ex-rammetje bij iemand. Het voedstertje dat je houdt, laat je ook koppelen aan een leuk ex-mannetje en die neem je weer mee naar huis! Zo heb je vier gelukkige konijntjes!

    Eerlijk gezegd klinkt dit niet echt ideaal, twee voedsters bij elkaar maar niet samen... ik zou er toch eens over nadenken om één van de twee 'om te ruilen', dat klinkt stom misschien, maar het gaat om het welzijn van de dieren.

    Ik heb hetzelfde probleem gehad; wij hadden ook twee voesters, zusjes, en dat ging goed, tot op een dag niet meer :( Toen het vervelende besluit genomen, voor het welzijn van de nijnen, om één voedster terug te geven aan het 1e baasje, zodat zij gekoppeld kon worden aan een leuke man en ons konijn kreeg ook een ex-ram als maatje en dat was Superleuk!! Helaas is die overleden, maar nu is onze dame weer aan het daten in de opvang... Suc6, ik hoop dat je er over na wilt denken.

    Groetjes!

  6. Bedankt voor alle reacties

    Ben natuurlijk wel benieuwd naar wat je van onze reacties vindt, ik kan me voorstellen dat je nogal wat 'op je dak' hebt gekregen, het is allemaal goed bedoeld, vooral in het belang van de konijntjes.

    Heb je ook een idee wat je nu gaat doen, heb je iets kunnen besluiten? Hoop dat je ons nog wat laat weten. Groetjes, Mieke.

  7. Beste Critic, deze foto zegt genoeg... Ik ben het met je eens dat konijnen, ook/juist geen Teddies, knuffelbeesten zijn. Teddies vergen heel veel onderhoud en hebben veel zorg nodig, hier moet je wel zin in hebben als baasje, want van kinderen kun je dit niet verwachten. Dus denk goed na voor je aan een Teddy begint. Ik zou beter naar een opvang gaan en navragen welke konijnen geschikt zijn om bij kinderen te plaatsen, hier zit nl. best veel verschil in. Suc6 met het zoeken naar en het vinden van een konijnenkoppel (want 1 konijn is geen konijn) Groetjes, Mieke.

  8. Oh jee, en jij was maar 3 dagen weg? Ik ben straks 3 WEKEN weg.... Hellup! Ik wilde ze eerst naar de opvang brengen, maar nu gaan mijn buren voor het duo zorgen, dus kunnen ze fijn op hun eigen stekkie blijven, maar ja, we moeten dus nog maar zien hoe ze reageren als we terug zijn....

  9. Hoi BB'ers!

    Als ik 's avonds met de biks kom, is mannetje Muffin er als de kippen bij, en jaagt Snuffelsnuit weg, omdat hij als eerste wil eten. Gisteren kwam ik met het voer, zag ik Muffin niet.... Heeee, dat is raar!! Snuffelsnuit ging rustig eten en ik op zoek naar Muffin; lag hij achter in de ren, half onder het hok, met gesloten oogjes en ik dacht oh oh, dit is foute boel! Het was al wat later op de avond, ik besloot het even aan te kijken, en in de ochtend de DA te bellen.

    Ik heb hem opgepakt (hij was helemaal slapjes, normaal kun je hem echt niet oppakken, hoor!!) en in hun hokje neergelegd, wat ik vol stro had gedaan. Maar dit vond hij niet fijn, want hij kroop er steeds uit. Ging ook een keer languit in de zandbak liggen, toen toch maar weer terug in de ren en ging languit op de koude tegels liggen. Ik wist niet zo goed wat te doen, en ben even op internet gegaan. Wat ik op dat moment kon doen, was hem warm houden. Dus een vervoersmandje gepakt, een kruikje in een handdoek gedaan, Muffin er in, een handdoek over hem heen en binnen neergezet. Daar lag hij heel rustig, en zo is hij de nacht doorgekomen, met wat hooi en wat blaadjes andijvie.

    Die waren vanochtend op!! Een goed teken! Zijn oren waren weer warm en zijn oogjes open! En hij knabbelde gezellig aan het hooi! Ik blij! Toen hij wat in de handdoeken begon te graven, heb ik hem teruggebracht in de ren, waar hij vrolijk begroet werd door Snuffelsnuitje. Muffin huppelde wat rond en ging toen op de WC zitten; yes! Ik was opgelucht, en had het idee dat hij er weer bovenop was!

    Nou vraag ik me dus wel af wat het geweest zou kunnen zijn, ik las laatst dat sommige konijnen sterk kunnen reageren op banaan en gisterer had ik een paar kleine stukjes banaan op hun groentebord gelegd. Dit krijgen ze normaal nooit. Aangezien hij de grote slokop is, zal hij ze misschien allemaal hebben opgegeten en heeft dit maag/darmkrampen gegeven? Wat denken jullie???

  10. Hoi BB'ers!

    Ons koppeltje heeft sinds een poosje steeds ruzie bij het eten. Als we eten brengen, gaat het mannetje grommen tegen het vrouwtje en jaagt haar weg, rent soms zelfs achter haar aan, weg bij het eten. :grrrrrr:

    Ik heb het idee dat dit sinds de lenteperiode gebeurt. Voorheen nooit iets van gemerkt. Vanochtend bood mijn dochter het groenvoer maar gescheiden aan, ieder een plukje groente. Maar eten is toch een sociaal dingetje voor konijnen? :yes:

    Weet iemand waarom het mannetje dit doet?

    Is er iets wat we eraan kunnen doen?

    Ben benieuwd!

  11. Ja, daar blijf ik mij ook over verbazen. Een beetje prijsverschil mag van mij best (mits er dan ook maar kwaliteitsverschil is..) maar het varieert van 10 tot 40 euro.... Of hoger soms zelfs!

    Bijv: in Hilversum vraagt een DA 52 euro en dan ben je met 2 nijnen meer dan 100 euro kwijt! Terwijl ik ze nu voor 45 (eerste nijn 25, 2e nijn 20 euro) heb kunnen laten enten, da's toch gek? Ik heb ook gemailed met die DA in H'sum en die brabbelde wat over zijn konijnkundigheid etc, maar dan nog blijf ik het een vreemd verhaal vinden.... hij zei dat ie ook 59 had kunnen vragen, dat dat de adviesprijs was (???), dus hij was nog coulant met zijn prijs?? Yeah right :whip2:

  12. Nou, zelfs ik, het kritische konijnenbaasje wat betreft inenting (de oude manier!) ben overstag gegaan en heb vandaag mijn konijnen het reismandje in gelokt onder valse voorwendselen (kom maar, gezellig knus samen eten in het dit leuke mandje?!) om ze te laten inenten.... Nu de enting een jaar lang werkzaam is, vind ik het wel de moeite waard en na een beetje 'shoppen' onder de DA's heb ik er ook nog één gevonden die een redelijke prijs vroeg. Want wat een verschillen zijn er, zeg, echt niet normaal, dat vind ik nog steeds een raar verhaal. Ze kunnen vragen wat ze willen blijkbaar....

  13. Hilversum: 53 euro

    Den Dolder: 43 euro (elk volgend konijn 37euro)

    DAP Bolsward: 22,50

    Waterpoort Sneek: 25 euro

    Overloon-oploo: 16 euro

    Schagen (willig): 13 euro per konijn en 1x consult van 26 euro

    Nijkerk: Dierenkliniek De Arker € 39 euro

    Alkmaar (WHG): 33,50 euro per konijn, op di- en woeochtend. Daarbuiten 40,20 per konijn

    Breda: 29,50 euro

    DAP IJmond Noord (Castricum): 25 euro

    Ede: 30 euro, op speciale konijn-entings dagen

    Sliedrecht: €35,- (elk volgend konijn €30,-)

    Schagen (DK zuiderkaag): €35,- (elk extra konijn €17,50)

    Ermelo: Sterkliniek voor vaste klanten 25 euro

    DAP Bornego Heerenveen: € 20,00

    Leiden:

    dierenkliniek winkelhof Leiderdorp 28.50

    dierenkliniek Moens 37.95

    dierenkliniek de Mare 56.15

    dierenkliniek 't Leidse Land 44.85

    dierenkliniek Keerhoeve 33.02

    Weemelanden in Vriezenveen: 28 euro (elk volgend konijn 19,50)

    Wellensiek Bunschoten: 27,50 (elk volgend konijn 17,50)

    Stratum Eindhoven: 48 euro (elk volgend konijn 19.50)

    Akkermans Sint Michielsgestel: 27, 50 euro

    Bergen op zoom: consult 18,50 + inenting 13,50.

    Er kunnen meerdere konijnen in hetzelfde consult, dus 1 konijn is 32,-. 2 konijnen 45,50.

    Dierenkliniek Moerstraten: 25 euro

    Groningen (Paterswoldseweg): 25 euro voor de eerste, 17,50 voor de volgenden

    Overschie: 35 euro.

    Konijnenspreekuur: 2.50 per konijn per prik (Waar is dit??????)

    Assen (Borgstee): 25 euro (ieder volgend konijn 17.50)

    Buiten konijnenspreekuur 38,50.

    Amsterdam (Stad & Land dierenkliniek): 21,25

    Breda: 25 euro.

    DAP in de IJmond (Cederstraat, IJmuiden) € 29,50 p/konijn

    Op speciale entdagen € 24,50 p/konijn, bij groepen krijg je nog extra korting

  14. Hoi Elma,

    Wat leuk dat je 2 konijntjes hebt!

    Het zou kunnen dat de twee dames niet meer goed samen kunnen, omdat ze in de konijnenpuberteit komen. Heel vervelend, ik heb dat ook meegemaakt met 2 zusjes. Ze zaten al meer dan een half jaar bij elkaar en ineens kregen ze strijd en kon ik ze echt niet meer samen houden.

    Net als jij wilde ik niet meer dan 2 konijnen. Helaas heb ik toen 1 zusje moeten teruggeven aan de mevrouw van het asiel en heb ik het andere nijntje laten koppelen aan een gecastreerd (!) mannetje. Het is hier al gezegd: steriliseren van voedsters is een heftige (en dure) ingreep, waarvan je helemaal niet weet of het gaat helpen tegen dit gedrag.

    Suc6 met het bedenken van een goede oplossing en je kunt hier altijd om hulp vragen, hoor!

  15. Oh nou kijk eens, toch een boel werk gedaan! Super! Je kan dit kopiëren en plakken in je eerste post, zodat iedereen gelijk een mooi overzichtje heeft :)

    Goed, hè? Alleen weet ik niet hoe ik het kan copiëren naar mijn eerste post, dat gaat volgens mij niet....

  16. Hilversum: 53 euro

    Den Dolder: 43 euro (elk volgend konijn 37euro)

    DAP Bolsward: 22,50

    Waterpoort Sneek: 25 euro

    Overloon-oploo: 16 euro

    Schagen (willig): 13 euro per konijn en 1x consult van 26 euro

    Alkmaar (WHG): 33,50 euro per konijn, op di- en woeochtend. Daarbuiten 40,20 per konijn

    Breda: 29,50 euro

    DAP IJmond Noord (Castricum): 25 euro

    Ede: 30 euro, op speciale konijn-entings dagen

    Sliedrecht: €35,- (elk volgend konijn €30,-)

    Schagen (DK zuiderkaag): €35,- (elk extra konijn €17,50)

    Ermelo: Sterkliniek voor vaste klanten 25 euro

    DAP Bornego Heerenveen: € 20,00

    Leiden:

    dierenkliniek winkelhof Leiderdorp 28.50

    dierenkliniek Moens 37.95

    dierenkliniek de Mare 56.15

    dierenkliniek 't Leidse Land 44.85

    dierenkliniek Keerhoeve 33.02

    Weemelanden in Vriezenveen: 28 euro (elk volgend konijn 19,50)

    Wellensiek Bunschoten: 27,50 (elk volgend konijn 17,50)

    Stratum Eindhoven: 48 euro (elk volgend konijn 19.50)

    Akkermans Sint Michielsgestel: 27, 50 euro

    Bergen op zoom: consult 18,50 + inenting 13,50.

    Er kunnen meerdere konijnen in hetzelfde consult, dus 1 konijn is 32,-. 2 konijnen 45,50.

    Dierenkliniek Moerstraten: 25 euro

    Groningen (Paterswoldseweg): 25 euro voor de eerste, 17,50 voor de volgenden

    Overschie: 35 euro.

    Konijnenspreekuur: 2.50 per konijn per prik (Waar is dit??????)

  17. Misschien kan de topicstarter in het eerste bericht een overzicht maken, gewoon een lijstje dus, adh van wat hier gepost is, zodat je alleen het eerste bericht hoeft te bekijken en niet een heel topic door hoeft te bladeren en idd ook niet allerlei verhalen door moet gaan zitten lezen over wie waarom naar welke DA gaat en of deze of gene nu wel of niet belt of mailt met prijzen?

    Jaaaaa hallootjes, dat is een boel werk, hoor~! :bounce:

    Misschien moeten we even opnieuw beginnen :he:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .