Ga naar inhoud

Francesca Aru

Members
  • Items

    153
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Francesca Aru

  1. Een doorligwonde zou eigenlijk mooi droog moeten blijven en worden behandeld met zalf (althans dat doen ze zo bij bejaarden)

    Een verband rondom de poot zou idd een optie zijn, maar misschien ook niet omdat het konijn de poot dan misschien helemaal niet gaat gaan gebruiken gevolg= nog meer doorligwonden.. denk ik dan

    Ik denk dat het uiterst belangrijk is dat de wondde schoon blijft, geen viezigheid en dergelijke, en ook redelijk droog want anders ontstaat er een mooi verblijf voor schimmels!

    Ik wens je veel succes,

    (misschien heb ik erover gelezen maar wat heeft de da aangeraden?)

  2. Normaal gezien wordt bij een inenting een kleine hoeveelheid van de ziekte in de bloedbaan gedaan zodat het lichaam bestanddelen aanmaakt die zich kunnen weren tegen de ziekte. Er zijn geloof ik wel verschillende inentingen.. Maar ik denk dat het nu echter wel al te laat is om te laten enten en geen enkele inenting is 100 procent zeker.. Maar ik zou toch alle hooi , stro voeding enz wegdoen en het hok stevig ontsmetten voor er nog konijnen inkomen! Bij elke DA wordt het aangeraden om de konijnen te enten tegen VHS en MYX zeker voor buitenkonijnen.. Dus dat ik zou ik volgende keer zeker al doen !!

    Ivm de EHEC bacterie, de oorzaak is toch gevonden (soja scheuten) of vergis ik me ?

  3. Dat bedoel ik dus, ik vind er geen maar ik dacht dat konijnen dus altijd de BDK voelen aankomen en dan dus gaan duiken met het hoofdje naar beneden.. Dus daarom vond ik het heel raar dat hij ze van de grond at .. :$

  4. Mojo en Pierke zijn nu al een tijdje gescheiden, ik merk dat alles wat moeizamer gaat dan toen ze samen waren.. Maar ik wil helemaal geen nestje en volgende week wordt Pierke gecastreerd. Mojo zit in haar gewone "woning" buiten. Pierke is bij ons thuis in de garage verhuist. Beide missen ze elkaar heel erg denk ik..

    Vandaag kwam ik dus bij Pierke en zag wat BDK's op de grondliggen, (zeer vers) en Pierke ging ze gelijk opeten. Van de grond dus? Is dit niet vreemd ? Moet ik naar een DA ?

  5. Als je invriest gaan volgens mij toch echt wel een stuk vitaminen de lucht in..

    Maar het lijkt mij ook niet handig om elke dag een nieuwe annannas te kopen..

    misschien gewoon een stuk snijden, persen en het ander stuk in de koelkast bewaren .. ?

    Een dag of 3 in de koelkast moet lukken denk ik :neutral:

  6. Ik geef overdag ook wilgentakken en dergelijke , bloemkoolbladeren, peterselie (af en toe), basilicum..

    Maar tzijn echte schooiers, kwam me vriendje gisteren nacht naar mij zei hij, jou konijnen hebben honger hoor!! En als me vader dat ziet kan hij niet weerstaan en geeft hij ze ook altijd wat groenten :he: (al wordt ik daar soms echt boos om )

  7. Ik heb het gevoel dat mijn konijnen blijven eten? Is dit normaal?

    Ze zijn nu pas overgeschakeld naar SS, daar eten ze van maar het lijkt erg weinig zo 15 gram.. Dagelijks hebben ze vers hooi, water en ook groenten.. Maar elke keer dat ik weer bij die konijnen ga kijken is hun bakje leeg en staan ze alletwee te schooien.. :yes:

    Nu vraag ik mij af, kan een konijn gewoon blijven eten? Of geef ik ze nu echt gewoon te weinig..

  8. Ik neem aan dat je met grashooi gewoon hooi bedoeld zonder smaakje ? :bounce:

    Ik denk dat het gegeven mag worden hoor, en kruidenhooi puur ook..

    Weet het niet zeker maar denk dat mensen gewoon kruidenhooi gaan geven voor de smaak om af en toe wat afwisseling te hebben :yes:

    Ik geef meestal bloesemhooi met appelen - rozen - pompoenpitten

    En nu heb ik een zak kruidenhooi gekocht, eten ze ook flink van geef ik gewoon puur :)

  9. Mijn konijnen eten alles behalve wortel (tenzij ze écht niks anders zouden krijgen vermoed ik ) Het liefst eten ze broccoli..

    Ik geef ze ; bladeren van bloemkool & rode kool, peterselie & basilicum, selder en af en toe wat sla ( komt allemaal van mijn eigen groententuintje ) en verder krijgen ze witloof, brocoli en af en toe spitskool :) Af en toe krijgen ze een stukje gedroogde appel.

    Wat mijn konijnen wel eten van wortel zijn zo van die wortelchips die ik ga halen in de DW

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .