Ga naar inhoud

kleindierenparadijs

Members
  • Items

    531
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kleindierenparadijs

  1. Dit komt van de facebookpagina van Bernice Muntz. Dit gaat over cavia's, maar geld ook voor konijnen:

    Pas op voor drinkflessen die te laag hangen;

    Afgelopen zaterdag was ik op de ECC in Barneveld (international cavia show en meer). Tijdens deze dag heb ik ook met een keurmeester (van het knuffelkonijn) gesproken. Van de ca. 15 dieren die hij toen gekeurd had, hadden er ca 4 die hun drinkflesjes te laag hadden, hij kon dit aan de houding zien (vertelde hij).

    Een drinkflesje zou zo moeten hangen dat het dier zijn kop niet hoeft te draaien en er gewoon makkelijk en comfortabel bij kan. Mijn persoonlijke voorkeur heeft een drinkbakje en geen fles, omdat dit natuurlijker is en onderzoek uit heeft gewezen dat konijnen hieraan de voorkeur geven. Ik vind het makkelijker schoon te maken.

    Zelf heb ik een papegaaien bakje - zie links onderin op de foto. Die vind ik fijn omdat ze makkelijk los te draaien zijn en geen herrie maken (zoals ijzeren bakjes waar konijnen veelal mee gooien).

  2. hoe heb je dat precies gemaakt als ik vragen mag?

    Sciens selective brokjes, geweekt in een beetje water, appel en banaan en dan 30 minuten in de oven op 175 graden.

    En dan kunnen de konijntjes smullen.... (wel even laten afkoelen natuurlijk)

    Je kunt er van alles in doen, net wat je konijnen lekker vinden!

  3. Ja maar ik weet niet of je weet hoe dat voer eruit ziet maar het zijn gin harde brokken, maar soort van hout stukjes zeg maar.

    Als je het kunt weken en enigszins glad krijgt is het al oké. Die brokjes van jou ken ik denk ik wel, ze vallen als splinters uit elkaar, maar zijn ook wel zacht.

  4. Spring maar eens op de fiets en let erop. Dan sta je versteld hoeveel wilgenbomen er zijn! Hier in de buurt staan er verschillende en dan kunnen ze ook lekker de blaadjes opeten. De takken in de winkels hebben geen blaadjes eraan. Succes ermee! :)

  5. Hij heeft een korte periode gehad dat hij urine liet lopen. Ook merkte ik dat hij sloomer en trager werd. Hij sliep veel. We hebben hem van buiten naar binnen gedaan, zodat het hem niet zoveel energie kostte (t was winter) en zodat hij onbeperkt kon eten, want de dames aten hem alles op. Daar werd hij weer wat fitter. Een periode heb ik de brokjes geweekt. Hij at niet maar hij vrat, alsof hij tekort was gekomen. Daarna koos hij zelf weer voor harde brokken. Hij was wel vrolijk en aanhankelijk. Volgens mij had hij geen pijn. Ik was €208,00 kwijt voor t consult, bloedprikken, een rontgenfoto en bactrimel.

  6. Onze Stuart had nierfalen (hij is helaas overleden). Hij dronk veel, plast veel, urine is helder, terwijl er kalk (wit, troebel wat je ziet) in moet zitten. Hij is afgevallen van 1600 gram naar 1300 gram. Bij de da niets kunnen vinden. Ze hebben me doorgestuurd naar het dierenziekenhuis in Eindhoven, waar ik zeer tevreden over ben. (Het zou toegevoegd worden bij de lijst van konijnkundige dierenartsen, maar is helaas niet gebeurd....) Daar hebben ze bloed geprikt en een röntgenfoto gemaakt. Uit de bloedwaarden kon je opmaken dat de nieren slecht werken. Hij heeft nog een paar maanden een fijn leven gehad. 's avonds werd hij slecht en 's morgens vroeg hebben we hem laten inslapen. De niertjes zijn opgehouden met functioneren. Misschien herken je dingen uit dit verhaal en kun je evt. bloed laten prikken. Dan weet je wat er aan de hand is met Noelli. Dan weet je ook of je er wel of niets aan kunt doen. Dan kun je je later nooit een verwijt maken.

    Beterschap voor Noelli.

  7. Daar zijn de meningen sterk over verdeeld. Het ligt er heel erg aan welke gtoente en wat voor hooi je geeft. Geef je hooi zonder onkruiden, dan kunnen ze er weinig verschillende vitaminen en mineralen uithalen. En geef je altijd dezelfde en beperkt aantal soortengoenten geld hetzelfde. Het kan wel maar het is net zoeits als barf voor je hond of kat zelf samenstellen. Je moet wel weten wat een dier precies in welke verhoudingen nodig heeft en waar dat precies in welke verhpudingen in zit. Nu is elk pak hooi al anders dus dat kun je al niet volledig analyseren en van groente is het in grote lijnen wel bekend maar echt heel duidelijk is het niet.

    Bij honden en katten is er veel onderzoek naar gedaan maar konijnen zijn niet interessant voor onderzoek. Daar is dus vrij weinig over bekend.

    Overigens lees ik hier in dit topic maar van 1brok dat het konijn het niet eet. Vind het daarom persoonlijk wel heel kort door de bocht om gelijk te roepen dat het konijn geen enkele brok lust. Als jijgeen andijvie lust kan ik okk niet zeggen dat jij geen enkele brok lust.

    Mijn aanbod om een proefje trovet op te sturen blijft staan. Dit bleek voor max de juiste brok met zijn problemen dus misschien doet jouw konijn het er ook goed op

    Bedankt voor alle reacties.

    Dan mag je mij wat brokjes opsturen! Kan Stuart ze eens proeven.

    Hoe wil je dat ik t vergoed?

    Bedankt voor het meedenken!

    P.s stuart is 6 jaar geworden. Zijn foto staat bij t topic foto's.

  8. Fijn dat jullie zo goed meedenken!

    Ben net even naar de dierenarts geweest met dit voorstel. Dierenarts geeft de voorkeur aan Supreme vetcare plus digestive, boven urinary. Dit ook omdat Stuart zoveel is afgevallen. Ze bestellen een proefverpakking voor onze Stuart. Als hij ze lekker vindt, krijgt hij die brokjes. Ben benieuwd.....

  9. Onze Stuart heeft slecht werkende niertjes en daardoor plast hij de kalk niet uit en wordt dit afgezet bij zijn ruggewervel. Eén van de dingen die ik kan doen is kalkarme brokken geven. Wie kan mij helpen hierbij? Welke brokken zijn kalkarm?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .