Ga naar inhoud

Kimberly89

Members
  • Items

    120
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kimberly89

  1. Ze zijn niet onder narcose bekeken nee, maar zo lang hij voor de rest goed eet doe ik dat liever niet. Hi is al niet 100%, dus wil het niet riskeren om hem te verdoven.

    Zal eens wat gras bij hem leggen, heeft bijna een jaar buiten gezeten, maar nooit echt gras gegeten. (Na het snot en 2 andere dingen heb ik besloten om hem terug binnen te houden)

  2. Hij krijgt je juiste dosis brokvoer, heb het wel moeten verhogen omdat hij nu te weinig weegt (810g, is een kleurdwergje, woog normaal altijd net geen kilo), gaf vroeger 20g, sinds een week een beetje meer.

    Tanden zijn al een paar keer nagekeken en zijn geen problemen en ik vervang het hooi ook  telkens.

    Zijn er andere dingen die hij kan eten om zijn tanden te 'slijpen' zoals het hooi normaal doet?

  3. Hallo

    Het is nu al een aantal maanden dat mijn konijn geen of amper hooi eet. Enkel in augustus heeft hij er een week gegeten omdat hij toen zijn korrels niet meer at.

    Hij is gestopt met hooi te eten toen zijn snot begon, maar voor de rest eet hij nog normaal (dagelijkse hoeveelheid korrels en groeten).

    Er liggen 2 soorten, paardenhooi  (waarmee hij is opgegroeid) en hooi een dierenzaak (kreeg hij vroeger ook al af en toe). Iemand een idee hoe ik hem kan stimuleren om terug hooi te eten? Ben al tijdelijk gestopt met groeten geven omdat zijn keutels te zacht werden en in de hoop dat hij dan de hooi zou eten, maar tot nu toe nog geen resultaat.

     

    Groetjes

    Kimberly

  4. Hallo allemaal

    Mijn konijn heeft al een aantal maanden snot, nu gelukkig niet meer zo erg.

    We zijn begonnen met Baytril te gebruiken en daarna (door een andere DA) een combinatie van Maxitrol en Zitromax. Nu gebruik ik enkel nog Maxitrol. Telkens als de medicatie op was en de snot normaal gezien moest gedaan zijn, begon het opnieuw ietsje erger. Beide DA's waren eigenlijk al verschoten dat hij het had overleefd.

    Nu is mijn vraag naar jullie, welke medicatie hebben jullie gekregen en hielp deze ook? Want mijn DA's wisten enkel maar deze middeltjes.

     

    In ieder geval al bedankt.

    Kimberly & Yoshi

  5. Zou mij nog geen zorgen maken, hij is mss nog een beetje groggy van de verdoving en de warmte (bij momenteel 35°C buiten).

    Als hij tegen morgenavond nog geen hooi, korrels en groenten heeft gegeten, zou ik pas over dwangvoeren beginnen denken. 

  6. Is terug beter en tandjes controleer ik de laatste week al alle dagen, mijn vorig konijn heeft daar veel last van gehad.

    Al de rest eet hij terug, zelfs hooi wat hij bijna 2 maand niet heeft willen eten. Zal zijn oude korrels dan maar weer aankopen.

  7. Hallo

    Mijn konijn eet momenteel geen biks/ korrels meer. Hij is eventjes ziek geweest maar eet nu voor de rest terug normaal.

    Behalve zijn biks, kan dit zijn dat het komt omdat ik een ander merk heb gekocht? Vroeger kocht ik deze van Aveve, maar laatst kwam ik een zak Versele-Laga tegen in een winkel en heb die dan genomen. Is het best om terug te veranderen of gewoon wachten tot hij ze begint te eten.

    Groetjes

  8. Van hetgeen ze beiden krijgen heb ik geen naam, da heeft de hoeveelheid voor een week in een ander potje gegoten. Voor het snot heb ik ook nog Meloxoral gekregen.

    Een stukje van de tanden zijn afgeknipt, maar ze lopen door tot boven en onder en ze denkt dat Kira te gestrest zal zijn door het motortje, maar als ze volgende week niet beter is zal ik vragen om het toch eens zonder verdoving te proberen zodat ze in elk geval al kan eten.

  9. Ja ze wordt behandeld, oogzalf en 2 soorten siroop. Mijn ander konijn krijgt ook de oogzalf en 1 van de siroop soorten, maar volgens de DA heeft hij enkel een verkoudheid.

    Maar haar vacht op de pootjes en borst is telkens erg nat en als ik haar daar vast heb irriteert het zelf mijn huid. Haar huis daar is nu tamelijk rood (doe er ontsmettingsmiddel en zalf op) en haar vacht plakt er door en het is vooral dat dat ik weg wil krijgen zodat het niet erger wordt telkens ze aan haar oogjes en oren wrijft om te wassen.

  10. Hallo

    Kira heeft last van snot en te lange tanden, ik was naar de DA gegaan om de tanden te laten afvijlen maar zei wil haar niet verdoven vanwege het snot. Omdat haar tanden te lang zijn om te kunnen eten krijgt ze nu dwangvoeding. 

    Als ze beter is mag ze volgende week verdoofd worden zodat de tandjes gevijld kunnen worden en ze terug kan eten.

    Het probleem is dat de vacht rond haar snoet en op haar borst telkens nat is en aan elkaar kleeft, er zijn ook plukken haar weg, de DA zei dat het waarschijnlijk door het snot en de kwijl kwam. Maar wat kan ik hieraan doen om het schoon te krijgen zodat ze fit genoeg is om verdooft te mogen worden? De wonde wordt al dagelijks ontsmet en ik doen er honingzalf op. Heeft iemand nog tips hierover?

     

  11. Hallo

    Vorig jaar gaven wij onze konijnen takken met bladeren van de pruimboom, toen aten ze enkel de bladeren.

    Eergisteren hebben wij er teruggegeven, maar dan met de bloesems, nu hebben ze alles opgegeten. Maar ik heb gezien dat ze gisterenavond hun groenten niet hebben opgegeten, normaal is het altijd op.

    Ligt dit aan het feit dat ze nog aanpassen aan buiten staan (sinds eergisteren) of mogen ze de bloesems niet eten? De takken staan niet bij de lijst met veilige of met giftige takken.

    Groetjes

    Kimberly, Yoshi en Kira

  12. Hallo

    Mijn voedster is nu al bijna 2 manden schijnzwanger. Is dit normaal of zou het al gedaan moeten zijn?

    Ik heb in hun kamer een kattentoren staan waar ze zich in weg kunnen steken, zo'n 3 weken geleden kuiste ik die uit en zag dat ze daar een nest had gemaakt van haar vacht die ze uit haar buik had uitgetrokken. Nu ligt er terug één. Moet ik deze wegnemen of niet?

    Ik heb al gelezen dat je moet wachten tot ze het 'vertrapt' heeft, maar hoe kun je dit zien?

    Groetjes

    Kimberly

    Yoshi, Kira en Speedy

  13. Ik geef ze wortel + groen, komkommer, witloof en soms wat selder. Hangt ervan af wat er in de "afvalbak" in de supermarkt ligt. Ik werk daar dus staat makkelijk tot mijn beschikking.

    Heb al 2 weken radijzen gehad ook.

    Ik ben zelf geen groenten-eter dus als ik iets voor hen alleen koop wordt het slecht. Je moet eens kijken op de lijst van veilige groenten, kun je ook zien welke je zelf eet en daarvan een beetje aan je nijntjes geven :yes:

  14. BambieX, ik denk ook niet dat het dwergjes zijn, heb zelf een volwassen kleurdwerg en zijn oortjes zijn ongeveer half zo lang dan die van de jouwe.

    Wat gemengd voer betreft, ik heb een paar zakken gekregen van iemand wiens konijn gestorven is. Ik vul telkens een pot met ongeveer 3/4 of 5/6 biks en dan het gemengd voer erbij en door elkaar schudden. Als ik hun potje bekijk zie je het bijna niet liggen en de mijne zijn verzot op biks dus is het eerder een extraatje.

    Ik geef ze ook iedere dag groenvoer, vinden ze heel lekker.

    Je kunt bv. in de supermarkt om het "afval" van de wortelen vragen als ze dat hebben. Veel mensen willen het groen niet en laten dat in de supermarkt afsnijden. Ik heb zo altijd een grote zak en af en toe zit er ook wat selder bij.

  15. ik geloof dat het 25 gram per kilo was ofzo (kun je een paar keer terugvinden op het forum).

    De mijne krijgen 's morgens rond 7u30 hun biks en is meestal maar rond 15u op, hangt ook af van wat ze nog allemaal krijgen. Te veel fruit is ook niet goed ivm suikers. De mijne krijgen af en toe een paar kleine stukjes appel samen met hun groentjes 's avonds rond 19u30.

    Ik weet niet om welke tijden je hen voert, maar als er niet genoeg tijd tussen is, laten ze gewoon de biks staan en eten ze het fruit omdat ze die lekkerder vinden.

    Zolang ze altijd hooi hebben denk ik niet dat je ze te vlug na elkaar moet voeren, je kan ook altijd eens overslaan om fruit en groenten te geven zodat ze al hun biks op eten. Zo leren ze het, vind ik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .