Ga naar inhoud

Gijssie

Members
  • Items

    767
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gijssie

  1. Vandaag hooi bij de boer gehaald. Wat voelt dat lekker zacht zeg. Heel anders als uit een winkel. Het lastige is alleen hoe ik het op moet bergen. Ik heb nu al 2 bakken vol en heb nog de helft over.. Ik ben wls de dood dat we muizen krijgen dus zo laten liggen is ook geen optie en de kussenbak zit al vol met,a jawel, kussens ;-) hoe doen jullie dat?

    Ik heb een tuinkast aangeschaft. Ik haal altijd 2 balen hooi en 2 balen stro tegelijk.

    Anders misschien nog een kussenbox kopen :yes:

  2. He lekker vakantie, heb je het naar je zin gehad? Waar ben je naartoe geweest?

    Met Gijs en Bindi gaat het goed, ze zitten weer samen. De koppeling verliep heel rustig, alleen liggen ze niet zoveel meer samen :frown:

    Overdag liggen ze wel met zijn tweeen in het nachthok, maar ik weet niet of ze dan bij elkaar liggen. Als ik ga kijken iig niet dan zit Bindi meestal te eten en Gijs ligt lekker te luieren. Ik hoop dus dat ze wel weer wat naar elkaar toe groeien. Verder gaat het wel goed, ik geen plukken haar gevonden en ze doen ook helemaal niet lelijk naar elkaar, alleen ze waren altijd echt Jut en Jul (zag je de een, dan zag je de ander)en nu niet meer.

  3. De wond ziet er nog steeds heel mooi uit en ze eet heel goed. Ook het plassen gaat stukken beter, alleen heb ze nu weer kleine kale plekjes op haar poten. Wat denk jij zou dat kunnen zijn omdat ze op kranten plast en daarom vaak in haar eigen plas staat?

    Ik heb nu meteen weer vlas in haar plasbak gedaan en wat extra handdoeken in de ren. Ik heb ook paw wax besteld, maar ik betwijfel of ik dat erop krijg. Ik kon amper naar haar poten kijken of ze werd al heel boos.

  4. Ik heb Bo laten castreren met plaatselijke verdoving. Bo stopte wel met eten na de castratie. Dat kwam daarna weer op gang maar is uiteindelijk toch overleden. Bo had een ontsteking opgelopen van de castratie waardoor hij na 2 weken ineens stopte met eten. Na 5 dagen dwangvoeren en medicijnen is Bo toch nog overleden. Dus voor mij nooit meer met plaatselijke verdoving. Ik zeg niet dat het daardoor kwam, maar voor mij was het een vreselijke ervaring.

  5. ja gebeurd altijd zowiezo van binnen,, eerst de spier weer vast, dan de onderlaag heen en terug, en dan evt nog een knoopje bovenop. maar woeff zit samen met een exram, en wassen vinden ze leuk..... en het is echt een pulk miep, mag niets vreemds op of in het lijf want daar is mevr niet van gedient

    Oke misschien dan toch iets van een romper aan. Bindi zat ook samen met Gijs. Maar ik heb hem weggehaald want ze vond het niet fijn dat hij bij haar in de buurt was.

  6. Gelukkig dat ze toch nog blijf eten en dat haar keutels er normaal uitzagen. Gaat het met Tygo wel goed met zijn keutels als hij Robijn zo veel wast?

    Met Bindi gaat het trouwens erg goed ze maakt veel bunnyflops en het plassen gaat steeds beter. Ik heb alleen een foutje gemaakt denk ik. Ik heb haar namelijk vanmorgen ff uit de ren gelaten om ff de pootjes te strekken, maar nu wil mevrouw meer ze staat iedere keer tegen het hekje aan. Ik denk dat ik iets eroverheen moet gaan spannen.

    Jeetje en nog 7 dagen te gaan.

  7. Haha nou gelukkig ben ik dus niet de enige. Bindi's keutels zijn goed, maar Gijs loopt ook al een tijdje te vervelen met zijn keutels. Dan weer klein, dan weer groot, dan weer blindedarmkeutels.

    Ik hoop dat het bij robijn niets is, maar klinkt inderdaad ook niet heel fijn.

    Zou het misschien met het verharen te maken hebben die kleine keutels. Gijs is nog steeds niet helemaal door zijn verharing heen, en ik heb echt al zoveel haar van hem afgeborsteld iedere keer. Ik weet niet hoe dat bij Robijn zit, verhaart ze erg? Ik zou het anders ook niet weten. Dat verklaart dan weer niet de diarree en het plassen pfff zo moeilijk.

  8. Weer even een update. Met Bindi gaat het nog steeds goed met eten en drinken. Ze maakt nu tijdens het plassen geen geluidjes meer maar doet nu wel iets vaker wat kleinere plasjes, wat ook weer op een blaasontsteking kan duiden. Nou ja ik weet het niet meer hoor. Ik wordt soms gek van mezelf hihi. We kijken het nog even aan.

  9. Wat bedoel je daarmee?

    Goed dat je een stukje af hebt gezet voor haar. Ik dacht al gaat dat zomaar goed?

    Wat heerlijk dat ze nu zo zindelijk is!!!

    Houden zo!!!

    Wat heb je op de vloer? Vloerbedkking of een gladde vloer?

    Met "goed aan" bedoel ik levendig, een goede temperatuur, de wond was mooi aan het genezen, geen breukjes in de wond (zoals hij het noemde). En van mij hoorde hij natuurlijk dat ze thuis goed at en ook levendig was.

    Op de grond heb ik zeil wat ik voor Gijs zijn binnenverblijf had gekocht. Maar mevrouw vind het nogal leuk om daar aan te knagen, dus daaroverheen ook nog handoeken en schapenvachtjes. Op het laminaat vind ze het eng.

    Ik heb vandaag toch even de DA gebeld over dat plassen. Hij denkt dat het door de operatie komt maar gaat het niet weg moet ik volgende week wat urine langsbrengen.

  10. Oh jeetje wat vervelend. Ik had met bindi ook de volgende dag dat ze niet at en een beetje in een hoekje zat. Ik mocht toen de pijnstilling verhogen maar dat leek ook niet te helpen. Toen ik op het punt stond om naar de DA te gaan begon mevrouw weer vrolijk hooi te eten.

    Wat een zorgen kunnen ze je geven he.

    Misschien kun je ook een schaaltje met geweekte brokjes erbij zetten.

  11. Haha Bindi staat hier ook op mijn slaapkamer. Ik wil haar ook gewoon goed in de gaten houden. Bindi had trouwens ook 1 dag een beetje nattige rare keutels. Ik denk dat dat gewoon nog door de operatie komt.

    Ik denk trouwens wel dat het dan onderhuids gehecht is. Bij Bindi lijkt het ook gelijmd en die is ook onderhuids gehecht. Is wel fijner dan kunnen ze niet de hechtingen eruit trekken.

  12. Na 2 dagen at Bindi gewoon weer alles. Of ze echt haarzelf al weer is? Nee niet echt, maar bindi was voor de castratie ook echt heel erg druk overal tegenaan aant plassen op haar vriendje rijden en constant in beweging, dus ze had erge last van haar hormonen. Ze was na die 2 dagen wel gewoon weer levendig alleen iets rustiger en ik denk ook wel dat ze iets rustiger blijft.

    Ik heb er nu alleen een ander probleem bij namelijk dat ze nogal moeite heb met plassen. Ze maakt er een beetje een kreunend geluidje bij. Dus ik ga morgen maar weer de DA bellen.

    Ik hoop dat het niets is.

    Is bij jou konijntje ook onderhuids gehecht? Ziet er niet slecht uit toch.

  13. Bindi is maandag geopereerd en die wilde alleen maar groentes en peterselie. Zij was helemaal geen groentes gewend en is ook niet aan de diarree gegaan. Het belangrijkste is dat ze eet en drinkt. Dus als ze groentes wel eet gewoon lekker laten eten. De biks gaat ze vanzelf wel weer eten.

  14. Haha ja Gijs is echt een lieverd.

    Bindi loopt niet los we hebben een stukje voor haar afgezet met een hekje. Er zijn te veel snoeren in mijn kamer.

    En je gelooft het niet zo onzindelijk als ze eerst was zo zindelijk is ze nu. Bindi plaste voor de castratie echt alles onder. Er zat zelfs plas tegen het dak en de zijkanten van het hok. Nu plast en keutelt ze keurig op de bak.

    Dat wat je zegt over robijn heeft bindi de eerste dagen ook wel gehad, maar nu niet meer eigenlijk.

    Ik hou ff dat plassen in de gaten, maar voor de wond hoef ik niet meer terug voor controle. De DA vond het er prachtig uitzien en ze was er goed aan.

  15. Fijn dathet zo goed gaat met Bindi!

    Zou ik dan maar mooi zo laten zonder pijnstilling!

    Je hebt groot gelijk dat je haar (mits dat voor haar ook vol te houden is!) 30 april weer buiten zet.

    Heeft ze het op zich naar haar zin bij jou op de kamer?

    Kan jij er wel gewoon van slapen?

    En sloopt ze niets ofzo?

    Heeft ze het niet te warm?

    Ja zielig hè voor Gijs! Je kunt hem ook zo moeilijk uitleggen dat Bindi er gewoon nog is en dat ze snel bij hem terugkomt!

    Je weet niet wat er in zo'n koppie omgaat.

    Gezellig dat hij zo bij jullie binnenkomt 's avonds. Lijkt me alleen wel koud met de deur open!

    Volgens mij heeft Bindi het hier wel naar haar zin. Ze maakt veel bunnyflops. Ik vergat helemaal te zeggen dat ik vanmiddag toch even langs de DA ben geweest omdat er een klein bobbeltje op het uiteinde van de wond zat. Ik denk dat ik na Bo een beetje panisch ben geworden want het was gewoon het uiteinde van de hechting waar de huid een soort van dubbelgevouwen was ofzoiets. Niets ernstigs in ieder geval.

    Of ik kan slapen is verschillend, vannacht was ze veel aan het bewegen en dingen aan het slopen dus heb ik niet goed geslapen. de nacht daarvoor was ze juist heel rustig. Ik ga zo slapen dus we zullen het zien.

    Te warm heeft ze het volgens mij niet. Haar oren voelen nooit echt gloeiend. als ze aant bewegen is zijn ze iets warmer. Ik heb ook geen verwarming aan boven en het rooster van mijn raam staat regelmatig open.

    Ik moet haar nu alleen wel weer even in de gaten houden met plassen, want vanavond kreunde ze heel zachtjes met plassen en plaste ze in een keer heel veel. Ik weet niet of dat nog van de operatie kan komen? Haar plas zag er wel normaal uit.

    En ja Gijs is een beetje zielig nu, maar hij maakte vanavond weer een paar binkies door de kamer heen, dus hij is nog wel vrolijk. En ja dat is erg koud haha. Maar voor Gijs hebben we dat wel over. Hij blijft ook niet de hele avond binnen hoor. Hij komt ff alles af snuffelen en wat rare sprintjes trekken en dan is meneer weer vertrokken.

  16. Haha nou ja niks voor Lani dus. Ik heb het vandaag binnen gehad en natuurlijk eten die veelvraatjes van mij het weer wel. Maar toen ik de brokken zag begreep ik waarom de meeste konijnen ze niet nemen. Ze zijn echt gigantisch.

    Ik wil niet helemaal over gaan op dit voer maar misschien gewoon een handje door hun andere voer heen.

  17. Oke dus bij jou was het ook niet zo lang. Ik heb gisterenochtend de laatste keer pijnstillers gegeven omdat ze echt zo boos word en daarna nog een tijd gestressed was. Nu zonder pijnstillers eet ze nog steeds heel goed.

    Ik zat er een beetje mee wanneer ik haar weer bij Gijs moet doen omdat ik ook volgende week weer moet werken. Maar we hebben besloten om haar pas de 30 april naar buiten te doen. Ik moet ze natuurlijk opnieuw koppelen en wil dan zeker weten dat de wond al aardig genezen is. Na de 30ste ben ik ook weer ff vrij dus genoeg tijd om ze in de gaten te houden.

    Gijs zit nu wel dus helemaal alleen. Hij eet wel iets minder dan normaal maar ik vind nog wel genoeg keutels en mooie keutels. Ik vind het wel heel zielig voor hem dat hij helemaal alleen zit nu. Maar ik ga vaak bij hem kijken en als de hondjes de tuin in gaan komt hij ook altijd ff kijken. 's avonds wil hij altijd ff naar binnen, dus dat mag hij ook gewoon, wel met de deur open want hij vind het leuk om vanuit de keuken door de kamer zo de tuin in te racen :mdr:

    Overdag lig hij eigenlijk alleen maar te luieren in zijn nachthok zoals hij altijd doet.

    Ik ben wel blij als ze straks weer samen zitten en alles gewoon goed gaat.

  18. Och heden wat een toestanden hihi zie het alhelemaal voor me!

    Het is ook zo'n grote Nijn! Alleen al om vast te houden.

    Heb je nog genoeg spuitjes op voorraad?

    Robijn bijt ze ook heel venijnig kapot, TYGO niet! Die krijgt twee keer per dag medicijnen en likt zo lief de spuit leeg!!!!:love:

    Is het vandaag overdag ook goed gegaan?

    Hihi ik moet er ook wel om lachen hoor naderhand.

    Ja het gaat echt heel goed ze eet lekker en wil iedere keer ondersteboven gaan liggen. Ze zit nu weer biks te eten. Hoe lang heb jij Robijn pijnstillers gegeven. Mijn DA zei 1 a 2 dagen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .