Ga naar inhoud

esméetje1993

Members
  • Items

    70
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door esméetje1993

  1. Hallo!

    Ik heb een jong tan konijntje van 4 maanden. Ze heeft darmprobleempjes gehad toen ze een baby was en had het bijna niet gehaald, maar ze is er helemaal bovenop gekomen en is nu bij mij komen wonen. Ik heb haar nu ongeveer 2 maanden en ze loopt de hele dag in de ren.

    Daisy (het konijntje) eet bijna geen hooi en ben nu aan het experimenteren met verschillende varianten hooi. Gewoon hooi van Happy Home eet ze niet. Paardenbloem van JR Farms eet ze alleen de paardenbloemetjes er tussenuit en het weidehooi van JR Farms eet ze iets beter. Het is niet dat ze niets eet, maar ze eet heel erg weinig. Van haar voer des te meer. Ik voer haar SS Rabbit en dat vindt ze helemaal het einde. Ze staat helemaal te springen als ik met de zak aan kom. Ik gaf haar eerst een klein maatbekertje vol, wat ongeveer gelijk is aan een half voerbakje. Nu las ik op het forum dat je voor SS ongeveer 10 - 15 gram per kg lichaamsgewicht moet geven. Daisy weegt 1.2 kg. Dat zou dan maar neer komen op 4 tot 5 brokjes! Is dat niet veel te weinig, zeker als ze zo weinig hooi eet? Ik heb haar gisteren helemaal geen brokken gegeven en alleen hooi. Alleen dan eet ze het hooi op, maar nog steeds heel weinig!! Wat moet ik nou doen? Kunnen jullie me helpen want zeker voor haar met haar darmprobleempjes (de fokster zei dat ze nogal gulzig dronk van de moedermelk en dat dit heeft geleid tot een verstopping van de darmen ofzo..) Dat SS eet ze echt heel erg goed maar hoe meer ik haar geef, hoe minder hooi ze eet natuurlijk.. En dadelijk wordt ze ook nog te dik.. Kan iemand me helpen want ik maak me zorgen om haar. Ze is wel heel erg levendig en rent vrolijk door de ren, maar ze is ook nog erg jong en speels natuurlijk..

  2. Okee, bedankt!

    Ik heb haar gisteren minder gegeven en ze heeft inderdaad keurig al dr hooi op. Maar toen ik haar vanmorgen kwam voeren sprong ze helemaal tegen het hok op en rukte ze zowat het eten uit mijn handen. Dat vond ik wel heel erg zielig. Ze had echt hele erge honger.. Ik had haar maar een hand hooi gegeven omdat ze het nooit opeet, er ligt soms gewoon 3 dagen hetzelfde hooi. Ik heb nu een ruif gekocht, die had ik nog niet (heb haar nog maar 3 weken) dus die heb ik nu in dr hok gehangen helemaal vol met hooi. Kijken hoe dit gaat.

  3. Ik zie de laatste tijd dat Daisy haar plas heel gek van kleur is. Oranjig. Ik heb haar geen wortels gegeven dus snap niet hoe ze die kleur plas kan hebben.. Het heeft ook wel eens een geel/wittige kleur. Als het is opgedroogd is het volledig wit. Wat kan dit zijn? Ze is bij de geboorte bijna doodgeweest omdat ze iets aan haar darmen had. Ze heeft mais gegeten, dat kruidentuin van JR Farms en knabbelaren. Haar hoofdvoer is SS Rabbit en dat eet ze heel goed.

    Daarbij wou ik zeggen dat ze haar hooi gewoon vertikt te eten.. Ze eet bijna GEEN hooi... Wat kan ik doen dat ze dat meer ga eten want dat is super belangrijk!!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .