Ga naar inhoud

witzwart

Members
  • Items

    94
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door witzwart

  1. dinsdag komen de eigenaren weer thuis, zal ze toch naar de da sturen, volgens mij is hij ook blind, merkt je pas heel laat op, groente moet hij met moeite zoeken (echt met zn neus) en als je je handen vlak bij zijn ogen doet knippert hij niet. en hij zit zo strak in zijn vel, je kan hem amper oppakken.

    hij zit altijd buiten maar idd in een standaart maat hok, amper in de ren. best sneu.

    hier op vakantie paradijs loopt hij als het kan elke dag in een ruime ren samen met 2 cavoias van hun, dat gaat goed samen. als ik ze dan na een paar uur weer naar binnen doe, vallen ze in slaap zo lief om te zien.

  2. ik heb een logeer konijn, Alleen maak ik me er een beetje zorgen om, hij is nu 6, zit slecht in de vacht en heeft op een aantal plekken dikke witte schilvers, ook heb ik het idee dat hij blind is. hij zit altijd maar in zijn hok, afentoe mag hij in de ren. hier zit hij in een binnenhok en gaat hij zoveel mogelijk naar buiten in de ren, maar echt actief en nijnen gedrag mis ik. zelfs op het gras eet hij amper gras, sla eet hij wel, hooi amper, en sind shij hier is ook amper brok, thuis krijgt hij een volle bak elke dag.

    hij si nog maar 6 maar gedraagd zich als een heel oud bejaard konijn, mijn nijn van 15 was nog actiever

    hij oogt ook mager, al vind ik dat nog al mee vallen, oja en als je hem oppakt in zijn nek/rug vel of gewoon aanraak verstijfd hij helemaal

  3. ik heb het me die 2 oudjes vaak gedaan, minstens 2 keer per jaar, wit/zwarte had geregeld plakpoep, gewoon bad vol laten lopen met warm water (ik had een hondenbad waar max 10cm in kon staan) inzepen daarna rustig uitspoelen met een zachte straal, daarna lekker afdrogen en in warme handoek wikkelen, ik had ze zelfs in mijn droogcabine(kast met grote ventilator/fohn)

    maar met de fransehangoor X zou ik dat niet snel doen, ze is nou niet bepaald rustig, dat waren de 2 oude dames wel, hele relaxed konijnen

  4. even een update, morgen met nijn naar de da, het is tijd................. al 2 dagen loopt ze op 3 poten, gisteren en vandaag is ze niet eens in de ren geweest alleen maar in haar hok, vanmiddag heeft ze buiten nog even genoten van het zonnetje, dat wilde ik graag haar nog 1 keer lekker buiten in het zonnetje, morgen ochtend ga ik met veel verdriet en pijn in mijn hart afscheid nemen van deze mooie lieve oude dame. 10,5 jaar oud is ze nu

  5. Ik denk niet dat je kunt zeggen dat je dan genoeg weet. Bulten rondom gewrichten en/of botten hoeven niet perse een tumor te zijn! Vetbulten of ontstekingen zijn niet de enige aandoeningen die een groeiende bult kunnen veroorzaken op die plek.

    wat is het volgens jou dan wel?? ze word hoe dan ook niet geopereerd, ze is 10,5. ik wil haar die stress niet aan doen, van bv fotos maken en dergelijke onderzoeken.

    een abces is het zeker niet, vocht ook niet, het is ook geen bot vergroeiing, zo hard is het ook niet, het voelt echt aan als tumor (mijn eigen hond heeft ook aantal tumoren=bevestigd door da) en die voelen exact zelfde(toevallig ook 1 bij de knie)

    zolang ze geen pijn heeft, zich zelf nog goed wast, en nog goed rond huppelt en rent en goed eet word ze flink vertroeteld, in de hoop dat ze straks nog mag genieten van een lente zonnetje

  6. als ze pijn heeft is het einde oefening om het even kort en krachtig te zeggen, zeker omdat ik weet dat de tumor bij haar knie langzaam groeid. vanmiddag moest ik zelfs ff mijn best doen om haar te vangen hahaha, ze had geen zin om haar kooi in te gaan, maar durf haar niet alleen los te hebben met mijn honden in huis(1 = en blijft echte jachthond)

    ik zal eens bellen met mijn da, overleggen en de situatie uitleggen.

  7. @anjo mijn nijn is nog nooit bij een da geweest, hij kent haar niet, wil haar liever ook niet onnodig stress aan doen.

    ik moet dus echt op mijn gevoel en verstand afgaan zo te horen. zolang ze nog vrolijk is en goed eet (slangst) en haar poot nog kan gebruiken, blijft ze, zodra ik merk dat het niet meer gaat, zal ik de moeilijke beslissing moeten nemen, hoop dat ze stiekum nog even straks mag genieten van de zon buiten, dat ze nog een zomer buiten mag zijn

  8. Nee, bedoel echt iets voor vervilte haren, maar ken de naam echt niet. Onze hond laat zich niet kammen, dus die heeft dat nodig. Denk dat de meeste trimsalons het wel kennen..

    ik ben zelf trimster, maar tegen vervilting is maar 1 oplossing scheren, je hebt wel diverse antiklit sprays,dat spray je erin en dan kan je het met bepaalde kammen er makkelijker uithalen. (is best een pijnlijke behandeling)

  9. ik heb deze winter voor het eerst mijn oude nijn naar binnen gehaald, 6mnd geleden dacht ik, 1 weekje vertroetelen en dan helaas een spuitje, maar wonder boven wonder knapte ze helemaal op, vacht begon weer te glimmen en ze liep stukken beter. ondanks dat ze een tumor bij haar knie heeft

    afgelopen donderdag (ze is nu 10,5 jaar oud) hield ze haar achterpoot omhoog wilde hem niet gebruiken en lag languit in het hok, niet konijn waardig. tumor was ook iets gegroeid. beslissing genomen om haar aan komende maandag een spuit te laten geven.

    het is net of ze het weet, sinds vrijdag doet ze weer normaal, eerste pasjes zijn altijd wat stijf, maar daarma gewoon. en ze zat ook weer gewoon op haar kussen (losloop stukje ligt een kussentje, handdoek om niet uit te glijden en een tunneltje) ze eet nog steeds erg goed, glanst. is vrolijk.

    ik wil niet dat ze pijn gaat lijden, maar wanneer weet ik nu echt, nu kan het niet meer? (ik hoop elke dag dat ze gewoon in haar slaap overlijd) wat is niet meer konijn waardig??

  10. ik zou anders vragen aan de da of ze he eraf willen scheren, anders prrberene het wat los te weken in een badje warm water(dan wat peuteren eraan) antiklit spray (word denk ik bedoeld) werkt eigenlijk alleen bij beesten met wat langere vacht die in de klit zitten, maar het werkt niet bij vilt plekjes. lief dat je nog een oud konijn wilde hebben

  11. ik heb mijn oude dame een tijd terug op junior voer gezet, waar ze het super op doet, schitterende vacht gekregen en een lekker gevuld buikje, geen dun skeletje meer.

    maar moet ik nu door gaan met junior of kan ik langzaam weer overstappen op gewoon nijnen voer?

  12. kan iemand me vertellen wat snot nu precies inhoud.

    ik kom er niet echt uit, online staan zoveel verhalen. bij de 1 is het besmettelijk bij de ander niet.

    er zit een konijn in de opvang die snot heeft gehad, maar wat nog niet echt is kunnen verhelpen.

    dus ik wil me graag goed inlezen daarover.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .