Ga naar inhoud

lufnick

Members
  • Items

    715
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lufnick

  1. Misschien kan je nog iets met gedragsmodificatie? Clickertraining of afleiding? Mits het aangeleerd gedrag is natuurlijk.

    Hier viel me op dat het gedrag rond voertijd gewoon een soort ritueel is, het gaat altijd hetzelfde...

    Nala hoort de kast opengaan waar de brokken in liggen en zit gelijk binnen in huis bij de kast. Tegenwoordig gaat het zelfs zo ver dat ze tegen je knieën staat op te krabben dat je op moet schieten. Nick blijft buiten zitten wachten, want als hij binnenkomt krijgt hij op zijn donder van Nala. Ik geef ze allebei een brokje uit de hand, dat is voor hen het teken dat ze het hok in moeten. Vervolgens sjeest Nala achter Nick aan, die gelijk naar bovenin het hok spurt. Nala blijft echter buiten de ren zitten schooien bij mij als ik de bak erin zet. Nick zit dan al aan de brokken en mevrouw geeft een stamp en hobbelt vervolgens ook naar boven.

    Zo gaat het iedere avond.... Ze vechten alleen niet want Nick is een watje en het samen uit een bakje eten is geen enkel probleem (oh ja, ook dat altijd: Nala links, Nick rechts...hihi) Enkel met los uit de hand voeren wordt Nala jaloers en blijft Nick uit de buurt...

    Maar goed, mss is het bij jou ook een ingesleten gedragspatroon en moet je dat gaan doorbreken...?

  2. Ik heb ze ook, volgens de verpakking is het mais met zonnebloemolie en kleurstoffen.

    De konijnen krijgen deze absoluut niet bij mij, de ratten krijgen er af en toe 1...

    ruw eiwit 8%

    ruw vet 5,7%

    ruwe celstof 2,2%

    ruw as 1,2%

    Calcium totaal 0.02%

    Fosfor totaal 0.3%

    Natrium totaal 0.01%

    Kleurstoffen: E102-110-124-131

  3. Wij zijn net terug van de dierenarts. Er liggen al een aantal weken af en aan blinde darm keutels en/of wat dunnere poep in de ren. Ik zag beide konijnen steeds ook hun BDK's eten, ze gedroegen zich normaal, eten normaal, drinken iets meer dan voorheen maar ze eten ook ineens super veel hooi (ik had nieuw hooi en daar vliegen ze op aan).

    Ik had het groen en de biks (HFST) al geminderd maar de keutels bleven soms komen. Verder legden ze allebei mooie groenige keutels sinds ze zoveel hooi eten.

    Vanmiddag zag ik ineens weer een plak poep liggen, nu met door de natte keutels heen ook rode slijmerige balletjes. Heel gek, net mini drilpuddinkjes! Ik dus maar de dierenarts gebeld en we mochten gelijk komen.

    Ze vonden het allemaal heel interessant want dit hadden ze nog niet eerder gezien... Hij heeft de keutels en de rode balletjes onder de microscoop gehad. Er zat niks geks in, geen parasiet oid. Wel wat kristallen en een klein beetje bloed. Dat was vreemd, want dat zou uit de baarmoeder of blaas kunnen komen, maar nu was het echt gemengd met de ontlasting. Voor darmslijmvlies zou het dan weer raar zijn om zo mooi rond en drillerig te zijn.

    Met andere woorden, we weten nog niks. We krijgen een soort yakult voor konijnen, alleen was het nu op, dus dat moeten we dinsdag halen. Hopenlijk gaan daar iig de rare keutels van weg. Ik weet dus ook niet van wie die keutels zijn want beide kontjes blijven mooi schoon en aan het gedrag van de beestjes is niks te merken...

    Nu mijn vraag: herkent iemand van jullie dit wel? Enig idee wat die rare rode bolletjes kunnen zijn?

  4. Ow nee zeg, potverdrie Maaike, je houdt t baasje wel bezig zo...

    Niet om je de moed in de schoenen te laten zinken, maar bij ons moest Nala met ab al iedere keer volledig in de houdgreep. Alles wat we probeerden om haar te misleiden werd met argusogen bekeken, er werd om de ab heen gegeten of niet eens aangeraakt. Wij deden het steeds met z'n tweeën, ik ving Nala en hield haar in de houdgreep, mijn vriend stopte het spuitje in haar mond. Was inderdaad absoluut niet bevordelijk voor de vertrouwensband, maar ja, liever weer een gezond en knorrig konijn dan een nog slechtere afloop...

    Sterkte en succes!

  5. Zoooo, Nala en Nick zitten bij te komen in hun hok. Baasje is 60 euro lichter (tweede konijn was halve prijs + nog 10% korting in maart) maar de konijntjes zijn van boven en onder nagekeken, oortjes, kiezen, nagels, kontje en alles en kunnen er wbt de vaccinaties een heel jaar tegenaan!

    Nu is dat goedkoper volgens mij dan eerst, toen betaalde ik 2 keer per jaar tussen de 30 en 40 euro...

  6. Nick en Nala eten op dit moment liever stro dan hooi, serieus...zucht....

    Ze aten heel goed van de zakken JR Farm bergweide hooi van 2,5 kg, dus heb ik maar de zak van 14 kg aangeschaft, dat scheelt de helft.

    Dacht ik dus, want dit hooi ziet er heel anders uit (het is heel dun en groen, de kleinere zakken waren dikker, korter en iets geler) en het wordt dus maar mondjesmaat gegeten, en met lange tanden. De keutels zijn ook kleiner en zwarter, dat is dus niet zo gek, maar niet fijn... Ook het dure kruidenhooi wordt amper gegeten, terwijl dat vroeger echt favoriet was.

    Misschien dan toch maar eens gaan kijken voor dat vitakraft hooi, maar ondertussen zit ik hier dus met een zak van 14 kg hooi, 20 euro waard...:$

  7. Dank je Bianca, ik zal eens googelen :)

    Het gaat met Nala wel redelijk, ze eet en keutelt en hobbelt weer rond. Ze is wel kribbig, ook naar Nick en als ik weer met het spuitje aan kom zetten word ik niet echt vrolijk verwelkomd...

    Iemand nog tips? Ze pakt geen brood of appel aan waar de AB op zit, een bananenprakje ook niet...

    Gedwongen in haar mond spuiten lukt alleen als ik haar pak en op tafel heel goed vasthoud, is niet echt bevorderlijk voor de relatie want ze stribbelt steeds meer tegen... We hebben nu 3 keer gehad en nog 17 te gaan :arf:

  8. Ze krijgen Hope Farms Super trio, afgewogen, en zelfs iets minder dan ze mogen hebben omdat ze ook altijd veel groenten krijgen. De dierenarts begon trouwens eerst over de biks voordat hij het over de groenten had.

    Ze heeft een injectie pijnstilling gehad en we hebben meegekregen voor vanaf morgen. De AB hebben we haar net gegeven en moeten morgen ook weer...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .