Ga naar inhoud

Bunnyfan

Members
  • Items

    92
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bunnyfan

  1. tja mannen he.....:) Ik hoop gewoon maar dat ie normaal is en dat een voedster het bij hem ook fijn krijgt. Als zij nou ook gewassen wil worden en hij doet het niet..... Nou ja, morgen is de speeddate met daarna hopelijk de bruiloft in de badkamer, waarna ze gaan samenwonen in de ruime overdekte ren in de tuin. We zien wel.... Hij is een beetje doof omdat ie ooit oorontsteking heeft gehad. Reageert vaak heel traag, want hij hoort je niet aankomen. Verder gelukkig gezond!

  2. Onze Pluis heeft ook meerdere keren last van verstopping gehad. Bovenstaande ellende met een ziek konijn dat medicatie nodig had etc ook meegemaakt. Tip: sinds ik hier op de Bunnybunch een zak SS korrels heb besteld, heeft hij er niet één keer meer last van gehad! Misschien vind je €35,- duur, maar wat kost de dierenarts?? Ik wil dit ff kwijt aan iedereen die zit met dit probleem. Als je konijn eenmaal ziek is, kan het te laat zijn. Pluis doet het er super op! En geloof me: ik had een abonnement op de dierenarts!

  3. Bedankt voor jullie reactie. Ze eet eigenlijk alles, dus overstappen op biks is geen probleem. Maar waarom heeft ze dan dat open hakje??? Verder een levenslustig konijn hoor! Ondanks dat ze vorig jaar ec heeft gehad, en daardoor chronisch haar plas langs de pootjes laat lopen. Wat ook weer de nodige verzorging vergt.... Nou ja, ik zie wel hoever we komen! Thx

  4. Onze Pommy lijkt het meest op een dwergkonijntje. Ze weegt 2 kilo, maar is volgens de dierenarts niet te dik. Ik weet dat je de ribben moet kunnen voelen, wat bij haar niet het geval is. Zelf denk ik dus dat ze wel te dik is. Af en toe vind ik blindedarm keutels, niet dagelijks. Nu begint een hieltje ook al open te raken! Ze heeft daar een rood plekje. Daar zal ik zinkzalf op doen voor de zekerheid. Maar ik weet niet wat ze teveel eet! Al een jaar krijgt ze maar 20 gram brokjes per dag, gemengd. Daarnaast hooi zoveel ze maar lust, wat witlof, een roosje brocoli en een ministukje winterwortel. That´s it! Zal ik dan helemaal maar geen brokjes meer geven, of komt ze dan tekort. Wie het weet mag het zeggen... ze is trouwens 6,5 jaar. Gecastreerd. En zit in een groot hok met ren, samen met Pluis haar mannetje.

  5. Hoi! Ik zie dat de meeste mensen het groen direct uit de koelkast geven, en dat de konijnen daar niet ziek van worden. Dat zou dus best kunnen, hoor! Maar ze kunnen ook niet praten, en niet aangeven dat of ze daar blij mee zijn. Ander eten is er niet, uiteindelijk. Dus natuurlijk eten ze het wel op.

    Ik vind het gewoon aardiger, diervriendelijker om de konijnen geen ijskoud eten te geven, zeker nu het toch al zo koud is. Een konijn is geen mens, dus niet alle vergelijkingen gaan met elkaar op. Maar zelf heb je ook liever iets warms als het koud is, dan iets kouds. Dat trekt door je lijf, en dan krijg je het nog kouder. Toch?

  6. ik leg het altijd een poosje eruit om op kamertemperatuur te komen. En als ik tijd heb, verwissel ik de flesjes regelmatig. Twee aan het hok, twee staan er binnen op temperatuur te komen. Mijn konijnen doen het goed op groente uit de koelkast, maar daar is altijd de kou vanaf. Zelf eet je ook geen ijs ( meestal) als het koud is, dus waarom je konijnen dan wel? Ook in de zomer is het verschil niet goed voor ze. Dus.... gewoon effe eruit leggen, daarmee doe je volgens bij je konijnen een plezier!

  7. Hi Nicky, Onze da heeft met een fabrikant gebeld om navraag te doen naar speciaal konijnenvoer voor nierpatienten. Er was niets geschikt, blijkbaar. Ik geef vrij veel rauwkost in verhouding, veel hooi, en twee maal daags 10 gram beaphar konijnenvoer. 't Is maar een klein konijntje. Ze doet het er verder goed op. Waarin zitten dan eiwitten en fosfor? Ik geef nu geen panacur meer hoor, dat was om de EC te behandelen. Ze was toch weer wat nat rondom de staart. De dierenarts weet eigenlijk niets meer, en ik dus ook niet. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij zijn best heeft gedaan. Blijkbaar gaat een konijn niet meteen dood aan een nierprobleem. 't kan nog even duren, maar ze zal niet heel oud worden. Ze is nu zes. Een leuk, actief, nieuwsgierig beestje dat met veel succes is gekoppeld aan onze Pluis, vorig jaar maart. Ze komt uit de opvang. Eerst nog later steriliseren, en nu dit.... Ik vind het heel jammer!

  8. volgens onze da is er niks te doen aan nierproblemen.... ons konijn is al behandeld met panacur ivm EC. Heeft nu geen urinebrand meer, maar is giga veel gaan drinken. Verder niet ziek. Maar dat komt misschien nog, ik weet het niet.... Omdat ze heel goed eet, heb ik de panacur gewoon op haar voer gedaan. Alles keurig op, elke dag.

  9. Mijn dierenarts heeft een röntgenfoto gemaakt om te zien of er sprake was van blaasstenen of een tumor. Onze Pommy drinkt ook teveel, en had urinebrand. Kan de plas niet ophouden, waardoor haar achterlijfje onder de urine kwam te zitten. Is behandeld met panacur - 28 dagen. Vandaag de laatste dag. Ze drinkt nog steeds veel, maar plast niet meer langs de pootjes. Afwachten of het geholpen heeft. Omdat EC besmetteljk is heeft ons andere konijn ook een week panacur gehad. die heeft nergens last van.

  10. Is dat konijn met snot op geen enkele manier te genezen, door een dierenarts? Ik heb er verder geen verstand van hoor, en ik snap dat je dat konijn ook graag weer samen wilt zien. Maar dat zou toch wel het fijnste zijn, TWEE gezonde konijnen...

  11. Misschien moet je zus er toch even tijd in steken om te zien hoe de konijnen met elkaar omgaan. Anders blijft het raden waar dat bloed vandaan kwam. Verder klinkt die patio lang niet slecht zolang de temperaturen zover onder nul liggen. Staat daar dus ook een goed hok met stro voor de warmte en hooi? een ruimte van 3x3 is ook prima hoor! Vooral als ze binkies aan het maken zijn....

    Op deze website vind je ook van alles over koppelen. Ik vraag me af of een oudere voedster met een jonge ram een goede combinatie is, maar daar heb ik verder geen verstand van. Zie forums - koppelen. succes!

  12. Op produkten die voor menselijke consumptie bestemd staan mogen geen onwaarheden staan. Maar waarschijnlijk is dat bij dieren anders. Ik heb nu een paar zakken van Pets Place gehaald, kan daarna wel op dat voer van Supreme overgaan. Ze krijgen ook nog groente, dus ze kunnen wel wat minder korrels eten. Altijd hooi, natuurlijk!

    Bedankt voor alle tips! Namens Pommy en Pluisje

  13. Volgens de verpakking is dit voer door dierenartsen aanbevolen. Daarom heb ik het ook genomen. Er staan wel foto's op van wat er inzit, maar geen letterlijke beschrijving. 'Een rijke variatie van 1e kwaliteit zongerijpte granen, noten en zaden' . 'uitgebalanceerde samenstelling'. "hoogwaardige eiwitten, planten, (tuin) kruiden, groenten en fruit uit de natuurlijke leefomgeving' zijn kreten die op de verpakking staan. Ze eten elk uit een eigen bakje, indien mogelijk apart.

    Als ze de pootjes mogen strekken kan dat overdag zijn, maar meestal 's avonds (laat). Er lijkt geen hok geschikt - ruim genoeg om ze in te laten. Ik stuur wel een e-mail aan Pets place als dat kan over de hoeveelheid. Bedankt voor je reactie!

  14. Onze Pommy - een dwergkonijntje - is ook veel te dik. Ik geef haar al minder brokjes, en zal ook minder/geen wortel meer geven. Probleem is dat ze vaak meesnoept uit het bakje van onze Pluis - een rasloos konijn dat 2,3 kilo weegt, volgens de DA goed op gewicht.

    Ik heb nu van Pets Place Premium luxe variatie menu gekocht, maar daar staat niet op hoeveel je moet geven. Ze krijgen ook 2x daags een mix van wortel/loof, peterselie. Of andijvie, een pitloos druifje, een halve kers/aardbei, maar van aardbeien houden ze niet echt. En natuurlijk een brocoli roosje. Niet dit allemaal tegelijk natuurlijk, maar een variatie. Zou 2x per dag teveel zijn? Ze krijgen ook veel hooi. Momenteel niet veel beweging bij gebrek aan mogelijkheden. En omdat ze lui zijn, niet lopen als het wel kan.

  15. Bedankt voor de reacties! Er ligt wat stro en ook van dat zachte namaakstro in de hokken. Ze hebben elkaar om tegenaan te kruipen, nachthokjes en een hoes om de kooi. Met het weer gaat het nu beter. Gisteren weer de hele kooi verschoond, en van allerlei erin gelegd - beukenkorrels etc. Het lag zondag aan het weer.... Dat bestellen we maar niet meer bij Erwin Krol!

  16. Hoi! ja, dat dacht ik al, van die wintervacht. Zoals je op de foto ziet heeft onze Pluis al een flinke vacht van zichzelf. Zijn vrouwtje Pommy heeft een meer 'normale' vacht. Ik vond het zo guur gisteren, had het zelf koud, en ben dan bang dat mijn konijnen het 's nachts ook koud zullen hebben. Ze kunnen uiteindelijk niet praten.... Maar vanmorgen waren ze nog helemaal zichzelf: actief, nieuwsgierig en hongerig. Gelukkig schijnt er nu een mild zonnetje. Binnen hebben ze ook een redelijk hok, maar wel kleiner. Dit buitenhok is erg slecht van kwaliteit, en te groot voor binnen. Als ze binnen zijn maken ze lawaai, rommel en mijn knutselkamertje stink naar konijnenplas dat zo uit het hok op de vloer loopt. en toch ben ik zo aan ze gehecht dat ik ze in de winter weer binnen - dicht bij me - wil hebben. Ze kunnen dan op zolder de pootjes strekken, wat weer als nadeel heeft dat ze telkens op het bed van mijn dochter springen en daar van allerlei verboden dingen gaan doen. Bewerkelijk hoor, konijnen.....

  17. maken ze nu al een wintervacht aan? Dat is niet de bedoeling eigenlijk. Wij vinden het ook veel gezelliger om de konijnen binnen te hebben ipv achter in de tuin. Ik dacht een lekker groot hok voor ze te kopen, maar dat hok valt eigenlijk ook tegen.... En dan buiten, natuurlijker voor ze. Vooral als het weer wat vriendelijker is. Morgen hopelijk weer!

  18. Sinds vorige week zitten onze binnenkonijnen buiten. Vorige week was het overdag 18/19 graden, warm genoeg. Maar nu is het 's nachts nog maar 9 - 10 graden, en dat met die wind en regen. Ze zitten zo goed mogelijk beschermd - onder een overkapping, (aan de voorkant open) met de hoes over het hok - raampjes dicht. Voor zover dat kan, want er komt natuurlijk toch nog wel wind onderdoor. Er ligt stro in het hok, maar daar zitten ze niet echt op. Ze gaan ook niet in het nachthok. Ze zijn levendig, zien er goed uit en hebben een prima eetlust. Ik durf ze niet voor een nachtje binnen te halen en ze dan weer naar buiten te doen. Het is de bedoeling dat ze tot half september buiten blijven, en dan weer binnen komen. Behalve als er een hittegolf komt, dan gaan ze ook naar binnen. Doe ik het zo goed? Ik maak me ongerust, want ik ben echt dol op mijn konijnen......

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .