Ga naar inhoud

Lenske

Members
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lenske

  1. Ben ook blij dat ik de knoop heb door gehakt en haar heb laten operen. Ze lijkt naar een dag al een stuk vrolijker en ze eet ook al gewoon brokjes en andijvie. Het hooi laat ze nog liggen, maar dat komt vast wel goed. Doordat haar tandjes zo scheef stonden was er ook het een en ander mis met haar kiezen. Rechts was ze boven een kies kwijt en onder was de kies zo ver door gegroeit dat het bijna in d'r verhemelte stak. Dus die heeft de da afgeslepen en over 2 weken moet ze op controle en over 2 maanden nog een keer om te kijken of de kies niet weer is gegroeit.

  2. Dankjewel allemaal voor de reacties. Ik heb net een mail de deur uitgedaan naar een konijnenkundige dierenarts uit de lijst en nu even wachten op antwoord. En als het te lang duurt bel ik nog een keer. Er was net geen gehoor. Duurt het lang voordat ze er weer helemaal boven op zijn? En kan ik naar de ingreep het andere konijn er gewoon weer bij laten?

  3. het verschilt ook per konijn

    bij de een is het probleem groter dan bij de ander

    bij mijn konijn liet ik ook altijd de tanden vijlen, hij ging rustig op zijn kont zitten en onderging de behandeling

    maar je leest ook dat het stress oplevert bij konijnen en dan lijkt trekken weer de beste oplossing

    Ze laat zich wel makkelijk vangen maar ze begint wel heel erg te snuiven(piepen) kan het geluid niet goed omschrijven. Ik moet ook iedere dag de tanden schoonmaken ze heeft een langharige vacht en doordat ze haar vacht verzorgt blijven die haren aan d'r tanden zitten. En de eerste 2 dagen na het knippen komt ze ook niet meer bij me in de buurt.

    Heeft iemand ervaring met het laten verwijderen van de tandjes? Wat kunnen ze dan nog wel eten en wat niet?

  4. Knippen moet je echt niet doen! Daar kunnen ze van splijten (wat je al is gebeurt).

    De tanden moet je laten vijlen bij de DA onder narcose/roesje. Als het echt om de 5 dagen moet, dan zou ik er voor kiezen om ze te laten trekken. Dan is je konijn er in 1 keer vanaf en heeft niet iedere keer de stress van dat knippen. Een konijn kan prima zonder tanden leven. Als je ze onder trekt moet je ook boven doen denk ik, de boventanden slijten niet af als er geen ondertanden zijn.

    Ja de dierenarts heeft ze zelf ook geknipt en zei nu heb je het gezien nu kun je het zelf ook gewoon doen. Maar hij weet niet dat ze zo snel groeien. Nu slijten de boventanden ook niet die moet ik ook iedere week knippen. Ze groeien niet zo snel als onder. Maakt het ook wat uit hoe oud het konijn is denken jullie ivm de narcose en genezingsproces?

  5. Hallo allemaal,

    Ik zit een beetje met een dillema. Sinds een paar maanden heb ik 2 konijntjes van me zus over genomen. 1 daarvan is geboren met een kaak afwijking. Ze heeft zou maar zeggen een onderbeet (ondertandjes voor de boventandjes). Zij knipte ze op advies van de dierenarts zelf. Toen ik ze kreeg ben ik er ook mee naar mij da geweest en die zei hetzelfde. Het gaat wel goed het knippen, maar nu heeft ze de laatst een tandje gehad die was gaan splijten door het knippen en de laatste keer zaten de ondertandjes na het knippen los.

    1 van de ondertandjes had ik dus van de week opeens in me hand met een stukje wortel eraan. Wat is nu wijsheid. Ze vindt het ook helemaal niet leuk om te laten doen en het bloed ook iedere keer. Was ook zo toen de da het deed. Maar wat moet ik dus doen. Nu moeten ze iedere 5 dagen geknipt worden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .