Ga naar inhoud

Naomih

Members
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Naomih

  1. Oh, sorry, maar volgens mij had u het verkeerd gelezen..

    Ik zou heel graag nog een konijntje erbij willen, maar het duurt niet lang meer voordat ik zelf op kamers ga en dan moet men moeder de diertjes verzorgen. Omdat mijn ouders binnenkort ook zelf willen verhuizen naar een kleiner huis, kan er misschien geen konijntje meer bij i.v.m. ruimte. Nu wonen we nog op een oude boerderij en is er meer dan genoeg plaats, maar we weten niet hoeveel ruimte er dan zal zijn.

    Maar toch bedankt voor het advies. :)

  2. :yipi:

    Hej allemaal!

    Dankjewel dat jullie me een goed baasje vinden. Vind ik fijn om te horen! En het is ook mooi dat jullie ook om de gezondheid van alle konijnen en waarschijnlijk andere huisdiertjes geven!

    Nijntje en ik zijn echt blij! Het gaat stukje bij beetje beter. :D

    Hooi eet ze nog niet al te veel, het lijkt net of dat haar nog niet lukt. Maar toch heb ik het vermoeden dat deze da ook een beetje ongelijk had: Want omdat nijn een beetje hooi eet, poept ze sinds gisteren hele kleine minikeuteltjes die er, ondanks de grootte, wel gezond uitzien. Er is nu ook geen slijm meer te vinden. Maar er is volgens mij nooit sprake van een verstopping geweest. Ik denk dat ze een ontsteking in haar darmen heeft gekregen van de stress en door de pijn gewoon niets meer had gegeten. Als het wel een verstopping is geweest zou er toch wel iets groters uit zijn gekomen dan zo'n miezerige poepjes.

    Ik hoop wel dat ze snel wat meer hooi gaat eten, want sinds ze daar elke dag een paar sliertjes van neemt gaat het een stuk beter. Ze krijgt wel nog "prakje" uit 't spuitje, maar dat vindt ze nu niet meer zo erg. En water drinkt ze zelf van een schoteltje. Ik heb wel in de gaten dat ze nu nog even pijn heeft nadat ze heeft gegeten of gedronken, want dan is ze aan het knarsen. Maar als dat "verwerkt" is, begint ze weer vrolijk rond te huppelen en te spelen. Ze vindt het ook erg lekker om aan de muur te likken, ziet er best wel grappig uit. haha. %5E%5E.gif Ik vroeg me alleen echt af wanneer ze eigenlijk slaapt en of ze dat wel doet, normaal zag ik mijn twee konijntjes ook niet echt vaak slapen, maar omdat ik haar nu zo vaak ga bespioneren verwacht ik haar toch wel eens met haar oogjes dicht te betrappen. Maar misschien heeft ze mij al betrapt voordat ik haar goed zie. haha

    Ik kan denk ik het beste nog even op gewone keutels wachten om te laten onderzoeken, of niet?

    Nu ben ik nog bang, dat ik de twee zusjes over een tijdje niet meer samen kan (wil) zetten. Ik wil niet het risico lopen dat nijn dit nog een keer krijgt. Maar alleen worden ze ook ongelukkig. En de optie om nieuwe konijntjes te kopen is er waarschijnlijk niet.

    Maar als ik ze apart zet en overdag (met toezicht) samen buiten of als het wat warmer is binnen laat huppelen is het misschien alweer minder erg. Hebben jullie toevallig advies?

    Ik ben voor nu in ieder geval weer blij voor mijn nijnie dat ze er

    nog is en zich niet meer zo slecht voelt zoals een paar dagen geleden.

    :love:

    En dat mede dankzij jullie!!

    Groetjes

  3. Lang genoeg geduldig geweest! hihi

    Sorry, dat ik er pas zo laat ben, maar heb me even beziggehouden met het observeren van nijn. En zelf natuurlijk een beetje geslapen aangezien ik de hele nacht wakker was gebleven..

    Het gaat weer wat beter.. ze heeft het duidelijk makkelijker met eten omdat ze denk ik niet meer zoveel pijn heeft. Ik moet haar wel nog dwangvoeren, want ze proeft wel aan alles, maar dan hoeft ze niets meer. Natuurlijk is ze wel nog slapjes, maar ze hupt alweer een beetje meer. Ze drinkt wel weer redelijk, want ze heeft al een paar keren geplast. Haar ontlasting is nog wel slijmerig, maar wordt steeds wat bruiner en dikker. Als er morgen nog niets uit is gekomen van "echte poep" moet ik toch weer terug naar de dierenarts. Maar hopelijk is dit niet nodig en komt ze er snel bovenop.. Vannacht blijf ik toch nog een beetje bij haar. Heb haar wel warm liggen en van alles voorzien, maar ik vind het echt niet fijn om haar nu alleen te laten.

    Ik laat het weer horen van de vorderingen! =) En vraag maar raak als er nog vragen zijn!!

    Bedankt voor de reacties & voor deze site, het is echt fijn om te weten dat er ook anderen zijn die zoveel om die lieve beestjes geven.

    Groetjes

    Naomi & Nijntje

  4. Brrr ik vind t maar eng.

    De da is net pas vertrokken. Hij denkt inderdaad dat het gas is wat hij heeft gekregen door een verstopping en daardoor ook het ontstoken darmslijmvlies. Nijntje heeft nu een spuit gekregen en iets voor de pijn tegen te gaan. Ik kan straks de rest van de medicatie zelf op gaan halen. Maar het is nog niet veilig! Ik blijf de rest vannacht dus bij haar en zij bij mij. Zorg dat ze wat drinkt en eet en hoop dat ze het haalt en het straks nog nodig is dat ik de medicijnen haal.

    Morgenvroeg was waarschijnlijk te laat geweest. Misschien was dit wel gebeurd als ik nooit op deze site was geweest. Bedankt allemaal! Ik hou jullie op de hoogte van de hopelijke vooruitgang!

    Groetjes

  5. naomih-albums-zieke-nijntje-picture36323-foto0211.htmlnaomih-albums-zieke-nijntje-picture36323-foto0211.htmlIk heb de foto's in mijn album geplaats, sorry. Ik weet echt niet hoe ik ze hier kan krijgen. :O

    Alvast bedankt. Ik ga nog even kijken. De foto van nijntje zelf is zonet gemaakt en toen ik ging kijken probeerde ze aan de muur te eten en aan het bordje met water, maar geen hooi.. En zojuist lag er weer nieuw slijm..

    Hij kijkt nu iets "vrolijker", vanmiddag leek ze echt depressief.. Toen zat haar zusje ook de hele tijd op haar te rijden...

    Ik zet haar even terug in haar kooi en maak alles klaar, dan kom ik terug de reacties te beantwoorden. Alvast hartstikke bedankt!!

  6. Heej

    Mijn nijntje is nu zo'n 8 maanden oud, ze heeft altijd goed gegeten en gedronken, maar ze is al sinds gistermorgen ziek. Ze wil nu helemaal niets meer eten. Drinken deed ze eerst altijd uit de fles, nu doet ze dit alleen nog van een schoteltje. Ze heeft ook erge diarree. Ze is ook duidelijk afgevallen. Net vond ik een sliert slijm, ik denk dat dit ook ontlasting is. Las namelijk ook dat het snot kon zijn, maar daar leek het erg veel voor. (Ik maak zo even een foto die ik hier post) Ze beweegt maar weinig en heeft nergens zin. Ik heb haar onderste even gewassen, want dat zat ook helemaal vol.

    Normaal zit nijntje buiten, maar ik heb haar nu binnengezet. (dat moest van de dierenarts) Ze heeft ook nog een zusje, die wel nog buiten zit, dit heeft hopelijk geen effect op de stress van mijn zieke konijn?

    Vanmiddag ben ik bij de dierenarts geweest en die zei dat het niets ernstigs was en dat het vanzelf wel over zou gaan. Ik heb het idee dat ik misschien toch een andere dierenarts moet raadplegen...

    Maar omdat het nu al bijna nacht is, hoopte ik toch nog hier op een reactie.

    Alvast bedankt.

    PS ik ga nu de foto's maken, dan post ik ze meteen hier.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .