Ga naar inhoud

Whoopee

Members
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Whoopee

  1. Ik heb ondertussen de lijst met planten die konijnen links laten liggen bekeken en daar staan ook kruiden bij waar Whoopee smorgens voor aan de deur staat te wachten, zonder haar dagelijks portie is ze slecht gezind:

    Kruiden:Mentha ss (Munt); Petroselinum crispum (Peterselie); Satureia hortensis (Bonenkruid = steentijm)

    Trouwens TIJM helpt bij snot/verkoudheid (als je er op tijd bij bent) Whoopee had overlaatst een natte neus en niesde ik heb het opgelost door haar die dagen wat meer tijm te geven. Het was de volgende dag al voorbij.

  2. Bedankt, voor je reactie, zaza.

    Mocht ik geweten hebben dat het automatisch was, zou ik puntje vier iets anders geformuleerd hebben. Ik was de eerste die jou trouw volgde naar jouw link en toen kreeg ik geen reactie, sorry.

    Als Bunny Ranch Chanty iedere dag verbena eet dan is het dus veilig. Bedankt. Nu weet ik ook dat Phlox niet giftig is wat ik verkeerdelijk op de giftige lijst had gezet.

    De lijst die je vermeld voor veronica staat NIET op een lijst van giftige planten maar op een lijst waar konijnen 'normaal' geen interesse in tonen. Ik had deze lijst ook al gevonden. waarschijnlijk is het dan inderdaad ook giftig. Pech want het is een kruid dat heel erg woekert en het staat zowat in ieders tuin (vooral tussen gras) Dus zolang we het niet écht weten: Oppassen geblazen in ELKE tuin.

    Ik hoop dat er ooit een site vinden met een lijst, waar alle onkruid dat in een tuin voorkomt, vermeld is.

  3. Zaza, ik ben blij de jij het hier wat op orde houdt , maar

    1. Zowel veronica als verbena staan niet in de lijst

    2. ik heb het een tijd al geprobeerd op jouw log, maar mijn vraag wordt zo gewoon genegeerd

    3. Deze kruiden zijn gezond voor de mens , het zou spijtig zijn mocht ik haar dat onthouden

    4. Als je dan toch dit werk doet , doe het dan goed

    Bedankt voor je reactie

    Whoopee

  4. Ik wil binnenkort mijn nijntje af en toe de tuin inlaten, doch daar staan heel wat planten die ik nergens in een lijst terugvind noch veilig, noch giftig.

    1. Wat in heel mijn tuin te vinden is, is draadereprijs of veronica. Ik vind wel dat het eetbaar is voor de mens en ik vind ook dat wilde konijnen het gewoon links laten liggen, maar niks over tamme konijnen. (het is een kruid met een blauw bloemetje)

    2. wat met verbena (ook goed voor mens) ik heb nl de grasvervanger Phyla nodiflor (verbena) die practisch in heel mijn tuin verspreid is. (het is een kruid met een wit/roos bloemetje)

    Is er iemand die mijn kan helpen ? Het wordt dringend want nog enkele weken en dan kan ze buiten. Ik zou het ook zo jammer vinden haar in een kleine ren te moeten laten ipv lekker vrij in een deel ven de tuin.

  5. Een zwangere vrouw is geen konijn, hè Whoopee.. :he:

    Ik zie overigens nergens staan dat Peterselie 'sterk' aangeraden wordt..alleen dat het bij de niet giftige kruiden staat...

    Wel is het zo dat je Peterselie zeker niet in grote hoeveelheden moet geven.

    Verder kan je de zoekfunctie gebruiken en op 'peterselie' zoeken, zoals in het eerste bericht is uitgelegd.

    Neen, maar voor een zwanger konijn zouden vruchtafdrijvende planten ook wel eens een miskraam kunnen bezorgen, hé Zaza.

  6. Zaza, ik wil binnenkort mijn nijntje af en toe de tuin inlaten, doch daar staan heel wat planten die ik nergens in een lijst terugvind noch veilig, nog giftig.

    1. Wat in heel mijn tuin te vinden is, is draadereprijs of veronica. Ik vind wel dat het eetbaar is voor de mens en ik vind ook dat wilde konijnen het gewoon links laten liggen, maar niks over tamme konijnen.

    2. wat met verbena (ook goed voor mens) ik heb nl de grasvervanger Phyla nodiflor (verbena) die practisch in heel mijn tuin verspreid is.

  7. Ammai, Lianne, jij verdient de titel "trouwe ziel"! Bedankt voor het zoekwerk! Het is mijn derde dag hier en ik lig al drie dagen te laat in bed. haha. Enfin, ik moet nu naar boven want Whoopee vraagt zich duidelijk af waarom zij haar hok in moet en ik hier blijf zitten, haha

  8. Whauwh Loena is een modelkonijn! Whoopee eet sinds gisteren ook wat meer hooi, sinds ik de tip heb gekregen van het naast het toiletje te leggen. (ik weet niet meer van wie, maar hiervoor heel veel dank!) nu zit ze tijdens het ... lekker hooi te wreten. Gezellig is voor mij iets anders. (hopelijk komen we in andere dingen wel overeen, haha).

  9. Het was gewoon een vraagje. Ik wou geen onrust zaaien. Als er meerdere konijnen dit regelmatig krijgen zal het wel veilig zijn. Ik probeer het volgende keer met een beetje. Whoopee is zot van paprika (groene althans, rode heb ik nog niet geprobeerd)

  10. Ik heb haarde eerste keer twee schijfjes courgette gegeven dat ze heel gulzig voor al het ander opat. En de rest van de week ook iedere keer er twee schijfjes bijgelegd. Maar sinds de tweede dag is er er niet meer aangeweest. Ik dacht dat het haar misvallen was. Kan dat?

  11. Lydia, brandnetels is volgens mij niet beperkt, je moet ze niet zien als kruid, je moet alleen zorgen dat ze goed gedroogd zijn, zodat de brand eruit is. Het is net als paardenbloem , ook niet echt een kruid. van beide mogen wij zelf ook onbeperkt eten vb in brandnetelsoep.

  12. Ik heb eerst geprobeerd met Select van Aveve (Boerenbond) maar daar liet ze de bruine van liggen. Van Cuni Complete laat ze geen korrel onaangeroerd. Ik meng ze nu tot het eerste op is. Ik heb inderdaad wat geminderd, maar ook wat gras uit de tuin gedroogd en dat gaat zo binnen. (Ik had nochtans al twee merken hooi geprobeerd, maar dat werd alleen als bedje gebruikt. ) Ik geef ook sinds een week wat kruiden tussen het hooi en dat helpt. Maar mijn grote bekommernis is dat karton, is dat niet gevaarlijk?

  13. Hallo,

    Ik ben Whoopee een hangoorkonijn van 5 maand en 2 kilo. Mijn baasje geeft me 75 gr biks en een flinke portie groenten per dag. Daarnaast krijg ik ook hooi, maar ik lust meer het speelgoed (kartonnen dozen) dat ze me geeft dan dat stomme hooi. Zonder dat speelgoed beweeg ik de ganse dag niet en verveel ik mij te pletter.

    Tot nu toe ben ik gezond, met een gezonde stoelgang.

    Maar mijn baasje maakt zich zorgen. Moet zij het speelgoed weghalen ?

    Graag jouw reactie

    Whoopee

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .