Ga naar inhoud

vtjuh

Members
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door vtjuh

  1. Hoi,

    ik heb 2 konijnen eentje die zit binnen en een die buiten zit. mijn konijn binnen eet prima hooi, maar die van buiten eet het de laatste tijd bijna niet meer.

    ze krijgen beide hetzelfde hooi wat bij een boer vandaan komt(zo een grote baal.)

    voor het konijn buiten bewaarde ik zijn hooi eerst in een afgesloten bak, begrijpelijk dat hij het dan niet meer wil eten dat deel heb ik weg gegooid en heb vers voor hem in een zak gedaan die ik open laat staan zodat er frisse lucht bij kan. hier at hij ongeveer 3 dagen van tot opeens hij geen vers hooi meer wilde hebben.

    ik ben nu eigenlijk een beetje einde raad. hij krijgt wel wilgentakken die hij prima opeet want het zijn flinke takken en die zijn binnen een dag gewoon kaal. hij eet verder zijn brokjes goed en zijn fruit/groente ook.

    maar ik wil toch graag dat hij hooi gaat eten aangezien hij dat eerst wel prima deed en er gewoon niks met dit hooi aan de hand is.

    kruidenhooi is voor mij financieel erg duur (ja het is maar een paar euro ik weet het.) ik heb geen werk en ben weer een opleiding gestart dus financieel sta ik er niet sterk voor.

    hoop dat jullie een oplossing/idee hebben?

  2. sorry dat zo laat weer reageer, we zijn bij de dierenarts geweest en die heeft hem nagekeken.

    zijn maagje was inderdaad wat uitgezet maar wees niet gelijk op verstopping. dus echt teveel gegeten. hij heeft daar 2 injecties gekregen een met pijnstiller en de andere met een middel om de maag op gang te brengen.

    voor thuis kregen we 3 middeltjes mee: voor zijn darmen, zijn maagje en pijnstiller.

    die voor zijn darmen moesten we gelijk geven en met de andere 2 wachten voor naar het naar bed gaan tenzij hij dan al gegeten had.

    als die neit ging eten moesten we hem gaan dwang voeren

    we kwamen thuis en hij was alweer iets vrolijker en hij ging gelijk drinken!! dus wij helemaal blij maar alsnog wel het middel voor zijn darmpjes gegeven. daarna hem lekker zijn gang laten gaan in zijn kooi en toen dook die ineens zijn voerbakje in. deze ochtend heb ik 'm dus ook weer zien keutelen dus hij is weer helemaal de oude. gelukkig

  3. mijn konijn heeft gisteren een lekkere wilgentak gehad nu denk ik alleen dat hij er teveel van heeft gegeten.

    hij is sinds middernacht lui, wil niks aannemen van eten/snoepjes.

    vanochtend wilde hij zijn brokjes niet, volgens mij drinkt hij niet al te veel, slaapt hij in een hele andere hoek dan normaal en elke keer als ik 'm even uit zijn hok haal gaat hij gelijk op de vloer liggen. soms huppelt die wel wat rond maar niet zoals normaal.

    de wilgentak heb ik er al uitgehaald maar wat moet ik doen? maak me ontzettende zorgen om mijn kleintje. had er al aangedacht om 'm ananas te geven tegen verstopping maar omdat hij nu niks eet zou ik het niet weten.

  4. weten wat kan helpen de fles aan een andere kant van het hok ophangen, dit heeft mijn konijn ook gehad hierbij dronk hij niet uit de fles omdat hij hem aan de verkeerde kant vond hangen.

    trouwens even verder over het gemengd voer, zolang je goede hoeveelheid blijft voeren en bijv pas iets lekkers/groente geeft als het bakje leeg is is het geen probleem alleen heeft gemend voer veel "dikmakers" erin zitten want de gekleurde deeltjes zijn niks meer dan broodkruimels met kleurstoffen. ik gaf/geef zelf mijn konijn nog gemend voer maar ben aan het overstappen op biks gewoon vanwege de dikmakers. gemend voer kan dus geen probleem zijn zolang je maar niks extra's geeft zolang het bakje niet leeg is.

    (dit heb ik allemaal geleerd tijdens stages en me opleiding)

  5. ik voer mijn konijn meerdere keren per dag, s'ochtends krijgt hij zijn nu nog gemengd voer maar ga over op biks(ben het al aan het mengen) en dan tussen door krijgt hij groentes en stukjes fruit en zo af en toe stukjes gras. tussendoor heeft hij ook nog een snackbal die ik vul met kleine beetjes Selectieve(die zak met de hollander erop) en als ik hem in de avond naar binnen doe krijg hij meestal nog een blaadje witlof. hooi heeft hij overigens de hele dag door.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .