Ga naar inhoud

Ilse

Members
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ilse

  1. Hallo allemaal. Mijn voskonijn, hij is nu ong 4 jaar, moest behandeld worden voor haakje aan de kies, zijn tong was beschadigd en hij at niet meer. Konijn onder narcose, ik kreeg medicatie mee en dwangvoer voor de zekerheid.  Niet gebruikt, hij ging gelijk weer eten. Er werd bijgezegd dat ik dat niet kon terugbrengen ook al was het pakje niet gebruikt. De kosten waren € 191. Dat was inclusief een controle consult. Ik ging naar controleconsult, kies en tong waren weer in orde, alleen was nu zijn oogje een beetje ontstoken en kreeg ik een oogzalf mee, 6 keer per dag een druppel. Ik dacht dat ik alleen de oogzalf moest afrekenen, maar ze rekenden dit ook als consult, dus hopla weer € 50. Ik zei dat dit toch een controlewas, bij de prijs inbegrepen?  Nee, want dit was een nieuwe klacht, er was tijd ingestoken, 2 min dus, dus was dit een consult. ik vond het vreemd. En ik moest ook weer een controle afspraak maken. Nu kan ik zelf ook wel zien of het over is en dat doe ik dus niet. Ik heb echt steeds meer het gevoel dat het hier heel erg om het geld gaat, oogdruppels mee, terwijl meestal zo'n vies oogje vanzelf weer overgaat is mijn ervaring. En misschien heeft hij dat wel opgelopen toen hij daar behandeld werd, dus is het geen nieuwe klacht.  Mijn konijnen lopen los en gaan 's avonds in het hok en ze zijn heel moeilijk te vangen, dus zou ik hem een week in zijn hok moeten laten, want ik wil niet te veel het konijn in de stress jagen om hem 6 keer te druppelen. Hij is nu al een stuk schuwer geworden door steeds in de auto naar de dierenarts en de medicatie geven.  Ook werd ik twee keer gebeld na de ingreep of het wel goed ging met het konijn, ik denk dat die telefoontjes ook in rekening zijn gebracht. Bij een ander konijn met een wondje kreeg ik gelijk wondzalf mee, ook best duur, ik weigerde dat, want mijn ervaring is dat wondjes bij konijnen goed genezen.  Wat vinden jullie hiervan? Ik ga in ieder geval op zoek naar een andere dierenarts. 

  2. Ik heb mijn hele leven konijnen gehad en heb ze nooit laten vaccineren.

    Omdat we drie weken op vakantie gaan en ik een opvang adres voor de konijnen heb, heb ze twee weken terug wel laten vaccineren. De VHS moet 1 keer per jaar en de myxomatose twee keer. Maar in het najaar zijn er bijna geen vliegen meer, in de winter al helemaal niet, dus ik ga ze niet in het najaar weer laten vaccineren. Ik heb ook zo'n idee dat het een goede inkomstenbron voor de dierenartsen is!

    Ik heb ook nog de prijzen vergeleken bij verschillende dierenartsen. Dat varieerde van 22.50 per konijn voor twee injecties, 17.50 euro per konijn en nu heb ik ze voor 14 euro per konijn laten vaccineren bij een dierenarts in Bemmel op speciale konijnen ent dagen.

    Maar het geeft wel te denken, die prijsverschillen.

    Inenten in het najaar tegen myxomatose is m.i. overbodig.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .