Ga naar inhoud

zappnijn

Members
  • Items

    267
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door zappnijn

  1. Mijn FH rammetje Zapp was met 5 maanden 4,8 kg. Hij is gewogen toen hij gecastreerd werd. De DA vond hem te zwaar voor zijn 5 maanden en gaf het advies om hem minder biks te geven! (Ik vroeg nog of die 4,8 kg met of zonder ballen was :P).

    Zapp kreeg toen onbeperkt Kasper's. Nu krijgen mijn nijnen 2x daags Hope Farms (de aangegeven richtlijn op de verpakking), groente en onbeperkt hooi. En dan het lopend buffet in de tuin......

    Zapp is een vrij fors konijn. Saar onze FH voedster is nu 6 maanden maar een stuk fijner (en eleganter) gebouwd en dus ook lichter toen Zapp 6 mnd was. Denk dat konijnen ook hun eigen "groeilijn" volgen.

  2. Oh ja echte vreetzakkies zijn die nijnen. Als ik hier met voer ga minderen gaan ze in staking oftewel aan de sloop (dan vreten ze zelfs het hok aan de binnenkant op). Ook al hebben ze groente en hooi.

  3. Ik heb geen bodembedekking in het hok liggen maar veeg het hok dagelijks (heb 2 rommelkonten). De wc bakken doe ik 2x daags (viezigheid eruit scheppen en bijvullen).

    Heb niet zoveel last van vliegen. Maar ja misschien door de klimop die op de schutting (naast de ren) groeit. Beide konijnen eten hier trouwens niet van. Komen vaak niet eens in de buurt ervan (de planten en struiken aan de andere kant van de tuin zijn waarschijnlijk lekkerder).

    Misschien moet je eens google-en op gifvrije bestrijdingsmiddelen? Of http://www.vliegen-bestrijding.nl/tips-bestrijding-vliegen.php

  4. Hoi,

    Ik heb sinds een week een 2e franse hangoor. Zij is nu ongeveer 10 weken oud.

    Nu staat haar rechter achterpootje al sinds ze bij ons is iets naar buiten. Vandaag naar de DA geweest en die constateerde een patella luxatie (knieschijfverschuiving). Het weefsel erom heen is waarschijnlijk niet beschadigd maar zo gauw hij de knieschijf terug zette schoot hij vrijwel direct weer opzij. Het nijn lijkt er geen pijn aan te hebben.

    De DA had dit niet eerder bij konijnen gezien (wel bij kleine hondenrassen, zoals Jack Russells) en wist dus ook niet goed of dit bij konijnen ook een erfelijke aandoening zou kunnen zijn. Het zou kunnen dat als ons nijn groter wordt de knieschijf weer op zijn plek gaat doordat de spieren sterker worden. Gebeurt dit niet dan zal ze hoogstwaarschijnlijk artrose ontwikkelen en moeten we in de gaten houden of ze niet al te veel pijn gaat krijgen.

    Heeft iemand hier dit eerder gezien bij zijn of haar konijn? Is de oorzaak een erfelijke aandoening en hoe is het verloop van de aandoening?

  5. Ons FH konijn heeft na het los lopen in de tuin de laatste dagen wat oranje urine. Na een nacht in zijn hok is zijn urine weer normaal van kleur. Hij is verder ook zijn vrolijke actieve zelf. Eet en drinkt goed.

    Nu las ik op internet dat dit door te veel calcium of plantpigment kan komen. Is dit op termijn schadelijk voor je konijn?

    Ik denk dat ik weet van welke struik het komt en probeer hem er zoveel mogelijk vandaan te houden maar hij is zooooo eigenwijs!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .