Ga naar inhoud

Weijde26

Members
  • Items

    201
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Weijde26

  1. Het kan komen door een vochtige en harde ondergrond. Dan gaat het zweren en wordt de huid zacht en valt het haar uit. Het is het beste om je nijnen die het hebben even in een hok te doen met veel stro (geen zaagsel dat kan gaan zweren). Als je ze een weekje of meer even laat rusten op een zachte ondergond krijgt de huid kans om te herstellen. Vaseline wil ook helpen op de ergste dagen. Maar rust is de remedie.

  2. Hallo lieve bunnybunchers!

    Ten eerste een hele fijne kerst.

    Ik zag vanochtend bij Frostie (mijn rammetje van 1,5 jaar) kale plekjes bij zn achterpoten. Niet op de plek waar zijn pootjes de grond raken, maar hoger. Vanaf zijn 'knie' en iets hoger is het een beetje kaal en zie ik dat het haar loslaat. Hij eet verder goed, is heeel vrolijk (altijd al geweest), lief, poept goed en is zijn normale zelfve zeg maar.

    Ik denk zelf dat het komt doordat het zo nat is. Mijn konijnen mogen los in de tuin voor zo'n 10 uur per dag en lopen op houten vlonders. Ze hebben een groot hok met stro als ondergrond en een wigwam met hooi als ondergrond in het hoekje van de tuin.

    Nu is het dus kaal, en de haren laten gemakkelijk los. Ik heb hem uit voorzorgsmaatregel in het hok gedaan met veel warm stro en de plekken ingevet met vaseline. Dat zal wel wat verlichting geven.

    Het zijn geen wondjes, geen zweren, maar puur kaalheid.

    Van mij moet hij nu een week in het hok blijven, zodat ie geen natte ondergrond meer heeft (wat beide konijnen eigenlijk niks lijkt te boeien, ze zitten gewoon in de regen ookal hebben ze een groot droog hok).

    Het hok is enorm groot, twee meter lang, anderhalf diep en heeft meerdere verdiepingen. Dus qua ruimte heeft hij genoeg.

    Hebben jullie tips? Ik dacht aan sore hocks, maar het is geen wondje, bloed of iets in die richting. Geen korstjes, gewoon pure kaalheid.

    Dus graag tips, of mensen die dit ook kennen bij hun konijn.

    Veel groetjes! En soory voor het lange verhaal!:yes:

  3. Je kunt ze beter geen sla geven, heeft net iets te weinig substantie dan andere groenten. Probeer eens andijvie als vervanger voor sla, dat vinden ze vaak zelfs lekkerder! Veel succes!

  4. Logisch dat hij te dik is als hij biscuitjes krijgt. Daar zitten veel suikers en calorieën in. En heel weinig vezels. Gewoon stoppen met dat gesnoep. Ook beter voor zijn gebit. En hij is niet zielig als hij niks krijgt. Het is enorm slecht voor hem.

  5. Wat een verhaal, en wat is droppie sterk. Echter, ik denk zelf dat je goed moet overwegen hoe droppie hier uit zou komen en wat voor leven hij heeft. Soms is het beter om een konijn in te laten slapen vanwege al het pijn, stress en het vooruitzicht dat hij misschien niet meer kan doen zoals een konijn doet. Ik wens je heel veel sterkte. Ik begrijp dat je er alles aan wilt doen om droppie te helpen, maar soms heeft een konijn te veel pijn........ Succes en ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

  6. Er wordt wel gelezen, maar hij heeft misschien ook medicijnen nodig. Ik sta er volledig achter dat je iets met kruiden wilt doen. Maar je kunt niet door je eigen principes je konijn iets ontzeggen wat hij misschien wel nodig heeft.....en daar geven anderen dan advies over.

    En Panacur valt wel mee hoe slecht hoor. Je moet het niet eeuwig blijven geven, maar een kuur zorgt er vaak voor dat je de ziekte de kop indrukt. Sommige ziektes zijn te hardnekkig.

    Ik vind het vervelend dat je persoonlijk wordt. Daar is dit forum niet voor bedoeld. Mensen willen je gewoon advies geven en er zijn hier op Bunnybunch HEEL veel konijnenliefhebbers van wie het konijn EC heeft gehad of verschijnselen daarvan. En die mensen zijn echt niet gek en hebben juist veel ervaring met de ziekte omdat het zoveel met zich meebrengt. Die kruiden, helemaal goed. Maar doe ook iets met het advies over de medicijnen. Je kunt er niet vanuit gaan dat mensen zich onthouden van advies ookal past dat niet helemaal bij je exacte vraag.

    Go with the flow. Iedereen heeft het beste met je voor als het om je konijn gaat.

    Veel succes!

  7. 8 weken lijkt me ook wel erg lang.. zou ik alleen doen als het niet anders kan, bv omdat je konijn na al die weken Panacur nog steeds doodziek is, en alleen als je KKDA het ook aanraadt.

    Ik heb een KKDA. En heb toen Frostie EC kreeg eerst een kuur van 2 weken gedaan, het ging toen niet over en toen hebben we de kuur verlengd. Frostie had het niet zo erg, hij was wat duizelig en zijn kopje stond maar voor 20% scheef. Hij bleef goed eten en was vrolijk. Hij is volledig genezen, omdat ik er heel vroeg bij was en omdat ik niet te snel ben gestopt met de kuur.....En alle konijnen zijn weer anders. Maar ik heb wel ervaring met deze ziekte. (mn KKDA staat in het lijstje van Bunnybunch)

  8. Voor konijnen die geen symptomen hebben? De ziekte kan helemaal niet "terugkomen" want is bij die konijnen toch in principe helemaal niet aanwezig? De kans is in elk geval niet kleiner of groter dan wanneer het andere konijn niet ziek geworden was.

    Overigens wordt langer dan 28 dagen aan één doorbehandelen sterk afgeraden ivm bijwerkingen.

    Nee ik bedoel voor het konijn met EC. Frostie heeft het ook gehad en hij is na 9 weken volledig hersteld. Dus ik weet wel wat ik bedoel. En wat je andere konijnen betreft: Pas gaan behandelen bij symptonen......

  9. die van mij doen het ook, helemaal met deze droge dagen. Zolang ze geen extreem natte neusjes hebben en natte voorpootjes (want dan is het snot of een erge verkoudheid) hoef je je geen zorgen te maken.

    Niezen doen ze nu eenmaal wat vaker...

    succes ermee, maar bij mijn doen ze het ook wat vaker, en als het dan geregend heeft is het weer weg. Vaak zijn ze aan het stoeien in een kartonnen doos met kruidenhooi erin, en dan hoor ik ze vaak niezen ;)

  10. Ik zou twee weken aanhouden, dat wordt meestal geadviseerd.

    Probeer eens om de panacur ergens door te doen, bijv. wortelhapje van Olvarit of Critical Care dwangvoer. Dat doe je dan gewoon op een schoteltje en dan eten ze het misschien wel zo op. (Wel even uit elkaar halen zodat ze niet elkaars dosis binnenkrijgen.)

    Heb hier nu een knijntje dat moet aansterken en daar zit dan natuurlijk geen Panacur door, maar hij eet wel zo de critical care op.

    Ik zou langer doorgaan, 2 weken is veel te weinig en dan kan de ziekte terugkomen. 8 weken minimaal panacur geven....

  11. Nou mijn konijn heeft weleens een windje gelaten, en ja hij leeft nog en had geen gas....;)

    Succes met je nijnen, zolang ze nog vrolijk zijn, goed eten en goed keutelen komt het wel goed.....

  12. Hallo,

    Sinds vanmiddag is Foefoe volgens mij een beetje kreupel. Ze likt haar linker voorpootje en als ze loopt houd ze hem boven de grond. Ze eet wel goed, ze is vrolijk en ondeugend. Ik hem haar even gevoeld en kon zo geen breuk vinden.....wat moet ik doen? Is het misschien verstuikt, of iets met haar nageltje (kan niks vinden)....

    Ik kijk het nog even aan......als het niet overgaat ga ik naar mn DA. Graag hoor ik van jullie:

    Wie het eerder heeft meegemaakt

    Of

    Wat zou het kunnen zijn

    Thanx

  13. Ach lieve sjaakie, je doet het goed hoor! Je hebt hem weer zijn plek teruggegeven en met meer stro...Lieve nijnen worden nou eenmaal oud....gun hem zn rust en geef en aandacht als dat nodig is...

    Veel succes......je doet het goed en je bezorgdheid laat zien dat je van wanten weet en goed voor hem zorgt.....

  14. Oke, ik ga het even proberen....bedankt voor de reacties......die van mij zijn zowieso dol op aardbeien en mandarijn en appel. Al moet ik daarvoor wel oppassen met suikers. Wortel laten ze nu staan (zijn het wel konijnen), dus een tomaatje ga ik nu proberen hahahaha

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .