Ga naar inhoud

_RJ

Members
  • Items

    508
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door _RJ

  1. Dit had Sam ook, hij had waarschijnlijk een strotje in het oog gekregen. Sam had alleen ook een wit vlekje hierbij op zijn oog.

    Bij de dierenarts een zalfje gekregen en het 'snotje' ging al snel weg uit zijn oog, nooit meer last van gehad ook :)

    Hij heeft nu alleen een klein wit 'blind' vlekje op zijn oog.

    De dierenarts vertelde mij wel dat als ik lang had gewacht hij helemaal blind had kunnen worden aan zijn oog, nu weet ik niet of dat door het witte vlekje of ook door het 'snotje' in zijn ook kon gebeuren.

  2. Sluit me wel een beetje aan bij ChloëC... Als het bij konijnen net zo werkt als bij mensen... Je pompt gewoon een beetje van het virus in dat lichaampje met een inenting. Stel je nijnen hebben het virus al bij zich, misschien is het nog niet uit gekomen of hebben ze nu nog niet voldoende binnen gekregen om er echt ziek van te worden. Wat dan?

    Ik zou er wel mee oppassen en even goed afwegen, misschien in overleg met de DA?

  3. Toen ik Sam wilde laten castreren ben ik inderdaad ook erg geschrokken van de prijs verschillen. Maar dit schijnt vooral te zitten in het type narcose.

    Bij de duurste was het 150 euro. Uiteindelijk heb ik het via de opvang gedaan voor 32,50. En toen kon ik Sam zelfs 's avonds brengen en de volgende avond weer ophalen.

    Ik zou gewoon eventjes goed rond bellen en vragen voordat je met een dierenarts in zee gaat!

  4. Shit dat is rot zeg. Ben je net een beetje blij dat het met Peking wat beter gaat, krijg je zulk nieuws over Fendi...

    Ik duim mee voor Peking, hoop dat hij weer snel wat op knapt en dat hij er zelf niet te veel last van hebt.

  5. Oh jeetje, dat ziet er niet zo fijn uit!

    Ik vind het wel apart dat de dierenarts geen idee heeft wat het is? Wat hierboven ook al is gezegd, misschien even bij een ander langs gaan?

    Sterkte er mee! Hopelijk gaat het snel wat beter

  6. Hey allemaal,

    ik had al eventjes rondgezocht aangezien er veel topics zijn over blinde darm keutels, maar kon het antwoord nog niet echt vinden.

    Saar heb ik nu iets langer dan een week in huis. Ik heb haar opgehaald bij de opvang. Ze was alleen wat te dun en moest bijgevoerd te worden. Dit probeer ik zo goed mogelijk te doen, ze eet ook goed hooi, brokjes en als ik groente geef valt ze echt aan alsof ze uitgehongerd is. Geen probleem dus zou je zeggen.

    Maar af en toen laat ze haar blinde darm keutels liggen. In alle topics die ik heb doorgelezen wordt er dan geadviseerd om alleen brokjes te geven en hooi, even geen groente.

    Maar als ik haar tegelijker tijd moet bijvoeren, moet ik dan gewoon zorgen dat ze extra brokjes eet? Zorgen dat het bakje bv altijd gewoon vol zit zodat ze die kan eten als ze wil?

    Ze krijgen per dag ook niet eens zoveel groente, soms ook een dag niet. Bv een wortel met z'n tweetjes delen, een halve paprika, soms krijgen ze een stukje gedroogde banaan tussendoor (ook niet meer dan 1 per dag.)

    En als ze die blinde darm keutels nou laat liggen he, kan ik ze dan gewoon weg gooien? aangezien ze best stinken.... of moet ik ze gewoon laten liggen en hopen dat ze ze alsnog gaat opeten?

    Iemand tips?

  7. Ik ben wel benieuwd naar een foto eigenlijk, hoe dat pootje er nou echt uit ziet...

    Als ik je verhaal lees zou ik inderdaad ook gelijk naar de dierenarts gaan, beestje in een schoon hok zetten, wondje goed schoonmaken en schoonhouden. Maar als je er niets aan doet, zal het wel mee vallen? Anders heb je ook niet veel over voor je konijntje...

  8. Toch maar eventjes een eigen topic aangemaakt...

    Sam is nu ondertussen 3 maandjes oud, over een maandje dan toch maar het mes erbij langs! Nu vind ik dit zelf best een spannend idee dat het moet gaan gebeuren. Dus vandaar dat ik eventjes een topic heb gemaakt om toch zoveel mogelijk informatie etc kan krijgen!

    Ik woon in Zwolle, heeft iemand hier ervaring met een DA in omgeving zwolle? Wat zijn deze ervaringen dan en hoeveel kost het bij deze DA om een rammetje te laten castreren?

    Hoe weet ik of de balletjes goed zijn ingedaald? Kan ik dit zelf zien of moet ik hiervoor langs de dierenarts (de een zegt dat je het zelf kan zien de ander niet, ik weet het nou ook niet zo goed meer!)

    Hebben jullie nog meer tips tops tups hints info, alles is welkom!

    Bedankt alvast! :$

  9. Het is ook niet dat ik heel bezorgd was, maar ik wilde het toch eventjes checken. Ik hou het natuurlijk wel in de gaten. Maar net was Sam weer eventjes vrolijk rond aan het kijken en hij eet gewoon bixjes hooi en groente dus het zal wel goed komen :)

  10. Sam heb ik nu ongeveer 3 weekjes, gelijk heeft hij vrolijk door mijn kamer gehupst en rond gesnuffeld. Hij sliep ook best veel, maar dit is logisch als het nog een jong konijntje is, toch...?

    Vandaag is hij eventjes rond gehuppeld en weer zijn hok in gegaan, maar hij slaapt vandaag wel heel veel! Hij keutelt en eet en drinkt wel goed en daar zie ik ook geen verandering in.

    Is het gek als je konijn zo een dag niets doet en alleen maar ligt, eet, drinkt, poept, plast en verder niet echt actief is?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .