Ga naar inhoud

jack en olivia

Members
  • Items

    584
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jack en olivia

  1. Dat dachtik ook gaat om gedrag. Haha net ook weer zoiets konijnen krijgen te eten, maar james eet sneller dan victoria dus het bakje van victoria zet ik dan even aan de kant als ze niet meer wilt. Dus hij stond op het tv meubel james staat op ze achter poten zet ze voorpoten op t meubel tikt met ze neus tegen het bakje aan en die rolt om, en jahoor wat ern genot zat hij de brokjes op te ten!

  2. Zoals er al staat : het mooie brein van je huisdieren.

    Het lijkt me leuk om te horen hoe mooi het brein werkt van je huisdieren, hoe sim, snel en inventief ze zijn.

    Mooi verhaaltje alvast,

    Vriendin van mij liep met haar malamute op het strand, die was dol op appel. Bij het geven van een stukje valt hij in het zand. Normaal zou een homd hem oppakken en opeten. Nee hij niet, hij pakt de appel aan het uiterste puntje met ze voortanden, loopt naar zee spoelt hem af en eet hem dan pas op.

    Mijn hond kiest altijd de grootste takken, daar loopt hij trots mee buiten, dan kom je op een bruggetje af of naar huis door de deur daar past die tak in ze bek nooit door heen. Dan denk je hij laat hem liggen, nee hoor doet ze kop scheef dat de tak langs ze lichaam zit loopt over de brug of door de deur en als hij erdoor is doet hij ze kop weer recht. En trots kijken!!

    Het verbaast me soms hoe slim ze zijn!!

  3. James heeft uitgevonden dat er wel is wat ligt op t tv meubel, ik ging lopen met de hond uurtje later was ik thuis was onze borstel handschoen zo een handschoen met plasticnopjes erop van het meubel af was. En die lag in het hok, met uitteraard een groot gedeelde van de nopjes eraf, james houdt van plastic en haat borstelen haha. Net keutels gevonden met nopjes erin

  4. Ik had precies het zelfde hier maandag, had me vriend al gebeld ik zei nou kom maar thuis want victoria voelt zich erg slecht. Stil zitten bibberenniks willen eten of drinken wegrennen en in een hoekje zitten. 2 keer iemand erbij geroepen toen ineens savonds ging ze eten en weer helemaal happy. De dag ervoor hadden we mensen over dus was hier erg druk wat het normaal nooit is. En waarschijnlijk ook ergens van geschrokken dat bijelkaar was ze gewoon ze moe dat ze dehele dag rust heeft gehouden. Schrok mezelf ook rot maar daarna niks meer aan de hand.

  5. Mijn duitsehangoor dronk 4 keer zoveel als normAal. Waarom omdat hij van buiten kwam en t toch best warm had, nu als de kachel aanstaat gaat hij meer drinken. Onze dame drinkt soms ook ineens meer bijv als ze heel druk is geweest, het tijmhooi kan ook een reden zijn. Ook beginnen de meeste dames nu voorjaarkriebels te krijgen, hier gaan ze dan ook meer drinken. Kijk even naar de urine en ik zou me niet teveel zorgen maken. Hier hebben onze konijnen ook wel is van die periodes. Verhaart ze veel? Kan ook een reden zijn. Om naar een dierenarts te gaan is weer veel stress voor je konijn. Houd de keutels en urine in de gaten, en het gewicht.

  6. Nee ik vind het naar voor me konijnen, onze dame drinkt al 2 jaar uit een bak dus een gewoon flesje vind ik dan niks. Ik zag een flesje met een klein bakje eronder, lijkt op een vogel drinkbak alleen groter, dan word zebek niet nat. Ze lopen los dus moet dan wel een speciaal iets ervoor maken.

  7. Er begon een plekje op de kin van onze hangoor hij drinkt met ze kop half in de water bak dus wij dachten natte kin haar valt uit. Goed in de gaten gehouden en net zag het er slechter uit helaas andere kant begint nu ook roder met wat witte schilfers erop uit te zien. Eten doet hij gewoon goed. Iemand een idee wat t is? attachment.php?attachmentid=66763&d=1361123382

  8. Het was echt plakpoep geen blindedarmkeutels die platgelopen waren? Ik zou meer hooi geven, en weet niet welke biks je geeft maar tr eiwitrijk kan dat ook veroorzaken, net als sommige konijnen snoepjes. Misschien vertel ik voor je allemaal bekende dingen hoor.... Als je twijfeld word hier gezegd alles een dag of meerdere dagen weg halen en alleen hooi geven en brokjes met een hoog vezel gehaalte en laag eiwit gehalte.

  9. Als het haar van me vriend te lang word gaat ze eraan trekken en afknabbelen met andere woorden je haar moet weer gedaan worden!!:P bij mij wil ze het ook nog wel is doen, gauw wegsturen voordat ik kaal word.

    En als je met eten aankomt voor jezelf rond je voeten rennen en springen oppassen waar je loopt, dan snel op de poef springen en je spullen van je bord pikken!

    En als onze lieve jack iets verkeerd deed (knagen aan iets ofz) dan zei je ze naam ging ie zitten kop ingetrokken zo klein mogelijk maken en dan kijken ze ziet me niet ,..... Ze ziet me niet, jack ik zie je wel hoor....... Maakt ie zich nog kleiner ze ziet me niet.....ze ziet me niet, jack ik zie je wel hahah en zo ging dat door hij dacht dat hij onzichbaar was

  10. Aan kleindierenparadijs,

    Ik bedoel ook druppels van bijv bach. Nadeel daarvan is dat die voor zeer angstige konijnen vaak toch te slap is. Wij hebben hier gewoon mazzel dat in het dorp de dierenwinkel iemand heeft die kruidenkunde studeerde en ook een bekende van ons is. Ik betaal voor een speciaal gemaakte druppels die precies aansluiten op de klachten 5€ bach is dacht ik duurder. Je kan inderdaad altijd eerst bach proberen en misschien heeft de tuinen ook wel meer adviezen?

  11. Je zou iets kunnen geven wat de darmen weer aan het werk zet. Bij een holistische dierenarts zou je druppels kunnen halen voor de darmen. Dit helpt tegen verstopping en diarree en zorgt ervoor dat de darmen weer gaan werken. Dit is natuurlijk baat het niet schaad het niet. Ook zorgen de chemische medicijnen vaak voor een nog meer onregelde darm.

    Ik zou daarna ook weerstand druppels of echinacea gaan geven zodat hij sneller zich weer beter voelt.

    Ook zou je hem kunne laten magnetiseren. Klinkt erg Zweverig maar dan voert ze slechte energie af en geeft goede energie naar de organen Zodat die een boost krijgen en beter gaan werken.

  12. hoi,

    wij hebben een duitse hangoor ram van 1 jaar bijna.

    hij kwam van buiten af maar hier moest hij naar binnen ook vanwege de aankomende castratie. dus raam open en en verwarming uit in de slaap kamer. was een verschil van ons 6 graden met buiten.

    ik ken een aantal konijnen geluidjes maar de geluiden die hij maakt vond ik zorgwekkend. niezen doet hij niet.

    dus..vorige week woensdag is hij gecastreerd en hij is gecheckt. niks bijzonders te zien volgens da gezond. nog door iemand die magnetiseerd laten na kijken die zegt ook dat hij gezond is.

    hij is goed hersteld na de castratie, maar de geluiden maakt hij nog, het is brommen (dat is opwinding dat weet ik) maar hij piept ook, vooral als ik kom of als hij eten krijgt of als hij een binkie maakt. nu heb ik opgezocht dat dit fiepen is, ook niks aan de hand zeiden ze.

    als mijn hond zich wast maakt hij een vreemd geluid (honden bezitters weten wel wat ik bedoel) zacht piepen/sterkt uitademend geluid uit neus.

    al deze geluiden schijnen normaal te zijn. maar omdat ik ze nog nooit gehoort heb bij konijnen maakte ik me zorgen.

    is het zo hoe groter het konijn hoe meer geluid hij maakt?

    hij had ook continu een natte neus met steeds een zwarte vlek op ze neus (werd niet erger of minder) en erg warme oren. dus ik maakte me zorgen ook vanwege de geluiden erbij.

    eerst dacht ik aan tocht dat van het open staande raam richting de deur trekt. dus gordijn dicht gelaten maar het werd niet beter.

    ik heb advies gevraag aan rini (de vrouw die al onze dieren behandeld) ze zegt ik denk dat dit komt door oververhitting, hij heeft een winter pels nog. als onze dame gestressd is krijgt ze ook water uit haar neus.

    dus ik heb maatregelen genomen om het koeler te maken voor hem (ook even goed gekamt dat hielp flink)

    en ze neus word al minder nat.

    kan dit dan toch oververhitting geweest zijn?

    offf......

    als hij eten krijgt of aan wilgen zit te eten dan begint hij continu zacht te piepen/brommen. alsof hij er wat moeite mee heeft, hij eet prima en drink wel wat aan de vele kant. dit komt denk ik omdat er druppels voor weerstand in het water zitten en die vind hij erg lekker haha.

    maar nu zat ik te denken zou hij zere kiezen kunnen hebben?

    dat kan ook het water uit de neus verklaren en dat hij piept voornamelijk met eten?

    dit is denk ik niet gecheckt met de castratie. hij moet nog geent worden dus dan wil ik dit laten checken.

    iemand ervaringen??

  13. Wij hadden ook een konijn die dat had, uit het niets doodsbang, stampen wegrennen.

    Dit is wel natuurlijk gedrag, hun horen en ruiken natuurlijk beter als jou misschien merken hun iets op wat jij niet op merkt.

    Ik zat hier ook aan het paranormale te denken en volgens mij was dat ook het geval.

    Wat ik zou doen als ik jou was naar een holistise dierenarts gaan.

    Die kan een kruiden mengsel maken die de stress weghaald en ze relaxter maakt. Kan geen kwaad voorderest want het is 100% natuurlijk. Hier helpt het erg goed.

    Mocht je een keer in de buurt van avenhorn zijn (vlakbij hoorn) zit een dierenwinkel ringe die je heel goed kan helpen.

    Die vrouw is er elke middag en afgestudeerd in kruidenkunde

  14. Het is toch belachelijk dat je haast nergens meer gezonde konijnen kan krijgen!

    Ze was waarschijnlijk zo vervelend want ze was weer nesten aan het bouwen donderdag!

    Maar nu gvd begint ze te niezen en aan dr neus te wrijven gister ineens, alsof er iets vast zat. Nu niest ze af en toe en merk dat ze last heeft van linker kantje neus of wang. Als ik eraan zit niks aan de hand? Ik denk door het nesten bouwen misschien hooi in de neus, tis er nu dan uit maar misschien een wondje achter gelaten. Dus nu een ontstekings remmer gegeven en dat doe ik nog een pasr daagjes voor de zekerheid. Geen natte neus enz. Ga ook niet naar de dierenarts de stress zal t erger maken.

  15. dat was het juist hij was super lief voor dr liet haar altijd haar gang gaan!! ook als ze weer is last van dr hormonen had en flink achter hem aan jaagde liet hij het over zich heen komen. ik ben ook van mening konijnen moeten samen zitten maar aangezien jack aan pasteurella is overleden, is de kans groot dat zij het ook bij zich draagt.

    waar ik dus bang voor ben is dat of de nieuwe met minder weerstand het krijgt en er weer aan overlijdt, of dat victoria door stress het opsteekt. en dan kan je mij opvegen want nog 1 van me sgatjes verliezen trek ik niet.

    ook is victoria onwijs dominant en accepteert weinig, ik ben met de vrouw van bunnykaj in gesprek geweest die zij dat ze het prima alleen redt zo.

    maar zelf vind ik t niet leuk voor haar.

    nu zaten wij te denken ipv een konijn uit de opvang een ras konijn te nemen. zo bang dat een opvang konijn weer van de "ontzichtbare"ziektes mee draagt.

    iemand ervaringen met vlaamse reus of duitse hangoor fokkers? en hoe dat samen gaat met hollandertjes?

    we hebben er inderdaad veel aan gedaan en dat weten we zelf ook, maar toch word de pijn niet minder erdoor. ik zong altijd mr bojangles voor hem, want het is echt een gentleman.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .