Ga naar inhoud

Miess

Members
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Miess

  1. Nou en? Dan is het bakje toch leeg? Vette pech. Hier krijgen ze één keer per dag een klein beetje biks en als ze er voor kiezen dat uit het bakje te graven en dan niet meer op te eten, dan is dat dom van ze.

    Hoewel gemengd voer vaak niet gezond is, is het wel zo dat OOK van gemengd voer konijnen niet te dik hoeven te worden, je moet er gewoon niet te veel van geven. 25 gram per kg is in mijn ogen meer dan genoeg. Volgens mij heb je vrij kleine konijnen, dus met 100 gram voor alledrie kom je denk ik al een heel end. (Ga dat nog wel even na alsjeblieft, dat je niet te veel of te weinig geeft want het is maar een schatting op basis van je avatar..) Je moet een volwassen, gezond konijn in principe nooit onbeperkt voeren, ook niet van goede voeding.

    Daar heb je wel gelijk in ja. Het zijn vrij kleine konijntjes. Ik moet maar iets strenger voor ze zijn;) Haha, Ik snap alleen niet waarom ze zo dik is. Ik zie haar amper eten. En haar kleintjes graven dan het voer uit het bakje, dan moet ik ze dat maar is af leren. Dus overstappen op goed voer waar ze dus geen ongezonde dingen uit kunnen pikken lijkt me het beste.

  2. Nee niet egt gemengd. Gewoon enkele scheppen gemengd voer en dan een schepje Selective . Selective is dan wel als eerste op maar de rest eten ze ook op hoor ;) xx

    Ahaah zo, Hmm ook wel handig, Nou ik ga er maar is even mee aan de slag!:) En nu naar de dierenwinkel om dat voer op te halen! Haha!:)

  3. Wel . wat voor soort voerbakje heb je . Dat op de grond staat? Ik heb een voerbaje dat je omhoog moet hangen aan de tralies . En dan kunnen ze het eten niet weggraven. wat ik wel moet doen is met ijzerdraad het bakje vastmaken omdat ze het bakje er wel express uitstoten . Maar wanneer dit vastgemaakt word kunnen ze er niets anders mee doen dan alleen maar het eten opeten ;) Heb je ook meerdere voerbakken? Ik heb er 2 in het hok staan . Ik heb Freya aangeleerd dat zij beneden moet eten en haar kleintjes boven . En dan eten ze elkaars eten niet op ;) (binnekort gaan de babykonijntjes weg hoor , volgende week dus al. Maar dan zet ik Musti , mijn gecastreerde ram er terug bij en dan eet zij onderaan het hok en Meneertje bovenaan . Zo werkt het prima zeg ik maar. xx (Sorry voor lange uitleg , kan je er niet aan uit stuur dan maar een berichtje ;) )

    Haha ik snap het wel hoor!:)

    Ik heb echt zo'n zwaar stenen bakje, die op de grond staat inderdaad, Eerst had ik zo 'n bakje die je in de tralies moet hangen maar de "deur" van mijn nieuwe hok klapt naar beneden open, niet echt handig als je daar dan een bakje met voer hebt hangen, Haha, m'n vader misschien maar even lief aan kijken of hij dat kan veranderen!

  4. Deze site geeft ook gewoon informatie over

    - het verzorgen van een konijn

    - het voer

    - de hokken

    - etc.

    xxxx

    Haha, bedankt:)

    Maar verdere informatie ben ik niet nodig hoor:)

    Wij hebben al konijntjes sinds ik mij kan herinderen, dus het is niet zo dat ik echt geen idee heb.

    Maar wel heel erg bedankt!:)

  5. Het probeem is alleen dat ze samen met haar twee dochtertjes zit. Dat voer in het bakje laten liggen tot de dames alles opgegeten hebben werkt niet echt. Ze zijn zo slim om alles uit het bakje te graven. Zo dat het lijkt dat het bakje leeg is, Haha, Ik heb ook al gekeken naar dat Selective, en het is opzich niet zo duur, maar ik moet er wel 4 konijntjes mee voeden. Misschien is het een idee om Fay voor een tijdje alleen te zetten? En dan gewoon dat voer geven? Of heeft het dan geen enkel nut wanneer ik ze dan weer bij elkaar zet, dan komt ze natuurlijk met de zelfde gang weer aan. Toch dat voer maar even proberen denk ik:)

  6. Hoi!

    Een tijdje terug heb ik een stukje geschreven over een overwacht nestje.

    Ik had Fay opgehaald een 3 dagen later hadden wij 5 jonge konijntjes.

    Sinds Fay deze jongen heeft, word zij steeds dikker.

    De kleintjes zijn inmiddels al een paar maanden oud en zijn dus ook al gescheiden, dus zwanger zijn kan ze niet.

    Nou valt het me wel op dat ze altijd het biks (Ik geef ze gemengd voer) altijd laten liggen. En dus de lekkere stukjes eruit pikken.

    Ik heb al ander voer gebruikt maar dat eten ze gewoon niet op.

    Nu ben ik wel benieuwd wat hier verder allemaal gevoerd word en of iemand tips heeft voor een te dik konijn. Worteltjes ben ik gaan minderen, maar het lijkt allemaal niets te helpen.

    Ik hoop dat iemand me kan helpen:)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .