Ga naar inhoud

angelaenpuk

Members
  • Items

    338
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door angelaenpuk

  1. Ontzettend bedankt voor je snelle reactie!

    Dat is een goede tip, die van dat ananas! Helaas zijn de winkels nu al dicht, maar morgenochtend ga ik het meteen halen! En dat prozyme, ik heb dat een aantal jaar geleden al weleens gebruikt, ik weet alleen dat ik het toen moest bestellen en dat duurt weer een paar dagen voordat ik het in huis heb. Weet jij misschien of ik dat ook gewoon in de winkel kan krijgen? Dan ga ik daar ook meteen achteraan :).

    En inderdaad een ziek konijn is echt vreselijk. Ze zijn zo kwetsbaar en van de een op de andere dag kan het helemaal mis zijn.

    Je kan prozyme bij konijnen.nl bestellen, maar misschien is er hier iemand op het forum die in de buurt woont en waar je het kan ophalen. medicijnen worden over het algemeen heel snel gestuurd.

  2. Ik heb meerdere konijnen gekregen toen ze al volwassen waren en ik probeerde er gewoon voor te zorgen dat ik alleen maar dingen deed die fijn waren zodat ze een positieve associatie met mij kregen. Dus 1 voor 1 brokjes geven terwijl ik tegen ze praatte, als ze los lopen (waarbij ze zelf uit het hok gingen en niet gedwongen of getild werden) erbij zitten en als ze zelf naar me toe kwamen even over het neusje aaien. Gewoon rustig de tijd nemen. Bij 1 konijn duurde het een jaar, maar daarna heb ik jaren plezier gehad van een super aanhankelijk konijn die iedere avond naast me op de bank sprong en zich uitgebreid liet aaien.

  3. Hey,

    Ja ik weet het.... Ik zou er dol graag meteen 2 nemen maar mijn begeleiding staat dat niet toe... *zucht* Ik moet eerst bewijzen dat ik 1 konijn kan verzorgen. Dan mag ik er waarschijnlijk later een 2de bij. :) Ik zal als het mag van mijn begeleiding meteen bij de fokker een 2de bijhalen! :)

    Groetjes djohn

    Dat is vast een extra reden om heel goed voor je konijn te zorgen! Wat wel handig/verstandig is, is om je konijn niet bij een fokker te halen, want als jij bij de fokker een konijn uitzoekt wil dat nog niet altijd betekenen dat jouw konijn ook blij is met jouw keuze. Zoals wij mensen ook niet verliefd worden op de eerste de beste persoon. Daarom is het verstandiger om je konijn bij een opvang te koppelen, zij kunnen je helpen en adviseren en als het echt niet klikt kan je in overleg proberen te koppelen met een ander konijn.

    De meeste fokkers bieden deze service niet en het gevoel dat je een konijntje "gered" hebt is ook nog eens mooi meegenomen!

  4. Kijk wel uit dat Louis (als hij een konijn is) niet die zalf binnen krijgt, want de antibiotica kunnen zijn darmflora aantasten en kan hij hartstikke ziek worden! Als hij al binnen heeft gekregen zou ik probiotica geven en zorgen dat je cisaral en anti-gasmiddel bij de hand hebt voor als hij s'nachts opeens last krijgt van gasbuik/verstoppingen of diarree.

  5. misschien kan je het er eerst samen met je moeder met de mensen van de dierenwinkel over hebben en de foto's laten zien van de teddy widder die in de opvang terecht was gekomen en een gescheurde huid had van de klitten en dat jij het konijn wel wil opnemen, maar er niet voor betalen en graag zou zien dat ze stoppen met de verkoop van konijnen. Als dat niet helpt kan je misschien de dierenpolitie inschakelen want het vervilten van een vacht kan een levensbedreigende situatie geven, dus misschien dat ze daarom wel wat zullen doen, maar dan moet het dus wel heel ernstig zijn, helaas.

  6. ik snap ook niet hoe hij aan de vlooien gekomen is. Ik ben natuurlijk de weken daarvoor heel vaak naar de dierenarts geweest, daar komen wel meer konijnen, van wilde konijnen kan niet, ik woon midden in Amsterdam en mijn tuin is omgeven door huizen, verder kan je via je kleding ed ook vlooieneitjes meenemen. Wat voor vlooien weet ik niet, ik zag er 1 meteen de kuur gegeven en daarna geen meer gezien.

    Waar ik zelf nog aan zat te denken was een herpesvirus, dat geeft ook soms koorts en algehele malaise. Ook omdat het met een zenuwbaan verbonden is, is het eenzijdig. Want dat is het gekke, de zwellingen zitten alleen maar links!

  7. Een ontsteking kunnen ze ook krijgen als er bvb een scherp strootje in zijn wang heeft gestoken.

    Dat hij maar gauw weer de oude mag zijn met al die goede zorgen die hij krijgt.

    ja inderdaad, maar zijn mond (incl binnenkant van de wangen)zijn helemaal nagekeken en dat zag er perfect uit. De dierenarts zei dat het theoretisch zelfs door heel hard stoten kan komen of een insectenbeet. Of een krab van de kat, maar dat kan ik me echt niet voorstellen, hij krabt ons ook nooit en we laten ze nooit samen zonder dat we erbij zijn en de kat loopt hem juist altijd te wassen en kopjes te geven. Ik zat nog te denken aan een strootje dat in zijn neus vast zit.

  8. Haha slimme Teun, kom op ventje ! Je moet snel weer de oude zijn :D

    Klinkt in ieder geval dat hij gekeuteld heeft, dan werkt dat in ieder geval nog.. superbaasje heeft meneer ook!

    Misschien dan inderdaad viraal, je zou nog kunnen overleggen voor zekerheid duplo en enrofloxoral te pakken zodat je alles aanpakt mocht je nog niet echt resultaat zien, al is antibiotica natuurlijk altijd een aanslag.

    Ik duim uiteraard verder dat hij snel weer de oude mag zijn.

    Haha, zeker slim van hem!

    Ik heb enrofloxoral ook voor de zekerheid mee gekregen, maar omdat hij nu zo duidelijk vooruit gaat en zijn keutels er niet heel goed uit zien durft hij dat niet aan, tenzij hij morgen niet duidelijk verbeterd kan ik daar ook mee beginnen. Hij lag net languit op zijn vetbedje, dat heb ik hem al 2 dagen niet zien doen.... ik durf nog niet te veel te hopen, maar zie het in ieder geval wat minder somber in.

  9. Teun heeft net geplast en gekeuteld en een paar ml critical care naar binnen gewerkt en tussen mijn benen in geslapen (dat doet hij altijd en vind dat altijd heerlijk omdat hij geen balans hoeft te houden denk ik) Ook overleg gehad met de dierenarts, omdat de zwelling zacht is lijkt het niet op een bacteriele infectie (want bij konijnen zijn abcessen hard), het klinkt ook niet echt als een longontsteking en als het een allergische reactie was geweest had die injectie gisteren echt al duidelijk effect moeten hebben.

    Hij vind het toch ergens viraal klinken. En 2 weken geleden hadden ze vlooien (ook bij de dierenarts behandeld met stronghold), wie weet wat die overgebracht hebben. In ieder geval gaat hij vooruit, dus nog even doorgaan met de duplo en novacam en dwangvoeren en morgen weer overleg.... heb voor de zekerheid morgen ook maar vrij genomen...

    Vanmorgen heb ik in zijn oor gefluisterd dat als hij beter wordt dat we snel een nieuwe vriendin voor hem gaan zoeken, vanaf dat moment lijkt het beter te gaan, zou hij het dan toch begrepen hebben, haha.

  10. Leuk topic, lees af en toe stilletjes mee op Bunnybunch en dit topic komt erg overeen met wat ik momenteel aan het uitzoeken ben. Ik heb twee buitenkonijnen die het eigenlijk prima doen op Science Selective, maar natuurlijk voeren heb ik altijd erg interessant gevonden. Sinds kort hebben we ook een hond die vanaf het begin af aan vlees krijgt en dat heeft me nog meer aan het denken gezet. Brokloos durf ik (nog) niet aan omdat ik van mening ben dat je dan wel heel veel verschillende soorten grassen en kruiden wil geven wil je dit compleet maken en dat is momenteel voor ons praktisch niet haalbaar. Bovendien zijn er maar weinig kruiden en hooisoorten in de handel waar analyses van bekend zijn, en ik wil wel graag weten wat ik voer.

    Na veel lezen heb ik besloten om granen uit het menu te gaan schrappen en te kiezen voor een brok die vooral bestaat uit koud geperste grassen en kruiden. Mijn oog is gevallen op de graanloze lijn van JR-Farm. Vitakraft emotions en die kruidenmix heb ik ook gezien en komt qua vorm aardig overeen, maar ik schrok erg van de prijs... Bovendien heb ik beide merken vergeleken op ingrediënten en analyse en uiteindelijk vond ik JR Farm op bepaalde punten beter. Momenteel krijgen de nijnen nog vooral SS aangevuld met een beetje Grainless Complete, maar zodra heb buiten wat warmer wordt wil ik volledig overstappen op Grainless Complete, waarschijnlijk aangevuld met een kruidenmix van hetzelfde merk. Ben erg benieuwd naar jou verdere zoektocht naar een natuurlijke voeding en natuurlijk ook hoe onze konijnen het gaan doen op hun 'nieuwe' dieët ;)

    Wat is de reden (naast de kosten) dat je niet voor Vitakraft emotions probiotic bent gegaan? Want dat voer vind ik erg goed klinken.

  11. Jemig, arm beestje! Maar het ziet er al wel een stuk beter uit, al ben je er nog niet.. Ik heb dit zelf nog nooit gezien. Het doet me ook niet direct aan myx denken, hoewel dat zich natuurlijk wel anders zou kunnen uiten bij een konijn dat met Nobivac ingeënt is. Het zou voorzover mij bekend dan wel het eerste konijn met myx zijn na inenting met Nobivac. Maar gezien er ook weer verbetering optreed nu betwijfel ik dat wel. Misschien drukt de zwelling tegen zijn luchtpijp en is ademen daarom moeilijker? Je zou voor de zekerheid een röntgenfoto kunnen maken, dan sluit je een longontsteking in elk geval uit.

    Ik hoop dat hij gauw weer opknapt!

    Ik denk inderdaad dat de zwelling druk geeft. Gisteren had ik het idee dat zijn longen aan het raspen waren, maar nu niet meer, nu knort alleen zijn neus, weet iemand of een konijn Otrivin in de neus mag om de zwelling te minderen?) Als hij een longontsteking heeft dan zal die zoiezo aangepakt worden door de duplo injecties.

  12. alleen is er geen oorzaak van een ontsteking te vinden (aan de tanden ed), dus de vraag is wel dat als de antibiotica aanslaat wat er gaat gebeuren als we dat weer afbouwen.

    Misschien is het wel een hele heftige ntsteking van het neusslijmvlies, soort van acute snot. Het is in ieder geval heel frustrerend om niet te weten wat er nu aan de hand is.

  13. Eindelijk enigzens positief nieuws. De afgelopen uren lijkt de zwelling af te nemen. Ook hapt hij niet meer naar adem zoals vanmorgen vroeg en heb hem zelfs met moeite een paar druppels critical care kunnen geven.

    Ter referentie heb ik foto's van zijn gezicht gemaakt, want het is vaak moeilijk inschatten of iets groter of kleiner wordt.

    Gisterenavond en eind van de ochtend:

    img2611f.jpg

    img2616nt.jpg

    Maar we zijn er nog niet, hij heeft gisteren heel weinig gegeten (heb al equate voor alle zekerheid gegeven, want voelde wat belletjes in de buik )en slikken gaat nog steeds niet makkelijk dus ik kan maar weinig te eten geven. Zo overleg met dierenarts....

  14. Mijn dierenarts zei dat inderdaad ook al van het weer, maar hij wilde iedere mogelijkheid open houden omdat er geen duidelijke diagnose is.

    Inmiddels lijkt zijn adem iets minder raspend, wel merk ik tijdens het dwangvoeren dat hij moeilijk slikt. Ook lijkt er onder zijn kin aan de dikke kant een zacht balletje te voelen, dus misschien is er een abces aan het ontstaan, maar als het een abces is, waarom raspen de longen dan zo? Ik zit nog te denken dat het bultje een opgezette klier is. Maar zolang er geen duidelijke veranderingen zijn is een diagnose stellen natuurlijk erg moeilijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .