Ga naar inhoud

Anniek

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Anniek

  1. Hai allemaal,

    Ik heb een ontzettend lieve Teddy Widder (Muffin) gekocht toen hij ongeveer 3 maanden oud was. Er bleken een hoop klitten in zijn vacht te zitten en zijn pootjes zagen er niet goed uit. Ik denk dat hij nooit is gekamd bij de fokker. Bij zijn ogen leek een wondje te zitten en hij had ontzettende plakpoep waarvoor hij is behandeld. Natuurlijk had ik me wel ingelezen waar ik naar moest kijken bij het zoeken naar een konijntje maar ik was zo enthousiast toen ik hem zag en hij had zulke lange haren dat ik het gewoon niet heb gezien toen ik daar was. Achteraf had ik hem dan misschien toch meegenomen, zodat ik voor hem kon zorgen.

    Nu mijn vragen... De wondjes bij zijn ogen zijn nooit weggegaan. Er hebben twee verschillende dierenartsen naar gekeken die beiden hebben gezegd dat het niet ontstoken is, zijn ogen zien er verder goed uit. De wondjes zitten naast zijn oogjes. Volgens de dierenartsen was zijn huid geïrriteerd en was daar niets aan te doen. Muffin heeft heeeeeeeeeeeeel veel en lang haar, ook op zijn kop, dus ik knip het haar om zijn ogen weg. Rondom de wondjes houd ik het heel kort zodat er niet steeds haar in de wondjes komt waardoor het wondje weer groter wordt. Ik vind het echt zo zielig maar weet echt niet wat ik eraan moet doen :(. Ik heb geprobeerd zijn ogen elke dag schoon te maken maar het zit gewoon vast en een nat doekje helpt niets. Ook knip ik voorzichtig de haartjes los die in het korstje zitten. Herkent iemand dit bij zijn langharige pluizenbeest? Ik hoop echt dat iemand een goede tip heeft.

    Nu nog een vraag. Hoe zit het met de pootjes van een konijn? Een kat heeft kussentjes onder zijn poten maar wat heeft een konijn? Het haar onder zijn poten lijkt ruwer dan het andere haar en ik vind het moeilijk om te zien of het er wel of niet goed uit ziet. Ik heb wel eens haar weggeknipt omdat ik dacht dat het ruwe een soort vervilt haar was en toen zag ik een plekje op zijn hiel. Niet echt een wondje maar het zag er ook niet uit of het er hoorde. Ook dit was toen ik hem nog maar net had maar gaat niet weg. Ik weet dus ook niet of hij een plekje hoort te hebben op zijn hiel? Het gaat om zijn achterpoten, even voor de duidelijkheid. En hoort hij veel haren op zijn poten te hebben als een soort kussentje en klopt het dat dit haar een stuk ruwer is? Ik weet niet of ik haar weg kan knippen als hij er knoopjes heeft.

    Het kammen is ook nooit goed gekomen. Hij HAAT het echt om gekamd te worden en valt de borstel aan. Ik heb talloze kammetjes geprobeerd. Heb het geprobeerd op schoot, op de tafel of op de grond. Ik heb het met zijn 2en geprobeerd en allen, met of zonder beloningen en niks lijkt te helpen. Maargoed, geduld is een schone zaak en ik blijf het proberen. Toen ik hem net had hield hij er ook niet van om geaaid te worden en nu vindt hij het heerlijk en komt hij languit tegen me aan liggen. Wie weet gaat hij kammen ook nog fijn vinden haha!

    Nou het is een heel verhaal geworden, hopelijk kan iemand mij helpen! Alvast bedankt.

    Groetjes Anniek

  2. Wat een snoepje:love:,

    Ik heb dit ook in het begin gehad met mijn teddy, DRAMA:yes:.

    je moet het gewoon blijven proberen, je kunt hem beter trakteren op droog brood en hele ieniminie stukjes appel:he:! dit is ook beter voor hem dan snoepjes.

    je moet ook echt geduld ervoor hebben. in het begin heb ik met mijn nijn uren gezeten zachtjes borstellen, aaien, borstellen, spelen, borstellen enz. ik hoop dat het gaat helpen. Het heeft bij mijn nijn ook wel bijna een maand geduurd voordat hij "fijn" begon te vinden.

    Maar nu na al die moeite vind hij het zelfs leuk :party:h ahah

    Heel veel succes ermee

    Oké dus er is nog wel een mogelijkheid dat hij het lekker gaat vinden.... Ik geef hem als hij normaal zit zo'n groente cracker voor konijnen, kan hij lekker lang aan knabbelen en als hij op zijn rug ligt af en toe een snoepje die hij soms wel aanpakt en soms niet. Een goed idee om appel te gaan geven!

    Maar heb jij hem telkens even geborsteld en vervolgens 'los' gelaten om te spelen enzo of hield je hem wel de hele tijd op je schoot?

    p.s. Dank je, schattig he haha.. Ben ook zo dol op hem!!

  3. Mijn Teddy heeft ook altijd vieze oogjes. Door zijn lange haren wordt het een mengsel van viezigheid, haartjes en klitjes. Ik probeer het heel vaak weg te knippen, ook de haren eromheen zodat deze er niet meer in kunnen komen. Van de week had hij een soort korst, leek of het ook een beetje had gebloed :s. Na de laatste keer dat ik het had weggeknipt (een paar dagen geleden) is er een soort kaal plekje ontstaan, alsof die haartjes eruit zijn getrokken door het klitten ofzo. Ik verzorg het heel veel, maar krijg dat spul ook niet met mijn hand of een doek weg. Het zit echt een soort vast 'gekoekt'. Zijn ogen en tanden zien er verder prima uit dus ik heb geen idee wat ik ermee moet. De dierenarts heeft al gezegd dat de oogjes niet ontstoken waren en dat er niets aan de hand is... Het lijkt me heel naar voor hem, al zie ik niet dat hij ermee bezig is ofzo. Iemand nog een tip?

  4. Hoi allemaal,

    Sinds een paar maanden heb ik een Teddy Widder konijntje in huis die ik bij een fokker heb gekocht. Toen ik hem de eerste keer kamde, ben ik behoorlijk geschrokken van de staat van zijn vacht! Hij zat gigantisch onder de klitten, ik denk dat die fokker hem nog nooit had gekamd. De vacht onder zijn pootjes was gewoon geel, dit heeft een poos geduurd voor het echt schoon was. Hiernaast had hij plakpoep, bleek dat hij parasieten had. Niet echt een fijne fokker dus...

    Nadat ik alle klitten weg had geknipt, heb ik het kammen goed bijgehouden. Hij vond het aan het begin niet leuk maar met een lekker snoepje erbij ging het nog wel aardig. Zijn buik kammen was lastiger maar hij bleef op zich wel liggen.

    Na verloop van tijd ging hij alleen steeds meer tegen stribbelen en momenteel is het echt een drama om hem te kammen. Hij heeft er een gigantische hekel aan en ik ben bang dat dit de band tussen mij en mijn konijntje verstoort! Ik kan hem ook zo slecht controleren op klitten want als ik met mijn vingers zijn buik aanraak, gaat hij al tegenstribbelen. Ik moet hem echt stevig vasthouden en tussendoor snoepjes geven die hij vaak niet eens op eet. Hij trilt helemaal en je hoort hem heel duidelijk ademen, een soort snuivend. Volgens mij vindt hij het gewoon eng.

    Nu dan mijn vraag: wie heeft er tips??? Kan ik hem gewoon kort knippen en hoef je hem dan niet meer zo vaak te kammen? Of kan zijn vacht dan alsnog klitten? Of moet ik hem toch op de 1 of andere manier trainen zodat zijn vacht lang kan blijven en ik hem makkelijker kan kammen?

    Ik hoop dat er mensen zijn met dezelfde ervaringen of veel verstand van de vacht van een Teddy! Het voelt nu alsof ik hem mishandel :s echt een rot gevoel...

    Dit is hem, Muffin genaamd ;-)

    1079049279_6_dorX.jpeg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .