Ga naar inhoud

Bunny_Nijntje

Members
  • Items

    1.541
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bunny_Nijntje

  1. Ze krijgen nog steeds evenveel groenten als ervoor, dus daaraan ligt het niet.

    Het kan wel inderdaad zijn dat ze meer hooi eten. Ik ga het eens in het oog houden, maar als het echt gewoon daaraan ligt, ben ik opgelucht :P alvast bedankt!

  2. Hoi, ik weet niet of dit echt thuishoort bij voeding maar aangezien drinken toch ook een soort voeding is, dacht ik dat het wel goed was zo. ^^

    Mijn konijntjes hebben een drinkbakje en een flesje maar maken eigenlijk voornamelijk gebruik van het bakje. De laatste paar dagen is dat bakje echter altijd leeg als ik hooi kom bijvullen, 's ochtends en 's avonds. Voorheen moest ik het bakje meestal dagelijks à om de twee dagen aanvullen. Het verbaast me dat ze in de winter opeens meer gaan drinken als in de warme zomer.

    Het probleem is dat ik ze nooit zie drinken. Ik heb het momenteel enorm druk en ben daarom haast niet thuis, dus ik kan niet in het oog houden of ze wel degelijk drinken. Verdamping lijkt me haast onmogelijk aangezien het zo koud is? Het water is ook altijd gewoon koud en niet warm, dus daaraan ligt het niet.

    Ik maak me gewoon enorm snel zorgen omdat mijn vorige konijntje is overleden aan E.C. en vlak daarvoor ging hij ook heel veel drinken. Ik heb ook het gevoel alsof Silke wat minder op haar gemak is, maar dat is misschien ook omdat het kouder is en misschien beeld ik me ook vanalles in. :P

    Iemand een idee wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn?

  3. Oke, bedankt! Ik zal het in het oog houden en waarschijnlijk nog naar de DA gaan voor een controle op haakjes. Het lastige is gewoon dat ze dan verdoofd moeten worden omdat ze anders door de hele praktijk jumpen en dat is altijd zoiets lastigs :s

  4. Phoe, wat een ingewikkeld gedoe allemaal zeg :P

    Momenteel zijn de alarmbelletjes bij mij gezakt aangezien ze toch weer redelijk goed eten. Ik heb ondervonden dat ze nu wel trager eten. Ik geef de groentjes bijvoorbeeld om half 6 en dan eten ze er een klein beetje van, maar dan laten ze het liggen tot een uur of 9 voor ze er echt van eten. Maar 's morgens is de bak gewoon leeg, dus dat is het belangrijkste.

  5. Hooi slijpt de tanden terwijl gras dat niet doet, geloof ik. Maar kan het ook mis hebben.

    EDIT : even Evee gequote uit een oud topic :

    Hooi is goed omdat het gedroogd is, een konijn moet er dus langer op knabbelen wat zorgt voor een goede afslijting van de tanden. Ook zorgt het voor een goede darmwerking.

    Vers gras zorgt er ook wel voor dat de tanden afslijten, maar onze huiskonijntjes worden meestal opgevoed op brokjes en kunnen het vochtige groenvoer niet zo goed in hun darmpjes verwerken. Dit moeten ze echt aanleren.

  6. Inderdaad lastig :P

    Ze hebben gisterenavond hun groenten toch nog opgegeten, dus ik wil voorlopig nog geen medicijnen ofzo gaan geven als er nog niet echt nood aan is. We gaan nu even kijken om wat af te wisselen met de groenten zodat hun eetlust misschien weer wordt gestimuleerd. Onze DA heeft gezegd dat als het moest blijven aanduren of de eetlust nog minder werd, we nog eens langs moesten komen. Vanmorgen waren ze wel weer beide enthousiast over de biks, dus ik ben nu een beetje gerustgesteld.

    Wat je zou kunnen doen is keuteltjes laten onderzoeken op parasieten. Wormen kunnen ook voor problemen in de darmen zorgen. onder andere verstopping en het is besmettelijk dus verklaard waarom beide konijnen het hebben. Wormen kun je zelf ook niet altijd zien.

    Je zou kunnen overleggen met de DA of je cisaral en/of metocloral in huis mag hebben voor het geval ze nog minder gaan eten of een poosje een lage dosis geven ter ondersteuning. mocht het wel van haren in de darmen zijn ondersteund de cisaral en/of metocloral om dit er uit te werken. (zie je ook veel haren in de keutels?)

    Dat van die keutels laten onderzoeken is een goed idee! Ik zie geen haar in de keutels maar die wormen zou misschien wel eens kunnen. We hebben volgens mij nog zo'n ontwormingsspul van toen Bruno was gestorven, omdat we toen voor de zekerheid Silke hebben moeten ontwormen.

  7. Heb net even een flinke pluk gras in het hok gelegd aangezien ze dat eigenlijk niet zo vaak krijgen en ik dacht, misschien helpt afwisseling wel de eetlust op gang, en dat begonnen ze wel allebei enthousiast te eten.

    Heb trouwens toen ik de reismand uit de kelder (:lol:) ging halen gezien dat we nog een zak kruidenhooi hebben staan dus misschien kan ik daar morgen ook eens mee werken. Misschien zijn ze gewoon verveeld door hun eetpatroon :P

  8. Jeetje, wat een gedoe zeg. Heb het toevallig vanmorgen nog met m'n mam gehad over een overstap naar andere biks trouwens :P

    De werking van verse ananas en prozyme is een poos terug sterk in twijfel getrokken. er doken toen onderzoeken op dat het effect minimaal tot niets was.

    Dat klinkt niet zo geweldig :( Werkt het bij jou wel, Elvje? Want ik wil het toch wel echt eens proberen, wie weet helpt het wel. :erf:

    Maar waarom ze alleen brocoli eten.. doen ze het ook beide? eten ze verder nog wel goed? Bij haakjes eten ze groente juist vaak nog wel. maar elk konijn is anders en elk haakje ook.

    Ze eten inderdaad beide meestal alleen broccoli. Vandaag hebben ze echt niets van de groenten gegeten behalve de broccoli en een paar blaadjes selder en de biks van vanmorgen was ook niet op, schiet me net te binnen. De dagen voorheen hebben ze wel hun biks nog gewoon opgegeten en Silke eet over het algemeen volgens mij nog wel meer als Mats. Hooi heb ik niet echt een zicht op, maar volgens mij eten ze dat nog wél goed. Heb daarstraks ook nog twee plukken gegeven en daar begonnen ze meteen aan te knabbelen. Het zijn in ieder geval nooit moeilijke hooieters geweest.

    Wat me wel opvalt is dat de keutels kleiner en donkerder zijn aangezien ze dus zo weinig groente eten. Ik snap echt niet wat het is met die broccoli. Als ze haakjes zouden hebben zouden ze toch juist alles laten liggen en niet één bepaalde groente wel gaan eten? Vindt het echt raar.. :s

  9. Jongens!

    Ik kom net terug van de DA voor de inenting en meteen even een geheel onderzoek. Mats was de laatste tijd een beetje minder enthousiast wat eten betreft en wil niet meer zo graag groente eten, alleen brocolli. De DA heeft naar zijn tandjes gekeken maar het zag er allemaal goed uit en ook z'n darmpjes klinken gezond. Nu zei ze dat het kan zijn dat hij last heeft van haarballen (ze zijn allemaal hevig aan het ruien, m'n shirt hangt nog onder het haar) en dat we hem vers ananassap moeten geven, omdat dit blijkbaar werkt tegen de haarballen. Het kan dus zijn dat hij hierdoor niet meer zoveel eet.

    Heeft iemand hier ervaring mee? Ik heb nog nooit van haarballen bij konijnen gehoord. De DA zei ook dat het ananassap ervoor zorgt dat de haarbal wordt opgelost, maar het alleen werkt met versgeperst sap. We gaan dus morgen een ananas kopen en dan maar hopen dat het werkt. Anders moet Mats worden verdoofd zodat ze beter naar zijn tandjes kan kijken, en dat wil ik natuurlijk niet :s

    Verder zagen ze er heeeel gezond uit, de DA zei dat ik echt heel goed voor ze zorgde en dat ze (jammer genoeg) niet altijd zo'n verzorgde konijntjes ziet :he:

  10. Hier krijgen ze ongeveer eens in de maand eens wat appel, maar meer ook niet. Fruit is over het algemeen niet zo gezond voor een konijn, zie het niet als basisvoeding maar als eens een kleine verwennerij tussendoor. Ga wel niet meteen een hele appel geven, een klein stukje is voldoende :)

  11. Ik heb echt geprobeerd om ze apart te nemen, maar als ik dan één van de twee in de ren neem, staan ze heel de tijd aan het deurtje te trekken om terug bij elkaar te kunnen. En als ik ze ergens anders naartoe neem, buiten het zicht, letten ze al helemaal niet meer op:p .

    Ps. Ik zal het eens bekijken voor die youtubeaccount

    Je kan degene die apart zit een handje vol biks geven, zodat die wat te doen heeft. Degene met wie je traint zou normaal gezien genoeg concentratie moeten hebben, als dat niet het geval is, moet je ze meer laten wennen aan de clicker, de target of met wat je ook werkt.

  12. Kan je ook filmpjes posten zonder dat je een youtubeaccount hebt?

    Nu ben ik bezig met hun naam te leren, dat ze dus komen als ik hun roep. Maar dat gaat veel moeilijker dan de tunnel :P. Als ik "Suffel!" roep, komen ze allebei, en als ik "Wollie!" roep, komt niemand :he:

    Nee, voor zover ik weet niet nee. Maar een youtubeaccount is snel gemaakt hoor.

    Haha, veel succes met het namen leren! Maar je kan ze beter apart trainen, dat je eentje even in een apart hok of ren zet en alleen met de andere traint.

  13. Het klinkt waarschijnlijk nogal dom in vergelijking met wat jullie je konijnen allemaal geleerd hebben, maar ik heb mijn konijnen geleerd door een tunnel te lopen. Niet met de clicker, persoonlijk vond ik het voor mijn konijnen niet zo handig omdat ik ze dan appart moet nemen om te oefenen, zodat hun concentratie helemaal weg was en ze op zoek waren naar hun maatje. Vond het zo grappig toen ze allebei tegelijkertijd elk aan 1 kant de tunnel ingingen en in het midden dus vast zaten, gelukkig is er in het midden ook een gat :he:. Ze hadden er echt heel veel plezier in, maar daar zat de beloning ook wel voor iets tussen, nl. biks :P.

    Ik heb ze hier ook door de tunnel leren lopen hoor, al dan niet mét clicker en target. Maar uiteindelijk is het je eigen keuze hoe je het leert en het is altijd even zoeken wat het beste voor jou en je konijnen werkt. :) Filmpjes zijn trouwens altijd welkom :whistle2:

  14. Ik meld het hier maar wel even omdat ik best actief was in dit topic...

    Ik ga stoppen met dit forum. Ik ben helemaal klaar met hoe het hier aan toe gaat. Als je filmpjes van mij wilt blijven zien kun je altijd op youtube kijken of heb je een vraag dan kun je me gewoon via youtube een privebericht sturen :)

    Veel plezier aan alle Agility liefhebbers!

    ? ;o

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .