Ga naar inhoud

Hanneke

Members
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hanneke

  1. Ze was wel iets slanker dan ze was toen ze nog 4 poten had, het is allemaal wel een aanslag geweest. Maar nu ging het wel erg snel. Na de operatie was het wel het type konijn dat moeilijk zelf probeerde. We moesten haar echt motiveren. In de eerste paar dagen na amputatie heeft ze rust gehad en hoefde ze even niks, werd voer voor haar neus neer gelegd enz. En dat leek ze toen wel prima te vinden. Nadat de hechtingen eruit waren en de wond grotendeels dicht hebben we haar gemotiveerd om zelf te lopen maar dat vond ze in eerste instantie zelf niet zo nodig. Dus het is wel het type konijn wat echt gemotiveerd moet worden, echt een typisch karakter heeft ze. Met het motiveren zijn we nu ook bezig, maar ze lijkt moeite te hebben met haar linker voorpoot goed te bewegen. Terwijl ze daar voor de ziekte dus geen last van had.

     

    We gaan motiveren en er aan werken, soort fysio voor het konijn. We zien wel vooruitgangen. Ze beweegt namelijk wel weer alleen wel schuivend, ze buigt haar voorpoot zelf ook wat vaker, ze wast zichzelf, en ze doet moeite om naar het eten te komen (dat we expres iets verder weg zetten). Dit zijn vooruitgangen van de afgelopen dagen. Misschien zijn we ook iets te ongeduldig en willen we te snel vooruitgang zien. We kijken het nog 3 weken aan, met intensieve therapie, en dan moet ze wel weer lopen.

  2. Dank jullie voor de reacties.

     

    Ze verplaatst zichzelf wel, maar schuivend. En maar een aantal keer per dag. Verder ligt ze veel op dezelfde plek. 

     

    Ik zal eens met zus overleggen maar denk dat een periode vaststellen een goed idee is. Dat we het nog een weekje aankijken en dat er dan verbetering moet zijn. 

     

    Ik vraag me wel af hoe het komt dat ze oktober november en december prima gelopen heeft met 3 poten, en dat ze na een infectie het niet meer doet. Is dat dan verzwakking/spiermassa kwijt, of toch "op" zijn? Of iets heel anders? 

  3. Hallo allemaal

     

    Ik ben af en toe een mee lezer, maar ik heb nu zelf een vraagje aan jullie. Het gaat over het konijn van mijn zus. 

     

    Ze heeft een Vlaamse reus, +- 2 jaar oud. In september is haar poot geamputeerd ivm gebroken poot. Na een herstel periode ging het eigenlijk wel goed, ze kon zich verplaatsen en leerde steeds beter op 3 poten te lopen. Wel nog wat wankel, maar wat wil je met 3 poten en zo'n groot lijf. Dus eigenlijk waren we tevreden met het verloop.

     

    En toen werd ze ziek.. 2 weken geleden een verkoudheid infectie en dat ging heel snel. Ze vermagerde en werd zwak. We zijn haar gaan dwang voeren want ze at zelf niet meer. Medicatie erbij, en het virus is nu weg. Ze eet weer uit zichzelf en komt weer goed aan. Maar ze loopt niet. Ze ligt grootste gedeelte van de dag op 1 plek en soms schuifelt ze wat, maar lopen doet ze niet meer. Ik had in eerste instantie het idee dat het komt omdat ze verzwakt is en flink wat spieren kwijt is geraakt. Haar rechterachterpoot is geamputeerd, en haar linker voorpoot houd ze voornamelijk gestrekt. Rechter voorpoot doet ze meer mee (buigen, leunen). De poten zijn nagekeken, is niks raars aan te zien. Dierenarts zei dat het logisch is dat poten anders gebruikt worden als ze er een mist. We zijn rek en strek oefeningen met de poten gaan doen, omdat ze al anderhalve week weinig beweegt en misschien wat stijf is, en proberen haar te motiveren om te lopen. Er zijn wel vooruitgangen geboekt ondertussen, ze buigt soms zelf haar rechtervoorpoot, maar ze houd ook nog veel gestrekt en loopt nog niet. Ze ziet er gelukkig uit, is alert, eet goed en is absoluut niet chagrijnig. Haar eigenzinnige karakter is ook weer terug. We twijfelen dus heel erg wat we moeten doen. Is het nog steeds verzwakking en een kwestie van aansterken? Of is het niet waardig meer om het nog te proberen? Wat vinden jullie? 

     

    We doen enorm ons best voor het beestje en het ging na de operatie goed, en de infectie was ook binnen een weekje weg, ook weer zelfstandig eten. We zien dan een stijgende lijn en willen het toch nog proberen.. we hebben continu de twijfel gehad "gaan we dit nog doen". Maar gekozen om toch door te zetten, zodat we in elk geval alles geprobeerd hebben. Maar nu weten we het dus niet meer. Er zit vooruitgang in, maar ze loopt niet. En dat is toch wel een big deal voor een konijn.

     

    Ik zal even een korte tijdlijn maken zodat alles duidelijk is:

    September; poot gebroken - amputatie 

    Ongeveer 3 weken herstel, leren lopen. Ging goed.

    12 januari verzwakking,niet eten/alert/lopen.

    13 januari dierenarts, medicatie, dwangvoeren.

    18 januari van medicatie af (kuur).

    19 januari weer zelfstandig eten. Aankomen. Alert ogen. Karakter weer terug. 

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .