Ga naar inhoud

merelleonie

Members
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door merelleonie

  1. Mijn konijntje werd ziek en kon niet meer 'vast' voedsel eten, nog gepureerd. Ik moet hem ook dwangvoeden met een injectiespuit (zonder naald natuurlijk). Hij kreeg ook babyvoeding op aanraden van de arts. Let op: wel alleen de worteltjes geven, in vele babyvoeding zit gemengde groenten en aardappel en dat is erg slecht voor het beestje. In de fruithapjes zit heeel veel suiker, dus wees daar voorzichtig mee. Mijn konijn vond het heerlijk!!!!!!! Toen hij weer kon eten, zat hij nog steeds elke avond te wachten op zijn spuitje. Dat kreeg hij natuurlijk niet meer, te veel is ook niet goed. Zodra het beter gaat, toch weer proberen over te stappen op vast voedsel. Wel met mate, omdat de darmen daar anders op reageren.

  2. Tamara29 heeft gelijk. Je kan hem rustig laten rennen in de ren. Vind hij vast heerlijk. Voor de bescherming kan je eventueel een kartonnen doos op zijn kop neerzetten met een opening aan de voorkant, zodat hij als hij wil kan schuilen en uit de wind kan zitten. Blijft hij alleen hier zitten, kan je hem weer in zijn hok zitten. Hij wil dan blijkbaar rustig en droog uit de wind zitten. Zijn hok is dan prima. Maar.... laat hem dit zelf bepalen. Persoonlijk zijn mijn konijnen gek op de winter, vooral de sneeuw vinden ze erg interessant en leuk!

  3. Bah, wat verschrikkelijk. Mijn konijn had een abces aan zijn lip waardoor hij niet kon eten. Verloor ook erg veel gewicht. Ik heb hem een aantal weken gedwangvoed. Bij de dierenarts heb ik een injectiespuit (zonder naald natuurlijk) gekregen en daarin heb ik babyvoeding gedaan (worteljes, let op: gebruik geen prakje met aardappelen erin). MEt de spuit kon ik zo in zijn mond spuiten en met zijn tongetje kon hij dan alsnog een beetje likken en het prakje opeten. Ging prima. Hij vond het zelfs zo lekker dat toen hij weer normaal kon eten, hij elke avond op zijn spuitje zat te wachten! haha...

    Drie weken later is hij alsnog door de dierenarts in laten slapen, zijn abces was opengesprongen en hij at weer goed, maar bleef afvallen en bleek erg ziek. Hij woog nog maar 900 gram. In drie weken tijd was hij 900 gram afgevallen. Arm beestje!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .