Ga naar inhoud

Lydiaa

Members
  • Items

    2.124
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lydiaa

  1. Bedankt voor de reacties. Helaas is de praktijk maar tot 6 uur open en ik wacht nog steeds op een telefoontje, maar ik zal het eens aan haar voorleggen. Ik zie het niet zitten, ik ben niet zo'n held met naalden, maar ik heb liever dat ze niet heel de tijd op en neer moet en dat ze geen pijn heeft.

  2. 1 van mijn konijnen heeft hetzelfde gehad. Opeens niet eten, stil op de grond liggen en tandenknarsen. Bij onderzoek niks aan haar te vinden. Ze heeft toen alleen pijnstilling gehad, waarmee het binnen een uur over was. Volgende dag precies hetzelfde. Ik heb toen wel pijnstilling per injectie meegekregen. Na 3 dagen was het over. Geen idee wat het geweest is. Ik hoop dat het met jou dame ook snel vanzelf hersteld!

    Bedankt voor je reactie. Ja het is echt rot en zeker omdat het elke keer 's avonds laat of 's nachts is. Natuurlijk ga ik naar de dierenarts, maar het is wel 5 keer zo duur. Ik begrijp dat jij dus zelf injecties mee hebt gekregen en zelf hebt gezet?

    Ik hoop dat het net als bij jouw konijn ook gewoon overgaat!

    De pijnstilling werkt ook echt als een wondermiddel, binnen een kwartier was ze weer springlevend. Niet te begrijpen...

  3. Liever te snel foto's maken dan maar afwachten, ben ik absoluut mee eens hoor.

    Geen normaal ziektebeeld zo.

    Je zou pijnstiller in orale vorm kunnen krijgen en in het bekje geven. Wellicht dat de dierenarts je dat voor de zekerheid kan mee geven?

    Om even verder mee te denken, hoe oud is ze? Tenminste ik ga uit van een voedster?

    Is ze al gecastreerd?

    Ze is 2 jaar en 9 maanden, ze is inderdaad een voedster en ze is gecastreerd zo'n 2 jaar geleden. Overigens heeft ze 2 jaar geleden gas gehad en vertoonde ze toen dezelfde verschijnselen: niet goed kunnen liggen, rusteloos, elke keer weer anders liggen, ogen halfdicht, slap, snel ademhalen, zelfs de lekkerste dingen niet willen eten. Alleen nu was er dus niks te voelen. Overigens ben ik vergeten te vermelden dat ze gisteren ook een primperan injectie heeft gekregen voor stilliggende darmen.

    Nu zitten ze weer samen aan te vallen op de kruiden en het hooi. Het is zo raar, want zo ging het gisteren ook totdat ik haar weer hetzelfde aantrof als eergisteren. Ik ben een beetje huiverig voor de avond. Ik wacht nog steeds op een telefoontje van de dierenarts.

    Zal ik ze even binnenhouden? Ik ben bang dat de temperatuur weer daalt en dan kan ik haar 's nachts ook beter in de gaten houden.

  4. In principe is een dierenarts strafbaar als hij injecties meegeeft.

    Maar goed, er zijn er die dat wel doen....................

    Wellicht heeft jouw dierenarts die mening ook, maar zijn er nog andere manieren om te voorkomen dat je vannacht weer op pad moet.

    Sowieso trouwens wel rigoureus aangepakt om meteen ook foto's te maken..

    Dat kwam omdat er bloed bij het plasgaatje zat en ze dacht aan een niersteen/blaassteen. Liever uitsluiten dan de optie openhouden.

  5. Hallo allemaal,

    Dinsdag at Bumba niet. We zijn toen naar de dierenarts gegaan en daar moest ze heel de dag blijven onder een warmtelamp omdat ze een te lage temperatuur had. Ze kreeg een metacam injectie en er is een röntgenfoto gemaakt. Daar was echter niks op te zien; alles zag er normaal uit. Geen nier- of blaasstenen. Ik kreeg wel antibiotica mee voor een eventuele blaasontsteking (in het plasje kon ze niet echt zien of er iets aan de hand was, omdat ze die niet op kon vangen dus moet ik na de antibiotica terugkomen met een plasje). Daarna ging het weer heel goed met haar, tot gisteravond rond een uur of half 11 's avonds. Ze at weer niet en ik zag hoeveel pijn ze had. Ik heb haar weer binnen gezet met kruikjes omdat ze weer koud aanvoelde.

    Ik heb geprobeerd orale metacam te geven en antigasmiddel (Equate) omdat ze tekenen van gas vertoonde, maar dat was niet binnen te krijgen en na 2 uur geen verbetering te zien zijn we vannacht weer naar de spoeddierenarts geweest. Deze kon geen gas vinden. De temperatuur was wel erg laag namelijk 35,8, maar verder zag alles er goed uit. Er waren ook geen haakjes. Nu heb ik dus het idee dat het super gaat met haar na een pijnstiller injectie maar dat zodra die is uitgewerkt, ze weer pijn krijgt. Maar de vraag is dus alleen waaraan. Hebben jullie hiermee ervaringen of dit ooit meegemaakt? Ze is nu overigens weer zoals de oude, maar dat was ze gisteren overdag ook. Ik ben weer een beetje huiverig voor vanavond/vannacht. Ik vind het natuurlijk niet erg om naar de dierenarts te gaan en wat gedaan moet worden, moet gewoon gedaan worden, maar om weer 's nachts te gaan zonder dat ze iets kunnen vinden wordt toch wel een duur grapje.

    Overigens nog een vraag: is het mogelijk om zelf een spuit mee te krijgen zodat ik eventueel zelf een metacam injectie kan zetten als ze echt crepeert van de pijn? De orale werkt niet of niet zo goed en de injectie slaat meteen aan en verandert haar weer terug in een levenslustig konijn. Ik snap natuurlijk dat ik geen dierenarts ben, maar haar zo zien worstelen met pijn is echt verschrikkelijk om te zien.

    Ik word overigens vandaag nog gebeld door mijn eigen dierenarts.

    Ik hoop dat het na vandaag over is natuurlijk, maar ervaringen zijn altijd fijn.

    Liefs,

    Lydia

  6. Ik heb gisteren hetzelfde gedaan. Witte roos, beginnende kale plekken... Maar o wat is het warm en om de konijnen dan mee te nemen, ze raken al zo gestrest en gaan kwijlen van de stress dus dat wilde ik ze niet aan doen.

    In eerste instantie zei mijn dierenarts dat ik alleen het konijn hoefde te behandelen waar ik de 'roos' had aangetroffen, maar mijn moeder had ook nog twee monsters meegenomen van de honden en een daarvan had waarschijnlijk een soort van dode mijt (dat was niet duidelijk te zien omdat het dus niet meer leefde). Uiteindelijk dus toch maar ook pipetjes gehaald voor het andere konijn en de honden.

    Tegen mij is verteld dat je met 2 weken wel zeker resultaat moet zien. Na een paar dagen zou het ook al weg kunnen zijn.

    Ik hoefde het hok trouwens niet te ontsmetten, maar gewoon goed schoonhouden. Het was niet zo besmettelijk als een vlo of luis zei ze. Ik denk ook niet dat het heel veel kwaad kan. Het wordt ook niet in het lichaam gespoten ofzo...

    Succes met jouw konijnen!

  7. Hallo allemaal,

    Ik weet dat jullie geen dierenartsen zijn en ik ga morgen sowieso een afspraak maken, maar de vraag is dus

    of jullie denken dat dit schurft of mijt is? Of kunnen konijnen ook gewoon schrale plekjes hebben?

    Alvast bedankt.

    Hier de foto:

    31484ec.jpg

    P.s. Het zit bovenop de oren, ik zie geen korsten in de oren ofzo.

  8. Misschien handig om er achter te komen van wie ze zijn. Dat kan je natuurlijk op verschillende manieren doen. Door urenlang bij hun te zitten en op te letten, of om ze even 's ochtends of wat apart te zetten. Niet te lang natuurlijk bij elkaar vandaan maar paar uurtjes kan geen kwaad als het een hecht koppeltje is.

    Daarnaast zou het verschillende redenen kunnen hebben.

    Of door de warmte hebben ze minder eetlust en zijn ze sneller vol. Waardoor de porties die ze krijgen misschien al wel erg vult.

    Daarentegen zou ik niet zomaar eten minderen natuurlijk.

    Het kan ook zijn dat het konijn wormen heeft en daarom zijn blindedarmkeutels niet wil opeten.

    Weet je ook zeker dat ze allebei nog lekker fit en gezond zijn? Zijn ze ook allebei goed op gewicht? Konijnen met overgewicht die laten ook wel hun BDK liggen omdat ze er niet meer goed bij kunnen.

    Verder zou ik het zo ook niet weten.. wat het zou kunnen zijn. Misschien dat iemand anders nog wat meer kan vertellen.

    Of het kwaad kan..nou als het te lang duurt zeker wel, want uit de BDK halen ze de voedingstoffen die ze nodig hebben.

    Mijn konijnen zijn allebei slank, door het gewicht kan het niet komen. Ze ogen fit en gezond, maken binkies, bunnyflops en overdag luieren ze vooral.

    Ik heb een maand geleden een ontwormingskuur gedaan uit voorzorg, maar het zou inderdaad kunnen. Heb wel de keutels gecontroleerd en kan niks vinden.

    Ik ga proberen het groenvoer wat te minderen want dat geef ik wel flink wat, even kijken of het daarmee over gaat. Hooi blijf ik natuurlijk onbeperkt geen.

    Bedankt voor je reactie!

  9. Hier was en is het wondermiddel olvarit wortelhapje (het biologische wortelhapje van de AH waren ze niet zo wild op). Medicatie in het spuitje, dippen in het wortelhapje en terwijl ze het aflikken een beetje in hun mondje spuiten. Af en toe even bijdippen als ze het doorkrijgen.

    Dat wortelhapje is natuurlijk niet heel erg goed, maar het werkt hier wel ontzettend goed!

  10. Hallo allemaal,

    Sinds een paar dagen laten mijn konijnen (of één van de twee dat kan ik niet achterhalen) hun bdk liggen.

    Ze krijgen al weinig brokjes, dus daar moet het niet aan liggen. Kan het misschien liggen aan de hoeveelheid groente?

    Ik geef ze alleen niet meer groente als normaal... Wat zou ik kunnen doen?

    Bij het eten leggen heeft ook geen zin, want no way dat ze die dan nog op willen eten.

    Kan het heel veel kwaad of zal dit gewoon een fase zijn?

    Even op een rijtje:

    * Ze krijgen niet meer eten dan normaal.

    * Ze eten goed hooi.

    * Ze hebben ze vrijwel altijd keurig opgegeten (afgelopen twee jaar).

    * Het is niet duidelijk van wie ze zijn of dat ze van allebei de konijnen zijn.

    * Het komt niet doordat ze schrikken en ze laten vallen (ik zie het ook gebeuren als ze gewoon op hun gemakje zitten).

    Alvast bedankt!

  11. Ik heb ook niet zo heel veel verstand hiervan, maar misschien dat hij deze slijmerige diarree/keutels krijgt juist van de medicijnen.

    Ik denk dat je het beste met je dierenarts kunt overleggen wat wijsheid is in het belang van je konijn.

    Als je ziet dat hij nog wil, wie ben jij dan om hem tegen te houden?

    Als je echter merkt dat hij heel veel pijn heeft en niet meer kan, is het misschien beter om hem uit zijn lijden te verlossen.

    Maar goed, dat kan ik niet beoordelen en wil ik ook niet beoordelen.

    Ik zou een goed gesprek aangaan met je dierenarts.

    Heel erg veel sterkte en beterschap voor Meneer.

  12. Bedankt beide! Mijn vader haalt geregeld kruidenspul bij hem dus zal s vragen of ik wat mag hebben. Dat moet door water of melk toch? Al lijkt melk me niet zo geweldig voor konijnen.

    Moet ook maar s op zoek naar de gedroogde variant van weegbree. Ik heb zelf geen grote tuin en het parkje hier vlakbij vertrouw ik niet

    Inderdaad verdunnen met water (dosering staat op de fles; 1 eetlepel op 10 liter, dus daar doe je lang mee!).

    Succes met je zoektocht naar kruiden. Gebruik zelf ook gedroogde weegbree en citroenmelisse. Zulke kruiden zijn in ieder geval goed voor de gezondheid.

  13. Ze zuigen bloed. Daardoor worden die krengen ook steeds groter. Het zijn er best veel. Ik denk dat je ze toch het beste vast kan verwijderen. Als je het goed doet doe je het gewoon hetzelfde als de DA zou doen hoor! Laat je moeder het konijn even vasthouden of andersom en de anders draait zoals Aliciaa zegt linksom de teek eruit. We doen dit ook wel eens bij de honden. Alleen uitkijken dat je niet uitschiet in het oog of zo.

    Is natuurlijk een keuze die je zelf moet maken maar ik zou ze zo snel mogelijk weg willen hebben!

  14. Pummel en Bumba wegen resp. 1780 gram 1670 gram

    Ze krijgen 's ochtends rond half 8: 6 brokjes SS.

    Rond 11 uur 's ochtends: vol bakje kruiden (dille selderij paardenbloem etc.)

    Rond 3 uur 's middags: flink bord groente (andijvie, witlof, wortelloof, heel klein beetje komkommer, tomaat en paprika, basilicum, peterselie)

    Rond 6 uur 's avonds: vol bakje kruiden (idem dito voor 11 uur 's ochtends)

    Rond 10 uur 's avonds: 8 brokjes SS.

    En natuurlijk eten ze heel de dag hooi. Dat kan ik iedere dag wel 5 keer bijvullen.

    P.s. Ik weet dat ze weinig SS krijgen, maar ik wil ze zo natuurlijk mogelijk voeden. Ik wil ze wel extra voedingsstoffen geven die ik anders niet kan realiseren zonder SS, vandaar toch dat beetje. Het scheelt dat ze hooi en kruiden zo goed eten.

  15. Ik vind het persoonlijk wel minder erg dan vliegen eitjes, die maden eten het vlees gewoon op, maaaaaar: teken kunnen bij zowel mensen als konijnen de ziekte van Lyme overbrengen. Het ligt er natuurlijk aan of de betreffende teken de ziekte van Lyme bij zich dragen. Ik zou alle overige teken nu met een tekentang verwijderen en alsnog morgen naar de dierenarts gaan. Wellicht heeft zij een medicijn dat eventuele ziekten die ze met zich meedragen doodt, daar heb ik geen verstand van.

    Houd in ieder geval in de gaten hoe het met je konijn gaat. Het kan koorts, verminderde eetlust of verlammingsverschijnselen krijgen door Lyme. Je kan ook van tevoren de DA bellen, misschien hoef je dan niet eens langs te komen. Al kan dat laatste natuurlijk nooit kwaad.

  16. Dat zijn wat mij betreft bijna 100% zeker teken. Je kan ze zelf verwijderen met een tekentang. Let goed op welke kant je op draait (weet zo even niet meer of dat links of rechtsom is). Toch zou ik nog naar de dierenarts gaan morgen, want aangezien je er ook al een paar hebt uitgetrokken weet je nooit of de tandjes nog in de huid zitten. Ik zou de situatie even uitleggen, wellicht heeft ze een medicijn, nadat de teken verwijderd zijn.

  17. Je beschrijving doet me aan teken denken.

    Die zitten bij konijnen voornamelijk rond de ogen en op de neus.

    Alleen mag je ze nooit zomaar uittrekken, je gebruikt best een tekentangetje om ze volledig te verwijderen.

    Weet je hoe een teek eruit ziet?

    Zat ook aan teken te denken maar die worden meestal wat witter/beige-achtig van kleur, al heb je er ook pikzwarte tussen zitten.

    Inderdaad geen teken uittrekken! Teken kunnen ook vieze ziektes met zich meedragen. Laat je dierenarts het morgen maar goed controleren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .