Ga naar inhoud

Kristi G

Members
  • Items

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kristi G

  1. ik merkte het twee weken geleden eigenlijk ook al een beetje, maar het is steeds erger geworden, ik denk dat het toch ook wel een beetje komt omdat ze zwak is, omdat ze niet eet. Ik ging ook minderen met zachtvoer, maar ik weet nu dat ik het haar moet blijven geven, dus ik denk dat ze dan wel aansterkt, want daardoor is ze denk ik alleen maar zwakker geworden. De dierenarts heeft naar al haar pootjes gekeken en gevoeld, maar ze had er geen last van, dus is er verder denk ik ook niks gebeurd met haar pootjes, zoals gestoten of gevallen ofzo. Ik ga even kijken hoe het gaat als ze straks weer thuis is, om 4 uur kunnen we haar ophalen. Ik hoop dat ze dan nog wel een tijdje meegaat, en dan als het echt tijd is overlijdt aan ouderdom, en niet met een ziekte of pijn. Als ik binnenkort toch merk dat het echt niet gaat, en wel merk dat ze echt wel pijn heeft, ga ik naar een andere dierenarts.

  2. We hebben nieuws van de dierenarts. Het is een oud konijn en de bovenkiezen zijn meer ´stompjes´ die niet meer aangroeien, maar hij zegt dat het erbij hoort, ook dat hij niet goed kan lopen komt door ouderdom. We moeten het op zacht voer houden, ze kan niet meer goed kauwen. Over 6 weken zullen we terug moeten naar de dierenarts omdat ze onderkiezen dan waarschijnlijk weer geslepen moeten worden, ze zijn nu bijgeslepen. Ze heeft geen pijn. Dit hoort bij het ouder worden van een konijn en daar moet ik ook rekening mee houden, ik probeer haar zolang mogelijk op zacht voer te laten leven, maar de dierenarts zegt dat het einde er wel aankomt, maar dat ze niet ziek is, het hoort er gewoon bij. Ik ben wel blij dat het niet zo erg is, dat het bij ouderdom hoort en dat ze geen pijn heeft. Ik weet ook dat ik rekening moet houden dat ze al oud wordt.

  3. Oke heel erg bedankt! Mijn konijn kan alleen niet heel lang in de auto zitten i.v.m. stress, maar ik denk dat dit wel te doen is. Als ze straks weer thuiskomt en het gaat weer slecht met haar, zal ik kijken of ik 1 van deze dierenartsen kan bezoeken. Ze is nu bij de dichtstbijzijnde dierenarts, gewoon hier in Elst.

  4. Als we straks meer weten en ze weer mee naar huis mag, en het gaat weer heel slecht met haar, gaan we naar een andere dierenarts. Maar we zijn ook al bij verschillende dierenartsen geweest. De ene zegt dat ze onder narcose moet voor het slijpen van de tandjes, maar dat willen ze vermijden omdat ze zelf ook al oud aan het worden is.. daarna zeggen ze bij een andere dierenarts dat er niks aan de tandjes gedaan hoeft te worden en dat het vanzelf goed komt. En nu zegt nog een andere dierenarts dat ze de tandjes ook kunnen slijpen zonder dat ze onder narcose hoeft.. dus ik weet het nu eigenlijk ook niet meer.

  5. De dierenarts zei dat de tandjes vanzelf weer goed gingen groeien, maar dat ze er wel last van had. Het is al wel weer een tijdje geleden. Ik heb er zelf niet zoveel vertrouwen in dat het vanzelf goed komt met haar tandjes, omdat ze nu nog steeds niet goed kan eten en de voortanden steeds langer worden, omdat ze er gewoon niet mee eet.

  6. De tandjes en het oogje zijn al naar gekeken, maar daar heb ik verder niet veel informatie over gekregen of dat met elkaar te maken heeft, we hebben alleen oogdruppels en pijnstiller meegekregen. Ze is ook wel veel afgevallen, maar de laatste tijd at ze weer goed, dus is ze ook weer aardig aangesterkt. Echt zwak is ze volgens mij niet, dus ik denk dat daar die verlamming niet kan komen, ik weet ook niet of het met de tandjes te maken heeft, ik heb er wel over nagedacht. Maar ik heb geen idee waar het anders door kan komen dat ze zomaar verlamd is en haast niet kan lopen, terwijl het net beter ging :(

  7. Hallo, mijn konijn eet al ongeveer 2 weken niet zo goed, ze heeft haar voortanden kapotgebeten. Wij hebben haar Critical Care gegeven met een spuitje zonder naald in haar mond (dwangvoer). Daarna ging ze weer goed eten en leek alles goed te zijn, we gingen langzaam afbouwen met dwangvoeren. Ondertussen waren we ook al bij de dierenarts geweest, omdat ze een traanoog had, hiervoor hebben we een pipetje gekregen met zalf die we 3 keer per dag in het oog moesten doen. En we hebben ook pijnstillers gekregen voor de tanden. Maar nu eet ze weer niet goed en lijkt ze ook verlamd of kreupel, ze zakt door haar poten en wil het liefst niet lopen. Ze lijkt last van haar buik te hebben. Ze eet alleen zacht voer zoals appel, en we geven haar weer Critical Care. Hard voer eet ze af en toe, maar we hebben gemengd voer, anders eet ze het niet en ze eet (als ze eet) alleen de snoepjes eruit. Hooi eet ze amper. Ze schudt ook af en toe met haar hoofd. Haar voortandjes (beneden) werden te lang, dus die hebben we zelf gevijld, omdat de dierenarts zei dat alles goed was, maar volgens mij had ze er wel last van.. We zijn nu gestopt met het geven van alle medicijnen, omdat ik niet weet of het goed is dat ze dit krijgt als ze ergens last van heeft, maar ik weet niet precies waarvan. Weet iemand wat er met haar aan de hand kan zijn? We gaan ook naar de dierenarts, maar voor de zekerheid vraag ik het hier, omdat de dierenarts steeds zegt dat alles goed is..

  8. Mijn konijn heeft ook een ontstoken oog. Check eerst even of je nijn nog goed eet, en als je het durft kan je het hoofdje zo (liggend) draaien dat de pupil naar beneden is (wel voorzichtig), en dan kan je met je handen de oogleden optillen (srry beetje moeilijk uit te leggen), maar als je ergens (vaak bij traanbuisje) een opgezwollen soort opgeblazen gedeelte met witte deeltjes ziet, betekent dat een ontstoken oog. Ooh ja, komen er dus witte deeltjes uit het oog? Dat is vaak een slecht teken. als het waterachtig is, gaat het meestal snel weer weg. Wij zijn met ons konijn na een maand naar de da gegaan, en we hebben medicijnen gekregen. ook is ons verteld dat er kans is dat het niet meer wegtrekt, omdat een ontstoken oog zeer hardnekkig is! over de medicijnen: wij kregen CAF oogdruppels (zalf) die we 3x per dag eerst 2 weken lang zelf moeten aanbrengen, en daar zijn we nog mee bezig! Het word vaak veroorzaakt door irriterende strootjes, zaagsel, bodembedeking of haartjes, want dan krijgen ze daardoor een bacterie binnen die niet makkelijk te bestrijden is. Veel succes en ik raad je aan wel naar de da te gaan, want bij ons dachten we ook dat het beter ging en toen kwam het terug. x

  9. Heey, mijn konijn heeft al ruim een maand een traanoogje waar soms wit spul uitkomt. We maken het schoon met afgekoeld gekookt water en een doekje, maar het blijft tranen. Moeten we hiermee naar de Da, want één bezoekje kost veel en we weten niet of het de moeite waard is. En hoe moeten we het anders behandelen? Alvast bedankt voor reacties!

  10. Kettingspollen(paardebloemsbladeren) zijn niet schadelijk, dat geef ik ze ook. Ze horen athans niet schadelijk te zijn, maar juist gezond voor maag en darmen. Let wel op dat er geen gif op gespoten is! Weet je trouwens zeker dat ze rood plast? Zie je dat letterlijk aan de urine of aan de verkleuring in het zaagsel of hennep(bodembedekking)? Want bij ons was het ook verkleurd door de henne

    Succes en sterkte als het ernstig blijkt te zijn!!!

    Groetjes

  11. Ik heb ook een klimop naast de ren staan, maar daar willen ze wel van eten. Bij ons helpt die niet voor de vliegen. We hebben al cd's opgehangen en het lijkt te werken, alhoewel het hok nu niet in de volle zon staat. Bedankt voor de reacties!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .