Ga naar inhoud

Daniellespring

Members
  • Items

    303
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Daniellespring

  1. Goedemiddag allemaal,

    3 weken terug is bij mijn konijntje van in ieder geval 8 jaar oud (precieze leeftijd onbekend omdat hij een zwervertje was) blaasgruis + urinebrand geconstateerd. Omdat de dierenarts een roesje te risicovol vond gezien z'n leeftijd, heb ik voor 14 dagen pijnstillers (metacam) en antibiotica meegekregen, voor de urinebrand heb ik honingwondzalf meegekregen. Vorige week ben ik voor controle weer terug gegaan en de da was zeer verbaasd dat hij deze 2 weken heeft ' overleefd '. Z'n situatie was namelijk erg slecht. Ze was erg blij met de voortgang maar wil toch nog graag 14 dagen doorgaan met de pijnstillers, antibiotica en zalf. Verder heeft hij nog een aantal plakkaten onder z'n staartje van de urinebrand en doe ik hem nu twee keer per week in een badje met biotex groen om de boel voorzichtig los te weken. Hij eet hartstikke goed maar is nog wel rustig (misschien komt dat door de pijnstillers..?). Nu is me gezegd dat hij echt veel moet drinken omdat dat belangrijk is.

    Ik heb het dieet van beide konijntjes aangepast, ze krijgen meer (calcium arm) groenvoer en minder SS, de voeding van Supreme voor urineproblemen willen ze beiden niet eten, verder geef ik ze ook timothy hooi ipv normale hooi. Echter drinkt hij nog te weinig naar mijn idee, veel drinken is belangrijk omdat hij zo het gruis kan uitplassen. Heeft iemand tips hoe ik hem meer kan laten drinken?

    Vast bedankt!

  2. Hoi allemaal,

     

    Mijn konijntjes zijn vorige week naar de dierenarts geweest voor hun entingen en ze zijn beiden gecheckt op haakjes (omdat ze dit allebei in het verleden een aantal keer hebben gehad).Alles was goed op het volgende na:  Bengel valt bij elk DA bezoek wat af (dit kon ook door zijn leeftijd komen, hij is sowieso ouder dan 5, maar de exacte leeftijd weten we niet omdat hij van de opvang komt) en Yara komt wat bij. Zo'n 3 jaar terug wogen ze bijna evenveel (zo'n 2 kg). Bengel valt elk jaar ongeveer 0,1 kg af en Yara komt dit bij. Nu woog Bengel 1.8 en Yara 2.3 kg. 

    Nu moet ik goed in de gaten houden dat het vrouwtje niet al het eten opeet en t (ex)rammetje niets krijgt, hij raadde het aan om ze apart te gaan voeren. Alleen is dat nogal lastig omdat mijn konijntjes erg goed zijn in het verdelen van hun brokjes en groenvoer. Ze eten niet altijd alles gelijk achter elkaar op (vaker niet, dan wel).

     

    Heeft iemand hiervoor tips? 

    Ze krijgen SS en elke dag vers groenvoer (5 tot 7 verschillende soorten) en natuurlijk vers hooi. Yara heeft verder sinds een paar weken regelmatig last van plakboek, haar kontje heb ik al een paar keer schoon moeten maken. Verder heeft ze gierende hormonen, melkproductie en een nestje gemaakt (meestal doet ze dit zo'n 2 x per jaar). Kunnen de hormonen te maken hebben met de plakpoep?

    Het zijn niet haar BDK's die blijven liggen, maar het is een soort van Diarree. Moet ik ze nu even geen groenvoer geven en minder biks? Ik ben alleen zo bang dat Bengel dan ook te weinig binnen krijgt. 

     

    Wie o wie kan me helpen,..

     

    Bedankt alvast!!!

  3. Hallo allemaal,

    Mijn konijntjes Yara en Bengel zijn al drie jaar samen. Ze hebben twee verhuizingen meegemaakt en hebben daarom in drie verschillende verblijven gezeten. Van een groot hok in de tuin bij mijn ouders, een gigantisch hok en een vrije tuin in het bos en nu op een balkon van ruim 10 m2. Elke verhuizing is probleemloos verlopen.

    Op dit moment hebben ze de beschikking over het balkon en als de temperatuur binnen niet teveel verschilt van die van buiten, hebben ze ook de aangrenzende kamer tot hun beschikking. Deze kamer gebruiken wij als kantoor/2e woonkamer.

    Ze ontdekken graag en zijn maar al te nieuwsgierig wat er achter de deur van deze kamer te vinden is. Sinds een paar weken mogen ze ook op de gang en sinds een paar dagen kunnen ze ook lekker rond hupsen in de slaapkamer.

    In het begin vol op ontdekkingstocht en lekker rondrennen en binkies maken. Sinds twee dagen zijn ze erg onrustig, ze draaien om elkaar heen, rennen achter elkaar aan en Bengel is constant aan het rijden op Yara. Dit doen ze alleen als ze in de 'laatst ontdekte ruimte' zijn; de slaapkamer. Bengel is een ex-rammetje dus ik vind het sowieso gek om te zien dat hij op Yara aan het rijden is. De voedster is niet geholpen en gaat er echt voor liggen. Wanneer Bengel het wel weer gezien heeft, probeert Yara op hem te rijden, dit laat hij echter niet toe en sjeest weg. Als ze weer terug in hun hok plus balkonkamer zijn is er niets aan de hand en liggen ze schattig bij elkaar.

    Wie kan mij vertellen wat dit kan betekenen , willen ze uitmaken van wie de slaapkamer het territorium wordt of is dit wat anders.

    Groetjes,

  4. Lieve allemaal,

    Sinds een half jaar hebben mijn konijntjes een nieuw verblijf omdat ik verhuisd ben. Ze hebben de beschikking over het volledige balkon van ruim 10 m2 (wij zonnen en eten op onze lounge in het konijnenhok tot grote vreugde van mijn vriend :P haha).

    Vanaf het moment dat ze verhuisd zijn begon ik een verandering te constateren in hun eetgedrag.

    In ons vorige huis (waar hun verblijf ong even groot was) aten ze al hun eten direct op.

    Ze krijgen s' morgens altijd SS, rond zessen een portie groenten (andijvie, witlof, broccoli, boerenkool, tomaatje, basilicum en komkommer) en 's avond om ong. 11 uur de andere helft SS. Om de twee a drie dagen krijgen ze wilgentakjes en ze hebben altijd hooi tot hun beschikking.

    In hun nieuwe verblijf verdelen ze hun maaltijd over een paar uur. Ze happen wel meteen toe als ik net het eten heb neergezet, maar na 2 minuutjes houden ze op met eten. Zo verdelen ze het eten tot het moment dat ze weer een nieuwe maaltijd krijgen (het is meestal net precies op).

    Ik ben zo'n twee weken geleden met ze naar de DA geweest om te checken of ze wellicht last hadden van haakjes. Bengel bleek hele kleine haakjes te hebben (is direct verholpen), maar nog niet zo erg als voorgaande keren. Yara had geen haakjes.

    Al met al eten ze al hun eten op alleen verdelen ze het dus. Zijn er meer mensen waarvan de konijnen dit ook doen? Heeft iemand enig idee waarom ze dit doen? Moet ik me zorgen maken om iets anders?

    Liefs en groetjes,

  5. Ze zijn hier, na het kijken van deze topic, hun koffers aan het pakken.

    Ze krijgen hier alleen brokjes, andijvie, witlof en wortel. Soms een stukje appel, of iets anders veiligs wat overblijft, maar verder lang niet zo'n mooie schalen als bij jullie allemaal! Gelukkig eten ze allemaal goed hooi.

    hahahhahaha

  6. zucht...

    ik had het kunnen weten.....

    nou geloof lekker verder dat mij konijnen met een jaar dood zijn...

    ik ben klaar met dit forum, ik zeg het nu maar gewoon eerlijk....

    eeuwige gezeik direct op iedereen wanneer iemand het anders doet,

    mijn konijnen zijn gezond en blij en hebben alle wat ze nodig hebben.... en zolang iK hun binkies zie maken dan is dat voor mij een teken datze gelukkig zijn...

    ik wens iedereen veel plezier toe op dit forum met al jullie geweldige op gewicht grzonde konijnen

    ......

    Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom je zo in de verdediging schiet.. Dit is nergens voor nodig! zoals andere al zeggen is dit forum en dit topic om op een leuke en adviserende manier met elkaar te communiceren. Voordat ik lid was van dit forum had ik een konijntje ' Boefje' dit was mijn eerste konijntje en zij is maar 1,5 geworden. Ik wist bijvoorbeeld niet dat het belangrijk was dat ze niet alleen leven, dat gemengd voer niet goed is, groenvoer ook best belangrijk is en dat hooi eten super belangrijk was. Zo zijn er nog veel meer dingen die ik op dit forum geleerd heb. Ook ik heb weleens kritiek gehad op 1 van mijn berichten. Maar probeer dit te zien als opbouwende kritiek.

    Het is volgens mij niet de manier om zo op deze manier terug te reageren, hier help je niemand mee en hier wordt niemand gelukkig van. Dit is zo zonde! Probeer in ieder geval om advies te lezen en er normaal op te reageren, wat je hier uiteindelijk mee doet is jou eigen verantwoordelijkheid en je eigen keuze.

  7. Wat leuk dat jullie ook foto's hebben!

    Ik heb alvast een foto van het groenvoer en hooi. Nog niet van de Biks.

    Hier is het onderste gedeelte, even een aparte foto want straks is dit niet meer te zien

    img1473439588.jpeg

    Dan boerenkool en paprika erbij

    img1473439593.jpeg

    Dan nog wat gesneden andijvie

    img1473439602.jpeg

    En hier lekker smullen:

    img1473442076.jpeg

    Hier gaat bij mij het hooi in, boven de wc. hier is hij wat leeg maar inmiddels weer volop gevuld :D

    img1473441495.jpeg

  8. Hallo allemaal,

    Veel mensen hebben vragen over het geven van welke groenten/biks/hooi en de hoeveelheid hiervan.

    Misschien is het leuk om in dit topic met foto's te werken.

    Dus een foto te maken van de hoeveelheid groenvoer, biks en hooi en eventuele andere lekkernijen.

    Dan toe te lichten, wat de hoeveelheid is en voor hoeveel konijntjes je dit geeft.

    Nu zal ik het spits af moeten bijten, maar ik kom pas net op dit idee en ze hebben hun bak met groenten net

    helemaal leeg.. :$

    Dus het eerste wat ik morgenochtend ga doen is foto's maken :D :he:

  9. Hallo lieve allemaal,

    Yara en Bengel zijn mijn twee konijntjes. Bengel heb ik nu al 3 jaar en Yara 2 jaar. Beiden komen ze uit

    dierenopvang Knaag en Co in Utrecht. Het zijn allebei zwervertjes geweest en ik heb dus geen idee hoe oud ze zijn.

    Nu krijgt Bengel wat grijze haartjes tussen zijn vacht door, kan het zijn dat hij al een heel stuk ouder is dan ik denk? En zeg dit iets mbt zijn leeftijd?

    Groetjes!

  10. Het onderwerp zegt het al :D

    Eet jou konijn of jullie konijnen alles wat ze krijgen in 1x op? Of verdelen ze het misschien over de dag?

    Misschien leuk om onderscheid te maken in groenvoer, biks, hooi etc.??

    Mijn konijnen laten hun brokjes gerust een paar uur staan nadat ze er wat van gegeten hebben, hun groenvoer

    gaat vaak wel binnen een uur op en hooi verspreiden ze ook over de hele dag.

    Groetjes

  11. Hallo lieve allemaal,

    Ik heb wat vraagjes over het eetgedrag/patroon van mijn konijntjes.

    Zij krijgen 's morgens een halve portie biks, 's avonds rond 6 een bak met andijvie, boerenkool, witlof, cherrytomaatje, stukje komkommer en 's avonds laat de andere portie biks.

    Wanneer ik in hun ren kom begint Bengel met Yara op te jagen. Hij trekt een sprintje richting haar waarop zij ook een sprintje trekt maar dan van weg van hem. Hij bijt haar niet maar hij wil haar even niet in de buurt hebben. Ik denk dat dit te maken heeft met de dominantie, hij zal wel vinden dat hij als eerste mag eten. Ik geef Yara altijd een blaadje of stukje groenvoer of een stukje biks zodat ze ook wat om op te knagen heeft. Bengel blijft dan even bij de voerbak zitten en uiteindelijk komt Yara er wel bij en eten ze samen.

    Elke keer heb ik medelijden met Yara, ik heb er over nagedacht om twee voerbakjes te maken maar Bengel jaagt haar ook op als ze niet in de buurt is van de voerbak. Dus ik denk dat dit niet gaat helpen.

    Heeft iemand hier advies voor, of moet ik dit gewoon lekker ze gang laten gaan. Hun gewicht is allebei goed en het is dus niet zo dat de 1 meer voer binnen krijgt dan de ander.

    Volgende vraag gaat over het niet direct alles opeten van hun voer. Als ik 's morgens om een uur of 10 11 de eerste portie biks geef komt eerst de bovenstaande situatie. Vervolgens gaan ze hard chillen maar is hun bakje niet leeg.

    Als ik 's middags eens ga kijken komt het regelmatig voor dat hun bakje nog niet helemaal leeg is en dat er nog wat biks in liggen. Uiteindelijk als ik 's avonds het groenvoer breng zijn wel alle biks op.

    Dit verhaal is het zelfde met de bak groenvoer. Deze krijgen ze rond 6 uur, als ik om tien uur ga kijken ligt er zeker nog de helft van in de bak. 's Avonds rond 12 uur is wel zo goed als alles op.

    Nu vraag ik me af: is dit normaal? Zijn er meer konijntjes die niet alles in 1x opeten en het gewoon lekker over de dag verdelen. Ik geef ze afgewogen biks en een ze hebben ook de hele dag hooi tot hun beschikking.

    Bedankt!!

  12. Ik heb een paar jaar geleden de "paastak" in de tuin geplant en op korte tijd groeit dat echt uit tot een boom. De konijntjes zijn er tevreden mee :) alleen heeft de boom nu een zeer rare vorm gekregen door al die afgetrokken takken :P

    jaaa wat leuk!! wanneer is de beste tijd om deze in de rond te steken dan? en hoe plant je precies zoiets?

  13. Jeetje wat een moeilijke beslissing.. !! :'( Zeker ook omdat er natuurlijk altijd grote risico's zitten aan de narcose.

    Persoonlijk zou ik denk ik wel de operatie aangaan, dit omdat de baarmoeder dan gelijk verwijderd kan worden en

    de kans op baarmoederkanker in ieder geval weg is. Ook is het leegdrukken van de blaas en holte denk ik geen pretje voor haar,..?

    Om dit elke dag te gaan doen lijkt me niet prettig voor jou en voor haar. En wellicht heeft dit juist in de toekomst andere gevolgen.

    Ontzettend lastig.. Denk er goed over na en zet de voors en tegens tegen elkaar af..

    Heel veel sterkte ermee en hou ons op de hoogte mbt je beslissing en de verdere verloop.

  14. Het bewaren van groenten is inderdaad lastig, ik gooi ook altijd veel weg.

    Ik haal ongeveer 1 a twee keer per week andijvie, gesneden boerenkool, witlof, komkommer, cherrytomaatjes en

    af en toe paprika. Meestal moet ik wat andijvie en boerenkool weggooien, de rest komt op tijd op. Wanneer

    ik veel andijvie en/of boerenkool over heb, is dat wat de pot schaft ;) Dan eten we dat dus zelf op.

    Koop in ieder geval geen fijngesneden groenten, deze bederven sneller.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .