Ga naar inhoud

Mirl

Members
  • Items

    86
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mirl

  1. Jaja, Elmo mag aan het vreten gaan.

    Gisteren merkte mijn oom op dat hij mager is. Ik had er nooit bij stilgestaan omdat hij in het begin dat hij hier was 250gr minder woog dan nu.

    Elmo is een volwassen rasloos konijn en weegt 2450gr. Ik voel zijn ruggengraat al tussen zijn schouderbladen.

    Ik las al dat hij appel, druif en wortel kan eten om bij te komen. Maar gezien zijn darmproblemen van de afgelopen weken ben ik voorzichtig met wat ik geef.

    Hij eet wel heel goed van zijn hooi, kruiden en SS.

    Wat kan ik nog doen?

  2. Braaf Sef:P

    Je zou inderdaad Crab apple kunnen geven. Onverdund op en tussen de oren wrijven, 4 keer op een dag 4 druppels of 2 keer op een dag 8 druppels. Bij voorkeur wel 4 keer op een dag 4 druppels.

    Als je het liever ingeeft kun je het verdunnen door 30 ml bronwater te nemen, en daar 4 druppels Crab Apple aan toe te voegen, Goed schudden, en 4 keer op een dag 4 druppels geven op een broodje, brokje oid. Geef je liever 2x keer op een dag, dan voeg je aan het bronwater 8 druppels toe, en geef je 2 keer op een dag 8 druppels.

    Als je vragen hebt kun je altijd pb'en:)

    Ook 4 druppels rescue remedy toevoegen, dat is altijd de basis als je dieren bach bloemen geeft.

  3. :yipi:

    Jaja, Elmo zijn toilet ziet er beter en beter uit!

    Normaal komt vandaag mijn bestelling van zooplus aan en dan ga ik hem stilaan laten beginnen met de SS

    Alleen zijn poep moet nog eens gewassen worden omdat ik er niet alles vanaf krijg. Dat zal ook voor het weekend zijn.

  4. Zal ik jullie nu eens goed nieuws vertellen?

    Elmo is super vrolijk vandaag! Deze ochtend was hij de hele tijd in de keuken aan het rondhuppelen, speelde met Baziel, de rat euhm kat, genoot van knuffels :love:,... Jaja, hij voelt zich heel duidelijk heel goed.

    Ook zijn keutels zagen er normaler uit. :yes:

  5. Het zou geen coccidiose zijn. Anders zou het nu al beter moeten zijn.

    De naam van de medicatie weet ik niet, het is een rode oplossing dat ik in zijn drinken moet doen.

    Nu zit hij even zonder medicatie, moest ik nog niet tevreden zijn over zijn stoelgang, dan breng ik een potje met mest naar de dierenarts.

  6. Ik heb juist met de dierenarts gebeld om eens te overlopen wat ik nu best doe.

    De medicatie die hij nu krijgt is al tegen coccidiose. Een mestonderzoek raadde zij ook aan. Maar toch nog een paar dagen afwachten en Elmo enkel op hooi en water zetten.

    Het lijkt er op dat zijn darmen nog van slag zijn, dat moest ik nog eventjes de tijd geven. Hij is niet ziek of lusteloos. Hij eet nog goed en is slecht gezind omdat er niets meer uit de frigo komt voor hem.

    Hij is ook niets afgevallen, dat is ook al goed hé. Ik vond ook geen diarree meer, enkel wat plattere keutels.

    Elmo is nu ongeveer 5 à 6 jaar

  7. Hij krijgt nu enkel hooi en biks.

    Ik ga het nog enkele dagen bekijken, moest het donderdag niet beter zijn, dan ga ik met elmo en een staal stoelgang naar de dierenarts.

    De katten heb ik pas laten testen op coccidiose omdat een "vriendin" het niet nodig vond te vertellen dat haar katten hevige diarree hadden toen ze hier op bezoek kwam. Ze is wel niet bij Elmo geweest, dus het zou toch niet kunnen hé.

  8. Na mijn twijfels over Elmo zijn vuile kont weet ik het nu zeker. Voor het eerst vond ik juist diarree in zijn hok. En natuurlijk niet in zijn wc.

    Zijn plakpoep is echt moeilijk proper te houden.

    Sinds vorige week donderdag krijgt hij medicatie tegen diarree. Dat helpt dus niets. Vandaag is de laatste dag dat hij de medicatie zou moeten hebben. Dus terug naar de dierenarts deze week vrees ik.

    Waarom zou hij diarree hebben??

  9. Gewoon een nachtje binnen houden en dan pas 's middags buiten zetten. Ofwel van binnen naar de schuur en dan pas buiten. Zo is het temperatuurverschil niet zo ontzettend groot.

    Ik duim mee voor een goede afloop.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .