Ga naar inhoud

Dribbel76

Members
  • Items

    77
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dribbel76

  1. Inmiddels op marktplaats gezocht. Op 17 km afstand bied iemand 30 liter zakken aan voor 2 euro. Dat is wel heel goedkoop. En wat betreft de afstand nog wel te doen. Ik ga eens even informeren.

    Groeten dribbel

  2. Ik heb postcode 2135. Ik heb helaas hele kieskeurige hooi eters. Het mannetje eet weinig hooi, sinds hij aan zijn gebit is geopereerd. Dus ik betaal nu best veel voor hooi. Hooi van de boer zou een mooie oplossing zijn.

  3. Ik heb Dribbel vanmiddag wat junior uit mijn hand laten eten. Dat smaakte hem prima. Vanavond heb ik hem extra gegeven van de junior gemend met de gewone ss. Dat was binnen een aantal minuten op. Dat ziet er goed uit. Nu even goed kijken of zijn darmen het ook leuk vinden en of hij wel zijn BKD opeet.

    Als hij wormen heeft zou Knuf er toch ook last van moeten hebben. Ze keutelen op de dezelfde w.c. Al een heel jaar. En zijn gewicht is al sinds afgelopen winter krap. Iemand anders nog goede ideeen. Om bij Dribbel wat vet te kweken.

    Groeten van Dribbel76

  4. Hallo allemaal

    Ik heb een vraagje

    Ik heb twee konijnen. Knuffie en Dribbel. Knuffie is goed op gewicht. Iets te zwaar. Dribbel is te licht. Vandaag zijn we voor de vaccinaties/controle geweest. En hij was weer 20 gr afgevallen. Hij weegt nu 1,4.

    Verder zag hij er erg gezond uit. Houd zich goed schoon. Pootjes zien er erg mooi uit en ook de tanden en kiezen zien er goed uit. Geen haken op de kiezen.

    Ze krijgen al gescheiden eten. Ze krijgen nu; Dribbel 2x 26 gram SS. (Dit heeft hij in ongeveer 5 min. op) En hij eet redelijk hooi. En Knuffie 2x 16 gram SS. En die eet goed hooi. De dierenarts maakt zich wel zorgen om het gewicht van Dribbel. Ook omdat we de winter in gaan. Duas haar voorstel was om meer calorieen te geven. En dus bij Dribbel over te stappen op Juniorvoer van SS.

    Ze adviseerde ook hem meer te geven.

    Hoe denken jullie daarover, en kan ik dit makkelijk mengen en overstappen of moet ik dat ook rustig opbouwen.

    Groeten Dribbel76

  5. sorry, dat ik niet meer gereageerd heb. Internet lag er bij ons uit. Inderdaad was het geen optie om Knuf bij Dribbel te zetten. Ten eerste was de ruimte daar te klein voor en ten tweede wist ik niet wie dan het eten op had gegeten. Nu was een heel bakje helemaal leeg gegeten door hem. Flink gekeuteld en goed gedrionken. Vanochtend heb ik hem weer buiten gezet bij zijn vrouw. Helaas geen prettig weerzien. Hij zit haar al letterlijk de hele dag te berijden. Echt zielig. Dat was de laatste dagen voor de tanden ingreep ook al. Hij is gecastreerd. Je zou toch zeggen dat de hormonen er dan uit zijn. Als dit te lang duurt vraag ik wel weer advies. Het is fijn om zo'n forum te hebben.

    Allemaal bedankt.

    Groetjes Sigrid

  6. Nog even een vraagje. Hij zit nu in een onverwarmde kamer met het raam iets open. Kan hij morgen weer terug naar zijn vrouw buiten?

    Het is relatief zacht voor de tijd van het jaar? Morgen ben ik weg van 8:00 tot 11:00. Zal ik hem dan om 8:00 bij zijn vrouw zetten in een hok vol stro. Of pas om 11:00. Om hem nou zonder toezicht in de kamer te laten?

  7. Hij is niet gecastreerd. Er is een kies verwijderd en er zijn haken weggeslepen. Maar ik heb net een spuitje opgetrokken met dwangvoeding zie ik Dribbel via de webcam ineens eten. 1 brokje en hij zit nu van de andijvie te eten. Dat is super. Ik geef nu even niks. Dat spuitje is denk ik niet meer nodig. Ik hield vijf minuten geleden nog een een lepel mat critical voor zijn neus maar daar nam hij niks van. En weer een een biksje. Zo dat gaat goed. Bedankt voor alle tips.

    Morgen mag hij weer naar zijn vrouw als het zo doorgaat.

    Groeten

  8. Volgens mij heeft hij de injecties aan het eind van de middag gehad. Vlak voor dat ik hem ophaalde. Ik ga hem nu gewoon 2 ml critical care geven dat stimuleert de darm ook heb ik begrepen. Vanavond ga ik hem denk ik elk uur 2 ml geven. Voor de nacht elke twee uur. Morgenochtend moet ik voor mijn beide zonen naar het ziekenhuis. Even afwachten hoe het vannacht gaat. Doe ik de critical care dan goed. Of krijgt hij dan te weinig binnen. Of te veel.

  9. Meteen even gebeld. Hij heeft vanmiddag nog een injectie gekregen met darmstimulans en een pijnstiller. Dat zou echt genoeg zijn tot morgenochtend. Eet hij behalve dwangvoeding dan nog steeds niet dan moet ik meteen weer bellen en hebben we weer overleg wat te doen. Ik ga hem zo dwangvoeren met 2 ml critical care. Eerst ga ik proberen of hij het van een lepetje wil eten. Maar net duwde hij nog alles weg. het hooi, de andijvie en witlof en de ss. Vanochtend heeft hij nog een heel bakje ss op dus dat is fijn.

    Bedankt alvast voor de reacties

  10. Om 16:00 Dribbel gehaald bij de dierenarts. Hij had haken en er is een kies verwijderd. Hij had daar nog niet gegeten. Wel goed hooithee gedronken. Hij mocht vanwege de koude nacht niet naar buiten. Dus hij zit nu op onze logeerkamer. Van een ren en de transportbox een noodhospitaal neergezet. Mijn man heeft nu de webcam geinstaleerd en zo kunnen we hem vanavond zeer goed in de gaten houden. Maar nu de vraag. hoeveel Critical Care moet ik geven de komende uren?

  11. Even een upje

    De sore socks zijn bijna over. Er groeit alweer haar overheen. Helaas gaat het verder niet goed zo met onze dribbel. Hij was erg afgevallen en komt niet aan. Ja 80 gr in 3 weken tijd. Dat is niet erg veel. Daarbij zie ik hem nooit meer hooi eten en eet hij steeds langzamer zijn biks. Daarom dacht ik dank zij bunnybunch meteen aan zijn kiezen. Vandaag naar de dierenarts geweest en inderdaad 1 kies is doorgegroeid. Ik heb hem net weg gebracht. Hij gaat een nachtje logeren met dwangvoeding en morgen om 11:00 gaat hij onder narcose. Voor het weg slijpen van zijn kies. Vind het erg spannend. Maar hij is wel in goede handen.

  12. Dat eerste was ik inderdaad van plan. Vanavond de eerste laag, woensdag de 2e laag, donderdag de laatste laag. En dan vrijdag en zaterdag de hele dag in de schuur. Dan moeten we volgens mij een heel eind zijn. Zondag aan het eind van de dag hem er in leggen is ook nog een optie.

    We hebben van alles bedacht, maar ik denk dat dit de beste oplossing is.

    Vanochtend had ik echt moeite om hem te pakken. Het vertrouwen wat ik in een half jaar had opgebouwd is helemaal weg. Dat vind ik wel jammer. Hij nam gelukkig zijn medicijnen goed in. En ook de zalf liet hij goed toe.

    Ik ga hem elke dinsdag wegen. En als het met de ss goed is gegaan en hij weegt iets meer, gaan we door. Anders neem ik contact met de dierenarts op voor misschien die Juvenile te geven. Ik geef hem nu 2x 30 gram ss. Dat ging vanochtend helemaal op. Het dubbele van wat hij voorheen kreeg. Alleen nu even goed in de gaten houden of hij goed hooi blijft eten en zijn blindedarm keutels blijft eten.

    De dierenarts hield aan als normale hoeveelheid 30 gram per kilo. Ondanks dat het ss is. Hij moet 1,5 kilo wegen, dus dan kom ik op 45 gram per dag. Maar ik gaf 30 gram per dag. Omdat het ss was. Knuf heeft ook duidelijk minder nodig. Dus voorlopig gescheiden eten. Het groen laat ik ze lekker samen eten. Misschien heeft hij nog wel meer nodig, maar ik wil het rustig opbouwen. Hij heeft er nu ook niks aan om ineens zijn blindedarmkeutels niet meer op te eten. Die zijn ook erg belangrijk. Even de komende dagen goed in de gaten houden hoeveel hij eet.

    Bedankt voor de tip

  13. Ik zit er ook inderdaad aan te denken om een extra voedingsmoment in te lassen. Tussen de middag voor het groenvoer. Ik ga Dribbel morgen even thuis wegen zodat ik hem thuis ook in de gaten kan houden. Nog meer tips om een konijn aan te laten komen.

    Groetjes Sigrid

  14. Zo even een update. Vanochtend alleen zalf gesmeerd. Meteen alle pootjes nagekeken en op het andere pootje zit er ook een plekje. Precies op dezelfde plek. Dus echte sore socks. Vanmiddag om 17:30 kon ik terecht bij onze dierenarts. Dribbel is helemaal nagekeken. En tot onze grote schrik is hij heel erg afgevallen. We hadden wel gezien dat hij afgevallen was maar niet zo veel. 300 gr. Hij is van 1,6 naar 1,3 kg. gegaan. Meteen even Knuf gewogen. Die had ik voor ondersteuning van Dribbel mee genomen. En die is dus aangekomen. Iets. Terwijl zij wat moest afvallen.

    De pootjes bekeken. De dierenarts gaf me een compliment over de behandeling van het weekend. Maar ze wil dat hij i.v.m het afvallen aan de AB(Enrofloxoral) gaat en de pijnstillers (Caprofen) voor 5 dagen. Ik voel me best wel schuldig dat hij zo afgevallen is. Ik heb hem altijd goed in de gaten gehouden met eten. Maar blijkbaar eet Knuf toch meer. Een paar weken geleden heb ik hem ook een paar weken gescheiden laten eten. Maar ik merkte dat hij graag samen met knuf wilde eten. Ik maak me nu nog meer zorgen.

    Ik heb even geoefend met medicatie geven. Ik geef kleine baby's wel vaak medicijnen maar dit is toch wel echt anders.

    Morgen gaat mijn man een plank kopen. Die gaan we lakken met jacht lak. Zodat er geen grondvocht erin kan trekken. En die leggen we dan onderin. Ze eten allebei momenteel minder hooi. Dus ik ga morgen even hun favoriete hooi kopen.

    Nou spannend. Kan ik nog iets doen? De antibiotica is erg naar voor zijn darmen natuurlijk. Het vechten heb ik vanmiddag niet meer gezien. Dus dat lijkt waarschijnlijk door de dettol lucht te komen.

    Alle tips zijn welkom

  15. Net weer even gekeken. Gaat beter. Weer zalf er op gesmeerd. Even geen badje gedaan. Het zag er schoon uit.

    Het vervelende is dat ze sinds vanochtend vechten. Nooit eerder gezien. Achter elkaar aan. Plukken haar van beide. Rijden op elkaar. Zowel de voedster als de ram. Even duidelijk de rangorde bepalen. Ik heb nog niet ingegrepen. (kost wel moeite, want het gaat er hard aan toe) Wel net dribbel gecontroleerd op wondjes. Die had hij gelukkig niet.

    En alles even open gezet (rennen). Dribbel loopt niet meer mank.

    Zo het kunnen komen door de dettol lucht. Dribbel ruikt natuurlijk ineens anders.

    Ik ga zeker nog contact opnemen met de dierenarts. Als is het maar even op te kijken of het inderdaad shore socks zijn of toch gewoon een wondje. Alleen twijfel ik of ik nu daar echt vrij voor moet nemen. Ik benadeel dan behoorlijk een klant. Mischien kan ik s'avonds komen. Dan kost het maar meer. Dat maakt me echt niets uit. Of ik kan tot woensdag wachten dan ben ik vrij. Maandag bel ik in ieder geval om te overleggen. Misschien kan ik de foto's even mailen. Dribbel vindt het echt afschuwelijk in de reisbox dus ik denk echt wel twee keer na om te reizen met hem. Ik neem dan zeker knuf ook mee.

    Vanavond nog een keer controleren. Helaas lukt een foto niet omdat ik alleen ben vanmiddag. Als het nog licht is als mijn man thuis komt. Dan kunnen we een poging wagen.

  16. Vanochtend wondcontrole gedaan en een dettol badje. Ziet er echt beter uit. Dat dikke is al erg verminderd. En het ziet minder rood. Ik zal vanmiddag even bij de volgende wondcontrole een foto maken. En ook hoe we het doen. Ik wil 2 keer op een dag een dettol badje doen. Ik doe alleen de nagel met het wondje erin. Niet te lang en dep het daarna zeer goed droog. Ik denk wel dat de ontsteking daardoor verminderd. Dit doe ik tijdens het eetmoment met ss. Daarna de zalf erop. Vanmorgen liep hij ook al niet meer zichtbaar mank. Hij scheurde door zijn hele hok heen. Zeer goed teken.

    Vandaag laat ik hem nog niet in de grote ren. Knuffie wel even. Dan maar even scheiden. Ik heb hennep als bodembedekking en in het boven hok stro. Maar daar zitten ze nooit.Ik zal er nog even een oude handdoek er overheen leggen. Maar als ze erg gaan knagen lijkt me dat geen goed plan.

  17. Dettol heb ik ook in huis. Oei, ik heb wel teveel biotex gebruikt.

    Is wel een goed idee om het met dettol te doen. De dierenarts gaf de biotex aan.

    Ik weet dat wondverpleging van mensen een continue wisseling is van droog of nat verbinden. Ik ben zelf verpleegkundige. Toen ik nog in het ziekenhuis werkte werd er vooral heel erg nat verbonden. Toen kwamen ze daar weer van terug en nu gebruiken ze veel gel verbanden. Omdat een wond in een gecontroleerde vochtige omgeving beter geneest dan een droge. Maar helaas werkt dat niet voor konijnen.

    Dettol stinkt wel behoorlijk. Maar is wel veilig volgens mij toch. Als ik maar de juiste oplossing gebruik.

    En het is echt even voor het weekend. Maandag hoop ik naar de dierenarts te kunnen als mijn werk mee werkt en de dierenarts. Anders wordt het meteen weer woensdag.

    Bedankt voor het meedenken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .