Ga naar inhoud

Suzanne1985

Members
  • Items

    197
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Suzanne1985

  1. Wij kregen vanmiddag een brief van onze dierenarts met de volgende mededeling:

    _______________________________________________

    Nieuw vaccin voor konijnen dat 1 jaar werkt!

    Graag willen wij u laten weten dat er een nieuw vaccin op de markt is, die uw konijn 1 jaar lang beschermd tegen myxomatose en RHD. RHD (Rabbit Hemorhagic Desease) en dit word ook wel VHS (Viral Hemorhagic Syndorme) genoemd.

    De afgelopen jaren vaccineerden we uw konijn tegen VHS/RHD met Cunical en tegen myxomatose met Lyomyxovac. Deze vaccinatie tegen myxomatose had maar een korte werkzaamheid, daarom was onsadvies om uw konijn 3x per jaar te laten vaccineren. Voor één konijn moeten er 10 doseringen worden aangemaakt en daardoor was het erg duur om individueel mee te vaccineren. Vandaar dat we 3x per jaar een konijnenentspreekuur hebben om alle konijnen gezamenlijk te kunnen vaccineren. Nu met het nieuwe vaccin Nobivac Myxo RHDis dit niet meer nodig, en zullen er geen nieuwe vastgestelde konijnenentspreekuren meer zijn.

    Nog even kort de voordelen van Nobivac Myxo-RHD

    - Vaccinatie hoeft maar één keer per jaar

    - Het is een gecombineerd vaccin tegen myxomatose enRHD/VHS

    - Magvanaf 5 weken leeftijd

    - Immuniteit binnen 3 weken na toediening

    - Geen konijnenentspreekuren meer, het vaccin zit per dosering in de flacon.

    Het biedt ons de mogelijkheid om uw konijn het hele jaar door een uitgebreide bescherming te geven tegen myxomatose en RHD/VHS.

    ____________________________________________

    Hebben jullie hier ook al van gehoord? En zo ja is dit wat?

  2. Bij ons krijgen ze 's ochtends om 7 uur biks en s avonds rond 21 uur ook weer. Ze krijgen elke dag vers hooi en ook krijgen ze s ochtends lekker groente! Andijvie en witlof zijn ze dol op. Ik hoor ze eigenlijk nooit klaagen.

  3. Wij waren dacht ik 65 euro kwijt.

    Maar al die voorbereidingen, is dat echt nodig? Wij hebben ongeveer 3 maanden geleden Bink laten castreren en helemaal geen voorbereidingen getroffen. Bink at en dronk ook gewoon en dezelfde avond hupste hij alweer rond in de kamer! Overdag was hij nog een beetje loom maar daarna leek het wel of er niks was gebeurd.

    Wel goed dat je er aan denkt, maar ga niet van het ergste uit!!

  4. Dan wacht ik nog rustig af. Hij is ook alweer erg actief dus het zal allemaal wel goed komen.

    Mijn vriend is hard aan het werk voor een buitenhok('t lijkt inmiddels meer op een villa) dus daar kunnen ze straks met zn 2tjes in wonen.

  5. Kan het trouwens kloppen dat zijn eetlust iets minder is na de castratie? Appel, Witlof en hooi eet hij wel goed maar op dit moment eet hij iets minder van zijn brokjes..

    Verder is hij nu weer redelijk de oude. Gisteravond al weer veel binkies gemaakt en lekker rondgehuppeld door de kamer. Vanmorgen zat hij zelfs te zeuren dat hij er uit wou.

    Maar weten jullie hoe het zit met de eetlust?

  6. Bink was een echte kerel ;-)

    Volgens mij zat hij alleen te likken, want hij maakte geen bijtende, trekkende bewegingen.

    Hij was vanmorgen nog wel een beetje loom maar hij was wel goed wakker.

    Heb mijn schoonmoeder op pad gestuurd om een paar keer te checken, en ga straks zelf weer naar huis om hem lekker te aaien en te vertroetelen.

  7. Vandaag is Bink gecastreerd! Volgens de dierenarts is alles goed gegaan en ze waren gelijk al verliefd op Bink. Thuis heeft hij lekker in zijn hokje geslapen en vanavond zelfs alweer rondgehuppeld, gedronken en een appeltje gegeten.

    Hopen dat het morgen nog beter gaat met Bink.

    Ik merk wel dat hij tussen zijn poten likt. Kan het zijn dat hij aan zijn wond likt? En zo ja kan dit kwaad?

  8. De samenstelling weet ik zo niet. het was een zak van 20 kilo geloof ik dus die hebben we in een emmer gegooid en de zak in de container! maar ons konijn eet goed en groeit goed.

    Onze fokster gebruikte dit voer ook dus leek het ons het verstandigst en het beste voor onze Bink om met hetzelfde voer door te gaan.

    ik denk dat veel mensen dit voer niet kennen omdat het niet bij de gewone dierenwinkels verkrijgbaar is. ik heb eerst contact gezocht met de fabriek om zo te weten waar de verkooppunten zijn.

  9. Heb je daar ook een samenstelling van toevallig? Kan alleen eentje vinden die volgens mij al niet meer klopt, gezien ze op de website over een ander vezelpercentage schrijven.

    En groente kun je nu al wel rustig opbouwen hoor, bij jonge konijnen moet je alleen wel goed opletten dat ze geen diarree krijgen. Maar dat jonge konijnen geen groente mogen is onzin.

    Dit staat op de website van Havens over Kuni Excellent M5:

    Kuni Excellent M5

    Juist rondom het spenen lopen jonge konijnen hoge risico’s op infecties en ziekten. Dit komt doordat de jonge dieren van hun moeder afgehaald worden waardoor ze te maken krijgen met een abrupte voederomstelling. Deze levensfase brengt meestal stress, waardoor het immuunsysteem verzwakt en de konijnen bevattelijk zijn voor ziekten en infecties. Juist daarom heeft HAVENS een speciaal voer ontwikkeld om zulke problemen te voorkomen:

    Kuni Excellent M 5

    Dit voer is een uitgebalanceerde en geconcentreerde konijnenkorrel (3mm) uit hoogwaardige grondstoffen die in alle levensfasen gevoerd kan worden.

    Het voer heeft de volgende 5 belangrijke kenmerken:

    • Meervoudig inzetbaar als speen-, opfok-, (af)mestvoer of probleem-oplosser voor konijnen. Super-safe en gegarandeerd 100% natuurlijk!;
    • Met extra hoogwaardige structuurvezels ter voorkoming van spijsverteringsproblemen. Hierdoor een optimale opname van de voedingswaarden;
    • Met véél energie en vitamines voor een goede opfok en afmest zonder te vervetten. Resultaat: een pure en eerlijke vleeskwaliteit en optimale tentoonstellingsconditie;
    • Met een toegevoegd anti-COX ter bescherming tegen coccidiose. Hierdoor ideaal in geval van ziekte of verminderde weerstand. (Te voeren tot 5 dagen vóór het slachten);
    • Met een extra voedingszuur voor een lage Ph-waarde als een natuurlijke barrière tegen ziekten

  10. Waar ik mijn franse hangoor heb gekocht (nu ook 11 weken) vertelde de fokster mij dat hij in het begin zoveel biks mag eten als hij wilt.. ik heb hetzelfde voer als wat de fokster had namelijk van havens Kuni Excellent M5 (erg goed voor konijnen!)

    waar halen jullie het voer altijd vandaan?

    Je moet alleen oppassen met groente, dat mogen ze in het begin volgens mij nog niet hebben

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .